Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

andrew wakefiled   августин блажени   божията воля   друг исус   предузнание   рема и логос   сабя   служене на образи   сънища   църквиянски жаргон  

виж всички тематики

RSS Емисии
rss1.0
Всички записки / Записки на Владо
 
13.10.15 22:00


   Най - яростният конфликт от древността е спрямо първата заповед : "ДА НЯМАШ ДРУГИ БОГОВЕ ОСВЕН МЕН!", после Бог казва, че е Ревнив и въздава беззаконията на бащите в пазвата на децата им. 

  Учени в своите църкви от полуграмотни по писанията хора, ние нямаме ясна концепция за Святостта и Ревността на Бог.      

Например след даването на заповедта за съботата, след неколкократното повтаряне от страна на Бог за важността на този ден и съответно - непокорство от страна на евреите, вече написани, заповедите са били сред тях, един човек излиза да събира дърва в съботният ден.      

Кръвта на юнци и юници е върху заповедите. Бог е говорил от планината. Записана е заповедта, дадена е.      Човекът е трябвало да бъде екзекутиран - убит публично :     

    • 35. И Господ каза на Моисея: Човекът непременно трябва да се умъртви; цялото общество да го убие с камъни вън от стана.   - Числа 15гл.     
  Целта на заповедите и наказанията е била : "...  да бъдете свети на вашия Бог. "     Левит 10 - синовете на Аарон, Надав и Абийху, решиха да внесат огън от отвън, за по-лесно, а не да използват огъня, който трябваше да гори вечно вътре, в светилището на скинията*, бяха екзекутирани от Сам Бог - Той ги уби с огън :    

  •  2. За това огън излезе от пред Господа и ги пояде; и умряха пред Господа. 

    Затова и концепцията, че " Нашият Бог е "огън пояждащ", е ясна за евреите, но ненапълно ясна за нас, повярвалите от другоезическите нации.          Концепцията за святост е друго основно нещо : святостта е отделеност спрямо това, което святите писания ни разясняват.     
§ 
1. Абраам бе отделен от дома и родината си, за да изпълни волята на ЙеХошуВа 
§ 
 § 
2. Лот, племенника на Абраам, трябваше да се отдели от Абраам
§ 
 § 
3. Лот бе отделен от С,е,дом и Амора,х (Содом и Гомора), за да живее
§ 
 § 
4. Йосиф - от семейството си
§ 
 § 
5. евреите - от египтяните
§ 
 
6. по време на странстването към обещаната от Бога земя Бог периодично ЕКЗЕКУТИРАШЕ неверните и блудните, тези, които не вярваха и бяха зли, от другото общество - "за да Ми бъдете Мой свет народ"       

И така, на база на тези основи учения за Бог - Неговата ревност и святост, съм твърде скептично настроен спрямо православието, което е отговорно за погубването на милиони души, лъжейки ги, че са "християни", понеже са пръснати с вода като бебета и ходят по различните празници в храма да палят свещи.      

Можем да видим, също така, съдбата на Ананияс и Сафира, както и на мнозина от събраните в Името на Исус от град Коринт - последните биваха убивани от Бога поради ядене на вечерята с Него без да имат ясната съвест, че това е нещо свято.        

  • 30. По тая причина мнозина между вас са слаби и болнави, а доста и са починали.   - 1кор. 11     

И нека помним какво съветва авторът на писмото към евреите :       

  • 29. тогава колко по-тежко наказание, мислите, ще заслужи оня, който е потъпкал Божия Син, и е счел за просто нещо проляната при завета кръв, с която е осветен, и е оскърбил Духа на благодатта?   
  • 30. Защото познаваме Този, Който е рекъл: "На Мене принадлежи възмездието, Аз ще сторя въздаяние"; и пак: "Господ ще съди людете Си".   31. Страшно е да падне човек в ръцете на живия Бог.    - евреи 10гл  

Нека живеем с боязън и трепет дните си на тази земя и с твърда увереност да почитаме Господаря, чрез Чиято кръв сме изкупени.     
______________________


* - вечният огън е взет като идея от комунистите, които поддържаха такъв пред специални паметници на загинали верни и предани на партията "синове"  , имаше стража пред огъня и той бе наистина поддържан и наричан "вечен огън", символ на "вечна памет и синовна признателност към изпълненият дълг към отечеството" - помните ли?   

бог,   божията общност
 
Публикувай коментар
Относно
Потребителско име:
Коментар: