Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

апостолско-пророческа реформация   верую   георги чернев   годфри блум   държавна сигурност   мария   мастурбиране   мк. 8:35   надзорник   парите и учениците на исус  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   27.07.19 17:19
Уличен дебат на Хънтингтънбийч, Калифорния, с млад мъж, твърдящ, че е отдал себе си на дьвола : https://youtu.be/JHgoDeAio0o
 
Владо   27.07.19 17:06
Наскоро “новооткрих” Ray Comfort и служението Living Waters- който разбира английски може да освежи душата си с думите и служението на брата : https://youtu.be/tT93-BA0474
 
eureth   07.05.18 14:26
Преместих темата за "генно-модифицирната опозиция в Сирия"

в тема:
"Сирия: Отн.тн. ислямска държава", тук:

http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17424.post
 
eureth   15.04.18 13:53
Възможно е и до там да се стигне. Но главното, до което пише, че ще се стигне в тези земни военни противопоставяния, е че Бог ще доведе всички народи на битка против Йерусалим и той ще бъде превзет, и ще бъде тъпкан от народите, колкото Бог е определил (3год. и половина).

Тук има доста подробности около сегашната ситуация, в темата "Относно тн. ислямска държава":
http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17419.post
 
Владо   15.04.18 02:46
Света е пред прага на нова световна война.

RSS Емисии
rss1.0
Започване на нова тема
    
22.04.09 15:00 Цитирай
изказвания: 1582

[ Редактирано 22.04.09 15:12 ]Christus regnat
Най-отгоре
вяра,   дела,   спасение от греха и смъртта
    
22.04.09 14:11 Цитирай
изказвания: 2063

 Браво, тигретта,  интересно изследване по темата, само имам малка забележка :


/бел.тигър: само това разбива протестантската ерес за спасение САМО чрез вяра/
Ами, ще извиняваш, Райета, но това не е протестантска ерес - зная, че много ти се иска, но просто не е така. За съжаление те връщам при падрето за доуточняване. Т.е.- пиша ти "2"-

-1- да уточня, че нашето спасение е единствено и само чрез ВЯРА В ЕДИНОРОДНИЯТ БОЖИЙ СИН, ЙЕШУА ОТ НАЗАРЕТ, както е и написал брат ни Павел  Римляни 3:28
И така, ние заключаваме, че човек се оправдава чрез вяра, без делата на закона.
 Като при следването Му, вече, Неговите синове и дъщери имат нужните ПЛОДОВЕ- т.е.- достойни дела, съответно вярата им, например- имат добро сърце и са добри в говоренето си, а не, да кажем, заядливи, арогантни, горди и присмехулни, КАТО ПРАВОСЛАВНИТЕ СПРЯМО ЕВАНГЕЛСКИ ВЯРВАЩИТЕ, НАПРИМЕР.     
-2- крайното разбиране за неизгубване на спасението си "нов живот просто чрез вяра" е породено в харизматичните среди на евангелски вярващите. Но за съжаление точно тези, дето им се подиграват и тези, дето се подиграват по принцип, падат ТУК : Псалми 1:1
Блажен оня човек, Който не ходи по съвета на нечестивите, И в пътя на грешните не стои, И в събранието на присмивателите не седи; ...
2 Но се наслаждава в закона на Господа, И в Неговия закон се поучава ден и нощ.
3 Ще бъде като дърво посадено при потоци води, Което дава плода си на времето си, И чийто лист не повяхва; Във всичко що върши ще благоуспява.
4 Не е така с нечестивите; Но те са като плявата, която вятърът отвява.
5 Затова, нечестивите няма да устоят в съда, Нито грешните в събора на праведните;
6 Защото Господ наблюдава пътя на праведните; А пътят на нечестивите ще бъде погибел.

В крайна сметка, подигравчийството е грях, свързан със себеправедност и гордост.
Ти отново заклеймяваш ВСИЧКИ друговерци, както правят и ТВОИТЕ ПРАВОСЛАВНИ СЪБРАТЯ И ОТЦИ. Това е зло. 

[ Редактирано 22.04.09 14:29 ]" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
22.04.09 22:38 Цитирай
изказвания: 1582
vminev:


-1- да уточня, че нашето спасение е единствено и само чрез ВЯРА В ЕДИНОРОДНИЯТ БОЖИЙ СИН, ЙЕШУА ОТ НАЗАРЕТ, както е и написал брат ни Павел  Римляни 3:28
И така, ние заключаваме, че човек се оправдава чрез вяра, без делата на закона.
 Като при следването Му, вече, Неговите синове и дъщери имат нужните ПЛОДОВЕ- т.е.- достойни дела, съответно вярата им, например- имат добро сърце и са добри в говоренето си, а не, да кажем, заядливи, арогантни, горди и присмехулни, КАТО ПРАВОСЛАВНИТЕ СПРЯМО ЕВАНГЕЛСКИ ВЯРВАЩИТЕ, НАПРИМЕР.     


Ами ако си направиш труда да прочетеш стиха, който си цитирал до КРАЯ, не можеш да не забележиш, че НЕ казва БЕЗ дела, а без делата на закона. Кой закон? Закона на Моисей, даден на Израел. обърни и внимание, че не се казва "дела", а "делаТА" - това включва ЦЕЛИЯ закон на Моисей.

"нашето спасение е само и единствено чрез вяра в Божия Син." Да видим:
Рим.2:6-10: "Който ще въздаде всекиму според делата му: живот вечен на ония, които с постоянство в добри дела търсят слава, чест и безсмъртие; ярост и гняв пък на тия, които упорстват и не се покоряват /пак дело/ на истината, а се покоряват на неправдата. Скръб и утеснение върху душата на всеки човек, който прави /дело/ зло, първо на юдеин, сетне и на елин, а слава и чест и мир всекиму, който прави /дело/ добро, първом на юдеин, сетне и на елин.

Матей 10:32: "И тъй, който Мене признае /дело/ пред човеците, ще призная и Аз него пред Моя Отец Небесен"

Матей 5:16: "Тъй да светне пред човеците светлината ви, та да видят добрите ви дела и да прославят Небесния ваш Отец."

Матей 6:1: "Гледайте да не проявявате своята праведност пред човеците, за да ви видят, инак нямате награда при Небесния ваш Отец. 2. И тъй, кога правиш /дело/ милостиня..."
Матей 6:14-15: "Защото, ако простите /прошката също е дело на волята/ на човеците съгрешенията им, и вам ще прости Небесния ви Отец, ако ли не простите на човеците съгрешенията им, и вашият Отец няма да прости съгрешенията ви." В следващия стих Той говори за постенето. Постенето също е дело. Молитвата също е дело.

А какво да кажем за притчата за разделянето на "овците" и "козите"? Разделянето е според делата им.

Откр. 20:12: "... и съдени бяха мъртвите по записаното в книгите, според делата си."

Яков 1:22: "Бъдете изпълнители /дело/ на словото, а не само слушатели, мамещи самите себе си." 1:27: "Чисто и непорочно благочестие пред Бога и Отца е това: да пригледваш /дело/ сираци и вдовици в техните скърби и да се пазиш /дело/ неопетнен от света."

Яков 2:14-17: "Каква полза, братя мои, ако някой казва, че имал вяра, а дела няма? Може ли да го спаси вярата? Ако един брат или сестра са голи и нямат дневната храна, а някой от вас им рече: идете си с мир, грейте се и насищайте се, пък не им даде /дело/ що е потребно за тялото - каква полза?"

Има още много пасажи, няма смисъл да се изброява всичко, а и не би било възможно в рамките на един пост.
Но още едно нещо си струва да бъде отбелязано: притчата с талантите, как Бог ще съди всеки според какво е направил с Неговите таланти, които са му поверени. Бог по силата на Своята благодат, е отредил на всеки вярващ някакви дарби /таланти/. И нашата отговорност се свежда до това дали и как сме ги употребили.

И така: чрез какво е спасението? Чрез вяра? Чрез дела? - И ЧРЕЗ ДВЕТЕ!

Но следва да се отбележи най-основното: НИТО ВЯРАТА, НИТО ДЕЛАТА СА ВЪЗМОЖНИ БЕЗ БОЖИЯТА БЛАГОДАТ!

Спасението е дар по благодат чрез вяра, както е писано "По благодат сте спасени чрез вярата и то НЕ от самите вас, това е ДАР от БОГА". Къде тогава са гореописаните в Библията дела? В БЛАГОДАТТА И САМО ЧРЕЗ НЕЯ.

Както казва и св.Павел:
"Но с благодатта на Бога съм това, което съм, и Неговата благодат в мен не беше напразно, а повече от всички тях се потрудих - ала не аз, а Божията благодат, която е с мен." /1 Кор.15:10/

Има ли място за гордост и тщеславие? Не! Защото "ала не аз, а Божията благодат, която е с мен".

Christus vincit!


Christus regnat
Най-отгоре

    
22.04.09 22:58 Цитирай
изказвания: 440
Ей това е много важно - за благодатта,и аз исках да я спомена като пишех за вярата и за делата.

Най-отгоре

    
23.04.09 00:23 Цитирай
изказвания: 2063
Ами- бях написал един постинг, ама тока на работата ни угасна и - сега тигретта има преднинааа...не ми харесва тази работа...

Днес два пъти ни гасне тока и то- докато пиша в единни и май виждам ЗАГОВОР, ръководен от тигретта срещу бат, Владо.

А сега сериозно- тигър, ма много се вживяваш, моме! Че то не е червено ,че то не е ...ех, съдба- само изобличения....

Така е , тигър, разбира се, че вярата без дела е мъртва. А и Господа от Откровение, когато говори за църквите, Той не казва "Зная вярата ти..", а към всичките се обръща с "Зная делата ти,...".

Та- така, сестро." Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF