Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

edinni.com:упътване   вероизповедания   воля   до кол. 2.14   задгробен живот   лъжеучение   разни езици   старият на дни   чудеса   юда ис-кариот  

виж всички тематики

Всички записки / Записки на Владо
 
31.10.15 13:59


Снимка на Владимир Минев.

Като гледам колко много християни са се заели да пишат за този Хелоуиин, та ми стана интересно цялата тази работа. Значи през ЦЯЛОТО време се ширят лъжеучители из средите на вярващите, говорят се абсолютни глупости като поучения, без Божиите хора да се наставляват, без да се изграждат и приготвят за идващият ден на Божието агне.

Всякакви хора, буквално КУЦО, КЬОРАВО И САКАТО, е грабнало микрофона и бърбори всевъзможни измишльотини, с които трови духа, ума и сърцето на вярващите. Но това никой не го възмущава, или малцина поне, пишат.
Вярващите продължават да ходят на неделни богослужения - утвърдена католическа практика, вместо да се събират по домовете си често, да се познават, обичат и помагат. Християнството е станало сградно-църковно-едноседмично събиране на вярващите; нещо, което е неправилно спрямо писанията. Продължават да дават десятък, защото така ги учи пасторът им, продължават да дават пари за какво ли не, но не се дават пари ПЪРВО за бедните, вдовиците и сирачетата.

Всъщност същите прослойки от средите на църковните деноминации, да ме простят братята, ако има изключения, се най-пренебрегнати и най-унизени.
Значи, по логиката дотук, Бог не се трогва от тези неща, но Бог много се трогва от това, че света си ходи в своите пътища - ?!! Е, на това му викам
  ЛИЦЕМЕРИЕ И БЕЗУМИЕ!

Някак си не споделям идеята, че Бог свива рамене на празните трапези на едни и угоените вратове на други, но пък тропа по масата като дойде "Хелоуиин" и подобни нему. И християните масово започват да си слагат аватарчета със зачеркнати тикви.

  Ми явно дотам сме стигнали - до едно ТИКВЕНИШКОсъстояние на нашата вяра, в което пренебрегваме Божията справедливост, оставяме братя и сестри да страдат, защото сме дали парите си за "комунални нужди" на храма ... пардон - църквата, за десятък, та да не ни прокълнял Бога и за идващата голяяяма конференция, за да се платят "нуждите" на идващите проповедници (които обикновени са в завидно благосъстояние). Или пък сме отишли на неделнопразнична литургия ... простете - на неделно богослужение, за да послужим "неделному" на Бога, да си омием съвестта, че сме слушали проповедта, дали дарение, подскачали на някоя затрогваща ни песен, видяли се (ако) с някои братя и сестри "след църква" на по кафе и нещо срадко в близката сладкарница, или парк (ако е по-топло). Там можем да споделим някои лични неща, да си кажем болките, дори да си поплачем на рамото на близките ни във вярата. СЛЕД "църква"...

Това не ни ли трогва? Това не ни ли кара да се замислим, че е нередно така да бъде, но че "църква" е всъщност Божият народ, който често се събира по къщите, общува, помага си и непрекъснато се моли заедно?


ЗАЩО СМЕ ОСТАВИЛИ ПИСАНИЯТА?


  И така - неделя след неделя си припкаме в нашето неделно-празнично християнство, слушаме успоителните думи от амвона и така смятаме, че угаждаме на Бога - О, КАКВА ГЛУПОСТ!
Но това е наред с Бога - някак си намигваме, свиваме рамене, ще въздъхнем най-много с едно "Ми то така е било в ранната църква, брат, сега ВРЕМЕНАТА СА РАЗЛИЧНИ, КАКТО КАЗВА ПАСТОРЪТ МИ." и сме дотук.

  Но пък, видите ли, Бог мнооооооооооого се ядосва, че света, който по принцип Го мрази, отхвърля и нехае за Божията воля да се покае, си празнувал своите вероломни сбирки.

ВЯРВАЩИ, МОЛЯ ВИ ЗА ЗДРАВОМИСЛИЕ!

  Бог, Който е Праведен, иска НАРОДЪТ МУ да стои в истината и в покорство на волята Му! Бог Е Свят Бог, Бог Ревнив, Който и до завист ревнува за Духа, Който ни е дал!
БОГ ИСКА ПОКОРНИ ЛЮДЕ, А НЕ БУНТОВНИЦИ!


  И така, да завърша аз, ако вие се притеснявате, че света ходи в тъмнина, то аз се притеснявам, че Божиите хора ходят в същата. Ако вие се притеснявате, че света наскърбява и дразни Бога, то аз ви питам - ВИЕ ПОКОРНИ ЛИ СТЕ МУ ?
Да, ти, братко и ти, сестро - вие вършите ли Божията воля - да се събирате по къщите, да се обичате, да си помагате, да се молите зедно, да се наставлявате, да пеете химни, да помагате на бедните, вдовиците и сирачетата?

  Много ме интересуват корените на Хелоуиин - че били келтски, че били демонични .... когато вярващите са отстъпили от КОРЕНА И РОДА ДАВИДОВ...
Или ще си играем на "християнство" от неделя до неделя? 
Да не бъде!!!

Ваш в Идващият Помазаник : Владо.

божията общност,   общи теми за вярата
 
Коментари
от Анонимен в 04.11.15 11:53
Отговори на това
Гост
Цинизмът, който лъха от цялото писание е показателен. Да обобщаваш и съдиш всички християни също е показателно за твоето духовно състояние. Бог има свои хора във всяка деноминация и неделните служби на тези деноминации не са без значение за Него, Бог се радва, че има хора, които Го търсят, независимо колко наред са доктринално или с греха. Защото всички ние в много неща грешим и така ще е до нашата смърт. Павел пише -
Филипяни 1:18
Тогава що? Само туй, че по всякакъв начин, било престорено или истинно, Христос се проповядва; и затова аз се радвам, и ще се радвам.
Божиите хора ходили в тъмнина? А ти братко как ходиш, по-добре гледай и бъди отговорен за себе си и ако Бог те е поставил да отговаряш за други души, наглеждай и тях и се простирай само в границите, които Бог те е поставил.
от Владо в 21.11.15 23:10
Отговори на това
Гост
цитат анонимен/а (?) :
__________
Цинизмът, който лъха от цялото писание е показателен.
__________

Преценката ти е индивидуална, основава се на липса на основателен довод/и.
Но да видим натам какво пишеш.


цитат :
______
Да обобщаваш и съдиш всички християни също е показателно за твоето духовно състояние.
_______

Ти пишеш "ВСИЧКИ ХРИСТИЯНИ", но аз съм написал ясно "Като гледам колко МНОГО (подч.- мое) християни са се заели да пишат за този Хелоуиин".
Следователно говорим или за прибързан извод, или за целенасочено очерняне, което не е добро пред Бога.

цитат
______
Бог има свои хора във всяка деноминация и неделните служби на тези деноминации не са без значение за Него, Бог се радва, че има хора, които Го търсят, независимо колко наред са доктринално или с греха.
______

Написал/а си нещо, което е отчасти верно, отчасти - не. Да, има спасени и вярващи, които ходят на неделни богослужения. Самият аз съм написал ясно така :

цитат :
______
Вярващите продължават да ходят на неделни богослужения - утвърдена католическа практика...
______

- ясно съм написал "ВЯРВАЩИТЕ..." - отново става на въпрос или за СЛУЧАЙНА несъобразителност, или за нарочно очерняне и популизъм. Ти сам/а си знаеш (Н.....я?). Така че критиката ми е към тези от посетителите на деноминационните храмови събрания, които имат желание да следват Бога, но не се покоряват на писанията, а писанията НЕ ГОВОРЯТ НИТО ЗА ДЕНОМИНАЦИИ, НИТО ЗА НЕДЕЛНИ СЪБРАНИЯ, НИТО ЗА СТРОЕЖ НА ЦЪРКОВНА СГРАДА, НИТО ЗА СЪБИРАНЕТО НА ВЯРВАЩИТЕ В ЕДИН, "СВЯТ" ДЕН, нито за амвон, ни за литургия, нито за дискус... И всички тези неща са се появили вследствие влиянието на католическата църква.

И е редно вярващите да спрат да правят тези неща и да се покоряват на писанията.

цитат:
______
Защото всички ние в много неща грешим и така ще е до нашата смърт. Павел пише -
Филипяни 1:18
Тогава що? Само туй, че по всякакъв начин, било престорено или истинно, Христос се проповядва; и затова аз се радвам, и ще се радвам.
Божиите хора ходили в тъмнина? А ти братко как ходиш, по-добре гледай и бъди отговорен за себе си и ако Бог те е поставил да отговаряш за други души, наглеждай и тях и се простирай само в границите, които Бог те е поставил.
______

Типично тенденциозно обвинително говорене, с което вече свикнах. Неосновано на нищо, което съм написал, но основано единствено на лична преценка, в случая, както вече посочих - НЕВЕРНА.

Стихът, който е посочен не защитава неверната традиция на католическата църква за ЕДИН СВЯТ ДЕН и другите неща, за които писах вече, а дава основание на проповядване на Помазаника в някакви граници.

Извън тези граници същият Павел проклинаше хора, които проповядват за друг Помазаник, предаваше хора на сатана, за да се научат да не богохулстват, както и ясно проповядваше, че вярващите са били избивани от Бога заради неразбиране на Тялото и кръвта на ГОСПОДАРЯ.

Днес живеем в интересно време, в което истинското проповядване за истинският Исус се приема като проява на лош вкус, на съдене или на нещо остаряло. Не говоря за себе си, а за хора като Джон Уесли, Чарлс Спърджън, Леонард Рейвънхил, Джон Бънян... Мнозина от тях, макар в коловоза на църковната традиция, са говорили правилни думи.

Днес това е дамгосано и отритнато напълно.

А това не е добре.

Божият мир да е с Неговият народ. Амин.
от Владо в 22.11.15 19:41
Отговори на това
Гост
Аз само не резбрах как може човек, който обича истината да напише това :

цитат
______
Бог има свои хора във всяка деноминация и неделните служби на тези деноминации не са без значение за Него, Бог се радва, че има хора, които Го търсят, независимо колко наред са доктринално или с греха.
______

Искам категорично да подчертая, че за Бог има значение и учението (гр.ез. - "доктрина") и греха. Че това са основни неща ... как може някой да напише такава глупост?! ....
от Анонимен в 26.11.15 18:56
Отговори на това
Гост
Владо, наистина е така както казваш - няма в писанието подобни неща. Има обаче нещо, което или пропускаш, или не си го видял още: днес хората, ако и да не са по църквите, пак нито са единни, нито си помагат, нито изучават истината, нито искат да го правят. За много хора е много по-правилно да дадат десятък в някоя организация, отколкото пари на бедните...
ценностната система на християните е много разрушена в последно време - време усилно, време в което духовния живот е почти замрял...
от Анонимен в 26.07.16 13:06
Отговори на това
Гост
Владо, ти пък си най-хубавия.
от Анонимен в 15.11.16 22:17
Отговори на това
Гост
Покайвам се за по-горното изказване.Владо, Бог да те благослови.
Публикувай коментар
Относно
Потребителско име:
Коментар: