Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

wikileaks.org   грижа за душата на другите   евангелие на просперитета   изобличение   изобличения   поклонение на изображения   разболяване на деца   универсализъм   хвалебствена музика   хронология на края на епохата  

виж всички тематики

Всички записки / Записки на eureth
 
20.06.09 09:30По повод статията на Тимотей Митев "Българите – еничари на сатаната!"Наистина ли Бог учи, че хората след греха на Адам се раждат Божии деца? Може би Т.М. си мисли, че специално българите се раждат директно Божии деца от времето на "кръстоносеца" Борис насам или понеже България "по принцип" е уж нещо, наречено "християнска държава"?
Защо хората, за които Т.М. говори, да са били едва ли не по начало Божии деца?

И ако те всъщност не се раждат Божии деца или пък не са станали никога Божии деца,
тогава как така някой уж след това ги бил "изтръгвал насила" от Бога („Бог Христос“) - който уж бил по принцип техен баща - и така ги правел на еничари на сатаната?
Ако по начало не са деца на Бога, как така Бог уж бил техен баща?

И ако те по думите на Т.М. (след като някой ги бил изтръгнал от техния баща "Бог Христос" и ги направил "еничари на сатаната") след това правели зло на българите (т.е. все едно на техните първоначални братя в Божия дом) - напр. аборти или катастрофи по пътищата,

то това отново говори за това, че явно Т.М. си е решил, че българите уж били Божии деца по начало, явно понеже са българи, а не примерно таджикистанци или италианци.
Което, разбира се, е голяма заблуда.

Това ми напомня как преди време, покрай едно спортно състезание, мнозина в България въргаляха неспирно из устата си обидна тарикатска фраза, твърдяща, че "Бог бил българин". И Бог трябваше да им припомня отново и отново не само кой не е Той, а и кои са те.
Но по-важното е дали те ще си останат същите - в греха и смъртта, и без надежда в света -
или ще приемат даром вечен живот, опрощение на греховете си, Божия праведност и мир с Бога чрез вярата в Божия син, Йесус от Назарет,
и така няма да бъдат осъдени за греховете си и хвърлени в огъня, който не изгасва.


Наистина ли Бог учи, че Божият син е баща на родените след греха хора от света, невярващи в Божия син?
Или дори - баща на родените от Бога хора (въпреки, че българите всъщност не се раждат такива)?
А защо тогава пише в кн. на новия Божий завет, че Божият син всъщност е брат на Божиите хора, а те, заедно с Него, техния брат, са съ-наследници на Бога?

И наистина ли Бог нарича сина си с (на практика) личното име „Христос“
или пък със словосъчетанието на Т.М.: „Бог Христос“? (В кн. на новия Божий завет - не.)


Наистина ли Бог учи, че да почиташ Бога означава да упражняваш „почитане на Църквата“ ? 

Като уточнение, в случая под "Църквата" явно се има предвид организацията/сектата БПЦ или някое от различните разклонения в източно-римското отцепление,
където например не влизат родените от Бога Божии деца, които не се асоциират с тези  възникнали по-късно през вековете организации/секти.

Освен това, в неопределеното понятие „почитане“  Т.М. може да си влага каквито си желае значения и след това например да обвинява „легално“ онези хора, които не се съобразяват с неговите измислени човешки закони, и въз основа на своите си измислици примерно да ги "прати" в огъня на подземното място.


Тимотей Митев:

Христос е казал, че които не вземат причастие, не ще имат в себе си живот. Тоест, имат в себе си смърт и сеят около себе си смърт!

Наистина ли Бог учи Божиите хора да „вземат причастие“? Или че едва ли не живот се получавал чрез чужд на Божието говорене и учение ритуал, наречен "вземане на причастие"? (В новия завет за такива неща не се говори. )

Да не би както в сектата на мормоните са си прибавили разни книжки към Божиите книги, за да си прокарват „легално“ заблудите, така и Т.М. да ползва някакви допълнителни книжки, вмъкнати тайно към Божиите книги, и на практика изместващи Божиите книги и истините декларирани в тях?


Тимотей Митев:

Политиците, почти всички еничари на сатана, не позволяват на божествените ни деца и ученици да познаят Бога и да служат на Бога
(подч. мое)
Явно източно-римския право-мнениен* Т.М. вярва и учи, че децата на българите са божествени.
* от гр. "orthodox" - "право-мнениен", неправилен превод: "право-славен")

"Божествен" означава: някой, който има Божие естество или е характерен за Бога.
Напр. "Божествен спасител" може да се употреби за Божието Слово, който е станал плът/човек - Йесус от Назарет, за да ни спаси от греховете ни и от смъртта.
"Божествена мъдрост" може да се нарече мъдростта на Бога.

Но да се наричат децата на българите "божествени" е... който чете, нека разбира.Наистина ли Бог говори някъде за някакви т.нар. „църковни хора“ (за каквито в новия завет Бог не говори)?

И наистина ли т.нар. (от Т.М.) „църковни хора“ не правят аборти? Аз например зная за една жена, която някой би могъл да нарече по определени съображения „църковни хора/човек“, която е направила аборт.

И наистина ли децата на т.нар. от Т.М. „църковни хора“ непременно почитат родителите си?

Наистина ли Бог учи, че членуването в или асоциирането с разни човешки организации не-съобразяващи се с казаното от Бога в новия завет, е едва ли не някаква гаранция за това, че децата на т.нар. "църковни хора" ще почитат родителите си, или пък за лек против “сатанинско еничарство“?


Наистина ли Бог учи, че хората, за да се спасят от греха и смъртта, освен на Божия син трябвало да се подчиняват и на някаква светска организация/секта, нар. „църква“, пренебрегваща казаното от Бога в новия завет?


Наистина ли Бог учи, че хората, за да бъдат спасени, освен че трябва да повярват в помазаника Йесус и да бъдат потопени във вода в името на помазаника Йесус от Назарет за опрощаване на греховете,
трябвало също да се „държали за“ някаква светска организация/секта, нар. „църква“, пренебрегваща казаното от Бога в новия завет? 

Наистина ли Бог учи, че разни такива организации/секти са „Кораб на Спасението“?


Наистина ли Бог учи за някакви „седем смъртни гряха“?


Наистина ли Бог учи, че втората смърт е „огъня на ада“ (hades)?


Наистина ли Бог учи хората да Го търсят в нещо наречено „Църковното Причастие“, за каквото не се говори в новия завет?


Наистина ли Бог учи, че който извърши грях, трябвало „да се покае за този грях пред [...] (т.нар.) свещенослужител“ ?

Наистина ли Бог разделя своите деца на свещеници/“свещенослужители“ и не-свещеници/“миряни“? (В кн. на новия Божий завет - не.)


Наистина ли Бог учи, че хората, които „постят църковно“ „изобщо не се разболяват“? (Къде Бог говори за неща като: „Постя църковно“ или „постя не-църковно“ ?)

В тази връзка, наистина ли Бог учи, че това, което в новия завет някои превеждат (неправилно/неясно) „постя“, означавало: да ядеш храна, която не е "блажна" (напр. без месо, но домати може) и то - в дни определени от дадена светска организация/секта, нар. „църква“, пренебрегваща казаното от Бога в новия завет?

(Да постим или да не постим?)


Наистина ли Бог учи, че „...тези, които са болни ... с молитва пред чудотворни икони, с лекота се излекуват напълно...“?
Наистина ли Бог учи хората да наричат "чудотворно", дърво, с което си палят огън, за да се стоплят, когато им е студено - каквото действие си е на практика служене на изображения (полу-визант.гр.-бълг.: "идоло-поклонство").


Наистина ли Бог учи, че „духовно просветление“ се получавало чрез „задължителното Вероучение за деца и ученици и студенти“
(т.е. всъщност: "задължително преподаване в училищата на ученията на източно-римското отцепление")?

Аз лично не бих могъл да подкрепя подобна сектантска дейност в училищата

(не че училищата и без това не са си светска, дарвинистка, макро-еволюционистична секта, вярваща в и промиваща мозъците на децата и учениците с какви ли не суеверия, за да ги направи антихристи, която секта също не бих могъл да подкрепя),

тъй като не бих желал детето ми да бъде учено, че който не е член на източно-римското отцепление той не бил Божий човек и щял бил да отиде в огъня, дори и да вярва, че Йесус от Назарет е помазаникът, Божият син и да стои в неговата праведност

Нито пък желая детето ми да бъде учено да се покланя на изображения, или да окачествява като „сектанти“ (не че подобно понятие променя нещо пред Бога, понеже Бог има свои си критерии да определи, кого да допусне в царството си) хора, които вярват, че Йесус от Назарет е помазаникът, Божият син и ходят в неговата праведност, или да бъде учено на куп други заблуди, характерни за източно-римското отцепление.

