Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

edinni.com:решени проблеми   блажени сте когато ви гонят поради мен   македония   повторна женитба   покривало   прелюбодейство със света   световни царства   сънища   учени   шпоиниране  

виж всички тематики

RSS Емисии
rss1.0
Всички записки / Записки на Владо
 
28.01.17 00:17


В днешно време интернета се напълни с какви ли не молитви. Наскоро прочетох едни от най-абсурдните молитви ; за пари, за здраве и тнтн неща - не че не е важно да си здрав и да имаш пари за храна и сметки, но те не са такъв приоритет, че чак да си измисляш "специални молитви" за тях и да ги публикуваш насам - натам.
В учението на Исус на първо място стоеше волята на Баща Му. Дотолкова, че в Гетсиманската градина, на маслинения хълм, Той падна да се моли, кръв капаше от челото Му, докато изстена : "Но да бъде Твоята воля, Татко, не моята..." и вместо това да се вземе за основа и вместо да се търсят наистина важните неща, ние търсим това, което в очите не Бог е маловажно : "Но вие знаете, че това (храна и дрехи) търсят езичниците, вие търсете първо Божието царство и всичко друго ще ви се прибави. "
Учиме децата си, че трябва да благодарят за всичко - от въздуха, до телата си, до водата, която пият, храната, която ядат, взаимоотношенията, които имат ... но най-вече - да не забравят Този, Който преди време беше проснат като жертвено агне на дърво за техният грях ... и да бъдат благодарни, а не неблагодарни.
Неблагодарността е вътре в нас - това е нормално състояние за всеки един от нас. Но ние трябва да възпитаме ума си да благодари за всичко - дори за изпитанията, през които минаваме, за огъня, който ни пречиства, за страданията, които ни смиряват, за болките и мъките, защото чрез тях ние се приближаваме до нашият Спасител.
Знаете ли, че единствено страданието може да ни смири и приближи до нашият Господ? От човешка страна е ужасно, но от Божия страна това е пътят. Тесен. С кръст. Отреченост. И кървава молитва : "Но да бъде не моята воля, а Твоята, мой Татко!"
Защото Исаак каза тогава : "Татко, стори всичко, което е нужно." И Авраам взе ножа за колене и стискайки го се приблии към тялото на сина си. Не го разбирам, но го осъзнавам ... и ме плаши. Защото зная, че е истина. Не мога да го обясня от своя страна, но го схващам от Божия страна - Той искаше да го изпита докрай. До дъно. До пълнота и отвъд нормите на човешките разбирания. Единственият син. Сега. Принеси ми го в жертва. И Авраам каза "Добре".
После виждам един мъж да ходи към страноприемницата и гневът на Бог да го настига и да иска да го убие. Човекът е най-смиреният от хората. Казва се Моисей. Не се подчини и не обряза сина си. Бог искаше да го убие. Тогава жена му избърза, взе нож, обряза сина им и хвърли парчето месце в краката на Моисей с думите "Ти наистина си ми кървав младоженец ...". Не го разбирам - е чак пък да иска да го убие ... но го осъзнавам от Божия страна и виждам колко справедлив и праведен и истинен е Бог. Във всичко.
Нека не свеждаме нещата до портмоне, здраве и щастие - това го търсят обикновените хора. Но ако очакваме ново небе и нова земя, в която царува правдата, то тогава нека мислим за горните неща - НЕГОВАТА ВОЛЯ И НЕГОВОТО ЦАРСТВО. Приятели, животът е толкова кратък - нека не го пилеем за нищожности. Бог ще прибави. Нека се стегнем и подирим Него, докато е близо, защото Той невидимо се отдалечава от нас и дори не го разбираме...
Поздрави в Бога : Владо. 


 
Публикувай коментар
Относно
Потребителско име:
Коментар: