Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

един който ме спаси   насилие заради бога   никея   огненото езеро   психиатрии   светлина   фредерик прайс   хафербек   херувим   хирургическа операция  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Бог ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!
 
Владо   10.05.20 23:30
еурет, с предишният пост тук броят “реплики” бе 666.
 
Владо   10.05.20 23:29
Един разтърсващ съвремието филм на евреина Ray Comfort. За съжаление без субтитри на български. https://youtu.be/7y2KsU_dhwI
 
eureth   21.03.20 02:10
готово е...

Форуми :: Общи теми за вярата << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Дървото за познаване на добро и лошо; и грехът на Адам
Към страница       >>  
Започване на нова тема
    
22.04.09 20:07 Цитирай
изказвания: 441

(разкл. от: Как се е появил грехът? )

eureth:


Т.е. дали създаването на човека има каквато и да е връзка с появата на Божия враг, клеветникът, който е баща на лъжата. Но да, това е друга тема.


Според мен Адам е умрял не защото примерно онова дърво има способност да убива хора, които ядат от него, или е нещо отровно или нещо такова,
а защото просто Бог е определил така -  би могло да не е дръво, а напр. посочен от Бога воден извор.
Т.е. ако аз например бях там при Адам и Ева (примерно техен син), тогава ако онази заповед не се отнася за мен, аз бих могъл да си ям от онова дърво колкото си искам.
Т.е. Бог е онзи е направил така, че те да умрат ако ядат, а не че онова дърво е някакво необикновено дърво (то не че има обикновени дървета, де - всичко е Божие чудо и слава ).


Създаването на човека определено има връзка в Божия план относно Неговия враг.

Според мен,изобщо не си прав относно дървото за познаване на добро и зло.
Бог не случайно е предупредил за яденето от него,Той просто е знаел,че това е смъртоносно за човека,а не че защото така си му е харесало.Не че няма право и на последното,де,все пак Той е Бог и прави каквото си ще.
Яденето от това дърво води до духовна смърт,води до отделяне от Бога,защото знанието възгордява.

[ Редактирано 08.11.19 03:14 ]

Най-отгоре
градината в еден,   грях,   добро и зло,   дървото за разпознаване на добро и зло,   дървото на познаване добро и зло,   смърт
    
23.04.09 01:45 Цитирай
изказвания: 4555
Ndifi:

Създаването на човека определено има връзка в Божия план относно Неговия враг.


Какво точно имаш предвид?
адм.бел.
разкл. в: Човекът - защо Бог го е създал? Има ли връза с греха на сатаната?

Според мен,изобщо не си прав относно дървото за познаване на добро и зло.
Бог не случайно е предупредил за яденето от него,Той просто е знаел,че това е смъртоносно за човека,а не че защото така си му е харесало.Не че няма право и на последното,де,все пак Той е Бог и прави каквото си ще.
Яденето от това дърво води до духовна смърт,води до отделяне от Бога,защото знанието възгордява.


Е, разбира се, че Бог е знаел - той всичко знае,

но още повече, самият Бог (а не някой друг) е направил да израсте това дърво (както и другите) и е определил, че ако Адам или Ева ядат от него, тогава ще станат като Бога да разпознават добро и зло.  Но също така, им е заповядал да не ядат от него. Поне за тогава,

(Не става дума за знание по принцип, а конкретно за разпознаване добро и зло.
А и по-късно Бог казва, че хората му погиват от липса на знание. Т.е. Бог съвсем не е против хората да имат знание по принцип.

Много неща възгордяват - напр. красив външен вид, но въпреки това Бог прави творенията (вкл. и хората) си изключително красиви, а не грозни (изключвам нещата, които е направил нарочно вредни като наказание за престъпилия в грях човек).)


Смъртта е дошла не понеже дървото е отровно или нещо такова, а понеже Бог е определил, че който извърши нещо в разрез с волята на Бога (това е греха), такъв  трябва да умре.

Това дърво просто е било средство да се види на дело (не че Бог не е знаел) дали Адам и жена му ще останат в праведността и истината, т.е. дали ще вършат Божията воля, каквото Бог им заповядва, и така ще останат в живота и истината,

или ще отстъпят от праведността и истината, т.е. ще вършат противното на това, което Бог им заповядва.


По принцип Бог би могъл да им заповяда каквото и да е друго нещо, за да се види на дело дали ще вършат волята на Бога или противното на волята на Бога.

Например би могъл да им каже, че могат да пият от всички извори, но да не пият от еди-кой-си извор (за който Бог например е определил, че който пие от него ще разпознава добро от зло).
Или пък, че могат да минават по всички пътеки, но през еди-коя-си пътека да не минават.
Или каквото и да е, което Бог пожелае.

И да ги предупреди, че ако направят противното на това, което им заповядва, тогава със сигурност ще умрат.

Понеже Божието наказание за нарушаване на волята му е смърт, както пише.Иначе, тъй като сам Бог е пожелал да си направи създание по свой образ и подобие,
то това създание би трябвало да може да разпознава добро и зло, понеже Бог разпознава добро и зло. Така че, аз лично вярвам, че Бог е планувал така или иначе да им даде да станат и в това отношение като Бога, т.е. да разпознават добро и зло.

Предполагам, че ако са отказали да повярват на заблудите на сатаната...
(т.е. че уж нямало да умрат ако вършат противното на Божията воля и заповед, и че уж Бог едва ли не още малко и го било страх да не би и те да станат като Бога да разпознават добро и зло – ами че Бог точно това е пожелал, да си направи създание по свое подбие.)
...тогава Бог скоро е щял да им даде да разпознават добро и зло - било чрез ядене от дървото, което Бог е направил и е определил така да става ако ядат от него, било просто чрез своя заповед.


Интересно дали Бог е заповядал някаква такава заповед на пред-сатаната и той така е отстъпил от истината и праведността, или просто се е развратил и е оставил истината, и се е погубил в заблудите си, че и толкова много са се повлекли след него .
Дори допускам, че сатаната може и да е вярвал, че Адам и жена му няма да умрат ако направят това, което Бог им е заповядал да не правят. Може например да е търсел да се убеди в някоя своя заблудителна представа относно Бога. Бог знае...

[ Редактирано 24.04.09 17:10 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
23.04.09 09:21 Цитирай
изказвания: 2090
По принцип Бог НЕ Е ЗАПОВЯДАЛ да НЕ СЕ яде от КОЕТО И ДА Е дърво. Аз такова нещо не чета.

Битие 3:3
....но от плода на дървото, което е всред градината, Бог каза: Да не ядете от него, нито да се допрете до него, за да не умрете.

Виждаме, че конфликта е : ДА НЕ СЕ ЯДЕ от ПЛОДА на въпросното дърво. ПЛОД.

Кратък преглед ни показва , че ПЛОДА, ПЛОДОВЕТЕ, са брейкпойнта на нещата, а не дървото (корени, стъбло, кора, листа и подобни).

Напр. тук, виждаме, че след като вкусиха от ПЛОДА за познаване на оброто и злото и бяха изгонени от рая, човешкият род продължи да конфликтизира позиции спрямо ПЛОДА / ПЛОДОВЕТЕ - сина Каин уби брат си, защото Бог не прие жертвата му-

Битие 4:3
И след време Каин принесе от земните плодове принос на Господа.(......)

Всъщност, Божието благоволение беше да ......

Битие 1:22
И благослови ги Бог, казвайки: Плодете се, размножавайте се .... ----- т.е.- Бог им каза да ПРИНАСЯТ ПЛОД , а не нещо друго .

Давайки закона, Бог отделя специално място и на ПРИНОСИТЕ-ДАВАНЕТО на ПЛОДОВЕТЕ :

Изход 23:16
и празника на жетвата, на първите плодове на труда ти.....

Изход 23:19
Най-първите плодове от земята си да принасяш в дома на Господа твоя Бог.

Втор-е7:13 ....ще благослови и плода на утробата ти и плода на земята ти - ---- Бог благославя и то- специално ПЛОДА на утробата, а не специално, да кажем, утробата (аналогично- има разлика дърво- плод ).

В Исусовото , вече, време, ние четем за Йоан, който апелираше към еврейският народ така :

Матей 3:8
Затова, принасяйте плодове достойни за покаяние;
Матей 3:10
А и брадвата лежи вече при корена на дърветата; и тъй всяко дърво, което не дава добър плод, отсича се и в огъня се хвърля.

В своите поучения, нашият Добър Спасител също споменаваше ПЛОД/ПЛОДОВЕ, при различни ситуации ,- например :

Матей 7:20
И тъй, от плодовете им ще ги познаете.
Матей 12:33
Или направете дървото добро, и плода му добър; или направете дървото лошо, и плода му лош; защото от плода се познава дървото.

Даже една от най- важните притчи също говори за плод -
Матей 21:34
И когато наближи времето на плодовете изпрати слугите си до земеделците да приберат плодовете му.

Нашият брат във вярата говори така :

Колосяни 1:10
за да се обхождате достойно за Господа, да Му угаждате във всичко, като принасяте плод във всяко добро дело и като растете в познаването на Бога;....

В заключение : разбира се, че Бог Е можел да направи избора на човека да не е спрямо ПЛОДА на дадено дърво, а според , да кажем даден облак, трева, цвете, или каквото Той си поиска.

Както е можел и да не измисли /направи/ създаде закона за гравитацията, например, или закона за подемната сила или.... каквото се досетите. Но Той го е направил и , съответно ИМА СМИСЪЛ В НАПРАВЕНОТО, както и доказват писанията на Бога. ПЛОДА на дървото в едем имаше в себе си ЗАЛОЖЕНОСТ ОТ БОГА ДА ПРЕОБРАЗИ естеството на родоначалниците ни. И така и стана, защото Бог беше вложил тази способност в ТОЗИ ПЛОД, от това ДЪРВО.

Самите ние сме наречени "ПЛОДОВЕ", а не , да кажем, ручейчета, както предполагаше нашият администратор ( ), облачета, или ....камили. А Бог спокооооойно можеше да направи и така, и иначе- по решението на Своята Велика воля, в Своята непредвидима мъдрост и необятна любов....

Също така , има смисъл в това, че въпросното дърво на живота продължава да дава плодове, а ЛИСТАТА му служат за изцеление на нациите, а не някакво ручейче, да кажем, вятърен повей, песен на славей, или ....ами нещо друго си - имате въображение, ВСЕ ПАК!

Откровение 22:2
И от двете страни на реката имаше дърво на живот, което раждаше плод дванадесет пъти, като даваше плод всеки месец; и [b]листата на дърветата бяха за изцеление на народите.

Поздрави и - принасяйте достойно плодове на Господарят Йешуа, а не, например, достойни облаци." Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
23.04.09 15:26 Цитирай
изказвания: 441
Аз мисля,че грешиш,Еурет,по повод забраната за ядене от плодовете на дървото за познаване на добро и зло.

Мисля,че не случайно Бог им забрани точно това,т.е. Той знаеше,че това ще причини тяхната смърт - първо духовна,а после и физическа.

Ако ти кажеш на твоето дете - не скачай от 10 ет.,защото ще умреш,какво е по-разумно да си мисли това дете - е,сега пък баща ми каква заповед си измисли да провери дали ще слушам,или - ами,да баща ми е прав,ако скоча от толкова високо ще умра,защото действат физически закони.

Та така и с това дърво,Бог е знаел,че на оня поне етап то е смъртоносно за нас.
То и сега е смъртоносно,защото който уповава на науката,измества фокуса от упованието в Бога.