Наистина ли Бог учи тези неща, които Т.М. прокарва в статията си?

Ако пък Бог всъщност не учи такива неща, а те са (в най-добрия случай) човешки учения и заблуди, тогава защо Т.М. ги разпространява, като че ли те имат нещо общо с Бога и неговото слово?

И ако Т.М. не учи другите на Божието учение, а ги учи на човешки учения, тогава по неговите собствени определения Т.М. да не би всъщност да е „еничар на сатаната“ и да върши зло на Божиите хора (не: "на българите")?

Да не би и да отхвърля Божии деца - т.е. хора родени от Бога чрез вярата в Божия син и потапяне във вода в името на Йесус за опрощение на греховете - и да ги нарича „сектанти“, понеже не са от неговата секта и нямат издадена платена индулгенция („кръщелно свидетелство“) от неговата секта,

както например и Йоан, пратеникът на Божия син, няма такава платена индулгенция, издадена от тази секта, но е в Божието царство, понеже тези индулгенции нямат никакво значение пред Бога?
Ето какво казва Божият син относно онези, които учат хората на човешки заповеди:

"...И събират се при него фарисеите и някои от писарите, които бяха дошли от Йерусалим,
и като видяха, че някои от
последователите му ядат хляб с „долни“ - т.е. с немити - ръце, отправиха обвинение/укор.

Защото фарисеите, [а] и всички иудеи, ако не си измият ръцете усърдно, не ядат, държейки предаваната [от поколение на поколение традиция] на старейшините. И [връщайки се] от пазар, ако не сe умият(βαπτίζω), не ядат. Има и много други неща, които са приели да спазват – умивания
(βαπτισμός) на чаши, мерилки за течности, медни съдове и трапези.

Тогава фарисеите и писарите го питат: Защо твоите последователи не се държат (нямат поведение) според предаваната [традиция] на старейшините, а ядат хляба с неизмити ръце?

А той, в отговор им каза: Добре е пророкувал Есая
с за вас лицемерите, както пише: ­

"Този народ ме почита с устните си,
но сърцата им стоят далеч от мен.
Но напразно благоговеят [външно] пред мен,
като преподават учения, които са човешки заповеди


Защото оставяте Божията заповед и държите човешката предавана [традиция] – умивания
(βαπτισμός) на съдове за мерене на течности, и чаши, и много други подобни такива неща правите.

И им каза: Браво! Оставяте Божията заповед, за да спазите своята предавана [традиция]!
..."

/из свид. на Марк, 7гл /

За съжаление статията на Т.М. е поредната заблудителна източно-римско "право-мненийна" (т.нар. "православна") сектантска пропаганда, използуваща за прикритие Божия син Йесус от Назарет, като, заедно с някои отделни изолирани верни неща, прокарва куп заблуди.Въпреки, че царският пратеник, Павел от Тарс, отправяйки към Бога тази своя молба (п-мо до еф.1), говори за Божиите хора, за родените от Бога, които имат светия Божий Дух,
тук я перифразирам така, че да се отнася за хората в тъмнината в България, които не вярват в Божия син, и за тяхното евентуално добро бъдеще, ако повярват, че Йесус от Назарет е помазаникът, Божият син:

Дано Бащата на славата, Богът на нашия Господар, Йесус помазаника, да даде на хората в тъмнината дух на мъдрост и разкриване, чрез познаването на Него, (да, дано Бог да им даде да познават сина му и така да получат и имат вечен живот!)
като просветли очите на разбирането им, за да разберат каква е надеждата, съдържаща се в Неговото повикване/призив (т.е. повикване в Божието царство на хората от света, които са в смъртта)
и какво е богатството на славата на Неговото наследство сред светите хора,
и какво е превъзходното могъщество на силата му към нас вярващите, според действането на силата на мощта му.

българите - еничари на сатаната,   еничари,   еничарство,   заблуди,   източно-римско православие,   източно православие,   лъжеучения,   тимотей митев
 
Коментари
от vladimir в 20.06.09 15:05
Отговори на това
Гост
Всичкото хубаво, само че не видях никъде и ред от сорта на :

"И защо тигър се е съгласила с Т.М., въпреки многокраните изобличения и статии тук, в единни?

И защо тигър продължава с упорството си да пропагандира лъжерелигията "православие", достатъчно упорито, въпреки всичко?!"


Виж, Еурет, разбирам дипломатизма ти, аз не съм тръгнал на никакъв кръстоносен поход, но искам нещата да се решат ясно и пряко.

Ако се продължава в този "подсурдинен" метод на намеци, то тогава не само тигъра, но и други, посещаващи единни (вкл. и себе си ) ще с закоравят и ЩЕ ОТКАЖАТ ПОПРАВЛЕНИЕ, поради ненавременно и недиректно изобличение.

Смятам, че трябва да се замислим - "случаят тигър" е твърде показателен и трябва да се вземе поука.

Да се изобличава НАВРЕМЕ, ЯСНО, КОНКРЕТНО И ДИРЕКТНО ЧОВЕКЪТ.

Да се търси някаква промяна в него и ДА НЕ МУ СЕ ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ ДА СЕЕ ЯВНИ ЗАБЛУДИ И ЗЛИ НЕЩА.

Иначе - разлики помежду ни винаги ще има, но тук КАСАЕМ ОСНОВНИ НЕЩА, мисля съм ясен.

Твой : Владо.


от eureth в 20.06.09 15:11
Отговори на това
Гост
Владо, аз съм поискал тук да коментирам статията на Т.М.
Има си теми и коментари, където да се коментират нещата, за които пишеш.
Моля те, пиши за тях там.

от edybot в 29.06.09 09:45
Отговори на това
Гост
Като се каже умивания, не става много ясно. За съжаление нямаме подходяща дума. Ако следваме досегашната традиция трябва да напишем кръщения на чаши, съдове, легла, ръце. Защото то си е ритуал за очистване, а не омиване от прахта по ръцете. (Евреите и до сега го правят.)

Ако го приложим пряко към тази статия и оттам за православието, ще видим колко неща ръсят със вода за очистване(то не са офиси, то не са знамена, то не са магазини) - досега да са очистили целия свят, ако това работеше.
от eureth в 29.06.09 10:48
Отговори на това
Гост
Изразяването на неизползваемия израз "очистване чрез/във вода" (за каквото става дума там)

на нормален български би било: "измиване"/"омиване" (във вода) (като това помага да се "калибрира" превода на "baptizo")

- независимо в какъв контекст (примерно еврейски или източно-римски ("правосл.")/западно-римски("катол.") суеверия).


Затова и Йоан[нес] пише как е възникнал спор относно очистването (във вода/чрез потапяне във вода)

и спорещите са дошли при Йоан[нес], който по Божия заповед е измивал/потапял във вода хората (и съответно е имал знанието да разреши спора им),

за да разреши той техния спор относно споменатото там "очистване" (във/чрез вода) /Йн./.


Изразът "кръщение на чаши" би бил ала Кирило-Методиевски абсурд, поредният,

(както напр. заблудата около на практика личното име "Христос" (или пък абсурдното: "църква"), за каквото Бог не е говорил, чрез което ефективно се унищожават от сатаната много важни истини за спасението),

както има и разни други такива заблудителни не-преводи, които подпомагат невежеството и суеверията в България - било сред вярващите или сред невярващите, които суеверия и заблуди воюват против душите на хората.

от timmotey в 22.06.10 16:07
Отговори на това
Гост

“Аз съм живият хляб, слязъл от небето; който яде от тоя хляб ще живее вовеки (Иоан 6:51), казва Сам Христос. Само с Божието слово, без причастяването с тялото и кръвта Христови, човек не може да се спаси. Защото “Ако не ядете плътта на Сина Човешки и не пиете кръвта Му, не ще имате в себе си живот” (Иоан 6:53).

Твърде нахално е да критикуваш Библията, без да я познаваш. Извинявай Еурет, но в теб има нещо не у ред.

от eureth в 22.06.10 18:11
Отговори на това
Гост
Приятелю, твоето твърдение, че уж съм бил „критикувал Библията” е невярно. Съответно и останалите ти съждения във връзка с това са неверни.

„Твърде нахално” бих казал е да критикуваш, "поучаваш" и дори - обиждаш някого, чието говорене явно не разбираш.


Тогава Йесус в отговор им каза: Не роптайте помежду си. Никой не може да дойде при мен, освен ако баща ми, който ме прати, не го привлече; и аз ще го съживя в последния ден. (свид. на Йоан, 6.43,44)

Публикувай коментар
Относно
Потребителско име:
Коментар: