Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

occupy wall street   αποστολος   аднрю сторм   грижа за душата на другите   коледуване   отци   саркози   светец   съживяване от мъртвите   християнин  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   07.05.18 15:26
Преместих темата за "генно-модифицирната опозиция в Сирия"

в тема:
"Сирия: Отн.тн. ислямска държава", тук:

http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17424.post
 
eureth   15.04.18 14:53
Възможно е и до там да се стигне. Но главното, до което пише, че ще се стигне в тези земни военни противопоставяния, е че Бог ще доведе всички народи на битка против Йерусалим и той ще бъде превзет, и ще бъде тъпкан от народите, колкото Бог е определил (3год. и половина).

Тук има доста подробности около сегашната ситуация, в темата "Относно тн. ислямска държава":
http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17419.post
 
Владо   15.04.18 03:46
Света е пред прага на нова световна война.
 
Владо   15.04.18 03:45
 
Анонимен   13.02.18 09:08
еурет, постовете станаха три, но са един - само последния (нетът понякога е кошмарен тука). Моля те да оставиш само последния, а другите да ги изтриеш, за да не се "разводнява" темата.

RSS Емисии
rss1.0
Форуми :: Божията общност :: Разцепления, течения, клонове,... във вярата в Божия син << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Т.нар. "таинство" "кръщение/кръщавка" в източно-римското т.нар. "православие"
Започване на нова тема
    
21.05.09 08:37 Цитирай
изказвания: 134
(разкл. от: Сектата православие(празнославие))

Казах доста конкретни неща за тяхната секта, но ще започна едно по едно, за да се види от всички тяхното безумие.

Наричат го водно кръщение. Хората(православни и не, български атеисти) считат, че има нещо хубаво да се кръстиш или да си кръстиш детето. Отиваш при попа. Той поръсва детето ти и го обявява за християнин. И мене са ме обявили за такъв, когато съм бил на две години. Ако си възрастен е същото - отиваш, поръсва те попа и не забравя да ти вземе паричките. Обявява те за християнин. Ти разбира се си оставаш безбожен атеист.Защо? Защото никой не си прави труда да те научи на истината. Пък те и не считат, че е необходимо. Точно както е писано:

 Горко вам, книжници и фарисеи, лицемери, задето обикаляте море и суша, за да добиете един последовател; и кога сполучите това, правите го син на геената дваж по-достоен от вас.

И така, по този начин православните горделивци осъждат себе си и последователите си на огнения пъкъл. Не разбирам как и защо някой ще защитава това тяхно безумие. Ако някакъв си тигър иска с лека ръка да изпраща хората в пъкъла, то аз нямам никакво намерение да съучаствам в нейното безрасъдство. Народите трябва да знаят, че православието е секта,  която търси последователи, които най-често стават наследници на огнения пъкъл и го доказвам дори само с горното доказателство, а има още много подобни неща, които правят.

Горко им!

 

 А името ми е тайно, вие защо питате за него?
Най-отгоре
източно-римско православие,   източно православие,   кръщавка,   кръщене,   кръщение,   потапяне,   секти,   тайнство
    
21.05.09 09:40 Цитирай
изказвания: 1582
edybot:

  Ако някакъв си тигър иска с лека ръка да изпраща хората в пъкъла, то аз нямам никакво намерение да съучаствам в нейното безрасъдство.  
А името ми е тайно, вие защо питате за него?


По клеветническия ти манталитет с който изопачаваш казаното от други хора и по безразсъдните ти обвинения не е трудно да се досетя, че се казваш Етиен. Остава да ни осветлиш и за поредния ти "пророчески" сън за някой разрушен стадион, та да затвърдя на 100% това си предположение.


Всеки средно грамотен човек знае, че една от първите цели на комунистите - масони беше именно църквата, защото техен враг №1 е Господ. Тези безбожници унищожиха след 9.09.1944 истинските служители на Господа и от православните, и от католиците, и от евангелистите и инфилтрираха сред висшия клир свои хора - безбожници и задължително морално пропаднали типове, които да отвращават хората от вярата. 

Какво чудно има тогава, че има такива, които взимат пари, мънкат нещо формално и те обявяват за "спасен"? Ами нищо чудно. Но това далеч не е критерий, че православието е такова, каквото казваш. Който се интересува, нека прочете това:

Самозаблудата от формалното приемане на вярата[ Редактирано 21.05.09 12:53 ]Christus regnat
Най-отгоре

    
21.05.09 11:05 Цитирай
изказвания: 2049
   

....има такива, които взимат пари, мънкат нещо формално и те обявяват за "спасен"?
  Проблема е в небиблейският стереотип, а не в чистосърдечието на изпълнението.  Например, човек може да подготви и клитика към „нечистосърдечноцелуващите иконите на светиите”, като изобличава миряните за това, че целват въпросните ликове с неправилен мотив и отношение.

Не в мотива и отношението  е проблема, а в практиката, която няма нищо общо с писанията!
 Поръсването с вода НЕ Е БИЛЕЙСКО И НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАРЕЧЕ „ВОДНО КРЪЩЕНИЕ”, като това, което е правил Йоан на р. Йордан, нито практикуваното от първите пратеници на Божият Син. ТОВА Е ЕРЕС -1-. 
[quote] Огромното мнозинство не знаят нито Господнята молитва “Отче наш”, нито Символа на вярата, тъй като първата им “среща” с него е на самото кръщение. [/quote]  EРЕС -2- - познаването на молитвата „Отче наш” , „Символ на вярата” =  първата среща с Него (Исус?! Вярата? Църквата? Църквата в този аспект на  е = Тялото!) . В писанията от т.н. нов завет ние виждаме призив за покаяние и обръщане/ прекъсване на правенето на зли дела и примане на господство на нов господар – Исус назарянина, разпнат в Ерусалим , положен в гроб и възкресен на третият ден.
 
В Негово то име е спасението на евреи и езичници. Чрез него се става част от нов народ, свято свещенство, изкупени на Бога хора от всеки род, народ, етнос, език, а НЕ ЧРЕЗ ПОЗНАВАНЕ НА МОЛИТВАТА „ОТЧЕ НАШ”, ИЛИ Т.Н. „СИМВОЛ НА ВЯРАТА”, който човек може и да познава , но да НЕ Е ОБЪРНАТ ОТ ГРЕХА, С ПОКАЯНИЕ В СЪРЦЕТО И НАЙ-ВЕЧЕ- УЧЕНИК НА ИСУС.
 [quote] .....нито училището, нито самообразованието могат да заместят Църквата........ Църквата няма нужда...... [/quote] 

"Църквата" като определение , изпозвано от този човек, както написах и горе, не е = образа от писанията, Тяло, събрание  ва изкупените, светии на Бога, царско свещенство. Това е небиблейско опеделение за библейски термин. Едно разбират православните под „Църква”, друго ни определят писанията като „Църква” – това е ЕРЕС -3-.
 ЕРЕС -4-[quote]  „...клира, който претендира, че е Църквата.[/quote]  Такова разделяне на клир и миряни е небиблейско и неприемливо. Това е еретично и противоречи на учението на Исус и на Неговите пратеници . 

ЕРЕС -5-
[quote]Целта на светото таинство Кръщение е да приобщи кръстения към Църквата в нейната литургична същност, да го направи свой жив член, защото само в Църквата можем да се спасим. [/quote]  Усещате ли тъъънката демагогия в понятията ?  Ние, „Църквата”, „литургична същност”, „свой жив член”....?! Това е еретично и отклонение спрямо образите в писнията. Това е лъжеучение и извращаване на писанията.Целта на кръщението не е „приобщаване на кръстеният към  Църквата в нейната литургична същност” .   -1- нито кръщаването е тайнство (Йоан не го нарича такова, нито апостолите- това понятие се „ражда” на т.н. „събори на светите отци на църквата”), нито -2- „Църква” = православие, нито -3- кръстеният се приобщава като жив член някъде си – какви изродени понятия! В писанията няма нито „член”, нито „клир”, нито „литургична същност на църквата” – това са понятия и отклонения, направени от хора, наречени „свети отци на православието”, които са внесли, както е видно , гибелни ереси, защото така прилагани тези понятия НЕ ДОВЕЖДАТ ДО ПОКАЯНИЕ НИКОЙ ЧОВЕК. Човек става член и това е , явно крайната цел. „Православен член”, „член на православната Църква”.  [quote] Съвсем не случайно тези думи са казани непосредствено след императива, отправен към апостолите, а следователно и към нас, техните приемници... [/quote]  Аха – ЕРЕС -6-  ПРАВОСЛАВИЕТО Е НАСЛЕДНИК НА АПОСТОЛСКАТА ЗАРЪКА. Клира в православието е „апостолски”, „ръкоположен от Бога”.  [quote] Всички църковни Отци са писали огласителни поучения, които ни най-малко не са изгубили актуалност и през XXI век... [/quote]  Тук виждаме поредната ЕРЕС - -7-  „ЦЪРКОВНИТЕ ОТЦИ” В ПРАВОСЛАВИЕТО = никой , никъде в писанията не говори за подобни „отци”, които на „събори” да взимат „решения” и най-малкото – „православни църковни отци” – нито са бащи, нито пък православие = християнство, нито пък поученията им = библейски издържани послания, съгласни с ученията на първите апостоли, пратеници. 

 
   [quote] ......... Там той ще извърши катихизацията. [quote]  Така стигаме до ЕРЕС -7- - понятието „катехизация”. Това е гръцки термин, от „катехизис” = обучение, излагане на православнта вяра. Много термини и гърцизми в православието ни говорят за огромното влияние на философията и гърцизма в т.н. „българско православие”, което , ако е наистина такова, е нелогичноползващо купища гърцизми и гръцки философски учения в себе си. [quote]Митрополията (т. е. митрополитът) се интересувада постъпят повече такси от “кръщавки” (този израз се използва), да се продадат повече свещи. Това е меродавният критерий, с който се преценява дали един свещеник е добър или лош. [/quote] 

ЕРЕС -8-
 така стигаме до поредната ерес, която касае поредното небиблейско понятие, поредният гърцизъм – „Митрополия”, „епархия” и тнт заемки от гръцкото „православие”. Не е въпроса да се критикува сърдечността в изпълнението на дадена практика, а НЕЙНАТА БОГОУГОДНОСТ И СЪГЛАСУВАНОСТ СЪС СВЯТИТЕ ПИСАНИЯ, ТИИГРЕЕЕЕ!
  А такова одобрение от писанията – на такива практики , официални служби и обредности, ние не намираме в писанията. Това е отклонение от първообраза, ерес.  Вижте, аз се отказвам от коментиране на поса на тигъра, защото в самото си естество, той е ЗАБЛУДИТЕЛЕН И ПЪЛЕН С ереси.

ВСЯКО ЕДНО ПОНЯТИЕ, ОПРЕДЕЛЕНИЕ, ДУМА И

ДЛЪЖНОСТ, СА ВИДОИЗМЕНЕНИ И ЕРЕТИЧНИ В

САМАТА СИ СЪЩНОСТ , ТОВА Е ПРИМЕР , ДОКАЗВАЩ
 
НЕЖЕЛАНИЕТО МИ ДА „ИЗОБЛИЧАВАМ

ПРАВОСЛАВНОТО БОГОСЛОВИЕ” --- САМАТА МУ
СЪЩНОСТ Е ЕРЕТИЧНА, НЕГОВИТЕ НАСЛЕДЕНИ И ПРАКТИКУВАНИ ОЩЕ , ТРАДИЦИИ, УЧЕНИЯ И ЗАБЛУДИ СА ТОЛКОВА МНОГО И ОСНОВНИ, ЧЕ СЕ КАСАЕ НАИСТИНА ЗА ЕРЕС, ЕРЕС, ЕРЕС.
 

Съжалявам, тигър, както се казва – сама си вкара автогол с този постинг.  

 ВСЪЩНОСТ, НАПИСАНОТО ОТ ТЕБ Е ЖИВО ДОКАЗАТЕЛСТВО, ЧЕ ПРАВОСЛАВИЕТО Е ИМЕННО ТОВА, ЗА КОЕТО ГОВОРИМ - ЕДНА ИЗРОДЕНА РЕЛИГИЯ, претендираща за Богоугодност, но - всъщност е Богопротивна.
 

[ Редактирано 21.05.09 11:13 ]" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
22.05.09 11:57 Цитирай
изказвания: 134
Мисля, че съвсем ясно посочих как правят хората рожби на пъкъла и то с ясни доказателства. Има стотици хиляди българи свидетели на това, което с ясни и прости думи доказах както от писанията, така и от ежедневния живот.Като отговор получавам хули, обиди и подобни. Интересно защо? Може би Сатана си е намерил последовател?
адм.бел.
разкл. в: Тигър - edybot
[ Редактирано 24.05.09 20:01 ]

Най-отгоре

    
23.05.09 14:36 Цитирай
изказвания: 134
Брат Владо-мир, Тука сте го превърнали малко на: когато тигър говори и боговете мълчат. Не мисля, че имам какво да деля с тази заблудена жена(може и сестра да е), нито мисля, че тя трябва да е похлупак на всичко казано на ФОРУМИТЕ. Коментирам пълната извратеност от страна на православните/празнославните  на основни християнски истини и не бих се съобразявал с  тропаща с крак женица, която се чуди как точно да се наложи над другите във форума. (Може би е мъжемразка? Всъщност света днес е пълен с такива жени.)Напълно опорочено е истинското кръщение, което е винаги като следствие от вярата(истинската) на някой човек. Мисля че да се защитават православни(или протестантски) ереси е глупаво и недомислено.

Добро е да се защитава истината.

А при целуването на иконите проблема няма нищо общо с кръщението. Тук си се объркал. Кръщението е божия заповед. Иконопочитанието е празнославна заповед. Първата са я извратили и са я направили подобна на индулгенциите, така че хората да си плащат за спасението, което е гнусота(и оставят нарочно хората невежи относно вярата). Втората е толкова нелепа, че можеш само да ги съжаляваш, понеже без вяра никой не получава нищо от Бога и да прибавяш на вярата целувки е най-малкото....подсъдно! Целувките в Писанията са за някой друг: Слугувайте на ГОСПОДА със страх и радвайте се с трепет.
12. Целувайте Сина, за да не се разгневи и да погинете на пътя, когато след малко пламне Неговият гняв. Блажени всички, които се уповават на Него {или: прибягват при Него, намират убежище у Него, и така навсякъде в книгата Псалми} .псалм2

адм.бел.
разкл. в: Тигър - edybot


[ Редактирано 23.05.09 14:38 ]

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF