Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

андрю уейкфийлд   божието говорене   божий съд сега   държавен контрол   завет   огненото езеро   рема и логос   ходатайство   християнски убиец   юда искариот  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   03.01.20 15:34
Интересно разяснение относно числата в писанието (кратко) : https://youtu.be/XlyGvmUhjzA
 
Владо   31.10.19 11:45
Изключително интерес дебат между лъжеучителя рави Товия Зингер и друг евреин, доктор Браун : https://youtu.be/gYfZxkrqS_E
 
eureth   06.10.19 14:21
(Като изключа нумерологията/gematria) бих казал, че размислите му относно Ис.53 са чудесно и животоспасяващо свидетелство за плътските му сънародници (дано го чуят!) - понеже, както изглежда, този човек сега вече е станал син на Абраам.
 
Владо   06.10.19 13:17
“Скритият” Помазаник в писанията - раби Яков Рамбзел казва “Святият Дух ми откри!” : https://youtu.be/4KSIBFWQqsE
 
eureth   06.10.19 13:00
Относно подобни практики (според мен имащи връзка и с иудейските практики/учения "кабала", пък били те и адаптирани от разни хора и наречени "християнски"...) аз лично съм скептичен (и бих казал дори подозрителен), понеже Бог не е говорил относно такива неща, и че е имал предвид подобни цифрови комбинации и (за мен произволни) изводи. Бих очаквал, че с подобни цифрови еквилибристики би могло да се достигне до какви ли не уж "Божии" "истини" на базата на произволен текст, независимо от използвания език.

Форуми :: Божията общност :: Разцепления, течения, клонове,... във вярата в Божия син << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Т.нар. "таинство" "кръщение/кръщавка" в източно-римското т.нар. "православие"
Започване на нова тема
    
21.05.09 08:37 Цитирай
изказвания: 134
(разкл. от: Сектата православие(празнославие))

Казах доста конкретни неща за тяхната секта, но ще започна едно по едно, за да се види от всички тяхното безумие.

Наричат го водно кръщение. Хората(православни и не, български атеисти) считат, че има нещо хубаво да се кръстиш или да си кръстиш детето. Отиваш при попа. Той поръсва детето ти и го обявява за християнин. И мене са ме обявили за такъв, когато съм бил на две години. Ако си възрастен е същото - отиваш, поръсва те попа и не забравя да ти вземе паричките. Обявява те за християнин. Ти разбира се си оставаш безбожен атеист.Защо? Защото никой не си прави труда да те научи на истината. Пък те и не считат, че е необходимо. Точно както е писано:

 Горко вам, книжници и фарисеи, лицемери, задето обикаляте море и суша, за да добиете един последовател; и кога сполучите това, правите го син на геената дваж по-достоен от вас.

И така, по този начин православните горделивци осъждат себе си и последователите си на огнения пъкъл. Не разбирам как и защо някой ще защитава това тяхно безумие. Ако някакъв си тигър иска с лека ръка да изпраща хората в пъкъла, то аз нямам никакво намерение да съучаствам в нейното безрасъдство. Народите трябва да знаят, че православието е секта,  която търси последователи, които най-често стават наследници на огнения пъкъл и го доказвам дори само с горното доказателство, а има още много подобни неща, които правят.

Горко им!

 

 А името ми е тайно, вие защо питате за него?
Най-отгоре
източно-римско православие,   източно православие,   кръщавка,   кръщене,   кръщение,   потапяне,   секти,   тайнство
    
21.05.09 09:40 Цитирай
изказвания: 1582
edybot:

  Ако някакъв си тигър иска с лека ръка да изпраща хората в пъкъла, то аз нямам никакво намерение да съучаствам в нейното безрасъдство.  
А името ми е тайно, вие защо питате за него?


По клеветническия ти манталитет с който изопачаваш казаното от други хора и по безразсъдните ти обвинения не е трудно да се досетя, че се казваш Етиен. Остава да ни осветлиш и за поредния ти "пророчески" сън за някой разрушен стадион, та да затвърдя на 100% това си предположение.


Всеки средно грамотен човек знае, че една от първите цели на комунистите - масони беше именно църквата, защото техен враг №1 е Господ. Тези безбожници унищожиха след 9.09.1944 истинските служители на Господа и от православните, и от католиците, и от евангелистите и инфилтрираха сред висшия клир свои хора - безбожници и задължително морално пропаднали типове, които да отвращават хората от вярата. 

Какво чудно има тогава, че има такива, които взимат пари, мънкат нещо формално и те обявяват за "спасен"? Ами нищо чудно. Но това далеч не е критерий, че православието е такова, каквото казваш. Който се интересува, нека прочете това:

Самозаблудата от формалното приемане на вярата[ Редактирано 21.05.09 12:53 ]Christus regnat
Най-отгоре

    
21.05.09 11:05 Цитирай
изказвания: 2090
   

....има такива, които взимат пари, мънкат нещо формално и те обявяват за "спасен"?
  Проблема е в небиблейският стереотип, а не в чистосърдечието на изпълнението.  Например, човек може да подготви и клитика към „нечистосърдечноцелуващите иконите на светиите”, като изобличава миряните за това, че целват въпросните ликове с неправилен мотив и отношение.

Не в мотива и отношението  е проблема, а в практиката, която няма нищо общо с писанията!
 Поръсването с вода НЕ Е БИЛЕЙСКО И НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАРЕЧЕ „ВОДНО КРЪЩЕНИЕ”, като това, което е правил Йоан на р. Йордан, нито практикуваното от първите пратеници на Божият Син. ТОВА Е ЕРЕС -1-. 
[quote] Огромното мнозинство не знаят нито Господнята молитва “Отче наш”, нито Символа на вярата, тъй като първата им “среща” с него е на самото кръщение. [/quote]  EРЕС -2- - познаването на молитвата „Отче наш” , „Символ на вярата” =  първата среща с Него (Исус?! Вярата? Църквата? Църквата в този аспект на  е = Тялото!) . В писанията от т.н. нов завет ние виждаме призив за покаяние и обръщане/ прекъсване на правенето на зли дела и примане на господство на нов господар – Исус назарянина, разпнат в Ерусалим , положен в гроб и възкресен на третият ден.
 
В Негово то име е спасението на евреи и езичници. Чрез него се става част от нов народ, свято свещенство, изкупени на Бога хора от всеки род, народ, етнос, език, а НЕ ЧРЕЗ ПОЗНАВАНЕ НА МОЛИТВАТА „ОТЧЕ НАШ”, ИЛИ Т.Н. „СИМВОЛ НА ВЯРАТА”, който човек може и да познава , но да НЕ Е ОБЪРНАТ ОТ ГРЕХА, С ПОКАЯНИЕ В СЪРЦЕТО И НАЙ-ВЕЧЕ- УЧЕНИК НА ИСУС.
 [quote] .....нито училището, нито самообразованието могат да заместят Църквата........ Църквата няма нужда...... [/quote] 

"Църквата" като определение , изпозвано от този човек, както написах и горе, не е = образа от писанията, Тяло, събрание  ва изкупените, светии на Бога, царско свещенство. Това е небиблейско опеделение за библейски термин. Едно разбират православните под „Църква”, друго ни определят писанията като „Църква” – това е ЕРЕС -3-.
 ЕРЕС -4-[quote]  „...клира, който претендира, че е Църквата.[/quote]  Такова разделяне на клир и миряни е небиблейско и неприемливо. Това е еретично и противоречи на учението на Исус и на Неговите пратеници . 

ЕРЕС -5-
[quote]Целта на светото таинство Кръщение е да приобщи кръстения към Църквата в нейната литургична същност, да го направи свой жив член, защото само в Църквата можем да се спасим. [/quote]  Усещате ли тъъънката демагогия в понятията ?  Ние, „Църквата”, „литургична същност”, „свой жив член”....?! Това е еретично и отклонение спрямо образите в писнията. Това е лъжеучение и извращаване на писанията.Целта на кръщението не е „приобщаване на кръстеният към  Църквата в нейната литургична същност” .   -1- нито кръщаването е тайнство (Йоан не го нарича такова, нито апостолите- това понятие се „ражда” на т.н. „събори на светите отци на църквата”), нито -2- „Църква” = православие, нито -3- кръстеният се приобщава като жив член някъде си – какви изродени понятия! В писанията няма нито „член”, нито „клир”, нито „литургична същност на църквата” – това са понятия и отклонения, направени от хора, наречени „свети отци на православието”, които са внесли, както е видно , гибелни ереси, защото така прилагани тези понятия НЕ ДОВЕЖДАТ ДО ПОКАЯНИЕ НИКОЙ ЧОВЕК. Човек става член и това е , явно крайната цел. „Православен член”, „член на православната Църква”.  [quote] Съвсем не случайно тези думи са казани непосредствено след императива, отправен към апостолите, а следователно и към нас, техните приемници... [/quote]  Аха – ЕРЕС -6-  ПРАВОСЛАВИЕТО Е НАСЛЕДНИК НА АПОСТОЛСКАТА ЗАРЪКА. Клира в православието е „апостолски”, „ръкоположен от Бога”.  [quote] Всички църковни Отци са писали огласителни поучения, които ни най-малко не са изгубили актуалност и през XXI век... [/quote]  Тук виждаме поредната ЕРЕС - -7-  „ЦЪРКОВНИТЕ ОТЦИ” В ПРАВОСЛАВИЕТО = никой , никъде в писанията не говори за подобни „отци”, които на „събори” да взимат „решения” и най-малкото – „православни църковни отци” – нито са бащи, нито пък православие = християнство, нито пък поученията им = библейски издържани послания, съгласни с ученията на първите апостоли, пратеници. 

 
   [quote] ......... Там той ще извърши катихизацията. [quote]  Така стигаме до ЕРЕС -7- - понятието „катехизация”. Това е гръцки термин, от „катехизис” = обучение, излагане на православнта вяра. Много термини и гърцизми в православието ни говорят за огромното влияние на философията и гърцизма в т.н. „българско православие”, което , ако е наистина такова, е нелогичноползващо купища гърцизми и гръцки философски учения в себе си. [quote]Митрополията (т. е. митрополитът) се интересувада постъпят повече такси от “кръщавки” (този израз се използва), да се продадат повече свещи. Това е меродавният критерий, с който се преценява дали един свещеник е добър или лош. [/quote] 

ЕРЕС -8-
 така стигаме до поредната ерес, която касае поредното небиблейско понятие, поредният гърцизъм – „Митрополия”, „епархия” и тнт заемки от гръцкото „православие”. Не е въпроса да се критикува сърдечността в изпълнението на дадена практика, а НЕЙНАТА БОГОУГОДНОСТ И СЪГЛАСУВАНОСТ СЪС СВЯТИТЕ ПИСАНИЯ, ТИИГРЕЕЕЕ!
  А такова одобрение от писанията – на такива практики , официални служби и обредности, ние не намираме в писанията. Това е отклонение от първообраза, ерес.  Вижте, аз се отказвам от коментиране на поса на тигъра, защото в самото си естество, той е ЗАБЛУДИТЕЛЕН И ПЪЛЕН С ереси.

ВСЯКО ЕДНО ПОНЯТИЕ, ОПРЕДЕЛЕНИЕ, ДУМА И

ДЛЪЖНОСТ, СА ВИДОИЗМЕНЕНИ И ЕРЕТИЧНИ В

САМАТА СИ СЪЩНОСТ , ТОВА Е ПРИМЕР , ДОКАЗВАЩ
 
НЕЖЕЛАНИЕТО МИ ДА „ИЗОБЛИЧАВАМ

ПРАВОСЛАВНОТО БОГОСЛОВИЕ” --- САМАТА МУ
СЪЩНОСТ Е ЕРЕТИЧНА, НЕГОВИТЕ НАСЛЕДЕНИ И ПРАКТИКУВАНИ ОЩЕ , ТРАДИЦИИ, УЧЕНИЯ И ЗАБЛУДИ СА ТОЛКОВА МНОГО И ОСНОВНИ, ЧЕ СЕ КАСАЕ НАИСТИНА ЗА ЕРЕС, ЕРЕС, ЕРЕС.
 

Съжалявам, тигър, както се казва – сама си вкара автогол с този постинг.  

 ВСЪЩНОСТ, НАПИСАНОТО ОТ ТЕБ Е ЖИВО ДОКАЗАТЕЛСТВО, ЧЕ ПРАВОСЛАВИЕТО Е ИМЕННО ТОВА, ЗА КОЕТО ГОВОРИМ - ЕДНА ИЗРОДЕНА РЕЛИГИЯ, претендираща за Богоугодност, но - всъщност е Богопротивна.
 

[ Редактирано 21.05.09 11:13 ]" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
22.05.09 11:57 Цитирай
изказвания: 134
Мисля, че съвсем ясно посочих как правят хората рожби на пъкъла и то с ясни доказателства. Има стотици хиляди българи свидетели на това, което с ясни и прости думи доказах както от писанията, така и от ежедневния живот.Като отговор получавам хули, обиди и подобни. Интересно защо? Може би Сатана си е намерил последовател?
адм.бел.
разкл. в: Тигър - edybot
[ Редактирано 24.05.09 20:01 ]

Най-отгоре

    
23.05.09 14:36 Цитирай
изказвания: 134
Брат Владо-мир, Тука сте го превърнали малко на: когато тигър говори и боговете мълчат. Не мисля, че имам какво да деля с тази заблудена жена(може и сестра да е), нито мисля, че тя трябва да е похлупак на всичко казано на ФОРУМИТЕ. Коментирам пълната извратеност от страна на православните/празнославните  на основни християнски истини и не бих се съобразявал с  тропаща с крак женица, която се чуди как точно да се наложи над другите във форума. (Може би е мъжемразка? Всъщност света днес е пълен с такива жени.)Напълно опорочено е истинското кръщение, което е винаги като следствие от вярата(истинската) на някой човек. Мисля че да се защитават православни(или протестантски) ереси е глупаво и недомислено.

Добро е да се защитава истината.

А при целуването на иконите проблема няма нищо общо с кръщението. Тук си се объркал. Кръщението е божия заповед. Иконопочитанието е празнославна заповед. Първата са я извратили и са я направили подобна на индулгенциите, така че хората да си плащат за спасението, което е гнусота(и оставят нарочно хората невежи относно вярата). Втората е толкова нелепа, че можеш само да ги съжаляваш, понеже без вяра никой не получава нищо от Бога и да прибавяш на вярата целувки е най-малкото....подсъдно! Целувките в Писанията са за някой друг: Слугувайте на ГОСПОДА със страх и радвайте се с трепет.
12. Целувайте Сина, за да не се разгневи и да погинете на пътя, когато след малко пламне Неговият гняв. Блажени всички, които се уповават на Него {или: прибягват при Него, намират убежище у Него, и така навсякъде в книгата Псалми} .псалм2

адм.бел.
разкл. в: Тигър - edybot


[ Редактирано 23.05.09 14:38 ]

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF