Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

аз ще му бъда баща   източно-православие   непослушание на източно-римското православ   правосъдие   рема и логос   роден преди всяко създание   той ще ми бъде син   фундаменталистка мормонска църква   хамитизъм   царски кръг  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   31.10.19 11:45
Изключително интерес дебат между лъжеучителя рави Товия Зингер и друг евреин, доктор Браун : https://youtu.be/gYfZxkrqS_E
 
eureth   06.10.19 14:21
(Като изключа нумерологията/gematria) бих казал, че размислите му относно Ис.53 са чудесно и животоспасяващо свидетелство за плътските му сънародници (дано го чуят!) - понеже, както изглежда, този човек сега вече е станал син на Абраам.
 
Владо   06.10.19 13:17
“Скритият” Помазаник в писанията - раби Яков Рамбзел казва “Святият Дух ми откри!” : https://youtu.be/4KSIBFWQqsE
 
eureth   06.10.19 13:00
Относно подобни практики (според мен имащи връзка и с иудейските практики/учения "кабала", пък били те и адаптирани от разни хора и наречени "християнски"...) аз лично съм скептичен (и бих казал дори подозрителен), понеже Бог не е говорил относно такива неща, и че е имал предвид подобни цифрови комбинации и (за мен произволни) изводи. Бих очаквал, че с подобни цифрови еквилибристики би могло да се достигне до какви ли не уж "Божии" "истини" на базата на произволен текст, независимо от използвания език.
 
eureth   06.10.19 10:54
относно "Богове сте вие" също стана дума тук, надолу в изказването:

http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?1662.post


RSS Емисии
rss1.0
Към страница       >>  
Започване на нова тема
    
16.04.09 14:09 Цитирай
изказвания: 1582
(разкл. от: Отчета, отци, татковци и прочее)
 

Твоят ум е отровен от сектантщината на Бакалов що се отнася до религиозните въпроси. С това не казвам, че си психично не в ред, щом си в състояние да си вършиш служебните задължения, най-малкото. Но по религиозните въпроси си интоксикиран лошо. Дано с Божията благодат и милост да се оправиш. Което непременно ще стане, ако искрено търсиш Бога. Но няма да е бързо. Нито пък лесно.

"Православният храм е един БОГОХУЛЕН ХРАМ, част от една система, която е АБСОЛЮТНО АНТИХРИСТКА И СИСТЕМА, НЕДАВАЩА БЛАГАТА ВЕСТ НА НЕВЯРВАЩИЯТ СВЯТ."
1. "Богохулен храм". Православният "храм" се нарича черква именно с цел да бъде разграничена сградата от Църквата, която е Тялото Христово и която не е сграда, а се състои от живи хора, вярващи в Христос и запечатани със Светия Дух. Ако в този "храм", черквата НЕ се хули Бога, а Той бива хвален там, как можеш да твърдиш, че е богохулен? Отново дали Бог е хвален там или е хулен зависи от ХОРАТА, които са там, а не от СГРАДАТА сама по себе си.

2. "Антихристка система, недаваща благата вест на невярващия свят".
Храмът или по-точно черквата не е система, а сграда. Сградата не е в състояние да дава благата вест сама по себе си. Рисунките в сградата, изразяващи сцени от Евангелието до известна степен могат да служат за свидетелство и за това са там. Истинското свидетелство на невярващия свят го правим ние, хората, вярващи в Христос - Неговата Църква. Следователно, хората, а не сградите или системите са свидетелите. Ако някой човек, който твърди, че служи на Бога НЕ дава това свидетелство на невярващия свят, проблемът е в самия човек. Не в сградата, нито в системата.
И, да, дават благата вест на хората! Лично съм я слушала много пъти. Ти колко пъти си ходил на литургия, за да твърдиш толкова убедено, че не я дават?

3. "чрез учения за молитви за душите на умрелите..." 
Душите на умрелите телесно са живи. Или ти мислиш, че не са?

4. "Обреди от езичеството" - разливането на вино по гробовете, носенето на храна по гробовете и тям подобни са действително езически бесовщини, но те уверявам, че православното богословие също е против тези неща. 

И тук стигаме до:

5. "Завидно лицемерие и хулене на името на Светия Бог" - да, наистина е нужно лицемерие и прегоряла съвест от страна на попове, които учат хората на подобни неща. 

А "завидното" лицемерие у някои такива хора върви в комплект със "завиден" атеизъм. Както при Бакалов.

[ Редактирано 16.04.09 14:20 ]Christus regnat
Най-отгоре
източно-римско православие,   източно православие
    
16.04.09 20:37 Цитирай
изказвания: 441
Здравей,Тигър,

аз не отричам,че в православието също има искрени и верни божии люде,но мисля,че ако те продължат да са такива,то тогава непременно ще излязат оттам,защото там виждам много практики,които са небогоугодни.

Освен,ако в някоя от тези църкви такива практики,като целуване на икони,на ръце на свещеници,изповед пред свещеник,молитва към светии и др.такива не се практикуват.
Но тогава и такава църква не би била православна,а някаква си там друга.

Не виждам как може да се съвместят горните практики със словото Божие.
Ти какво мислиш?

Най-отгоре

    
16.04.09 21:54 Цитирай
изказвания: 2085
Молитви към умрели, ритуали, които са смесица м-у старозаветни праткики и окултизъм, спец. "молитвеници" и мнооогооо други неща...

Тигрета е православна игуменка- съблезъба защитничка на традиционната неверна вера.

Например, сега тигъра е в пост и можеме на главата вкупом да `и се качиме, щото нЕма да ни заапе...
Пиша го и ще бягам, че става опасно....
" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
18.04.09 08:39 Цитирай
изказвания: 2085
И докато се чудим какво да пишем, нашата приятелка тигър ето какво прави : http://www.dveri.bg/content/view/8711/29/ - а?!

А тук, например, можем да си похортуваме относно "пастирското послание" (така е наречено във форума!) на ... http://www.dveri.bg/content/blogcategory/41/49/

Правят впечатление думите

светата ни Църква
.................................................................
свещените двори на всебългарската Рилска светиня под покрова и небесното застъпничество на преподобния и богоносен наш отец св. Йоан Рилски чудотворец.

.........................................................................
Верни на исконното съборно начало в Христовата църква, ние сме призвани отново да засвидетелстваме свещената традиция на светото Православие, следвайки апостолския принцип: „Изволися Святому Духу и нам” (Деян. 15:28).Това ще рече, че нашето съборно присъствие трябва да бъде израз на повиновение към Божественото присъствие на Светия Дух в нашите мисли и действия за богомъдро и ползотворно решаване делата на светата ни Църква за радост и утеха на нейното благочестиво изпълнение – боголюбивия ни православен български народ.

.....................................................

Прочетете и нека да коментираме с дух на разум и сериозност, според писанията.

Аз лично, като чета , поне последните редове, ми става не друго, ще прощавате, но много смешно.

Българският народ е православен, но не и "боголюбив"....а, ами то всъщност е и боголюбив- как да не е ! Люби най- различни богове : Просперитет/мамон, Порнео/Ашерата, Окултизъм/Астрология/Астарта/небесното войнство, за което Той Е заповядал на тези, които Го почитат, още преди Идването, да странят, мразят и безпрекословно- да отхвърлят такива неща ( http://biblia.duh-i-istina.net/index.php?k=5&g=4&s=19&sw=небе&tr_search=1 )

Битие 1:1
В начало Бог създаде небето и земята.

15 Прочее, внимавайте добре на себе си, (защото в деня, когато Господ ви говори на Хорив изсред огъня вие не видяхте никакъв образ),
16 да не би да се развратите и си направите идол, подобие на някой образ, подобие на мъж или на жена,
17 подобие на някое животно, което е на земята, подобие на някоя крилата птица, която лети на небето,
18 подобие на нещо, което пълзи по земята, подобие на някоя риба, която е във водите под земята;
19 и да не би, като подигаш очи към небето, и видиш слънцето и луната, звездите и цялото небесно множество, да се мамиш, та да им се кланяш и да служиш на тях, които Господ твоят Бог разпредели на всичките народи под цялото небе.
20 А вас взе Господ и ви изведе из железарската пещ, из Египет, да Му бъдете люде за наследство, както сте и днес.
Второз-е 4гл.

Еурет, можеш да махнеш СПАМА, разбира се. Разрешавам ." Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
18.04.09 13:39 Цитирай
изказвания: 441
Забележете обръщението - ВАШИ ВИСОКОПРЕОСВЕЩЕСТВА И ПРЕОСВЕЩЕНСТВА

толкова високопарно звучи...

представям си към апостол Павел така да са се обръщали...

а и с  боядисването на тези яйца народецът си губи времето и си отвлича вниманието от истинските неща,изобщо пълна скръб,голяма тъмнина

Най-отгоре

    
20.04.09 00:08 Цитирай
изказвания: 2085
Мдаааа...
*****************************
Вчера Албена, съпругата ми, гледала тълпите от миряни, дето минават под прозореца ни (добре, че несме на 1ет.!) след 00.00 и направо се ужасила- изглеждали точно като овце, ходещи на заколение - всеки със своята свещичка.... КАКВА ЗАБЛУДА ГИ ВОДИ ТЕЗИ ХОРА КЪМ ПЪКЪЛА!

А пък аз, като се събудих малко по-късно, видях и по-големите тарикати как пазеха да им не изгасне тяхната свещичка-....просто бяха в мерджаните си-

И на този фон се чудя тигъра как ходи и се моли и смята че в подобна структура и антибожествена и хулна-същата фасада може да има хвалене на Бога и ....вярващи в Исус.....?

Спасени .....може и да има.... но последователи на Божият Син и на учението Му-....??? Как става този номер- да ни светне, че не разбираме...


Пък и Той каза : "...слуша и изпълнява..." "...и защо Ме викате...пък не изпълнявате ..."... не знам, но това, което зная е че българският народ не е ХРИСТИЯНСКИ (това е обида за Бога), не е и ВЯРВАЩ- това е един богохулен и богопротивен народ, нуждаещ от спасителната вяра в Исус и от Неговото учение..." Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
21.04.09 10:11 Цитирай
изказвания: 1582
С Албена се погрижете да се освободите от вашите заблуди, преди да берете грижа за чуждите. Да те питам между другото, ти нали си против иконите? Как тогава снимката на Георги Бакалов се е мъдрила на монитора ти, за да се молиш за него?

[ Редактирано 21.04.09 10:20 ]Christus regnat
Най-отгоре

    
21.04.09 10:19 Цитирай
изказвания: 1582
Ndifi:

Здравей,Тигър,
аз не отричам,че в православието също има искрени и верни божии люде,но мисля,че ако те продължат да са такива,то тогава непременно ще излязат оттам,защото там виждам много практики,които са небогоугодни.
Освен,ако в някоя от тези църкви такива практики,като целуване на икони,на ръце на свещеници,изповед пред свещеник,молитва към светии и др.такива не се практикуват.
Но тогава и такава църква не би била православна,а някаква си там друга.
Не виждам как може да се съвместят горните практики със словото Божие.Ти какво мислиш?


Здравей Ndifi, първо да те поздравя с Христос възкресе!

Въпросите, които повдигаш, изискват дълга дискусия. Ако имаш желание можем да я проведем: относно иконите, изповедта пред свещеник и т.н. Само дано черната станция от Перник да не почне да излъчва, т.е. облъчва населението отново с компетенцията си по всички въпроси.Christus regnat
Най-отгоре

    
21.04.09 10:50 Цитирай
изказвания: 2085
Тигре! Къде се скита, бре?!

Яяяя, колко яйца си боядисала !! Браво на мометооооо!! Под масата мина ли ? Цуна ли ръка на дедо поп? Свеща изгасна ли ти на обиколката ? Бияча у тебе ли беше ? Как беше козунака, тигре?

Тигре, Г. Бакалов не ми е бил на монитора само той, мила сестро, а просто снимката му се въртеше на слайда ми наред с мноого други снимки - ЗНАМ, ЧЕ ТЕ БОЛИ, ЧЕ ТВОЯТА НЕ Е БИЛА ТАМ, но ...това е положението, тигретта- това е ! А към Георги сърцето ми трябваше да се смегчи и прости-затова имах нужда да гледам снимката му и да размисля трезво за мнооого неща. Защото така ни съветва и словото :

Матей 6:14
Защото, ако вие простите на човеците съгрешенията им, то и небесният ви Отец ще прости на вас.

Та я сега се изповядай : мина ли под масата? Попа поръси ли те със светена вода, цуна ли му ръка, на дедо поп? А иконата цуна ли ? Прекръсти ли се ? А козунака как беше ? Яйцата добре ли ги свари,- да не се изложи с некое рохко...ааааа- да ти се смеят бабичките у ЧЕРКВАТА... .


Черната станция те обича в Христос, поздравява те и се моли да познаеш Истинският Бог и Сина Му...защото ако Го познаваше нямаше такъв речник и отношение да имаш, мила.

Черната неилюминатна, немасонна, небогоравна, ...... христова станция от Перник.... брата в Помазаника, Владо" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
21.04.09 12:01 Цитирай
изказвания: 2085
Това не го бях прочел ..тигър :

3. " чрез учения за молитви за душите на умрелите..."
Душите на умрелите телесно са живи. Или ти мислиш, че не са?

Тигър, ти молиш ли се за душите на умрелите ?!" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница       >>  
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF