Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

skull and bones   арц   германия   идването на исус   късен дъжд   отворено писмо   отделяне от света   отричане от помазаника   пат робъртсън   свят смях  

виж всички тематики

Всички записки / Записки на Тигър
 
07.03.09 09:37Българските езичници, които са се самонабедили за православни християни за пореден път ни натрисат дивашкия си окултизъм и безумство имайки наглостта да наричат всичко това "християнство":

"С нова риза и кушия да почетем Св. Тодор
Днес е Тодоровден - празникът се отбелязва винаги в първата събота на Великденските пости. Известен е и с имената Тодорова събота, Конски Великден, Тудорица.
Датата на честването му, както и тази на Великден, се определя по лунния календар.
Почитането на християнския светец Тодор от българите историци е засвидетелствано още през ранното средновековие, обединявайки култа към Светите Великомъченици Теодор Стратилат и Теодор Тирон. В иконографията светецът е представен като ездач на бял кон и змееборец.

Празнува се главно за здравето на конете и затова е празник на коневъдството и на конния спорт. Преди изгрева на слънцето жените приготвят обредни хлябове с формата на конче или подкова, украсени с орехови ядки, скилидки чесън и сол. Всяка домакиня раздава от тези хлябове, като едновременно подскача, бяга, имитира движението и цвиленето на конете. Стремежът на всяка жена е да не остава последна.

От обредните хлябове се слага и в храната на конете. За тяхно здраве се раздава и варена царевица.
Най-интересният обичай за празника е надбягването с коне - кушията, в която участва цялото село. Мъжете се обличат с нови ризи, почистват конете, накичват ги и ги извеждат за надбягването. Победителите ги награждават - конят получава юзда, а стопанинът му - риза или кърпа. Спечелилият надбягването обикаля с коня си всички домове, за да честити празника.
Обредната трапеза за празника включва пита с мая, леща, супа от гъби. Имен ден празнуват Тодор, Тодорка, Теодор, Теодора."
/новина от днес на дир.бг/

Прави впечатление приликата между нарочно оцветеното от мен в червено езическо малоумие и изпълненията в стил Торонто, където под въздействието на демони други неоезичници издават животински звуци, търкалят се по земята и имат наглостта да приписват всичко това на действието на Божия Дух.

Но освен че в безумието си хулят Светия Дух, неоезичниците хулят и живеещите на небесата светии.

Теодор Стратилат и Теодор Тирон са предадени на мъченическа смърт за Името на Христос и заради отказа им да се покланят на езическите идоли. Неоезичниците днес "празнуват" и "почитат" паметта на тези светии, реално гаврейки се с нея.заблуди на народите,   източно-римско православие,   светци,   суеверия,   тодоровден,   християнство
 
Коментари
от vminev в 07.03.09 15:07
Отговори на това
Гост
"като едновременно подскача, бяга, имитира движението и цвиленето на конете. Стремежът на всяка жена е да не остава последна."


Да плача, или да се кискам? Да изцвиля ли, да падна ли по очи в молитва до компа-.... и аз не знам. Какво достойно за подражение поведение за жената! О, колко приятно за гледане и участие!!! Браво на " християните - българи"!!

Всъщност, реално итрезво погледнато, ако ще описваме, дето вика Тигър, дивашките щуротии на езичниците , трябва да опишем и това, което са правили във времето на Исая-.... раждали са деца и са ги принасяли в жертва на Ваал- неголямо божество, с железни ръце, в които са правели огъня, или са го клали отдолу, така че да се нажежат самите железни ръце и са поставяли там новороденото бебе- в жертва на Ваал.


Не Е ли Свят нашият Бог? Не Е ли добър? На дланите Му сме врязани, - нека живеем безукорно и в поведение като Негови назареи...

Бог Е Добър. Поздрави.
от Тигър в 08.03.09 20:33
Отговори на това
Гост
Трагедията е, че за разлика от ония диваци, които са правели споменатите от теб гадости в името на демона ваал, тия се самозаблуждават, че са християни.

Между другото забелязах, че всеки път, когато в дира публикуват такава идиотия и аз им напиша откровеното си мнение, никога не го публикуват. Защо ли?
от vminev в 08.03.09 23:00
Отговори на това
Гост
Ами- авторово право, сестра, рецензират те- . Хич и не се притеснявай.

Аз съм "фрапе", че ми публикуваха мнение, заедно с това на "Белия" относно мощната вълна на ПРелом къкъм БГ хомосексуалистите- искали да ги променят, щяли да ги трансформират и аз , некриейки кой съм в публично пространство и то крисчън, им написах такова писмо, че като го видях публикувано се удивих- стават, стават чудеса - .

Ти пиши. Може и да си съкратиш името и - пиши. Може би те режат поради псевдонимно писане???...
от Тигър в 09.03.09 10:10
Отговори на това
Гост
Не е заради псевдоним, защото там всички пишат с псевдоними. Но когато по подобен повод (за деня на св.Петър) бяха избълвали нещо за някакви самодиви + християнство, им написах да избират или самодивите или Христос, пак не го публикуваха.

Това разбира се съвсем не ме трогна
от vminev в 11.03.09 10:52
Отговори на това
Гост
Хихихихихии - самодиви и християнство. Това ми звучи като "християнина кан Крум, койт пред стените на Константинопол в името на бога принесе множество езически жертви пред погледите на смаяните византийци: хора и животни, вярвайки в победоносният изход от обсадата и призовавайки силата на боговете...." - времето, с което трябва да се гордеем- началото на 9в. (811-814г.). ти не се предавай- все някой го чете това и все някому става тясно около шията... и топло....и несгодно-... .

Те сигурно приемат за християнско и начина на приемането на християнството от кан Борис І Михаил (863-866г.) и изличаването на 52 болярски рода (до крак са погубени жени, деца, кърмачета, старци...но е спорно в историографията, - сигурност е относно избиването на 52 видни боляри, непоср. след покр-то).

Поздрави.
от Тигър в 11.03.09 22:13
Отговори на това
Гост
Владо, в интерес на истината Крум никога не е бил християнин. Също така избиването от Борис на разбунтувалите се езичници не е това, което сме учили в комунистическите учебници по история. Ние с теб сме от едно поколение и са ни пълнили главите с комунистически идиотщини с цел да ни промият мозъците и да станем атеисти. Затова, както казах на Еурет, така казвам и на теб: ако искаш да знаеш истината за някое историческо събитие НЕ чети нищо, писано от комунисти!

Най-добре намери и чети самите извори от това време или поне някой сериозен историк.

Между другото и до ден днешен доколкото знам учебниците по история са пълни със същите комунистически лъжи, които и ние сме учили. Освен това днешните комунистически "капиталисти" нищо ново не са научили и нищо старо не са забравили - на тях им е много изгодно да смесват окултизъм с християнство, за да го лишат Евангелието от силата му. Защото тези антихристи се страхуват панически от това да не би повече хора да се обръщат към Истинския Бог и така да разчупят оковите на лъжите им.

Разбира се, тези заблудени хора не само че не могат да спрат Бог, но реално трупат на себе си гняв. Още и още.

Няма да се учудя ако например вземат да измислят за деня на светицата, на която съм кръстена състезание с петли.
от vminev в 13.03.09 08:51
Отговори на това
Гост
Мадам Тигре ( ), нещо не сме се разбрали- това за Крум и Борис, дето съм го написал е под знаменателя на "безумно" - , а не на правилно. Все пак, говориш с хисторик- ....

Поздрави, Тигре.
от bodipe в 20.03.09 17:55
Отговори на това
Гост
Тодоровден си е чисто езически празник, историческата истина е, че православната,, както и католическата църква, още по времето преди разделянето им, при срещата с езическите празници са предпочитали да не се борят с тях открито, а да ги префасонират и включат като "християнски" празници. Какво да се прави, това е станало вече. Просто трябва да се обяснява на хората какво е християнско и какво не е от празнуваните от народа празници, както и да се прави разлика между народни и църковни празници. Не бива да се смесват двете форми на празнуване. От друга страна, хората на практика си правят чисто светски забавления, каквито са и те - светски хора.
от Тигър в 21.03.09 15:11
Отговори на това
Гост
Тодоров ден е превърнат в езически празник от езическите ристиени. Иначе да се познава живота на братя и сестри в Господа, които са Го прославили по време на земния си път е нещо не само добро, но и укрепващо вярата, и насърчаващо собствения ни живот за Господа. В това да помним и почитаме такива хора няма никакво езичество.
от vminev в 23.03.09 23:24
Отговори на това
Гост
Но има понякога идолопоклонство, например- . А то води и към подобни неща.

Както посъветва ангела от "Откровение" самият автор, Йоан :
"Поклони се Богу!" ... та така.

Поздрави на Божиите синове .
от geril siver в 12.12.12 23:10
Отговори на това
Гост
Тангризмът не е езичество! Кажеге в коя религия съществева постулата: "Дух духа не подвежда.Душа души не заробва". И още, от всички релитии, само тангризмът не поддържа робовладетелската институция; при него не съществува противобог (дявол), както и задгробен живот.Но впрочим "Тант-Ра" за Българите не е Бот, а Космически разум отразен в кодексите на "Танг-гури" и "Кан-тури". Само изведените от бур-гурските държавно-строителни ядра, вторично подивелите племена след локалната космическа катастрофа, Го обожествяват.С налагането на адамическите религии, народите попаднаха във второто си, този път интелектуално дивачество!!! Желаете ли дискусия на четри очи?
от eureth в 13.12.12 09:31
Отговори на това
Гост
Поради осакатените преводи на светите Божии книги, много хора се заблуждават относно определени неща, свързани с вярата в помазания от Бога цар.
И темата "езичник / -ци / -ески" не прави изключение.

Бог е създал народ според свое обещание и от перспективата на този Божий народ(евр.: "goy"), останалите народи ("goy-im") са, именно, "(другите) народи".
Но по някаква причина в бълг. преводи вместо правилния и истинен превод "народи" се е озовала странната дума "езичници," съотв. "езически" (която, поне днес, не означава това, което означава ориг. дума и така тя се явява поредната преводна бъркотия и заблуда).

Съответно, тангризмът определено е "езичество" (ако употребя тази нелепа дума),
т. е. (според орг. евр./гр. думи): "заблуда характерна за другите народи (а не за Божия народ по обещание

- който народ не са непременно евреите, между другото, понеже Бог е определил принадлежността към Неговия народ да не е основана на плътско родство (както някои са се заблудили), а на съвсем други неща. Бог например може да въздигне свои деца - хора от Неговия, Божия народ - дори от камъните в пустинята... Но това е друга тема.)".А за теб защо всъщност е проблем това, че тангризмът е заблуда, в която Божият народ, който е по Божие обещание, не вярва (понеже Божият народ вярва това, което Бог е казал и е направил да се запише в светите Божии книги)?

Ако държиш и ти да си от Божия народ, и да не вярваш заблудите на другите (не-Божиите) народи, тогава можеш просто да оставиш тангризма и да повярваш в истината, която Бог е открил и която хората от Божия народ, родените от Бога, Божиите деца, вярват:

т.е. че Исус от Назарет е помазаният от Бога цар над всичко, Божият син (Божието Слово, което е излязло от Божието присъствие в Божиите небеса и е слязло на земята, и е станало човек - заченат от Божия Дух в девойката Мариам и роден от нея (Той е единственият Божий син) - за да се предаде да бъде убит, и така да се принесе в умилостивителна жертва на Бога, своя баща, за нашето спасение, за прощаване на греховете ни)

и че е понесъл греховете ти чрез несправедливата си смърт - поради любовта на Баща му и Неговата любов към света,

така че ако повярваш в този Божий цар и го признаваш с устата си пред Бога и хората, и не се отричаш от Него,
да не бъдеш осъден на Божия съд, а да получиш даром от живия Бог прошка на греховете си, подарена от Бога праведност пред живия Бог и вечен живот с Бога в пълно щастие, мир, радост, праведност, изобилие, ...

Публикувай коментар
Относно
Потребителско име:
Коментар: