Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

заблуди на народите   кеше   лъжепосредници   нефилими   никея 325г. сп   образование у дома   пастируване   предопределение   римл. 7:9   фредерик прайс  

виж всички тематики

RSS Емисии
rss1.0
Всички записки / Записки на Владо
 
28.01.17 00:18


Няколко прости въпроса относно идването на евангелският проповедник Даниел Коленда у нас
________________
Безспорно идването на известният евангелският проповедник Даниел Коленда у нас разбуни духовете. Аз лично НЕ одобрявам неговото идване, но позицията ми и нагласата ми към самата личност на Г-н Коленда НЯМАТ НИЩО ОБЩО с повсеместната омраза, която кипна у българите, разбрали, че "евангелистки проповедник" ще говори публично.
Оттук и няколко породили се у мен въпроса.
1. Казваме, че сме ХРИСТИЯНСКА НАЦИЯ. Ако това е така, какъв е проблема с приемането на проповедник на християнството? Защо се счита за НАЦИОНАЛНА ВЕРСКА ОБИДА идването и проповядването на Г-н Коленда?
2. Няколко града са отхвърлили молбата му да проповядва, Пловдив се съгласил, като общото становище, доколкото четох, на православните, е ОТРИЦАТЕЛНО. Защо? Един разумен диалог би изложил на тепсия сериозни изказвания от типа на :
- Прощавайте, но защо сте против проповядването на същото евангелие, в което вярвате и вие, православните "водители на българският народ"?
- Защото ние сме Светата Единноапостолическа Христова Църква, която е отговорна за спасението на душите на българският народ, а не вие!
- Простете, но за това не е ли отговорен Сам Бог?
- Да, но именно Той ни е заповядал да се грижим за българският православен християнски народ, а вие сте секта!
и тнтнтнт. Слушам съм достатъчна такива дебати и дето се вика ушите ми са пълни с думите на православните "отци" (бащи).
3. Похватът "американски протежета", демек - врагове на народа, е комунистически и прийом на студената война, това време не отмина ли вече?! Сеенето на омраза в момент, в който българите така и така са се толкова намразили един друг и водачите си, е толкова взривоопасен, че все пак трябва да си меко казано неделикатен, за а си позвалиш ЛУКСА да сееш това, от което би трябвало, според библията, да страниш - омраза.
4., 5. и 6. и тн.... приятели, не искам да казвам "Бог е Един - и за православни и за евангелисти", тъй като вече съм заклеймил и едните и другите в редица статии, колко са / сме се отделили от благовестието на Исус от Назарет, от дадените от Него инструкции, записани в библията, но все пак ... логично е да се мисли трезво, а не да се изтъква правотата на верата и правото за покровителство - в случая те не ползват, тъй като целокупният български народ нито са "християни", нито пък са "православно вярващи", според догматиката на същата "Църква".
Въобще за мен, тъй като наблюдавам тези тенденции от години, цялата работа с вярата на българите е толкова объркана и толкова зле, че дето се вика САМО БОГ МОЖЕ ДА ОПРАВИ НЕЩАТА. Преди година спорих с един роднина - човека беше мирен докато не заговорихме за спасението на душата му. Простете, аз изтъкнах че човек се спасява само ако вярва в Исус и приеме факта, че Именно Той е Божият Син, докато човека изтърси : "Аз пък съм православен!!!" и се закара с мен, че съм бил вероотстъпник и че за спасението на душата му била отговорна православната църква, резонансно - не и Сам Бог. Бях изумен от ЛИПСАТА на елементарна логика и рационализъм в съжденията и силното негативно влияние на БПЦ в съзнанието на българите, касаещо нещо толкова важно - спасението на душите. Такива ми ти работи. Ходи обяснявай богословие, ходи разяснявай писанията там, където глупостта и омразата диктуват правилата. "На найци !", дето викаха младежите едно време.
То работата пък и с евангелските църкви да не би да е цъфнала? Скандалите с ромските пастори относно изборните гласове и пробутаните рушфети, непрекъснатите шумове около този, или онзи проповедник за нередни неща .... В крайна сметка, като теглихме с жена ми чертата, си казахме :
- Всички, които чрез нас повярват НИКОГА няма да ги влачим по църкви. Ще ги влачим по Божият Път, с Божията благодат, сила и милост. Ако има истина и тя е в Личността на Исус, а не право на презентация от страна на която и да е деноминация, моля, нека преценим правотата въз основа на казаното от Божият Син - библията и чрез Святия Дух, даван на всеки, който повярва в Името Му.
Амин!


 
Коментари
от Julian в 28.01.17 22:21
Отговори на това
Гост
За първи път чувам за този проповедник Колендър.
Това ли е човека? От сужението на харизматика Бонке?
http://www.voiceofrevolution.com/tag/daniel-kolenda/

Дори в протестанските среди е противоречиво цялото служение:

http://www.deceptioninthechurch.com/rbonnke.html
от Владо в 20.02.17 12:12
Отговори на това
Гост
Да, Даниел е младият "продължител на делото на Бонке". За съжаление много неща в служенето му, с право ме смущават. Но горе пиша за нещо друго. Поздрави!
Публикувай коментар
Относно
Потребителско име:
Коментар: