Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

взети   до римл.   домашно образование   защо бе изпратен исус   който ме люби   конференция   международна окупация на йерусалим   милениум   образът от съня на навуходоносор   хен  

виж всички тематики

Всички записки / Записки на Владо
 
22.08.08 09:29


  От вчера официално пасторът на "Ново поколение",гр.Перник, ме "освободи" от "църквата". Гооляяям парадокс и несмисленост  беше разговорът помежду ни по телефона - неговата надменност и чувство за превъзходство ме поразиха. Аз НАИСТИНА бях фрапиран. Позволявам си да напиша името на "църквата", защото вярвам в откровеност и яснота помежду ни,- принципи, които винаги са носили проблематични ситуации на мен и съпругата ми....ама аз си продължааааавам и не ми пука- уверен съм, че Господ желае откритост и честност да обитават в нашите взаимоотношения и това е! 
ххххххххххххххххххххххххх

  Позволявам си, да напиша ситуацията в личният си дневник, защото искам като братство (и сестринско присъствие- тоже!) да научите за срамните дела на тъмнината в средите на "официалните", "легализираните вероизповедания" и техните велики вождове.
  Вчера по телефона бях заплашван, беше ми държан отвратително арогантен тон (за съжаление, ще кажа, че невярващите не биха постъпили така със свой приятел, но в определените от мен религиозни среди си го позволяват и то - манипулирайки Словото по отвратителен и мерзък начин!). Думи като : "Ти чуваш ли ме какво ти казвам.....?!", "Няма какво да мислиш - чуваш ли ме какво ти казвам аз на тебе бе, Владо?!", СЕ СЧИТАТ ЗА РЕДНИ ПРИ РАЗПРАВА С ХОРА, КОИТО ИМАТ РАЗЛИЧНО ВИЖДАНЕ И МИРОГЛЕД ОТ ОРГАНИЗАЦИЯТА.
  Така. В какво сгреших?! В това, че се поддадох да говорим по телефона, при положение, че зная- ваааажни разговори не се уреждат по телефона!!!!!!! Господин п-р Иван Иванов, бъдещ адвокат и с мечта- реализация в политиката, КАКТО и пастор, се опита да ме смота като МАЛКО МАЧЕ!!!! Аз наистина БЯХ ИСКРЕННО УДИВЕН ОТ ДЕБИЛИЗМА И ПРОСТОТИЯТА, ЕЛЕМЕНТАРИЗМА, ГОРДОСТТА, НАДМЕННОСТТА И ИЗВРАТЕНАТА ПАРАДИГМАТИЧНОСТ В УМА И СЪРЦЕТО НА ТОЗИ ЧОВЕК!!!!
  Сега,- от един християнски сайт преди време ме изгониха и блокираха страницата ми за вход (влизах автоматично от ком- па) защото в общественото пространство на сайта публикувах едно лично писмо до мен от един елемент, под псевдонима BOGOIZBRANIA777, в което същият направи паралел с моите апелни думи за мир помежду ни и Исусова любов, с жена, която му предлага секс в тоалетната (поради разменени остри реплики, го помолих да ми прости и му казах, че го обичам...). До тук edinni.com ми прави впечатление на нетрадиционно оазисче , където "здравомислещи" хора могат да бъдат в едно във виртуалното . Но! Ако администраторите решат, че постинга ми е прекалено остър и злепоставящ някого....о.к.!
  По- натам с историята. Стигам до един обуславящ извод : АКО ОБИЧАШ НЕДЕНОМИНАЦИОННИЯТ ИСУС ОТ ВИТЛЕЕМ ТИ СТАВАШ НЕПРИЕМЛИВ ЗА СИСТЕМАТА. И както Нео от "Матрицата", когато разбра истината, че е РОБ, беше моментално изключен от всичките животоподдържащи го системи и хвърлен на боклука, ти БИВАШ ИЗХВЪРЛЕН КАТО МРЪЪЪСНО МАЧЕ!
  Малка отбивка. Вчера, в разговора ни, аз си дадох сметка, че религоизното опиянение в- във този човек беше толкова силно, че той дори не си даваше сметка, че МОЖЕ ДА БЪДЕ НАТУПАН заради наглостта си ! Не че се хваля, но съм бил в среди като тай-бокс, бокс,...и, ако е до "плът срещу плът"- човека може, страаашно да изпати! Но религиозното опиянение и заблудата, че е Божий помазаник са толкова силни, ЧЕ ТОЙ СЕ МИСЛИ ЗА НЕДОСЕГАЕМ! Това е абсурдно! Светските хора не биха си позволили такъв тон и речник! Но ние си имаме обосновка и легално право да бъдем ПРОСТАЦИ- Библията.
  Разговорът ни беше смешен и от друга гледна точка. Докато ми казваше, че не благославя събирането на хора в нас (Вооооолфгаааанг! Ти си виновен!!!! Ха-ха-хааа---    biglaugh.png    ) и че Бог със сигурност не е с нас (мен и Албена), аз му изрецитирах един куп стихове в противовес и на неговата позиция и на неговото държане. Изглежда, че лидерите сами за себеси, за паството и за организацията изпълняват стиха "И Словото стана плът и пребиваваше между нас." ?!!!! АБСУРД! Ъпсурд!
ххххххххххххххххххххххххх

  Отдааавна не съм бил в такова приключение- някой брат да ми се прави на "АЗЪ- баща, АЗЪ- майка!" и ....ъъъъ....да, бих казал, че се справих с някакво първично чувство, надигнало се под формата на възмездие в душата ми....но! Аз си дадох сметка - ОПАСНОТО В СЛУЧАЯ Е НЕ НЕЩО ДРУГО, НО УБЕДЕНОСТТА НА ИВАН, ЧЕ Е ПРАВ В ОТНОШЕНИЕТО/ПОВЕДЕНИЕТО И ГОВОРЕНЕТО СИ! За тези събирания на "Ново поколение" аз и съпругата ми  направихме много- жертвахме и време и пари и сили (за определеният период време това беше желанието на Господа- да инвестираме Неговото слово и хората да видят нещо близко до Библейският автентизъм по отношение не само на харизматичност и проповядване, но и по отношение на братолюбие и взаимоотношения)...а сега, когато един от събранието е провъзгласен за ВОЖД- то той е Господар всред овцете.....хаааа-ха-ха-ха- колко тъжен смях! Тъжен, защото подобно поведение ще отблъсква тепърва не един, или двама и то не само ОТВЪТРЕ - НАВЪН, но и като поток ОТВЪН-НАВЪТРЕ. Тъжно, защото Помазаника не ни Е  спасил от ада, за да ставаме роби на човеци....
   Дори до там да стигне, че да определя кое нещо е от Бога и кое- не?!! Разбира се, нещото, което не е от Бога е това, което не е под похлупака на "Ново Поколение".....

МАЙКООО МОЯ,
 РОДИНО МИЛА,
 ЗАЩО ТЪЙ ТЪЖНО, ТЪЙ ЖАЛНО ПЛАЧЕШ....?!!!!    confused.png
ххххххххххххххххххххххххх

  Е ДА, АМА НЕ! Защото може да сме анатемосани (за пореееден пъъът), но се чувстваме страшно установени в Божието царство. Усещаме в духа си, че Господ Е с нас и че сме в Неговата воля- да правим ученици в гр.Перник, да се събираме по домовете, ядейки заедно, да си служим и обичаме. Господ Е Цар на Слава !
  Само накратко да ви прославя Спасителя. От известно време Той ни свързва с хора, които Той води към Себе Си - бивш наркоман, наши познати, за които не намирахме време "заради служението",- в един момент ние започваме да ги срещаме "случайно" и се залепваме един за друг- часове разговари в кафенета, споделяне на спасението .....хей, СЛАВА НА БОГА!!!
ххххххххххххххххххххххххх

  НЕ Е ЛИ ДОБЪР НАШИЯТ БОГ И МИЛОСТТА МУ НЕ Е ЛИ ВЕЧНА ?!!!!

                            Владимир Минев, 2008.10.22/петък 

вероизповедания,   диотрефовци,   лъже-посредници,   пастори,   разделение,   разцепление,   религиозни робовладелци,   религиозни феодали,   секти,   фирми,   църкви
 
Коментари
от Тигър в 22.08.08 10:10
Отговори на това
Гост
Абе Владо, ти що чака да те "освобождават", а не взе да се самоосвободиш? От една страна може би е добре за теб, че си ги видял с очите си какво представляват - псевдо-християните. Слава Богу, че са попаднали на теб, а не на жена ти, защото можеха да я разстроят. Те не гледат мъж, жена - даже предпочитат жените като по-леки жертви /не всички жени са тигрици /. Навремето мои познати-християни от евангелска църква тръгнаха да се женят и пасторът се обадил на момичето по телефона! - представи си каква "чест" /преди това изобщо не й е обръщал внимание/ и почнал да я заплашва, че Бог не иска да се омъжва за този човек и да я проклина, държал й отвратителен тон и я разстроил до такава степен, че горката вярно била на път да се откаже от женитбата. Слава на Бога, че мъжът й се оказа на място, та се ожениха хората. А причината според мен пасторът да не й дава да се омъжва е, защото момата е единствен наследник на сравнително заможни родители и познай като остане стара мома как ще я обработят да дари имота си на сектата. Такива "християни" е имало още в Римската империя. Понякога гоненията срещу християните са били поради.... безобразията на лъже-християните.

Софийският пастор на организацията, която споменаваш, се ожени за американка, за която тръбеше от амвона, че била девствена /а тя на 39 години!/, а после се оказа, че не само не е девствена, ама била разведена. Тоя в най-голямата криза и инфлация изнудваше хората да подписват някакви клетвени декларации, че ще дават дарение за сграда на "църквата" по скалата от 100 до 500 долара! месечно и нагоре! При месечна заплата - 10-тина долара. Взеха та сложиха една маса пред сцената и я постлаха с червена покривка, като я обявиха за "олтар за жертване на Господ" и там уфцете си даваха последните пари, златните брачни халки, пръстени, един си даде колелото... Аз не им дадох нищо освен псувни /да ме прости Господ/ - още тогава ги разбрах, че са мошеници и крадци. А като почнаха смеховете... мале! Бях им на едно събрание до Централна гара, когато се хилеха. Една почваше да се хили като луда и после всички. И така час-два хилене, но преди това си си платил! Веднъж валеше дъжд и покривът протече. Тия насериозно го взеха за "дъжд от Св.Дух". Което си е чиста проба богохулство.

Първоначално, а и до скоро, сериозно си мислех, че нещо пушат или взимат халюцигенни вещества, ама не съм виждала къде и как. После ми мина през ума да не пускат някакъв газ през вентилационната, ама и това не е, иначе и мен щеше да ме "хване". Та само сатаната стои зад това, да знаеш!

Та Владо, ти банкет трябва да вдигнеш! Господ стои зад това да ви изгонят! От ада са ви изгонили )
от vminev в 22.08.08 10:30
Отговори на това
Гост
Ха-хаааа-ха-ха...Тигъъър, Тигър- голяма си образ....
Ами на мен не ми е до ритника отзад, а до това- като се видиме да му "сдавам поста" - ключове, иска даже и картата на GSM-а, която ни даде, защото била "служебна"....да не го тупна, че лошо удрям...
Та такива ми ти работи....понякога си казвам като един мой колега (митничар)- абе ,що ни забраниха със заповед, специално, да не се тупаме- тооооолкова неща щяхме да си спестиме!!!
от vminev в 22.08.08 10:42
Отговори на това
Гост
А, и това да напиша- защо не сме се "самоосвободили" - защото наистина знаехме, че Господа ни Е изпратил до тия хора във време, когато нямаше пастир (или каквато и да било шувешкъ властъ), да се грижим за младежите, за новите, за хвалението, за споделянето на словото и хляба, на финансите, радостите и тъгите помежду ни !!!! Те т,ва е !
от Тигър в 22.08.08 10:56
Отговори на това
Гост
Сега, това което ти пиша е сериозно. Не знам дали го осъзнаваш или не, но имаш работа с наааай-меко казано непочтени хора, а според мен направо криминални елементи. Сигурна съм 99%, че щом има материални неща у теб, тяхна собственост, ще се опитат да ти погодят някоя мръсотия. Имала съм работа с такива хора, знам ги. "Когато светлината у вас стане тъмнина, колко голяма ще е тъмнината!" - знаеш Кой го казва. Е, имаш работа с много голяма тъмнина.

ЗАТОВА:
Правиш един приемо-предавателен протокол, описваш ВСИЧКО тяхно, което е в теб и което им предаваш. Взимаш поне 1 свидетел, когото те НЕ познават и предавайки им всичко, се подписвате "предал" "приел". Правиш го в 2 екеземпляра, а може и в 3 - единия да стои в свидетеля.

Другото: щом има тяхна сим карта в теб, намери някой компютърен специалист, който може да разпечати цялата информация и пази разпечатката като очите си! Казвам ти това, щото са в състояние да инсценират нещо технически /в България срещу заплащане всичко става/, примерно че си ги заплашвал чрез смс-и с убийство, побой и т.н. Правят такива мръсотии ТОЧНО псевдо-християните.

Като отидеш да се срещнеш с тях моли се Бог ти даде АБСОЛЮТНО хладнокръвие. Не се поддавай на НИКАКВИ провокации и не ХОДИ САМ!

Моля те, приеми сериозно тези съвети. Може да ти се струва абсурдно, но ще те предпазят от бъдещи неприятности.
от eureth в 22.08.08 11:08
Отговори на това
Гост
Владо, ако ти вършеше грехове и в същото време се наричаш брат тогава би било добре вярващите в Исус във вашия град да те изгонят от сред средите си (въпреки, че в случая това си е само една малка фирма, и то шефът им наемник, а дори не всички там).

Но ако всъщност други някои, които се наричат братя вършат грехове, а ти вършиш праведност (например събираш се с братя за взаимно увещание и изграждане според казаното от пратениците), тогава ти трябва да ги изгониш, така се казва.
А ако такива на всичкото отгоре те гонят, тогава нали знаеш какво ни е казано: Радвайте се!
Та, гледам, са ти дали повод за радост.


Този пореден диотрефовец да не е онзи „герой“, онзи чутовен янг лийдър, за когото ти спомена, че му се ревнало архиепи-папизмо-едикакво-си и безобразничил пред вярващите и отхвърлял думите на пратениците, които например казват, че в даден град трябва да има много старейшини (които не са глави на групи хора), и че вярващите е добре да се събират за взаимно изграждане (а не за папистка-лекция, тип театър) ?

Жалко че не съм в позиция да кажа на този локален архиепи-папо-еди-какво-си (който обича да първенствува сред тях и не приема думите на пратениците и вас), че
... като дойда ще му напомня делата, които върши, като бръщолеви против последователите на Божия син и думите на пратениците лоши думи. И като не се задоволява с това, той не просто, че сам не приема братята, но (може би) възпира и тия, които искат да ги приемат, и ги пъди от общността.
Скъпи братко, не подражавай злото, но доброто. Който върши добро, от Бога е, който върши зло, не е видял Бога...
(перифр. по 3 Йоан 1:9)


Да не забравя да повторя, че в новия завет както няма вселенски патриарси, архимандрити, архиепископи, отче-та (в чернодрехия и белодрехия смисъл), папи, кардинали, и.т.н. - нямам място да изредя цялата кавалерия на човешките и земни източно- и западно- „православни“ почетни санове -

така няма и пастори, нито евангелистки лийдъри (да, водачи има, но те нямат нищо общо с изоброените рецидиви на заблудата).


Мирът на Божия син да е с вас и в дома ви!
(Пази се от отмъщение - и в сърцето си, и в делата си. Предай справедливия съд на Онзи, който ще съди живите и мъртвите. А ти го следвай...)

Нашият обичан брат Павел по-добре го е казал за всички нас:

Затова, прекланям коленете си пред бащата на нашия господар Исус помазаника, от когото носи името си всеки род на небесата и на земята,
да ви даде, според богатството на славата си, да се утвърдите здраво чрез неговия Дух във вътрешния човек, чрез вяра да се всели помазаника във вашите сърца,
така че вкоренени и основани в любовта да бъдете силни да разберете заедно с всички свети хора, що е широчината и дължината, височината и дълбочината, и да познаете любовта на помазаника, която никое знание не може да обгърне, за да се изпълните в цялата Божия пълнота.

А на този, който, според действуващата в нас сила, може да направи несравнимо повече, отколкото искаме или мислим, на него да бъде слава сред общността и чрез помазаника Исус във всички поколения, за вечните векове. Амен.от vminev в 22.08.08 13:34
Отговори на това
Гост
Тигър, освен ключовете за църквата и три пластмасови стола, както и картата, КОЯТО НЯМА ДА ИМ ВРЪЩАМ (току-що говорих с п-р Ст. Стефанов), нямам в мен други тяхни неща. За кримихарактерът на множество евангелски среди зная- аз и съпругата ми бяхме жертви на такива от предишната църква (а сега- beliatpapa се съди с тях...).
ТЪЪЪЪЖНО и ГРОООЗНООО: аз му казвам на Стефан да обърнат внимание на развихрилият се Иван, като някакви....какви са му там- в йерархията -лидеро-мидеро-псевдо-едикви си ,защото ще пострадат (и страдат!!!) хората, (като Иван не ми обръща внимание на мен) той ми казва, че Иван е пасторът, това са нещата, ако не ми харесва- да напуснем и да си търсим друго място! Аз му обръщам внимание, че има НЕКОЛЦИНА НАСКЪРБЕНИ И УНИЗЕНИ ОТ НЕГО, ЧЕ ПРЕДИ ВРЕМЕ ЧОВЕКЪТ (Иван, де!) НЕ Е БИЛ ТАКА, той ми казва- няма какво да разискваме нещата между теб и него- Иван е пасторът, това е...а нека да говорим за теб- ти къде си в цялото нещо, ще излизате ли с жена ти от църквата,...
Е, хубаво, казвам аз, ТОВА ЛИ Е ЛИКЪТ НА БРАТСТВОТО В БЪЛГАРИЯ? КОЛКО ХОРА ВСЪЩНОСТ ПОЗНАВАТ СПАСИТЕЛНО ПОМАЗАНИКА? КАКЪВ РИМОПАПИЗЪМ СЪЩЕСТВУВА В СРЕДИТЕ НИ!!!! ПООООТРЕЕЕЕЕС!!!!

Вчера бях така ударен от разговора по телефона, че по време на сън не можах да се отпусна и да спя спокойно- това ли е братолюбието сред нас?! Да се боря със самият себе си, да умирам хиляди пъти като ОНЕПРАВДАН,- АЗ, КОЙТО БИХ РЕШИЛ КОНФЛИКТА В ПЪРВАТА ОСМИНА ОТ РУНДА?!!!!

Доообре, това е хубаво за моето смиряване и умиране- о.к., но ОТВЪД ТОВА аз за пореден път виждам ГРОЗНОТО И УРОДЛИВО ЛИЦЕ НА РЕЛИГИОЗНАТА СИСТЕМА- система, която не желае НИТО НЕГО, нито НИЩО Негово,- система, която обезобразява, манипулира, контролира, угасва Духа, гони Божиите, НАЛАГА небиблейски калъпи и казва :ПОКЛОНИ МИ СЕ!!!!

Значи Божият Син ме спасява като адски поклонник, като посветил живота си на сатана, умива ме в кръвта Си, нарича ме възлюбен, врязва ме на дланите Си......но ТОВА Е ....как да кажа(?!!)...УБЕГНАЛО ОТ ПОГЛЕДА, СЪРЦАТА И УМОВЕТЕ НА ТЕЗИ, КОИТО СЕ НАИМЕНУВАТ "ЛИДЕРИ НА БОЖИЯТ НАРОД"?! Защото те искат покорството ти и ....парите ...ти...времето и силите ти....любовта ти към Бог.....и сърцето ти....- на тепсия, може и без гарнитура!!!! - те не желаят Неговото упправление и царство, но Неговото частично помозанийце и присъствийенце, та да манипулират дори и с това хората на Бог?! КАК СМЯТА, ЧЕ НЯМА ДА БЪДАТ СЪДЕНИ?!!!

КАКЪВ ПАРАДОКСАЛЕН УРОДЛИВИЗЪМ!!!!
Да, в краят на разговора ми със Стефан (какво хубаво име...?!), той ми каза: Само ще те помоля да не взимате от нашите хора при вашата домашна, или каквато и да е църква...- това е ! Кои техни хора? Тези, за които те идваха да проповядват 1-2 месечно, а като разбраха, че аз и Бени се грижим- отпърво ни разпитаха като ДС, а после- служееете, служееете- виждаме, че сте посветени и изградени....и т.н. и т.н. бабини ти...
А понеже вчера и местният звяр, Иван, ми каза същият унос парадоксус ("моите хора"), то на последният, му отговорих (на Стефан нямаше смисъл- земя, земя, тук галактика z-1000.000.000.000jhtyln - чувате ли ме?!!) така : Иване, не че съм тръгнал да крада някому личното, но не казва ли словото, че всички ние се трудим на Божията нива, всеки както Бог му е дал- един сади,пои, но Господа прави да израсте? Тези хора не са твои, но Божии,- сдание, сглобявано за Негова слава, ако не се лъжа??!!!! А и по човешки да статизирам: в тези хора нашият принос е много по- голям като служене от...но както и да е- Господ знае!

Колко глупаво! Вчера за пореден път се сетих какъв бях : тренирал съм по нощите, под звуците на сатанински хвалители, ритайки железни пръти и удряйки в каменен зид, таааааа пак сведох глава и....ОТДАДОХ СЛАВА НА ТОЗИ, КОЙТО Е БИЛ, ТОЗИ, КОЙТО Е И ТОЗИ, КОЙТО ИДВА НА ОБЛАЦИТЕ! СЛАВА НА ЖИВИЯТ БОГ, СЛАВА!
"Любя те Господи, сило моя! Господ Е сила моя и канара моя- Господ, Чийто път е съвършен! Уякчава ръцете ми и усилва лактите ми, за да обтегна меден лък! ...."
хххххххххххххххххх
Благословен да Е Господа !
Ваш в кръвта на Агнето : Владо.
от george в 22.08.08 13:53
Отговори на това
Гост
Тигъра си е тигър!
Разбира от лов и затова "практическите му съвети" заслужават внимание.
Не се подавай на гняв и раздразнителност!
Постъпи според писаното:
"Притчи: 29:9 Ако мъдър човек има спор с безумен,
Тоя се разярява, смее се и няма спокойствие"
и виж изпълнението му лице в лице!
Против "презвитер" не приемай обвинение, освен ако не е от повечко свидетели.
Затова всичко му предай, даже и "горната дреха" , но пред свидетели, ако има нотариус - не се смей!
Видях те , Владо!(Йоан 1:48)
Не позволявай плътски изпълнения и не си спомняй НИЩО от "старото", защото би трябвало да е "преминало" (Пр.24 - 8,9)!
Радвай се, че и по документи си вън от системата!
Нека ти дадат, че вече не си член на тяхната организация!
Като си помисля, че преди години ми "се ревна епископство", когато Марти и София заминаха за Димитровград и после пак, когато Сиси и мъжа и за Щатите и как Бог ме е ВАРДИЛ със сопата да не се приближавам, но ти си се хванал на хорото и сега най - добре е да дадеш угощение за избавление!
от Тигър в 22.08.08 14:20
Отговори на това
Гост
Даа, Владо - ето вече двама ти споменахме за угощение и банкет, от Господа ще да е, нема измъкване ))

На твое място ЩЕ МУ ВЪРНА СИМ КАРТАТА! Но след като направя, както ти казах. ВЕрвай ми, тия не току така ти я оставят. Щом знаеш за случая на белия папа, поучи се!

Пластмасов стол, ключ, всичко връщай с приемо-предавателен протокол и свидетел! И им заяви, да си сменят бравата!!!!!!!! И НЕ ХОДИ ДА СЕ СРЕЩАШ С НИКОГО САМ!!!! Честно ти казвам, ако имаше работа с някой руски мафиот, по-малко щях да се притеснявам за теб! Не им вярвай на сладките приказки, не ги наричай "братя", щото не са! Лъже-братята са по-опасни от мсююлмани, комунисти и каквото друго се сетиш. Отърсвай праха от обувките си и БЕГАЙ усвет!

Да, Владо, ТОВА е лицето на "християнството" не само у нас, но и по света. Исус говори за масово охладняване, за това като се върне, ще намери ли вяра на Земята и т.н. Случайно ли ги каза тия работи? Не, разбира се!

Когато се срещаш с тях помни, че "който владее духа си е по-силен от завоевател на град". Не се поддавай на никакви провокации от тяхна страна - покажи им превъзходството на Този, Който обитава в теб. И римския философ Сенека е казал: "Най-голямата власт е да заповядваш на себе си."

Набий си го в главата: това НЕ са Божии служители, те НЯМАТ помазанието на Святия Дух, те са лъже-христи и анти-христи. Да не се боиш от тях!

Късай, хвърляй и забравяй!

Бог ще ти даде да Му служиш с Неговата сила /затова те гонят от там/ и принасяш плод в Царството Му.

от Единен в 22.08.08 14:38
Отговори на това
Гост
Браво на ва от единни! Най-после единомислие и единство, поне за ... банкета.
А други, които са "за" гощявките приемате ли?
Нема много да ручаме!
от Тигър в 22.08.08 14:40
Отговори на това
Гост
А ти кой си?
Има предвид, че на банкета ще присъства:
http://ca.youtube.com/watch?v=y6IonaBM3Ko&feature=related
от vminev в 22.08.08 18:01
Отговори на това
Гост
Ха-ха-ха-хаа! И ние сме там! :

http://ca.youtube.com/watch?v=8SJluGsrcP4&feature=related
от vminev в 22.08.08 21:46
Отговори на това
Гост
Хммм- ще черпя, де- ще черпя! Тъкмо да ви видя наай- после, хубавци такива, на Таткото небесен...
Ама сериозно- да не ми се заизмъквате?! Тигър- да излизаш от зоопарка! Герги- стига строителство, дай си един ден почивка! Еурет- ти?! .....Кой още ще идва (сериозно говоря- като ще е гарга- нека я поразрошим!)? Искам бройка!
ххххххххххххххххххххххххххх

Ваш в Исус: Владо.
от IvanQS в 23.08.08 00:46
Отговори на това
Гост
А, я виж ти нагласихте се ,хайде наляво-надясно и за мене едно място!
И аз имам да черпя,измъкнахме се преди време от мухоловката на "местната църква" и сега сме извън контрола на самопомазаниците.
На печелившите честито ,на останалите....кулурий за проглеждане.
Колко страници от Библията сме "късали" за да си обясним по някакъв начин противоречията на пастора ?
Хайде сега нещо интересно,за тези които все още се колебаят.

Откъс от книгата на Андрю Стром “Идващата голяма реформация”


Лично мое мнение е, че Бог ще се удоволствува да използува “глупавите неща на този свят, за да посрами мъдрите” в това съживление. Както винаги, Той ще използува “малките” хора – хората без значение – за да смири силните, успешните и могъщите. Той ще вземе непознатите и отхвърлените, молещите се самотни майки и бивши гангстери, “рибарите и бирниците” и Той ще ги помаже и ще ги въздигне в най-мощната армия от правещи чудеса апостоли, пророци, благовестители и т.н., каквато този свят е виждал някога. И всички те ще бъдат заинтересовани да вършат онова, което Го прославя по всеки възможен начин.

Когато това се случи, много от днешните християнски водачи ще се почудят, точно както книжниците и главните свещенници се “чудеха” на дързостта на Петър и Йоан, когато видяха, че те бяха “неграмотни и неучени човеци ... и познаха, че СА БИЛИ С Исус” (Деян. 4:13). Това е тайната: те БЯХА С ИСУС. И така ще бъде с всеки, който е използуван от Бог в това съживление. “Благодаря Ти Отче, Господи на небето и на земята, задето си утаил това от мъдрите и разумните, а си го открил на младенците” (Мат. 11:25).

Аз вярвам, че много забравени и скрити християни, които Бог тихо е подготвял в продължение на много години, ще възстановят лъчезарната, прелестна Невяста Христова в тези последни дни. Като скрита армия, те ще изскочат като че ли от нищото, за да започнат битката в името на Господа и на правдата. Така винаги е било и винаги ще бъде с големите движения на Бога. Скритата подготовка и внезапната, агресивна мобилизация са били ключ на много от Божиите победи в миналото и това време няма да бъде по-различно.

Бъдете уверени в това: Исус трябва да има своята Невяста чиста като девица. Той не може да се върне, докато Невястата не е приготвена за Него, буквално “без петно или бръчка или друго такова нещо”. Ето за какво ще бъде цялото това съживление – да повика в съществуване и да покаже Неговата красива Невяста на целия свят. От физическа гледна точка, тази “Невестина” компания от светии няма да изглежда особено внушителна или специална. Както първите апостоли, те ще бъдат обикновенни хора, но с изключително призвание и помазание. Много от тях без съмнение ще изглеждат малко груби или “неподходящи” (от гледна точка на външния вид) да бъдат облечени с такава мощ, но това ще послужи само за да донесе още по-голяма слава на Бога. Те може би няма да бъдат с много приятна външност, но тези мъже и жени ще имат сърца буквално “чисти като сняг”. Те ще бъдат хора, които знаят точно какво означава да ходиш в пълна сърдечна чистота пред Бога. За Него, те ще бъдат неизмеримо по-скъпоценни от всичкото “злато, перли или скъпоценности” на цялата вселена. И те ще вървят напред с голяма мощ, “съсипвайки делата на дявола” в Неговото име.

Цялата книга на английски език може да намерите на http://www.revivalschool.com.


от eureth в 23.08.08 11:34
Отговори на това
Гост
Благодаря ти Владо , но няма да мога да дойда.
Пожелавам благословена среща с много Божия радост. Поздрави до братята и сестрите от общността в Перник.

от vminev в 25.08.08 01:29
Отговори на това
Гост
Здравейте!

Преди да уговорим подробностите по събирането в нас (сириъзли!!!), ето ви мааалко ново нещо, което е най- големият СРАМ за цялата случка.

Днес п-р Иван Иванов е щял да удари майка на малко бебе, наша сестра по време на разобличаващата ме проповед. Жената (а и не само тя!) го е контрирала по много важни точки (причината за изгонването и начина) , като Иван накрая (след като и се е развикал вече веднъж от амвона да млъкне и като е направил забележка на мъжа и - бивш боксьор и наркоман.....?!!!!), се е юрнал към нея и и се разкрещял в лицето, съпругът на жената е скочил, пасторът се е сепнал, хората се втурнали да спират съпруга, а пастора викнал: Искаш да ме удариш ли бе ?! Е хайде удари ме!!! , а жената му е извикала : ЕТО ЗАТОВА ВЛАДО ИЗЛЕЗЕ САМ ОТ ЦЪРКВАТА!!! ЗАЩОТО НЕ МОЖЕ ДА ПОНАСЯ ЕТО ТОЧНО ТОВА ОТНОШЕНИЕ! През това време единствената тийнейджърка изпищяла и крещейки, ги е спряла : КАКВО ПРАВИТЕ БЕ?! КАКВО ПРАВИТЕ?!! КЪДЕ Е ГОСПОДА В ЦЯЛОТО ТОВА НЕЩО?!!!

Оставям го без коментар. Аз предупредих п-р Стефан Стефанов от централата на "Ново Поколение" за емоционалната нестабилност на "пастора" - да си му миииислят! От утре няколко човека, които са били изграждани от нас ще звънят на "ЛИДЕРСКАТА ЦЕНТРАЛА" - и дано ги чуят !!!
Неделната проповед е била поредният комедиен сериал- смехотворни обвинения, че съм си вдигал ръцете по време на хваление(?!!!!!), имитиране на моето молене (?!!!!) от амвона, лъжливи обвинения в еретични проповеди (дадените примери са били лъжливи), свидетелства от подмазвачи (които до скоро не идваха, защото не можаха да търпят чистотата и искренността, като стандарт, положен от нашето семейство), обвинения, че не съм никакъв духовен баща, защото не съм бил духовен син, пък като му подвикнали, че имам баща в духа, Иван смотолевил, че не сме си говорили...?!!!

Нагласените свидетелства от двама пастори, които до скоро не си говореха с въпросният Иван най- много ме изненадаха- ЗНАЧИ САМО ЗА ДА МЕ ОЧЕРНЯТ С ЛЪЖИ ТЕ СА СЕ СДОБРИЛИ- АЙДЕ СТИИИГА БЕЕЕЕ!!!!???!!!!

Със съпругата ми стояхме с изтръпнали нозе, докато ни разказваха (допреди 1час) за цялата случка...... моля ви за молитвена подкрепа и много ви благодаря. Обичам ви всичките.
Ваши в Исус : Владо и Албена Миневи.2008.08.25

" 25 Доста е на ученика да бъде като учителя си, и слугата като господаря си. Ако стопанинът на дома нарекоха Веелзевул, то колко повече домашните му!
26 И тъй, не бойте се от тях; защото няма нищо покрито, което не ще се открие, и тайно, което не ще се узнае." Матей 10

от eureth в 25.08.08 02:23
Отговори на това
Гост
Дано Бог да опази във вярата всички вярващи там и те да не оставят и Божия син, когато оставят фирмата на Цолов.
И също нека Бог да дава мъдрост и смелост на всички вярващи там да излязат от дървената лодка на тази фирма и да ходят отгоре по водите на новия Божий завет и Божията свобода.

Между другото, покрай тази тъжна история, ереста "пастор" се показва в цялата си "слава"... Аз така като го гледам този герой, не зная дали ще просперира като адвокат и политик, но е възможно по някое време самият той да има нужда от адвокат... Дано Бог да го вразуми и той да дойде на себе си, и да се откаже от това човешко лъже-учение.

от Тигър в 25.08.08 10:32
Отговори на това
Гост
Владо да ми приготвиш по-големи мръвки! Мрррр Кой тигър бяга от угощения? А може направо с г-н пастора да ме нагостиш, обичам пастори, но цял ще ми дойде в повече

Не очаквай НИЩО добро от Цоловата секта. Тия са изпечени лицемери, връщай им всичко и бягай и се моли да те забравят час по-скоро. Иван много добре определи тези общества като "мухоловки". Или още по-точно: душеловки и душегубки.

Еурет, с право казваш: "Дано Бог опази във вярата всички и те да не оставят Божия син, когато оставят фирмата на Цолов". Защо според теб се получава това: много повярвали в евангелистки църкви отпадат от вярата /под това имам предвид истинско отпадане - т.е. вече НЕ вярват в Исус Христос/ след като напуснат тези общества?

Ако има други мнения, ще ми е интересно да ги чуя.
от eureth в 25.08.08 11:35
Отговори на това
Гост
Не зная колко отпадат и какво точно става, било то в евангелистки, източно-"православни", протестантски или римо-"католически" общества - това май най-добре Бог го знае.
А в случая ако там има вярващи в Исус хора, не виждам как биха могли да продължат асоциирането си с подобни мародери (с душите на другите). И понеже зная, че някои хора асоциират вярата в Божия син с принадлежността си към такива фирми, то понякога с напускането си на фирмата съм чувал, че напускат и вярата, което е страшно.


от george в 25.08.08 11:40
Отговори на това
Гост
Само най - кораво заблудените - те ще останат по пейките и пред амвоните.
Не е моя работа да пророкувам, но досега :
"20 години стигат!" , да, ама не!
Що поразий, що разбити съдби и безотговорно ограбване, че не ми се говори.
Бог да пази Своите си!
Не знам как, но го прави!
Който ТЪРСИ Господа - ще бъде намерен и уловен!

от cracker в 25.08.08 12:43
Отговори на това
Гост
15Пазете се от лъжливите пророци, които дохождат при вас с овчи дрехи, а отвътре са вълци грабители. 16От плодовете им ще ги познаете. Бере ли се грозде от тръни, или смокини от репеи? 17Също така, всяко добро дърво дава добри плодове, а лошото дърво дава лоши плодове. 18Не може добро дърво да дава лоши плодове; или лошо дърво да дава добри плодове. 19Всяко дърво, което не дава добър плод, отсича се и се хвърля в огън. 20И тъй, от плодовете им ще ги познаете. 21Не всеки, който Ми казва: Господи! Господи! ще влезе в небесното царство, но който върши волята на Отца Ми, Който е на небесата.

Бог да ви благослови мило семейство и да ви даде мъдрост като говорите с тези хора. Божият мир да е във вас!
от Тигър в 25.08.08 16:10
Отговори на това
Гост
Еурет, обаче най-вече от евангелистки общества се отпада от вярата, а от тук идва логичния въпрос - изобщо дали човек е във вярата докато е там? Този въпрос е сложен и нееднозначен. Повечето хора, които познавам от тези общества, са повярвали ПРЕДИ да отидат там. А са отишли, защото са си мислели, че там се проповядва най-ясно и достъпно Божието слово. Или са били привлечени от хубавата музика. Въпросът изобщо е има ли хора, които са повярвали В такова общество и са останали вярващи?
от eureth в 25.08.08 16:34
Отговори на това
Гост
Не мисля, че човек може да знае тези неща, които само Бог знае. Ти не познаваш човешкото сърце нито животите на всички хора, за да настояваш относно подобни статистики.

Отделно от това, аз лично нямам впечатление, че в източно-"православните" среди има много вярващи в Божия син, или пък в римо-католическите. Нито пък бих могъл да препоръчам на някого да отиде там (както и при евангелистите) - точно обратното, поради ред причини.
Една източно-“православна“, която все ме убеждава в разни техни басни (като това, че ако съм идел еди къде си, на еди кое място в еди коя си каменна постройка - източно-“православна“, разбира се - да се моля, то щяло да имало огромна разлика.) преди известно време отиде и плати на една врачка/екстрасенска да се допита до нея, поради това, че умрелият й баща (така се представял със същия глас като на умрелия) идвал при майка й под формата на образ от дим и й говорел, и искал ядене, и лягал до нея на леглото и я душал. Врачката я научила, че трябвало да се направи т.нар „заупокойна молитва“ и всичко щяло да престане. А всъщност те дори са му направили т.нар. „заупокойна молитва“ (друго суеверие) като са платили на един поп да опява над трупа му преди да го заровят. Забележително съгласие.


от Тигър в 25.08.08 17:22
Отговори на това
Гост
Дай да не мътим дневника на човека с наште спорове
от Анонимен в 25.08.08 19:10
Отговори на това
Гост
Хората вярват в Бог не защото ходят на църква ,а въпреки това.
Всички секти имат за цел да контролират обществата,като им говорят почти правилни неща ,но с неправилен мотив.
Всеки трябва да се роди от Светия Дух и да се води от Него в Божията любов и братолюбие.
Всяко експлоатиране на вярата на хората за собствени или корпоративни цели е сектанстко и демонично изобретение.
Владо, бягай от там без да се обръщаш и се моли хората да получат нов поглед върху ситуацията .
Идва времето ,когато ще паднат рекламите на тези търговски къщи на човешки души наречени "църкви".
Ще бъдат изобличени в сърцата на искрено търсещите Господа,защото Той знае как да опази своите си.
Бог да ви благослови в мира си !
IvanQS
от vminev в 27.08.08 00:21
Отговори на това
Гост
Мдааааа, очаквах аз да ме оплюят, но то пък! Всъщност аз и съпругата ми сме били според пастора :

1Тим. 1: " 3 Както те молих, когато отивах в Македония да останеш в Ефес, за да заръчаш на някои да не предават друго учение,
4 нито да внимават на басни и безконечни родословия, които спомагат повече за препирни, а не за Божията спасителна наредба чрез вяра, така правя и сега.
5 А целта на това поръчване е чистосърдечна любов от добра съвест и нелицемерна вяра;
6 от които неща някои, като не случиха целта, отклониха се в празнословие,
7 и искат да бъдат законоучители, без да разбират нито що говорят, нито що твърдят.
8 А ние знаем, че законът е добър, ако го употребява някой законно,
9 като знае това, че законът не се налага за праведния, а за беззаконните и непокорните, за нечестивите и грешните, за неблагоговейните и скверните, за убийците на бащи и убийците на майки, за човекоубийците,
10 за блудниците, мъжеложниците, търгуващите с роби, лъжците, кълнящите се на лъжа, и за всичко друго, що е противно на здравото учение, ...",

"18 Това заръчване ти предавам, чадо Тимотее, според пророчествата, които първо те посочиха, за да воюваш съобразно с тях доброто войнствуване,
19 имайки вяра и чиста съвест, която някои, като отхвърлиха отпаднаха от вярата;
20 от които са Именей и Александър, които предадох на сатана, за да се научат да не богохулствуват "


1Тим.4: " 1 А Духът изрично казва, че в послешните времена някои ще отстъпят от вярата, и ще слушат измамителни духове и бесовски учения,
2 чрез лицемерието на човеци, които лъжат, чиято съвест е прегоряла, ..."

"14 Не пренебрегвай дарбата, която имаш, която ти се даде, съгласно с пророчеството, чрез ръкополагането от презвитерите." - това е цитат за себе си, ЕФСТЕФСТВЕННО!!!

2Кор.11: " 13 Защото такива човеци са лъжеапостоли, лукави работници, които се преправят на Христови апостоли.
14 И не е чудно; защото сам сатана се преправя на светъл ангел;
15 тъй че, не е голямо нещо, ако и неговите служители се преправят на служители на правдата. Но тяхната сетнина ще бъде според делата им. "


1Йоан.2: " 18 Дечица, последно време е; защото както сте чули, че иде Антихрист, и понеже сега има много антихристи, от това знаем, че е последно време.
19 От нас излязоха, но не бяха от нас; защото ако бяха били от нас, щяха да си останат с нас; но излязоха, за да стане явно, че те всички не са от нас. " - и така насетне и така насетне.

Между другото, сестрата, ПРЕД ЧИЕТО ЛИЦЕ Е БИЛ РАЗМАХАН ПАСТИРСКИ ЮМРУК (както научих впоследствие), тъй като е била не просто стресната (а бебето?!!!!!), е решила да не остави нещата "просто така".
Другите сестри от църквата си задават логичният въпрос : добре, ти имаш мъж, който скочи и спря пастора ДА НЕ ТЕ УДАРИ, ЗАЩОТО ВСИЧКИ ВИДЯХМЕ ПЛАМЪКА В ОЧИТЕ МУ И СТИСНАТИЯТ ЮМРУК, НО КАКВО ДА ПРАВИМ НИЕ, КОИТО НЯМАМЕ МЪЖ, КОЙТО ДА НИ ЗАЩИТИ?!!

Най- подлото и долно нещо е, че Иван (никакъв пастор не е този човек!!! Нито има нещо с Пастироначалника!) СМЯТА, ЧЕ Е ПРАВ, ЗАЩОТО ИМА РЕВНОСТ ЗА ЦЪРКВАТА, И Е БИЛ ПРЕДИЗВИКАН??!!!! По тази логика, един ден той може да сподели, че е бил предизвикан да направи и ....други неща, например! Стефан Стефанов от "Н.Поколение", София , е казал на потърпевшата, че Иван е бил предизвикан от нея. Затова (И ТУКА Е ГВОЗДЕЯТ, НЕСЪМНЕНООО!) ТЯ ТРЯБВА ДА СЕ ПОМОЛИ И ДА ВИДИ ДАЛИ СЪРЦЕТО И Е ЧИСТО ПРЕД БОГА, КЪМ ИВАН, ЗАЩОТО ТОЙ Е БИЛ НЕСЪМНЕНО ПРОВОКИРАН ОТ НЕЯ ДА ДЕЙСТВА ТАКА!!!

Между другото, само да вметна, че горепосоченият Иван е говорил такива потресаващи ереси, че ушите да ти изпищят! Като например, че съм отказал да бъда под неговата власт, А ДОРИ И БОЖИЯТ СИН ИСУС Е ЗАСТАНАЛ ПОД ВЛАСТТА И АВТОРИТЕТА НА ЙОАН КРЪСТИТЕЛЯ... - това ако не е ерес, не зная кое е ! Аз му казах да си гледа работата, пък аз- своята и Господа никого не е поставял НАД другиго...

Аз се чудя дали да се занимавам с него, или да се отдръпна, защото Иван ни определя като сатанински служители и , следователно, че имаме дух на антихрист, не Святият Дух - мнооого сериозно изказване...за хора, които до скоро е хвалил и давал за пример, и то на ЦЕНТРАЛАТА ДАЖЕ! И май е по- добре да се отдръпна, тъй като Бог ще пристъпи близо и бързо като Съдия...не че го искам.
ххххххххххххххххххххххххххххххххххххххх
Тъжно. Тъжно. Тъжно, подло, лицемерно ....
ххххххххххххххх

Господ Е Цар на слава!
Ваши : Владимир, Албена Миневи.
от eureth в 27.08.08 08:50
Отговори на това
Гост

Най- подлото и долно нещо е, че Иван (никакъв пастор не е този човек!!! Нито има нещо с Пастироначалника!) СМЯТА, ЧЕ Е ПРАВ, ЗАЩОТО ИМА РЕВНОСТ ЗА ЦЪРКВАТА, И Е БИЛ ПРЕДИЗВИКАН??!!!!


О, напротив, напълно истински пастор си е, както и баща му Диотреф е бил нещо такова.

А в писмото от Симон, където Исус образно е наречен „началник на говедарите/овчарите“
Бог сравнява в случая старейшините в даден град (не във фирма, а в целия град или село) с говедари/овчари, а нестарейшините - със стадо животни). На друго място други хора са сравенявани с говедари и съответно други някои - със стадо животни.

(На всеки средностатистически що годе психически нормален човек му е ясно, че тези старейшини не са буквално овчари/говедари, а само са сравенени с такива в случая, и също нестарейшините (наречени "стадо") не са стадo животни буквално, а само са сравенени с такива в случая. Нито път Исус е врата, въпреки, че казва: "Аз съм вратата". Или пък лоза, или път.
На друго място други хора могат да бъдат сравенени с говедари или животни - например царе и техните народи или пророци и тези, които са увещавани от тях, според както Бог реши за всеки конкретен случай.
Жалко че трябва да се стига до такива обяснения,относно такива елементарни неща, които граничат с... да не казвам какво.)

Та в писмото на Симон става дума за старейшини в даден цял град(а не фирма), образно наречени говдари/овчари.
Докато пасторите не мислят за себе си, че са образно пастори (понеже чоешката измислица "пастор" не се употребява образно, а само буквално),
понеже те буквално са си пастори, т.е. диотрефовци в контекста на дадена фирма, глави на групи вярващи и подобни чужди-/лъже- учения, които учат и вършат.
Съответно тези хора нямат нищо общо с 1-то писмо от Симон, 5гл., което цитират уж в подкрепа на човешката си измислена позиция/сан, когато то всъщност говори срещу тях и изобличава ереста им "пастор".

(Изследване по тази тема: Говедари и добитък)

Между другото, мои познати ми свидетелстваха за един друг пастор, който на улицата удрял/бил една от жените член на фирмата му, защото не му била давала десятъкЪТ си (това пък е станало покрай една друга история, в която няколко пастора в България искаха да пращат български шофьори в САЩ, като евтина работна ръка, и съпругата на този пастор държеше тя и мъжът й да спечелят дивиденти от цялата работа - 10%(т.е. "десятъкЪТ") от заплатите на тези шофьори. Май цялата работа се провали, но не зная повече подробности.).
Говоря за реален случай на побой в един от градовете в България, засвидетелстван ми лично от няколко души. Затова аз лично изобщо не се учудвам.
По тази логика, един ден той може да сподели, че е бил предизвикан да направи и ....други неща, например! Стефан Стефанов от "Н.Поколение", София , е казал на потърпевшата, че Иван е бил предизвикан от нея. Затова (И ТУКА Е ГВОЗДЕЯТ, НЕСЪМНЕНООО!) ТЯ ТРЯБВА ДА СЕ ПОМОЛИ И ДА ВИДИ ДАЛИ СЪРЦЕТО И Е ЧИСТО ПРЕД БОГА, КЪМ ИВАН, ЗАЩОТО ТОЙ Е БИЛ НЕСЪМНЕНО ПРОВОКИРАН ОТ НЕЯ ДА ДЕЙСТВА ТАКА!!!


Ами да, „точно така е“, след това трябва да се обадим и на Господаря Исус и той да провери сърцето си дали е чисто пред Баща му, понеже като е говорил истината на светските хора (напр. евреите-врагове на Божия помазаник – фарисаи, книжовници, садукаи и т.н.) и ги е изобличавал за греховете им, те са го намразили – него и баща му – и накрая дори са организирали заговор за убийството му и са го убили чрез ръцете на не-евреи, както пише.

Вероятно и Той по същия начин е бил „виновен“ пред горните „праведни“ и „чистосърдечни“ хора, наречени „потомци на усойници“, понеже с праведното си и истинно говорене взел, че им развалил „мира“ и ги предизвикал да го убият, тъй като, както изглежда, сърцето Му нещо ще да не е било наред...

После взели, че убили с камъни и Стефан, пак от „чисто сърце“, понеже и той ги предизвикал, говорейки им истината в очите...

Изобщо пълно е с такива „бого-омразни“ предизвикващи хора-„антихристи“, с „кофти сърца“, говорещи истината и благоволяващи в правотата и справедливостта... които Бог приема и просалвя.

Голяма е наглостта на този типичен пастор...
Между другото, само да вметна, че горепосоченият Иван е говорил такива потресаващи ереси, че ушите да ти изпищят! Като например, че съм отказал да бъда под неговата власт, А ДОРИ И БОЖИЯТ СИН ИСУС Е ЗАСТАНАЛ ПОД ВЛАСТТА И АВТОРИТЕТА НА ЙОАН КРЪСТИТЕЛЯ... - това ако не е ерес, не зная кое е ! Аз му казах да си гледа работата, пък аз- своята и Господа никого не е поставял НАД другиго...


Ереста в случая е, че той уж имал някаква власт над теб.

Бог никъде не е давал власт над хора на някакви фирмаджии/бизнесмени или наемници, наричащи се „пастори“ или „лийдъри“, разпространяващи ереста „пастор“ и ограбващи хората чрез ереста "десятъкЪТ", и първенствуващи над група хора (незнаещи, че „пастор“ е ерес, както и "вселенски патриарх" и "папа") чрез ереси и манипулации.
Аз се чудя дали да се занимавам с него, или да се отдръпна, защото Иван ни определя като сатанински служители и , следователно, че имаме дух на антихрист, не Святият Дух - мнооого сериозно изказване...за хора, които до скоро е хвалил и давал за пример, и то на ЦЕНТРАЛАТА ДАЖЕ! И май е по- добре да се отдръпна, тъй като Бог ще пристъпи близо и бързо като Съдия...не че го искам.
ххххххххххххххххххххххххххххххххххххххх
Тъжно. Тъжно. Тъжно, подло, лицемерно ....Най-голямата грешка ще бъде да си търсиш правата и да воюваш срещу плът и кръв. Така вероятно ще извършиш много грехове пред Бога и след това ще трябва да се отказваш от тях и да молиш Бога за прошка.

Има Кой да ти търси правата – всичко това няма да мине ей така. Дори и сега на земята нищо видно да не се случи, то идва Божият съд, където тези, които са страдали от зли хора, най-вероятно тогава ще плачат за тях, защото е страшно да попадне човек в ръцете на живия Бог за гняв, а не за спасение. Но по-добре злият да се обърне пред Бога, за да не бъде погубен.

Не е ли най-важно какво Бог мисли за нас, а не някои хора, които налитат на бой на жени, задаващи адекватни въпроси във връзка с правотата и спрведливостта, и истината?
А и Бог е много по-справедлив съдия от нас.

Щом вършиш волята на Бащата, тогава няма да ти избегнат и слава , и почест, и безсмъртие дар и награда от Бога.

Затова моят съвет е: Остави всичко в ръцете на справедливия Бог, пази се от воюване срещу плът и кръв, а по-скоро се моли за този човек, както ни казва и Господарят. Мисля че има много по-важна работа за царството, която вие така и така сте вършили (и то заради Бога, а не заради хора), отколкото да имаш благоволението или приемането на един пастор (син на Диотреф, нелегитимен тартор).

от Тигър в 27.08.08 10:29
Отговори на това
Гост
Владо, с две ръце се подписвам под всичко, което Еурет ти е казал. Ще се постарая да не го повтарям.

Ето какво ми е мнението: Преди всичко е много хубаво, че Суперменът е налетял на бой на жени пред всички! Хвала на такЪви герои на вярата! Така поне, всички са го видели какво представлява. И още по-хубавото е, че са се замислили!!! Тези жени имат две възможности: 1. Да се махнат от обществото. 2. Да останат. Ако изберат да останат и няма до тях мъж, който да ги защити от евентуални бъдещи геройства на "вярата", тогава да се въоръжат поне с електрошоков бодигард. Щото ако ги фрасне, после докато го осъдят, ще мине мнооого време, ако изобщо го осъдят. Та втория вариант просто е безсмислен, както виждаш. Защо да седиш някъде в очакване на хулиганска атака, когато можеш и да не седиш там? А и шансът да станеш жертва на хулиганска атака на улицата и дори на стадиона е много по-малък, отколкото във въпросните "църкви".

Накарай въпросните госпожи да се замислят над следното: ако си жена и отидеш на стадиона, футболните запалянковци няма да ти скочат на бой, но в "църквата", запалянкото зад амвона ще ти скочи.

А заклинанията срещу теб и жена ти изобщо да не те изненадват. Като бях в първата си евангелистка секта, пасторът редеше от амвона подобни заклинания срещу мен и мои приятели за много по-малки "провинения" - бидейки почти младенци във вярата ние виждахме неадекватности и злоупотреби.
от Тигър в 27.08.08 10:32
Отговори на това
Гост
А, и трошеше столове на сцената, за да покаже "божията" мощ ) И заплашваше, че в "света" бил каратист и още не му се бил обновил умът, та да му мислим, бунтовниците!
от george в 27.08.08 11:29
Отговори на това
Гост
Леле мале, ама то има ли пастор и да не бил каратист?
Бог ли ги изваждал от там или сатана ги е внедрил?
"По плодовете ще ги познаете! Доброто дърво - добър плод дава!"
"Добрият човек от доброто съкровище - добри дарове изважда..."
Не може да дадеш нещо, ако го нямаш!
С напъни и лицемерие - фалшификата рано или късно лъсва!!
Сам Бог докарва талива ситуаций, при които "това, което е в сърцето излиза на устата", но явно и на ръцете.
А ти след като си бил "отлюспен" какво още се колебаеш и се "обръщаш назад"?
ПОМНИ ЛОТОВАТА ЖЕНА!
" А окото ще рече ли на ухото ти не ми трябваш, защото не си ухо?"
Това само показва, че когато става въпрос за тялото Христово, там няма уволнения, отлюспвания и други характерни САМО ЗА ЧОВЕШКИ ТВОРЕНИЯ последствия, а има любов, грижа, поправление и растеж в единството!
Бягай за живота си, човече!
от Тигър в 27.08.08 11:42
Отговори на това
Гост
Ами май няма Я каратист, я боксьор От трима пастори съм чула едно и също "свидетелство": как били страстни пушачи и не можели да се откажат от този порок, но Исус дошъл при тях лично!!!!, извадил белия им дроб и го изстискал!!! Потекла черна течност и оттогава не пушели!!! А също и горе-долу следното: "аз в света бях много лош, пушех, пиех и спах с много жени. Сега не пуша, не пия и спя само с мойта жена". Да се чудиш да се смееш ли, да плачеш ли? И в света бил кретен и после си останал такъв.

Владо, нямаш работа с псевдо-християните повече. Приемо-предавателния протокол чака
от george в 27.08.08 11:47
Отговори на това
Гост
Да ама с АМВОН!
Преди никой не е забелязвал комплексара, а сега той си избива комлексите аргументирано
от vminev в 27.08.08 22:32
Отговори на това
Гост
?.dhfod,s- ЪЪъъъъ исках да напиша- много благодаря за отговорите! Топ- проповедта е била записана инкогнито, заедно с всииичките свидетелства против нас. Днес съпругата ми ги е изслушала и учудена е възкликнала : Ха! Но това е 1-1 като процеса в "Страстите Христови"!!!

Нямам какво да допълня. Всъщност, въпросният Иван (ами да ви кажа- върху това име проклятие ли има - какво, не зная, но много малко свестни Иван-овци познавам..... ) щеше да спечели страшно много ако беше точно ей-толкоз (-------), мъдър, ноооо...- това си е за негова сметка.

Благодаря, eureth. Благодаря, Тигър. ? Бог да те благослови, george! Господа да бъде с нас и да ни даде мир! Ваши : Владимир и Албена.
от vminev в 27.08.08 22:38
Отговори на това
Гост
А! За последно : забележете какво съм написал :

"... като Иван накрая ....., се е юрнал към нея и и се разкрещял в лицето, съпругът на жената е скочил, пасторът се е сепнал, хората се втурнали да спират съпруга, а пастора викнал: Искаш да ме удариш ли бе Е хайде удари ме!!! ," - никой не вдяна - ХОРА! НИКОЙ НЕ Е СПРЯЛ ПАСТОРА, НО СА СКОЧИЛИ ДА "УСМИРЯВАТ" СТАНАЛИЯТ ДА ЗАЩИТИ СЪПРУГАТА СИ ЧОВЕК!!! Аз лично го познавам, даже днес заедно бачкахме- ако той е имал намерение да бие Айвънху, то той ..щеше да го сдела бързо и грозно, но човека просто е скочил ЗА ДА ГО СПРЕ!- РАЗБИРАТЕ ЛИ ПАРАДОКСА??!!!

Господи, имай милост и ни води по своите пътища заради Името Си, което е велико и страшно !
от Тигър в 28.08.08 10:14
Отговори на това
Гост
Е да, де, зомбитата ще усмирят съпруга, естествено. Никой от нас не се е усъмнил в това. Супермен е трябвало е да пребие бременната жена, нали го е предизвикала. По същия начин разсъждават и талибаните.
Само да питам, тези хора нали не продължават да ходят там? Щото следващия път може да им се случи по-кофти случка...
от george в 28.08.08 11:16
Отговори на това
Гост
Ринг СВОБОДЕН за следващия рунд!
Финалите обаче са далече, така, че има още време и поводи за оливане.
от BELIATPAPA в 28.08.08 11:27
Отговори на това
Гост
има хора които се спасяват и остават в вярата но не са много аз там съм се спасил и ще си остана винаги верен на моят Господ.
мене също ме изгониха и аз ли тябва да черпя ?
кога ще се видиме да черпиш Владо ? и без това имаш много да черпиш дори и тигура и ние всички няма да можеме да изядеме всичко толкова много имаш да черпиш
тебе те изгониха защото не искаше да им се покланяш и да бъдеш манастирски послушник но Бог никуде в Библята не казва да бъдеме манастирски послушници ида издигаме лидерите си в култ и да им се кланяме нали ?
могат да не пускат никои от нас в нито една църква но никои не може да ни вземе вярата и не може да забрани на Бог да ни обича пази закриля и благославя нали
от BELIATPAPA в 28.08.08 11:35
Отговори на това
Гост
Владо кога ще правиш банкета ?
тамън ще се видиме на живо
кога наистина ще се видиме ???
от Тигър в 28.08.08 12:20
Отговори на това
Гост
Белия папа каза: "И аз ли трябва да черпя? И ти, папа, и ти Не подценявай тигъра, щото аз колкото мога да ям, вие срещу мен да бягате, няма да ме стигнете

Я да направите с Владо общ банкет, ама като се върнат всички от отпуски!
от george в 28.08.08 12:55
Отговори на това
Гост
И да не забравите и тях да поканите на поерпката за ГОЛЯМАТА ДОБРИНА, която са ви сторили, че иначе още щехта да си клепате срещу амвоните и да скачате и да крещите в екстаз:
"Давай пастор!" " Браво, Апостол!"
Най - добрия дял от менюто за тях!
А на Бог славата! Той ги доведе до тоя край, защото ви обича и не иска да ви изгуби!

от BELIATPAPA в 24.03.09 09:43
Отговори на това
Гост
а ти Георги се изнесе от прелом и никои не разбра нищо а мене още ме споменават и скоро и награда ще дадат за главата ми )
Публикувай коментар
Относно
Потребителско име:
Коментар: