Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

wikileaks   армии от изток   възстановяване на израел   еретици   земно кълбо   константинопол 381г. сп   постмодернизъм   разделение   финанси   харалан попов  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   03.01.20 15:34
Интересно разяснение относно числата в писанието (кратко) : https://youtu.be/XlyGvmUhjzA
 
Владо   31.10.19 11:45
Изключително интерес дебат между лъжеучителя рави Товия Зингер и друг евреин, доктор Браун : https://youtu.be/gYfZxkrqS_E
 
eureth   06.10.19 14:21
(Като изключа нумерологията/gematria) бих казал, че размислите му относно Ис.53 са чудесно и животоспасяващо свидетелство за плътските му сънародници (дано го чуят!) - понеже, както изглежда, този човек сега вече е станал син на Абраам.
 
Владо   06.10.19 13:17
“Скритият” Помазаник в писанията - раби Яков Рамбзел казва “Святият Дух ми откри!” : https://youtu.be/4KSIBFWQqsE
 
eureth   06.10.19 13:00
Относно подобни практики (според мен имащи връзка и с иудейските практики/учения "кабала", пък били те и адаптирани от разни хора и наречени "християнски"...) аз лично съм скептичен (и бих казал дори подозрителен), понеже Бог не е говорил относно такива неща, и че е имал предвид подобни цифрови комбинации и (за мен произволни) изводи. Бих очаквал, че с подобни цифрови еквилибристики би могло да се достигне до какви ли не уж "Божии" "истини" на базата на произволен текст, независимо от използвания език.

RSS Емисии
rss1.0
Започване на нова тема
    
22.04.09 15:00 Цитирай
изказвания: 1582

[ Редактирано 22.04.09 15:12 ]Christus regnat
Най-отгоре
вяра,   дела,   спасение от греха и смъртта
    
22.04.09 14:11 Цитирай
изказвания: 2090

 Браво, тигретта,  интересно изследване по темата, само имам малка забележка :


/бел.тигър: само това разбива протестантската ерес за спасение САМО чрез вяра/
Ами, ще извиняваш, Райета, но това не е протестантска ерес - зная, че много ти се иска, но просто не е така. За съжаление те връщам при падрето за доуточняване. Т.е.- пиша ти "2"-

-1- да уточня, че нашето спасение е единствено и само чрез ВЯРА В ЕДИНОРОДНИЯТ БОЖИЙ СИН, ЙЕШУА ОТ НАЗАРЕТ, както е и написал брат ни Павел  Римляни 3:28
И така, ние заключаваме, че човек се оправдава чрез вяра, без делата на закона.
 Като при следването Му, вече, Неговите синове и дъщери имат нужните ПЛОДОВЕ- т.е.- достойни дела, съответно вярата им, например- имат добро сърце и са добри в говоренето си, а не, да кажем, заядливи, арогантни, горди и присмехулни, КАТО ПРАВОСЛАВНИТЕ СПРЯМО ЕВАНГЕЛСКИ ВЯРВАЩИТЕ, НАПРИМЕР.     
-2- крайното разбиране за неизгубване на спасението си "нов живот просто чрез вяра" е породено в харизматичните среди на евангелски вярващите. Но за съжаление точно тези, дето им се подиграват и тези, дето се подиграват по принцип, падат ТУК : Псалми 1:1
Блажен оня човек, Който не ходи по съвета на нечестивите, И в пътя на грешните не стои, И в събранието на присмивателите не седи; ...
2 Но се наслаждава в закона на Господа, И в Неговия закон се поучава ден и нощ.
3 Ще бъде като дърво посадено при потоци води, Което дава плода си на времето си, И чийто лист не повяхва; Във всичко що върши ще благоуспява.
4 Не е така с нечестивите; Но те са като плявата, която вятърът отвява.
5 Затова, нечестивите няма да устоят в съда, Нито грешните в събора на праведните;
6 Защото Господ наблюдава пътя на праведните; А пътят на нечестивите ще бъде погибел.

В крайна сметка, подигравчийството е грях, свързан със себеправедност и гордост.
Ти отново заклеймяваш ВСИЧКИ друговерци, както правят и ТВОИТЕ ПРАВОСЛАВНИ СЪБРАТЯ И ОТЦИ. Това е зло. 

[ Редактирано 22.04.09 14:29 ]" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
22.04.09 22:38 Цитирай
изказвания: 1582
vminev:


-1- да уточня, че нашето спасение е единствено и само чрез ВЯРА В ЕДИНОРОДНИЯТ БОЖИЙ СИН, ЙЕШУА ОТ НАЗАРЕТ, както е и написал брат ни Павел  Римляни 3:28
И така, ние заключаваме, че човек се оправдава чрез вяра, без делата на закона.
 Като при следването Му, вече, Неговите синове и дъщери имат нужните ПЛОДОВЕ- т.е.- достойни дела, съответно вярата им, например- имат добро сърце и са добри в говоренето си, а не, да кажем, заядливи, арогантни, горди и присмехулни, КАТО ПРАВОСЛАВНИТЕ СПРЯМО ЕВАНГЕЛСКИ ВЯРВАЩИТЕ, НАПРИМЕР.     


Ами ако си направиш труда да прочетеш стиха, който си цитирал до КРАЯ, не можеш да не забележиш, че НЕ казва БЕЗ дела, а без делата на закона. Кой закон? Закона на Моисей, даден на Израел. обърни и внимание, че не се казва "дела", а "делаТА" - това включва ЦЕЛИЯ закон на Моисей.

"нашето спасение е само и единствено чрез вяра в Божия Син." Да видим:
Рим.2:6-10: "Който ще въздаде всекиму според делата му: живот вечен на ония, които с постоянство в добри дела търсят слава, чест и безсмъртие; ярост и гняв пък на тия, които упорстват и не се покоряват /пак дело/ на истината, а се покоряват на неправдата. Скръб и утеснение върху душата на всеки човек, който прави /дело/ зло, първо на юдеин, сетне и на елин, а слава и чест и мир всекиму, който прави /дело/ добро, първом на юдеин, сетне и на елин.

Матей 10:32: "И тъй, който Мене признае /дело/ пред човеците, ще призная и Аз него пред Моя Отец Небесен"

Матей 5:16: "Тъй да светне пред човеците светлината ви, та да видят добрите ви дела и да прославят Небесния ваш Отец."

Матей 6:1: "Гледайте да не проявявате своята праведност пред човеците, за да ви видят, инак нямате награда при Небесния ваш Отец. 2. И тъй, кога правиш /дело/ милостиня..."
Матей 6:14-15: "Защото, ако простите /прошката също е дело на волята/ на човеците съгрешенията им, и вам ще прости Небесния ви Отец, ако ли не простите на човеците съгрешенията им, и вашият Отец няма да прости съгрешенията ви." В следващия стих Той говори за постенето. Постенето също е дело. Молитвата също е дело.

А какво да кажем за притчата за разделянето на "овците" и "козите"? Разделянето е според делата им.

Откр. 20:12: "... и съдени бяха мъртвите по записаното в книгите, според делата си."

Яков 1:22: "Бъдете изпълнители /дело/ на словото, а не само слушатели, мамещи самите себе си." 1:27: "Чисто и непорочно благочестие пред Бога и Отца е това: да пригледваш /дело/ сираци и вдовици в техните скърби и да се пазиш /дело/ неопетнен от света."

Яков 2:14-17: "Каква полза, братя мои, ако някой казва, че имал вяра, а дела няма? Може ли да го спаси вярата? Ако един брат или сестра са голи и нямат дневната храна, а някой от вас им рече: идете си с мир, грейте се и насищайте се, пък не им даде /дело/ що е потребно за тялото - каква полза?"

Има още много пасажи, няма смисъл да се изброява всичко, а и не би било възможно в рамките на един пост.
Но още едно нещо си струва да бъде отбелязано: притчата с талантите, как Бог ще съди всеки според какво е направил с Неговите таланти, които са му поверени. Бог по силата на Своята благодат, е отредил на всеки вярващ някакви дарби /таланти/. И нашата отговорност се свежда до това дали и как сме ги употребили.

И така: чрез какво е спасението? Чрез вяра? Чрез дела? - И ЧРЕЗ ДВЕТЕ!

Но следва да се отбележи най-основното: НИТО ВЯРАТА, НИТО ДЕЛАТА СА ВЪЗМОЖНИ БЕЗ БОЖИЯТА БЛАГОДАТ!

Спасението е дар по благодат чрез вяра, както е писано "По благодат сте спасени чрез вярата и то НЕ от самите вас, това е ДАР от БОГА". Къде тогава са гореописаните в Библията дела? В БЛАГОДАТТА И САМО ЧРЕЗ НЕЯ.

Както казва и св.Павел:
"Но с благодатта на Бога съм това, което съм, и Неговата благодат в мен не беше напразно, а повече от всички тях се потрудих - ала не аз, а Божията благодат, която е с мен." /1 Кор.15:10/

Има ли място за гордост и тщеславие? Не! Защото "ала не аз, а Божията благодат, която е с мен".

Christus vincit!


Christus regnat
Най-отгоре

    
22.04.09 22:58 Цитирай
изказвания: 441
Ей това е много важно - за благодатта,и аз исках да я спомена като пишех за вярата и за делата.

Най-отгоре

    
23.04.09 00:23 Цитирай
изказвания: 2090
Ами- бях написал един постинг, ама тока на работата ни угасна и - сега тигретта има преднинааа...не ми харесва тази работа...

Днес два пъти ни гасне тока и то- докато пиша в единни и май виждам ЗАГОВОР, ръководен от тигретта срещу бат, Владо.

А сега сериозно- тигър, ма много се вживяваш, моме! Че то не е червено ,че то не е ...ех, съдба- само изобличения....

Така е , тигър, разбира се, че вярата без дела е мъртва. А и Господа от Откровение, когато говори за църквите, Той не казва "Зная вярата ти..", а към всичките се обръща с "Зная делата ти,...".

Та- така, сестро." Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF