Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

азия биби   астрология   бездна   имунна система   крайност   папа   трети пол   триединство   хронология   череп и кости  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Бог ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!
 
Владо   10.05.20 23:30
еурет, с предишният пост тук броят “реплики” бе 666.
 
Владо   10.05.20 23:29
Един разтърсващ съвремието филм на евреина Ray Comfort. За съжаление без субтитри на български. https://youtu.be/7y2KsU_dhwI
 
eureth   21.03.20 02:10
готово е...

Към страница       >>  
Започване на нова тема
    
10.04.09 15:10 Цитирай
изказвания: 1582
(разкл. от: http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?10139.post )

добре, но надявам се, че вече уточних и стана ясно, че това, което имам предвид е: изкривяването на Писанията и гибелните ереси в тези "нови" "християнски " движения са създадени от илюминатите, а главните лийдъри на това движение са техни инфилтрирани хора.
Доказателства?
1. Пат Робъртсън - масон 33 степен
2. Оръл Робъртс - масон 33 степен
3. Кенет Копланд - масон 33 степен
4. Били Греъм - масон 33 степен

А хората, заблудени от това са жертви.

Еурет, питал ли си се някога как е възможно един пастор да е толкова богат? И не просто богат, а милиардер?! Как Морис Серуло и Бени Хин са милионери например? Това не може да стане чрез едните десятъци и дарения, защото хората по тези места не са богати и колкото и да им взимаш парите, няма как да станеш милиардер. Като се изследват връзките между илюминатите, масоните и новите християнски движения става ясно как тези хора са толкова богати. Още за връзките между масоните и харизматиците тук: http://www.tribwatch.com/apostles.htm


адм.бел.
разкл. в: http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?10151.post[ Редактирано 13.04.09 13:57 ]Christus regnat
Най-отгоре
бени хин,   били греъм,   зидари,   илюминати,   кенет копланд,   масони,   морис серуло,   орден,   оръл робъртс,   пат робъртсън,   свободни зидари
    
10.04.09 16:14 Цитирай
изказвания: 4611

Относно разни известни рецидиви като Бени Хин, нещата са доста ясни. Въпреки, че аз няма как да зная откъде идват всичките му доходи. Той нали "гастролира"  тук и там, което предполагам, че увеличава допълнително доходите му. Не зная, Бог знае...

Но мисля, че огромна част от вярващите, които някои окачествяват като „харизматици“ съвсем не споделят планове на ФЕМА и т.н., а вероятно са верни Божии хора, братя и сестри, независимо дали някой е успял да ги излъже да ги експлоатира и ограбва.


Относно другите, аз няма как да зная дали те действително са "свободни зидари"/“масони“ каквато и да е степен, освен ако самите те не декларират това. Но те както зная, обикновено пазят това в тайна. Те декларирали ли са това?

Но ако декларират, това определено е добре да се знае от Божиите хора - особено ако са в техните организации, понеже човек не може да е едновременно последовател/ученик на помазаника, Исус от Назарет и в същото време поклонник на религията на зидарите.
За да се пазят от тях, ако е така.


[ Редактирано 11.04.09 12:16 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
13.04.09 09:44 Цитирай
изказвания: 1582
Масон ли е Били Греъм?

http://www.geocities.com/endtimedeception/jewish.htm - еврейска масонска ложа награждава Били Греъм

http://www.geocities.com/endtimedeception/billy.htm - дали Били Греъм е масон 33 степен?

http://www.cephasministry.com/billy_graham_meet_the_real.html - запознайте се с истинския преподобен Били Греъм

Между другото Кефас министри много ги уважавам и ги считам за истински братя в Господа, нищо че са протестанти.

Довечера ще пусна и видеоматериали.Christus regnat
Най-отгоре
били греъм
    
13.04.09 21:02 Цитирай
изказвания: 1582
Били Греъм твърди, че човек може да бъде спасен и без Христос: http://www.youtube.com/watch?v=2cTr34ZnGG0&feature=related
Christus regnat
Най-отгоре

    
13.04.09 21:13 Цитирай
изказвания: 1582
http://www.theforbiddenknowledge.com/hardtruth/deception_billy_graham.htm - Били Греъм подкрепя новия световен ред.
Нека се помолим за душата на този човек - ако е заблуден и/или изкукуригал от старост, нека Бог да има милост и да му помогне да дойде на себе си.

Но ако съзнателно върши тези неща, не остава жертва за покаяние, според писаното в посл.към евреите.Christus regnat
Най-отгоре

    
13.04.09 21:48 Цитирай
изказвания: 605
тигър , гледах клипчето , и не мисля че мнението на греъм е , че има спасение извън Христос.По скоро иска да каже , че тези които не са чули за Него , но Бог вижда в сърцата им , че те са жадни за истината.Те имат малко дадена светлина , не са както ние тук , на които е много дадено .
Тоест Бог ще съди тези хора според тяхната съвест.
Но ако изобщо някой някога се спаси по тази земя , то ще е само и единствено въз основа на изкупителното дело на Господ Исус на кръста.Поради нищо друго.Спасение по милост.

Ако тези хора за които греъм говори , ако разбирам правилно , биха чули за Господа , то те биха откликнали , биха се покаяли и биха повярвали , мисля че това има в предвид греъм.
Бог не е несправедлив.

Колкото за това дали е масон или не , не мога да преценя точно от дадените линкове , тигър.Може и така да е , може и да не е.Дано не е.


поздрави в Господ Исус , който идва.

[ Редактирано 13.04.09 21:51 ]

Най-отгоре

    
14.04.09 09:00 Цитирай
изказвания: 2090
Братя,

Аз съм убеден, че винаги е имало и има хора, търсещи очерняване на репутацията на Божиите хора. Специално за Б.Греъм- със съпругата ми имахме книга от него за основи на вярата (пиша го сега, защото чеках да видя как ще се развия дискусията) и твърдим и двамата, ЧЕ БИЛИ ГРЕЪМ Е НАШ БРАТ В ИСУСА СПРЯМО НАПИСАНОТО В КНИГАТА И СМЕ ПРОТИВ ОПЕТНЯВАНЕТО НА РЕПУТАЦИЯТА НА ТОЗИ БОЖИЙ МЪЖ.

Аз съм бил жертва- ЛИЧНО- на злепоставяне на работата си и МНОГО ДОБРЕ ЗНАЯ КАК могат да се представят извратено нещата С ЦЕЛ ОКЛЕВЕТЯВАНЕ И ЗЛЕПОСТАВЯНЕ. Бил съм оклеветяван и от братя и зная и там как стоят нещата....

Изказване, написано, ..... човека може да е имал впредвид едно, а пък други да се опитват да го злепоставят. Не трябваше ли и нашият възлюбен брат в Исуса , Петър , да напише относно такива пагубни тенденции още в съвремието си, тук :


 1. 15 И считайте дълготърпението на нашия Господ като средство за спасение; както любезният ни брат Павел ви е писал, според дадената му мъдрост.
  16 както пише и във всичките си послания, когато говори в тях за тия работи; в които послания има някои неща мъчни за разбиране, които неучените и неутвърдените изопачават, както правят и с другите писания, за своята погибел.
  17 И тъй, вие, възлюбени, като сте предизвестени за това, пазете се да не би да се завлечете от заблуждението на беззаконните и да отпаднете от утвърждението си.
  18 Но растете в благодатта и познаването на нашия Господ и Спасител Исус Христос. Нему да бъде слава и сега и до вечния ден. Амин.
2 Петр.3

Но, пак да обърна внимание, братство- забележете ЛАКОНИЗМА относно отклоненията и пагубните тенденции (ст16:"... неучените и неутвърдените изопачават, както правят и с другите писания, за своята погибел."), спрямо ПОДРОБНИТЕ наставления относно взаимоотношения вътре в братството и взаимоотношения с/ към/ Самият Него (за праведен живот, смирение в страданието, уповаване на Бога, любов към ближният и тн ).

Например, апостолите можеха много подробно да се занимават със редица злободневни теми относно извращенията на римската империя и неприличните и мерзки неща, които са правели властниците, но ЗАБЕЛЕЖЕТЕ ЧЕ ТЕ ВЪОБЩЕ НЕ СА ГО ДИСКУТИРАЛИ ПОИМЕННО, КАКТО И ПОЧТИ В НИКАКВИ ПОДРОБНОСТИ- нашите братя, които Бог Бе помазал за пратеници са писали относно делата на нечестивите много ПРИНЦИПНО, БЕЗ НЕЗДРАВОСЛОВНИ ПОДРОБНОСТИ, КАТО СА ОБРЪЩАЛИ "ВЗОРА", ПОГЛЕДА НА БОЖИЯТ НАРОД КЪМ НЕГО , ГОВОРЕЙКИ ЗА НЕГО И ПРЕДИМНО ОТНОСНО Н Е Г О .

Поздрави в Името на Идващият за нас." Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
14.04.09 09:13 Цитирай
изказвания: 2090
Току-що видях какво е написала тигър в другата тема относно "Как да се говори ...." и-да, така е , не трябва човек да се слага там, където трябва да е само Той- в сърцето :

 1. 15 Прочее, внимавайте добре на себе си, (защото в деня, когато Господ ви говори на Хорив изсред огъня вие не видяхте никакъв образ),
  16 да не би да се развратите и си направите идол, подобие на някой образ, подобие на мъж или на жена,
  17 подобие на някое животно, което е на земята, подобие на някоя крилата птица, която лети на небето,
  18 подобие на нещо, което пълзи по земята, подобие на някоя риба, която е във водите под земята;
  19 и да не би, като подигаш очи към небето, и видиш слънцето и луната, звездите и цялото небесно множество, да се мамиш, та да им се кланяш и да служиш на тях, които Господ твоят Бог разпредели на всичките народи под цялото небе.
Второз-е 4гл.

Прави впечатление, също, обаче, че Същият Бог Е сложил ТОЧНО, за да се избягват отклонения и ереси, определени от Него и одобрени от братството, дарове, които екипират светиите , според написаното от Павел към вярващите в Ефес :

 1. 10 Тоя, Който е слязъл, е същият, Който и възлезе по-горе от всичките небеса, за да изпълни всичко).
  11 И Той даде едни да бъдат апостоли, други пророци, други пък благовестители, а други пастири и учители,
  12 за делото на служението, за назиданието на Христовото тяло, с цел да се усъвършенствуват светиите;
  13 докле всички достигнем в единство на вярата и на познаването на Божия Син, в пълнолетно мъжество, в мярката на ръста на Христовата пълнота;
  14 за да не бъдем вече деца, блъскани и завличани от всеки вятър на учение, чрез човешката заблуда, в лукавство, по измамителни хитрости;
  15 но, действуващи истинно в любов, да пораснем по всичко в Него, Който е главата, Христос,
  16 от Когото цялото тяло, сглобявано и свързано чрез доставяното от всеки став, според съразмерното действие на всяка една част, изработва растенето на тялото за своето назидание в любовта.

4гл.

Поздрави, Владо." Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
14.04.09 15:28 Цитирай
изказвания: 4611

Относно Били Греъм, преди време стана дума също, и след като видях какво учи, лично аз, поне засега, не мога да го прима за брат.

Дано да греша, но това, което той учи според мен е крайно опасно и за невярващи в Исус - например мюсюлмани (понеже им дава лъжливо чувство на сигурност),
но и за вярващите в Исус (понеже ги учи, че някой може да не познава Исус от Назарет, да не му знае името, но все пак ще бъде спасен, така някак си неосъзнато):

Клонове / деноминации - легалност и последствия върху Божиите хора

Може друг път да е говорил според истината, но в случая - и то към края на дейността си - според мен говори сериозни заблуди, които могат да струват нечии животи.
Бог да пази всеки...Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
14.04.09 20:36 Цитирай
изказвания: 1582
Ако действително има предвид това, което Смола казва, ок. Чудесно. Защото нали затова Господ след смъртта Си на кръста слезе да проповядва на духовете в тъмницата, за да може всеки да чуе и ако желае - да повярва и да се спаси.

Но ако има предвид каквото аз разбрах, и каквото Еурет е разбрал - тогава лошо за него. Защото спасение вън от Христос няма.

Добре, съгласна съм, че думите на Били Греъм в интервюто с Лари Кинг могат да се тълкуват двояко.

Мен обаче ме притесняват и други неща. Защо една еврейска масонска антихристиянска организация награждава не просто християнин, а изтъкнат проповедник??? Също така ме притеснява защо Били Греъм не проповядва на евреи, а даже според една от информациите карал повярвали в Господ Иисус евреи да се връщат към юдаизма? Много съмнително, не мислите ли?

Иначе по отношение на неговото проповядване на Евангелието на Иисус Христос, правилната позиция е Фил. 1:15-18! Аз не се съмнявам, че от каквито и мотиви Греъм да проповядва Христос, това все е допринесло за спасението на хора и естествено се радвам за това.

Направи ми впечатление, че много от линковете завършват с призив да се молим за спасението на душата на Греъм. Мисля, че това е добър и полезен призив, особено ако НЕ е масон. Бог да го помилва!


адм.бел.
разкл. в: Относно позициите, преценките и прочее[ Редактирано 15.04.09 13:14 ]Christus regnat
Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница       >>  
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF