Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

ρημα   доносничество   еленков   концлагеристки номер   нарицателно име   оповестяване на добрата вест   плътски цели   реформирано богословие   рик джойнър   роден от духа  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Започване на нова тема
Красимир Партовски
    
13.06.09 16:53 Цитирай
Гост
Не мога да мълча! от Красимир Партовски   Наближават новите парламентарни избори и отново политическите партии и техните кандидати ще потърсят подкрепа от нас избирателите, давайки ни обещания, които не смятат да изпълнят след като бъдат избрани. Това ще се случи и тази година за пореден път. Въпросът е дали ще бъдем разумни или отново ще подкрепим корумпирани и алчни управници, които ще продължат да се интересуват само от собственото си благополучие.   В Библията пише да се молим за високопоставените, но това не означава винаги и за всичко да се съгласяваме с техните решения и действия и да им угодничим. Вярвам, че е време Църквата да се освободи от страха си да казва истината, независимо от това какво ще и струва. Изключително жалко е когато виждаме как църковни лидери сключват нечисти сделки с една или друга политическа партия, с цел собственото си облагодетелстване. Истина е че много от тях буквално сключват сделка с дявола, защото договорки с комунистите (БСП) означава точно това. За съжаление, в Тялото Христово в България има много лицемери и продажници.     Предстоят новите парламентарни избори, но преди това първо трябва да решим дали ще продължаваме да подкрепяме тези църковни „лидери”. Не се лъжете и мамете, ако следваме водачи със старо мислене, нищо ново няма да се случи и нищо добро не ни очаква.   Време е за промяна в Тялото Христово, време е за нови лидери, които да водят Църквата безкомпромисно напред. Когато Църквата си е на мястото, управниците ще почитат и имат страх от Бога, а народа ще благоденства.
Най-отгоре
божие политическо царство на земята,   гласуване,   избори,   политика,   политическа власт,   реконструкционизъм
    
14.06.09 13:18 Цитирай
изказвания: 2105
Краси, искам да ти обърна внимание, че в обръщението ти има редица заблудителни неща.

Нашите братя в Исус Помазаника, първите пратеници, като и Самият Първоучител и Спасител въобще не са ни съветвали да ес бъркаме в политиката- това е "друго царство", брат.

В обръщението ти има редица неща, което аз определям като "НЕБИБЛЕЙСКИ" и от "ЗАБЛУДИТЕЛНО УЧЕНИЕ".

Съжалявам, че нямам време да пиша повече, но така, или иначе ти отговорих от "Гуугъл- християнство-груп" със статията си за назарейството, която можеш да видиш и тук, в личният ми дневник.

ПРОТИВОПОСТАВЯМ позицията си на твоето обръщение.

Твой в Христос : Владимир." Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
14.06.09 14:06 Цитирай
изказвания: 5004
Аз лично отдавна не участвам в политически избори, не че смятам, че е грях някой да гласува на избори, а понеже не намирам за кого да гласувам
– например никой не цитира и застъпва в кандидатурата и политическата си платформа казаното от Господаря Йесус в кн. Мат. 5 гл (а и не само тези неща),
дори и онези кандидати за политическа власт, които се наричат „християни“, „вярващи“ и подобни.


Също, не приемам не-Божията демокрацийна максима: „подкрепи по-малкото зло“.

Не бих могъл да гласувам както за безбожните комунисти антихристи,
така и за безбожни капиталисти антихристи,
или за безбожни каквито-и-да-е-исти антихристи (например вярващи, че са бивши маймуни и амеби, само-създали/развили се от нищо),
или пък за  хора, казващи, че вярват в Божия син, но в платформите им не присъства например казаното в Мат 5 гл, нито много други неща от новия завет, които биха ги определил като Божии хора, хора вярващи в Божия син , Йесус от Назарет.

Понеже да си последовател на Божия син съвсем не е равносилно само да си против аборите или да приказваш за "земна справедливост" (всъщност Божият син казва, че сега няма да има такава), или нещо такова...Всъщност в някакъв смисъл вече съм си дал гласа. За Онзи, чието царство няма да премине – помазаният Божий цар и син, Йесус от Назарет.
Разбира се, неговата царска власт съвсем не зависи от човешки избори/гласувания. На него така или иначе му е дадена (от баща му) всяка власт на небесата и на земята, а и чрез него е създадено всичко, което е създадено, и той ще царува  за вечни векове.

Очаквам Божият син скоро да се върне на земята, да постави верните си слуги за царе и управници над всички народи по земята
и също - както е предупредил - да посече враговете си, които се бунтуват против дадената му от баща му царска власт над всичко - власт над цялата земя и небеса - и да се възцари видимо на тази земя,
след като затвори сатаната в бездната, за да не може сатаната да подмамва народите да правят зло на Божиите хора, и да не може сатаната да обвинява пред Бога последователите на Божия син ден и нощ, и да не може сатаната да ходи наоколо като ревящ лъв търсещ кого да погълне, каквото всичко сатаната сега прави.


Чак тогава ще има мир и справедливост на земята. Дотогава ще има много и малко зло, според колкото Бог е решил да допусне във времето преди деня на съда си,
както е било и по времето на змените дни на Божия син и неговите пратеници, така и след това, така и сега.


Известено време измамен „мир и безопасност“ ще има само малко преди да започне Божият гняв, който ще постигне Божиите врагове като болки на раждаща жена, както е разкрито от Бога.
Поради това, когато хората започнат да приказват в заблудата си: „мир и безопасност“, тогава всъщност скоро ще започне времето на Божия гняв, както пише.
Наближават новите парламентарни избори и отново политическите партии и техните кандидати ще потърсят подкрепа от нас избирателите, давайки ни обещания, които не смятат да изпълнят след като бъдат избрани.


Но все пак не се знае (поне от хората) дали сегашните кандидати за властта не смятат да изпълнят обещанията си ако бъдат избрани.
Например ако някой от тях всъщност смята да си изпълни обещанията си, то твърдението на Красимир може да се окаже клевета.В Библията пише да се молим за високопоставените, но това не означава винаги и за всичко да се съгласяваме с техните решения и действия и да им угодничим.


Бог е заповядал Божиите хора да се покоряват във всичко на човешката власт допусната от Бога, с изключение на човешки заповеди, които противоречат на Божията воля.
Примерно Божиите хора са длъжни пред Бога да си дават данъците,
но ако ги накарат например да се отричат от Божия син или да се покланят на някое изображение, или да правят какъвто и да друг грях, те в такива случаи не трябва да се покоряват на човешка власт и не трябва да вършат грехове, а трябва да се покоряват на Бога.


Но всъщност в случая дори не става дума за хора, които са на власт.
А става дума за хора, които кандидатстват да получат власт. Има голяма разлика.

На такива хора – кандидати за власт, няма заповед от Бога някой да им се покорява.

Поради това е безпредметно да се цитира, че Бог е заповядал принципно покорство към човешката власт.
Иначе да, ако някой одобрява антихристските философии, мъдрувания и кървави социални експерименти на комунистите Маркс, Ленин и компания, той няма дял с Божия син и няма да види живот, а Божият гняв остава на него.


Но всъщност не е по-различно ако одобрява ДРУГИ антихристки учения и социални експерименти.
Например - бесовската вяра, че хората уж били произлезли и се само-развили (evoluated) от маймуни, а маймуните от други животни, а всичко пък се взело от нищо, като нищото взело че гръмнало..., или пък е съществувало винаги, като че ли е Бог.Ако Божиите хора  биват призовавани най-сетне да започнели да държат истината (но не е ясно каква точно „истина“...) по повод някакви си политически избори,
то такива призоваващи ги хора определено са за оплакване.

Що за повод! Ами ако нямаше избори, както е било много пъти в историята?...
Предстоят новите парламентарни избори, но преди това първо трябва да решим дали ще продължаваме да подкрепяме тези църковни „лидери”. Не се лъжете и мамете, ако следваме водачи със старо мислене, нищо ново няма да се случи и нищо добро не ни очаква.


Нищо ново под слънцето, се казва в Писанието.

Де да беше старо мисленето им... онова старо и добро мислене, което пратениците на Божия син са имали, и онова мислене, което е имал Онзи, които е оставил Божия образ и е станал човек, и станал послушен на Бога, неговия баща, и е отишъл на смърт за да спаси злите.

А мисленето на тези, които подкрепят антихристки идеи и учения (било на Маркс или на макро-еволюционистическата секта, или изобщо на светската секта) е всъщност „ново“ мислене - човешки заблуди, които с приближаването на края се увеличават повече и повече, както и пише, че ще стане.
Време е за промяна в Тялото Христово, време е за нови лидери, които да водят Църквата безкомпромисно напред. Когато Църквата си е на мястото, управниците ще почитат и имат страх от Бога, а народа ще благоденства.


Знам за едно „време“, когато управниците НЕ са почитали Бога, а са го хулели, сами считайки се за Богове, и са убивали онези хора, които не са ги признавали за Богове, а вместо това са се покланяли и са служели на Божия син, Йесус от Назарет. Някъде около първи век...

Излиза, че едва ли не Божията общност по времето на пратениците „не си е била на мястото“, понеже тогава управниците не са имали страх от Бога и не са го почитали...
Ами то ако Божията общност по времето на пратениците на Божия син не си е била на  мястото, тогава кой изобщо си е бил на мястото? Бени Хин ли?
А пък колко „народът“ тогава е благоденствал е много условно. По-скоро - не е благоденствал.

Поради това, дали всъщност подобна философия – че ако Божиите хора „са си на мястото“, то всичко щяло да бъде прекрасно – не е всъщност поредната заблуда?...Да, още от първите векове след пратениците на Божия син е (било) време за промяна в тялото на помазаника Йесус от Назарет, Божия син.

Например да се махнат човешките тартори, партизани и лъже-посредници между хората и Бога (дори самите си секти/организации са направили "посредници" между Бога и хората), сложили си всякакви измислени човешки титли и позиции 

(папи, патриарси, пастори,

обединяващи/глобални и не-знам-си-какви-други видове „апостоли“, архимандрити, митрополити, кардинали, йеромонаси, духовен съвет, клир, и прочее човешки гнилотии...)

в контекста на земните си човешки организации/секти наречени „църкви“, за каквито неща Бог не говори в книгите на новия завет, а говори съвсем друго, което противоречи на това, което се прави масово,

било то западно-римска („католическа“) църква  - уж само те били Божиите хора...

или източно-римска („православна“) църква (различни видове, а и вътре в отделния вид воюващи един срещу друг т.нар. "синоди") - и тези също уж само те били Божиите хора, другите отивали в огъня, понеже нямали техния човешки/земен етикет на челото си и платена индулгенция ("кръщенЕ") от сектата ...,

или "протестанти" или "евангелисти" (различни видове, всеки със собствен цар събиращ човешки данък 10% ("десятъкЪТ") от членовете на фирмата му)

или пък някакви други такива.


Но съвсем не е само това, което трябва да се промени.
Нещата отиват дори до самата вяра в Божия помазаник и син, Йесус от Назарет,
до спазване на новите му заповеди, следвайки Божия Дух, които нови заповеди е оставил на своите си.Жалко е когато някакви си политически избори започват заблудително да се превръщат в главното мерило за това, колко някой е Божий човек.

А още по-жалко е ако такива неща се използват за поредната манипулация върху Божиите хора,

понеже някой си е въобразил, че ще установява политическо "Божие" царство на земята преди да се върне Божият син и да посече враговете си – противници на дадената му от баща му царска власт, и да стъпче винената преса на гнева на всемогъщия Бог,
и да върже сатаната, за да не мами народите да нападат Божиите хора, както пише че ще стане, когато Той се върне на земята да царува от Йерусалим над цялата земя.

[ Редактирано 15.06.09 17:29 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре
божие политическо царство на земята,   гласуване,   избори,   политика,   политическа власт,   реконструкционизъм
    
15.06.09 10:04 Цитирай
изказвания: 1582
Отделни християни могат да бъдат политици, но църквата като такава няма работа в политиката, защото Тялото Христово не е от този свят.

Що се отнася до постоянните вопли колко крадливи били българските политици, замислете се над факта, че от българския народ по-крадливо племе НЯМА.

От лелките в детските градини, които крадат от храната и си носят торби в къщи, през персонала в болниците, работниците във фабриките, пасторите от помощите - всичко краде, та се къса.

И същите тия реват колко крадливи били политиците ни. Ами дами и господа, тия политици да не са дошли от Марс? Те са българи, които ако бяха работници или лелки в детски градини щяха да крадат на дребно, но те станали политици и крадат на едро.

Какъвто народът - такива и управниците.Christus regnat
Най-отгоре

    
15.06.09 11:41 Цитирай
изказвания: 5004
Тигър:


От лелките в детските градини, които крадат от храната и си носят торби в къщи, през персонала в болниците, работниците във фабриките, пасторите от помощите - всичко краде, та се къса.

И същите тия реват колко крадливи били политиците ни. 


Доколкото разбирам, Красимир основно призовава вярващите да не правят "сделка" със сатаната, като подкрепят комунистите/социалистите БСП (бившата БКП). Но не мисля, че сделка със сатаната се прави единствено ако се гласува за БСП или се подкрепят някакви т.нар. християнски "лидери", които подкрепяли БСП. Съвсем не е само комунизмът сатанинско учение. Има и много други, които на практика се подкрепят от повечето политици, или поне никой не им се е възпротивил в политическата си платформа.

[ Редактирано 15.06.09 16:11 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
15.06.09 13:40 Цитирай
изказвания: 1582
Да де, но отделно се възмущава, че управниците се били грижили само за собственото си благополучие. Като че ли следващите и по-следващите няма да се грижат само и единствено за собственото си благополучие - егоизъм, който също е типична българска черта. Има една "приказка за стълбата" на Христо Смирненски, която много точно описва тази патология. А огледалото на българския характер "Бай Ганьо" е друго много показателно произведение.

[ Редактирано 15.06.09 13:40 ]Christus regnat
Най-отгоре

Анонимен
    
19.11.09 21:39 Цитирай
Гост
А къде Бог говори,че е против абортите?  И че ще поставя царе над народите?
адм.бел.
разкл. в: Аборт
адм.бел.
разкл. в: Царе над народите


[ Редактирано 20.11.09 13:15 ]

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF