Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

iphone   keith de maio   богослужение   българи   диспенсации   интернет форум   паскал   пастори   плътски оръжия   стефан главчев  

виж всички тематики

RSS Емисии
rss1.0
Всички записки / Записки на Владо
 
28.01.17 00:17


В днешно време интернета се напълни с какви ли не молитви. Наскоро прочетох едни от най-абсурдните молитви ; за пари, за здраве и тнтн неща - не че не е важно да си здрав и да имаш пари за храна и сметки, но те не са такъв приоритет, че чак да си измисляш "специални молитви" за тях и да ги публикуваш насам - натам.
В учението на Исус на първо място стоеше волята на Баща Му. Дотолкова, че в Гетсиманската градина, на маслинения хълм, Той падна да се моли, кръв капаше от челото Му, докато изстена : "Но да бъде Твоята воля, Татко, не моята..." и вместо това да се вземе за основа и вместо да се търсят наистина важните неща, ние търсим това, което в очите не Бог е маловажно : "Но вие знаете, че това (храна и дрехи) търсят езичниците, вие търсете първо Божието царство и всичко друго ще ви се прибави. "
Учиме децата си, че трябва да благодарят за всичко - от въздуха, до телата си, до водата, която пият, храната, която ядат, взаимоотношенията, които имат ... но най-вече - да не забравят Този, Който преди време беше проснат като жертвено агне на дърво за техният грях ... и да бъдат благодарни, а не неблагодарни.
Неблагодарността е вътре в нас - това е нормално състояние за всеки един от нас. Но ние трябва да възпитаме ума си да благодари за всичко - дори за изпитанията, през които минаваме, за огъня, който ни пречиства, за страданията, които ни смиряват, за болките и мъките, защото чрез тях ние се приближаваме до нашият Спасител.
Знаете ли, че единствено страданието може да ни смири и приближи до нашият Господ? От човешка страна е ужасно, но от Божия страна това е пътят. Тесен. С кръст. Отреченост. И кървава молитва : "Но да бъде не моята воля, а Твоята, мой Татко!"
Защото Исаак каза тогава : "Татко, стори всичко, което е нужно." И Авраам взе ножа за колене и стискайки го се приблии към тялото на сина си. Не го разбирам, но го осъзнавам ... и ме плаши. Защото зная, че е истина. Не мога да го обясня от своя страна, но го схващам от Божия страна - Той искаше да го изпита докрай. До дъно. До пълнота и отвъд нормите на човешките разбирания. Единственият син. Сега. Принеси ми го в жертва. И Авраам каза "Добре".
После виждам един мъж да ходи към страноприемницата и гневът на Бог да го настига и да иска да го убие. Човекът е най-смиреният от хората. Казва се Моисей. Не се подчини и не обряза сина си. Бог искаше да го убие. Тогава жена му избърза, взе нож, обряза сина им и хвърли парчето месце в краката на Моисей с думите "Ти наистина си ми кървав младоженец ...". Не го разбирам - е чак пък да иска да го убие ... но го осъзнавам от Божия страна и виждам колко справедлив и праведен и истинен е Бог. Във всичко.
Нека не свеждаме нещата до портмоне, здраве и щастие - това го търсят обикновените хора. Но ако очакваме ново небе и нова земя, в която царува правдата, то тогава нека мислим за горните неща - НЕГОВАТА ВОЛЯ И НЕГОВОТО ЦАРСТВО. Приятели, животът е толкова кратък - нека не го пилеем за нищожности. Бог ще прибави. Нека се стегнем и подирим Него, докато е близо, защото Той невидимо се отдалечава от нас и дори не го разбираме...
Поздрави в Бога : Владо. 


 
Публикувай коментар
Относно
Потребителско име:
Коментар: