Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

marko joensuu   божият гняв   димитър попмаринов   изпитване   лиардън   народи   оригинален текст   свобода   схизма   халкедон 451г. сп  

виж всички тематики

RSS Емисии
rss1.0
Всички записки / Записки на Ферко
 
24.03.14 16:48


                               Налага ли Бог волята Си
  Налага ли Бог волята Си е един от въпросите върху които са изнесени доста проповеди и написани доста поучения. До момента обаче, почти всички те са твърдели, че Бог не налага своята воля. Така ли е наистина според писанията?    
   Аз смятам, че има въпроси за които спокойно можем да кажем, че Бог няма да има нищо напротив да постъпим така или иначе. 
Можете например да си купите ръжен хляб или пълнозърнест, това няма никакво значение за Бога. Въпросите обаче по които Бог вече е изразил мнение в словото Си  не подлежат на обмисляне! За тези въпроси има само едно правилно отношение – покорство. 
  В наше време сме свидетели на отвратителна толерантност в църквите точно поради вярването, че Бог не налага своята воля. Днес един проповядва, всеки сам решава дали да се покори на казаното(стига да е от Бога) но никой не съблюдава дали това което е било проповядвано е последвано от покорство в живота и на останалите. Живеем в време в което се вярва, че ако се опиташ да коригираш някого то ти се месиш в личния му живот.    
  А библията не ни насърчава да мислим индивидуално а колективно: 1Петр.3:8 8. А, най-после, бъдете всички единомислени, съчувствителни, братолюбиви, милостиви, смиреномъдри.   
  Предполагам всички се досещаме, че единомислие се постига само когато има повече от един човек. Но в наше време като се появи един човек който вярва на друг и започва да мисли и действа като него веднага се охарактеризира като човек с промит мозък. Защо е с промит мозък? Защото не може да мисли различно от другите. Защото мисли еднакво. 
   Това глупаво отношение е влязло и в църквата и сега под маската на разнообразието то се лансира и толерира.


Целият материал на следния линк:


бог,   заблуди,   лъжливи учения
 
Коментари
от eureth в 29.03.14 21:57
Отговори на това
Гост
понеже стана малко дълъг коментарът ми, го сложих в дневника си: Бог не налага волята си

Публикувай коментар
Относно
Потребителско име:
Коментар: