Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

60-ти паралел   антисемитизъм   ахмадинеджад   еразмус   жертва   иван бобулев   педераст   притежание на бога   пръски думи   шпиониращ софтуер  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   21.03.20 02:10
готово е...
 
bratoliubie   18.03.20 14:36
Да, благодаря, не бях видял.
 
eureth   18.03.20 14:32
здр. bratoliubie, тъкмо ти писах там:

http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?18009.post
 
bratoliubie   17.03.20 20:35
Погрешка там отворих две теми с едно и също заглавие, би ли ги обединил в една тема и да ми отговориш на въпроса? Благодаря.
 
bratoliubie   17.03.20 20:33
Еурет във темата - "Предложения за подобрения и промени в системата", зададох въпрос, но нещо не излиза тази тема в колонката за последни публикации!

Форуми
Други теми :: От кухнята...
Автор:Към форум:

Откриващо изказване
eureth
06.04.10 16:16

"На некои человѣци грѣховете сѫ предизявени, и преди тѣхъ идатъ на съдъ; и на некои отъ после идатъ." /из п-мо до Тим./

  http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2889471&nopassportcheck
 
  http://wikileaks.org/


Последни изказвания
eureth
03.01.11 09:45
Банката "Американска Банка" (Bank of America) се "подготвя" за евентуално публикуване на изобличаващи я документи от Wikileaks

http://news.ibox.bg/news/id_845453103
eureth
22.12.10 14:44

Покрай разни големи банки и други "могъщи" финансови институции, сега и Apple се "записа" срещу Wikileaks:

http://technews.bg/article-20305.html

eureth
08.12.10 21:02

Хакери атакували МастерКард и други организации, които действат срещу Wikileaks:

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3461611


eureth
08.12.10 14:20

Различни организации обявяват подкрепата си за Wikileaks:

http://technews.bg/article-20090.html


eureth
08.12.10 12:07

Банката, за която Асандж обявил, че ще публикува информация (която той характеризирал като "прозорец към корупционната екосистема", споменавайки "скандални нарушения" и "неетични практики"), изглежда, че ще е "Американската Банка" (Bank of Amerika).
Цената на обществено търгуваните дялове (акции) на тази банка е паднала с 3.5%, което било най-нисък курс за последните 12 месеца. Покрай този ценови срив инвеститорите са загубили около 4 милиарда хартийки/$/долари .

http://www.thestreet.com/story/10934885/wikileaks-vs-bank-of-america.html


http://voices.washingtonpost.com/political-economy/2010/11/next_wikileaks_leak_bank_of_am.html /англ./А тук попаднах на един интересен филм за банки и т.н., относно който твърдят, че бил просто измислица и в него евентуални прилики с действителността били напълно случайни...

http://www.imdb.com/title/tt0963178/eureth
07.12.10 13:44
Асандж е арестуван в Лондон, след като сам отишъл в полицията. Някои предполагат, че действията на властите може да имат връзка с оповестяването на Асандж, че скоро ще публикува компрометираща информация за разни банки.

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3458131

http://news.ibox.bg/news/id_997569603


eureth
07.12.10 11:17

http://news.ibox.bg/news/id_694511176

http://news.ibox.bg/news/id_688596241

eureth
06.12.10 17:14

"Доктрината на Асандж е потресаващо проста и всъщност доста лицемерна"
Тио Брейнин, в. "Гардиън"

Тио Брейнин:


"
За Асандж САЩ са авторитарна конспирация,

организираните от него изтичания на информация целят да опозорят правителството на САЩ в параноичния му, според Асандж, стремеж към пазене на тайна.
...
Доктрината на Асандж е потресаващо проста и всъщност доста лицемерна. Ако тайното общуване е толкова неразривно свързано с авторитаризма, защо тогава самата организация "Уикилийкс" е толкова потайна? Защо източниците й са анонимни? Защо толкова често не се разкрива къде в момента се намира лидерът й?

Отговорът е очевиден - ако "Уикилийкс" беше открита, щеше да е изправена пред ефикасно противопоставяне. Ако мерим с аршина на Асандж, "Уикилийкс" е същата авторитарна конспирация като правителството на САЩ.

Ние, разбира се, не трябва да приемаме подобен извод. По-скоро трябва изцяло да отхвърлим гледната точка на Асандж.

Правителството на САЩ и съюзниците му може и да правят осъдителни неща, но техните служби за сигурност, въоръжени сили и дипломати вършат освен това жизненоважна работа и цялостното им осакатяване не е цел, която заслужава одобрение.
"
(подч.мое)


На мен ми изглежда, че Тио Брейнин не прави разлика между

  • могъща земна федерация(империя?) каквато е ОАД ("САЩ"), на чиито власти са длъжни да се подчиняват гражданите й (а понякога и други...), а ако не се подчиняват, тогава "на помощ" идват полицията й, агентите й и армията й... Освен това администрацията на тази федерация, както и на много други държави, няма как да не претендират, че действат според волята на мнозинството от избирателите си (понеже т.нар. "Демокрация" е официалната им религия) и спазват действащите закони - например такива, които забраняват убиването на цивилни граждани или пък които гарантират свобода на словото и печата, и прочее...
  • и един интернет сайт - wikileaks, на чиито създатели и поддръжници не е длъжен да се подчинява никой, нито пък те имат полиция, армия, специални сили, ЦРУ, НАС, и т.н. ... нито пък убиват цивилни граждани, нито забраняват на другите да говорят, било то чрез заплахи за "неутрализиране" (т.е. убийство) или някакви други демократични методи.Самите власти навсякъде по света одобряват използването на СРС (специални разузнавателни средства - микро-микрофончета, камерки за тайно записване и прочее) срещу престъпниците на създадените от тях закони, за да изобличат и осъдят престъпниците на законите им. И не ги интересува дали по този начин ще навредят на подслушваните престъпници.

Ако изобличителните документи изнесени от wikileaks разкриват сериозни престъпления на определни дръжави, организации или личности,
тогава същите тези власти може би ще трябва по същия начин да изобличат и осъдят съответните престъпници? Т.е. себе си??

На мен ми изглежда, че в случая става актуална приказката, че: "Гарван гарвану око не вади"...
Затова и не очаквам политиците на ОАД ("САЩ") да вземат един хиликоптер и по същия начин да се гръмнат сами себе си,
както подчинените им войници са разстреляли хладнокръвно и, едва ли не, забавлявайки се онези цивилни, а особено цивилните с децата, с онзи ван, които са се притекли на помощ на умиращия разстрелян човек на пътя.


Щом различни хора осъждат wikileaks според държавни и международни закони,
то тогава би трябвало да осъждат и всеки друг, който нарушава същите тези техни държавни и междунаодни закони - например онези, които wikileaks евентуално разобличава...


Аз лично не мога да преценя до край ситуацията, тъй като има много неизвестни в случая, но един ден на Божия съд всичко ще стане ясно...http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3455951

eureth
06.12.10 12:32

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3454551

wikileaks.ch

http://wikileaks.info/