Най-отгоре

    
23.04.09 18:55 Цитирай
изказвания: 22

  В темата
Според мен Адам е умрял не защото примерно онова дърво има способност да убива хора, които ядат от него, или е нещо отровно или нещо такова,
а защото просто Бог е определил така -  би могло да не е дръво, а напр. посочен от Бога воден извор.
Т.е. ако аз например бях там при Адам и Ева (примерно техен син), тогава ако онази заповед не се отнася за мен, аз бих могъл да си ям от онова дърво колкото си искам.
Т.е. Бог е онзи е направил така, че те да умрат ако ядат, а не че онова дърво е някакво необикновено дърво (то не че има обикновени дървета, де - всичко е Божие чудо и слава ).


Мда мисля, че си прав в тези твои разсъждения или поне и аз мисля горе-долу така.

Някой неща които ми хрумват по темата:
Адам е умрял защото е изгонен от Едем - Божието присъствие където се намира "дървото на животът".
Дървото е поводът и честно казано според мен то би могло да символизира просто фактът, че човек трябва да се научи сам - от опит що е добро и зло.
Няма по-ценно знание от личното изпитване и от личният си опит всеки от нас знае, че колкото и да ти казват направи това и това, за да ти е добре то докато сам не се опариш няма да знаеш дали найстина е така.
А за да бъде човек пълноценен - т.е. за да бъде като Бог то ние трябва да можем да вземаме такива решения.

Та според мен появата на грехът е била неизбежна - както и появата на сатана.
Преминавайки през греха и живеейки в царство със княз сатана, ние можем да напрвим своят избор.


Откровение 2:13

Зная, где живееш, там гдето е престолът на сатана; и държиш здраво името Ми, и не си се отрекъл от вярата в Мене, даже в дните на Моя верен свидетел Антипа, когото убиха между вас, гдето живее сатана.


По въпросът за сатана съм раздвоен понеже го смятам за божия работа - щом Бог му е дал да царува над земята значи така требе.простете, ама понякога пиша глупости
Най-отгоре

    
24.04.09 11:29 Цитирай
изказвания: 2090
Искам, също така, да ви обърна внимание на факта, че става на въпрос не за алегория, а за реално ядене на реален плод и реални последствия.

Например, ако Ева беше просто видяла, че дървото е добро, но не беше яла, то нещата нямаше да са така. Но имаше последователност : -1- видя, че е добро за храна иприятно за очите-2- взе от ПЛОДА му -3- яде -4- даде на мъжа си Адам.

РЕАЛНИЯТ ГРЯХ НЕ Е НЕВИДИМ, А РЕАЛЕН- ТЕ ЯДОХА ОТ ПЛОДА НА ДЪРВОТО. Да, наистина, Исус показа, че проблема на зложеланието е вътре, в самото сърце, от което идва оскверняване на цялото тяло, но Бог в Бите, също така, съветваше Каин- Греха лежи на вратата ти и се стреми към....но ти го владей! , което последният, за съжаление не неправи.

ДЕЙСТВИЕТО Е ГРЕХА- КОНКРЕТНО- ДЕЙСТВИЕТО НА ЯДЕНЕ НА ПЛОДА ОТ ВЪПРОСНОТО ДЪРВО.

Когато Бог потърси човека, въпреки, че знаеше какво е станало, Той го попита риторично : ДА НЕ БИ ДА СИ ЯЛ ОТ ДЪРВОТО, ОТ КОЕТО ТИ КАЗАХ ДА НЕ ЯДЕШ? (3:11)- Бог не каза : "Да не би да си си помислил да ядеш от дървото, за което ти казах да не ядеш", но каза : "Да не би да си ял" ----реално действие, реално последствие. Греха се заражда в сърцето и осквернява човека, НО ВЕЧЕ САМОТО ДЕЙСТВИЕ ПРАВИ ЧОВЕКА СЪОТВЕТНО БЛУДНИК, ПРЕЛЮБОДЕЕЦ, УБИЕЦ, КРАДЕЦ, ЛЪЖЕЦ..... докато не го направи, човека просто се изкушава от собствената си страст. Някой съд да е осъдил някой, който ИСКА да краде, но НЕ краде? Разбира се, Божият съд е различен то човешкият и Бог изпитва сърцата ни и иска да сме святи, не оправдавам наличието на страст в сърцата на Божият народ.

Но това, което виждам , е че Исус в Окровение казва на църквите :

....Зная твоите дела.....(2:2),(3:1), (2:9), (2:19),(3:2),(3:8),(3:15) ....също и : Откровение 2:26
И на този, който победи, и който се пази до край, за да върши дела чисти като Моите........................и тнт...

Така че ИМЕННО защото човеците ЯДОХА от ТОЧНО ТОВА ДЪРВО и ТОЧНО ТОЗИ ПЛОД , ги дисквалифицира спрямо Божието присъствие и трябваше да има жертва и кръв, обличане в кървава дреха...каквато е сега Христос.

Поздрави." Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
24.04.09 11:41 Цитирай
изказвания: 2090
След яденето на плода от дървото, понеже В САМИЯТ ПЛОД Е ИМАЛО ДЕПОЗИТ ДА ПОВЛИЯЕ

ТАКА НА ЧОВЕШКИЯТ РОД И ПОНЕЖЕ ТОЧНО

ПОРАДИ ТОВА БОГ Е ПРЕДУПРЕДИЛ ЧОВЕЦИТЕ

ДА НЕ ЯДАТ ОТ НЕГО, ЗАЩОТО САМ Е ВЛОЖИЛ

ТОВА ПРЕОБРАЗУВАТЕЛНО СВОЙСТВО И СИЛА,

Е СТАНАЛО ВЛИВАНЕТО НА ГРЕХА И СМЪРТТА.

ДЕЙСТВИЕТО НА НЕПОКОРСТВО Е БИЛО - ПЪРВО В УМА И СЪРЦЕТО- СЛЕД ТОВА НА ПРАКТИКА.

ТЕЗАТА, ЧЕ ДЪРВОТО НЕ Е БИЛО СВРЪХЕСТЕСТВЕНО, ЗА МЕН Е СМЕХОТВОРНА, ТЪЙ КАТО ПРЕГЛЕДА НА САМИЯТ ПАСАЖ ПОСОЧВА
ДЕЙСТВИЕТО НА САМИЯТ ПЛОД- ОТВАРЯТ ИМ

СЕ ОЧИТЕ И ТЕ ВИЖДАТ ЧЕ СА ГОЛИ, СЛАГАТ ЛИСТА ВЪРХУ СИ.
Нима Бог не е Свръхестествен Бог?! Или Сам е подвластен на законите, които е сътворил?

НЕ ДЕЙСТВИЕТО НА НЕПОКОРСТВО ВЪТРЕ В

СЪРЦЕТО, А ДЕПОЗИТА ВЪТРЕ, В САМИЯТ

ПЛОД Е ПРИЧИНАТА АДАМ И ЕВА ДА СЕ

ПРОМЕНЯТ И ТОВА НЕДВУСМИСЛЕНО ГО СОЧИ

САМИЯТ ТЕКСТ.

Искам да кажа, че доскоро и аз-самият смятах, че действието е породило промяната, но действието е довело до ЯДЕНЕ на плода и В РЕЗУЛТАТ НА САМОТО ЯДЕНЕ НА ТОЧНО ТОЗИ ПЛОД ЧОВЕЦИТЕ СЕ ПРОМЕНЯТ В ГРАДИНАТА И БИВАТ ИЗХВЪРЛЕНИ.

Пример : Казвам на дъщеря ми : недей да правиш еди-какво си, защот ще се нараниш. Тя се съблазнява в своят грях и детски бунт , отива и го прави и - резултата е - такъв, КАКЪВТО СЪМ Я ПРЕДУПРЕДИЛ , ЧЕ ЩЕ БЪДЕ.

Аналогично- не самото действие, а ПРОИЗТЕКЛОТО ОТ ДЕЙСТВИЕТО ЯДЕНЕ НА

САМИЯТ ПЛОД, КОЙТО Е ИМАЛ ВЪТРЕ В СЕБЕ СИ ЗАЛОЖЕН ОТ БОГА ДЕПОЗИТ ДА ПРОМЕНЯ, СА

ДОВЕЛИ ДО ПРОМЯНАТА НА СЪСТОЯНИЕТО НА ПЪРВИТЕ ЧОВЕЦИ.

И така е написано. Нека не своеволничим.адм.бел.
разкл. в: Буквални или алегорични са Светите текстове?
[ Редактирано 27.04.09 16:47 ]" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
24.04.09 14:25 Цитирай
изказвания: 441
С няколко думи - дървото наистина не е ставало за ядене на човешката двойка,ако и да им е изглеждало добро и желателно.

Най-отгоре

    
24.04.09 22:57 Цитирай
изказвания: 4555
Ndifi:

Аз мисля,че грешиш,Еурет,по повод забраната за ядене от плодовете на дървото за познаване на добро и зло.

Мисля,че не случайно Бог им забрани точно това,т.е. Той знаеше,че това ще причини тяхната смърт - първо духовна,а после и физическа.

Ако ти кажеш на твоето дете - не скачай от 10 ет.,защото ще умреш,какво е по-разумно да си мисли това дете - е,сега пък баща ми каква заповед си измисли да провери дали ще слушам,или - ами,да баща ми е прав,ако скоча от толкова високо ще умра,защото действат физически закони.

Та така и с това дърво,Бог е знаел,че на оня поне етап то е смъртоносно за нас.
То и сега е смъртоносно,защото който уповава на науката,измества фокуса от упованието в Бога.
Ндифи, кой точно е направил дървото за разпознаване/различаване на добро и зло ? (Съвсем не е „дърво за наука“, за каквото ти говориш неоснователно.)


След това, с каква цел точно Бог е направил дървото за разпознаване на добро и зло и го е сложил в градината в Еден? (Можел е и да не го прави.)


Иначе ситуацията описана в Мойсеевата книга е несъпоставима с примера ти за човека и детето му. Бог е можел да не създава онова дърво и да не заповядва на Адам да не яде от него. Но Той го е създал и му е заповядал да не яде от него. Защо?

Бог е определил за смърт абсолютно всеки един, който върши противното на волята му. С Бога подигравка  (или майтап) е невъзможна. Мащабите и измеренията там са несъпоставими с нашите "кахъри", така да се каже. Създаването на създание по Негово подобие довежда до възникването на някои специални и много важни дилеми, които, както разбирам, е неминуемо да се изправят пред взаимоотношенията между Бога и това му създание рано или късно, просто поради Божието желание да си създаде точно такова създание. Бог е решил да те се изправят още тогава - за мен лично, това е напълно естествено и очаквано в контестка на Божието декларирано желание да си създаде такова създание.

Бог е Бог, хората (бащи, деца) са хора. Разликата между човек и Бога е безкрайна, а разликата между човек и детето му е много по-малка от предната, и е крайна. Ситуациите и "действащите лица" са несъпоставими в случая и освен това се пренебрегват много важни подробности в предложената от теб аналогия, което я прави неприложима.

[ Редактирано 25.04.09 12:51 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
25.04.09 13:30 Цитирай
изказвания: 441
Разбира се,че Бог е направил това дърво,а и аз никъде не съм го нарекла "дърво за наука",но направих една съпоставка между нещата сега и тогава и едно несъмнено е ясно - че отделени от Бога,непокорни на Него,ние разчитаме на нашата преценка за добро и зло,често използвайки за това и науката,а резултатите са плачевни.Можем само да се огледаме наоколо и да се уверим в това,след всички тези векове докъде сме стигнали.

Не знам ако хората бяха останали верни в това отношение,дали някога биха могли да ядат без проблеми от плодовете на дървото за познаване на добро и зло,например  заедно с плодовете на дървото на живота.Или просто не биха имали нужда,защото Бог би ги ръководил,понеже като техен Създател Той знае най-добре от какво имат наистина нужда.

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница       >>  
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF