Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

апология   еленков   извънземни   лауранс фарлей   мега църкви   минка капитанова   негативна изповед   пари   роден преди всички векове   чернокожи евреи израилтяни  

виж всички тематики

RSS Емисии
rss1.0
Всички записки / Записки на SparedByMercy
 
23.05.08 18:01


По повод решението от този месец на Върховния съд на щата Калифорния да разреши браковете между хора от един и същи пол ви оставям два линка. Не зная кога е било точно това шоу, но мисля, че Макартър отговаря добре и на място.

http://www.youtube.com/watch?v=bu8VWlVbCJk


Кметът на Сан Франциско и пастор Джон МакАртър при Лари Кинг. Ще чуете кмета да говори за брака си, който между другото вече се разпадна.

http://www.youtube.com/watch?v=r5lgT49M2oY&feature=related

Чад Алън (помните ли го от "Др. Куин Лечителката"?) и Джон Макартър. 

Лари: Значи хомосексуалността е грях?
Джон: Да.
Лари: И затова е избор?
Джон: Това е избор, който правим, избор да вършим грях. 
Лари: Вие избрахте ли да бъдете хетеросексуален?
Джон: Не мисля, че се е наложило да направя такъв избор. Това е нещо нормално. 
Лари: Чакайте! Значи единият е направил избор, а другият не?
...

блудство,   гейове,   лесбийки,   педерасти,   педерастия,   разврат,   сексуални извращения,   содомити,   хомосексуализъм
 
Коментари
от eureth в 23.05.08 23:19
Отговори на това
Гост
Абе той Арни добре настояваше да бъде забранен, но все пак демокрацията е религия на мнозинството, а не вяра в Бога и словото му, и ако мнозинството хора предпочитат греха, а не спасението чрез познаването на Божия син, то крайният резултат е ясен... Не че някаква друга полит. система ще може да направи нещо против греха, но понеже в момента е така.


Аз бих казал, че е робство на греха, не точно избор. Тези трикове на Лари не вървят пред Божието слово. Хомо-сексуалността е грях и е израз на робството на греха на съответния човек.

Божият син казва: Ако синът ви освободи, наистина ще бъдете свободни.
А те недоволстват: Ние никога не сме били роби! Как така казваш: Ще бъдете свободни!
И той им казва: Който върши грях е роб на греха.

Разбира се, Божиите хора не са призовани на насилват грешниците да не вършат грях – сами по себе си те не могат да не вършат грях, както и днешните Божии хора не са можели да не вършат грях преди Бог да ги очисти и преобрази. Какво може да се очаква от тъмнината, да не би, че изведнъж ще светне? Естествено, че ще искат греха и ще вършат греха, те нямат избор относно това...

Но ми прави впечатление как сатанинските деца искат да си слагат титли, които заблудително да навеждат на мисълта, че те са част от Божия народ. Защо им е това? Той например държи, че е „католик“. Не че Бог нарича някого от своите си „католик“, но нали по човешки предания някои си мислят, че католик=„Божий човек“.

И ми се струва, че някаква такава мъгла се носи в американското общество, че едва ли не те всички са част от Божията общност. Понеже са американци.
Нещо като феномена "невярващ в Бога български „православен християнин“".


За света и извратената сексуалност ясно, но както е известно, мнозина, които уж претендират да са Божии хора и то дори водачи (всеки според разбиранията си за водачи) одобряват тези мерзости, наречени „хомосексуални бракове“ и дори „бракосъчетават“ и благославят подобни „семейства“.
Божиите хора трябва задължително да се разграничат от подобни хора и да ги отхвърлят от обществото си, защото иначе ще станат съучастници в мерзостите им.

от SparedByMercy в 24.05.08 01:09
Отговори на това
Гост
Да, на грешниците това им е работата - да грешат.

Кметът на Фриско имало голяма вероятност да наследи Арни. О, каква либерална ера предстои в либералния щат! Само божите хора да са си на мястото за да огласяват истината, независимо колко са малко.

Помня как на една евангелизация във Варна една госпожа се изправи и каза на проповедника: "Господине, защо ни проповядвате това? Ние сме българи, родени християни!"

И така сме спокойни до момента на нещо като стрелбата в гимназията Калъмбайн (1999). "Какво не е наред? Какво й има на нашата нация? Какво става с децата ни?" Огромна изненада!

Времената са много черни. И ще се изтъркалят преди да се усетим.
от Аз гея в 12.06.08 16:05
Отговори на това
Гост
Кажи ми как да си променя ориентациата ако съм обратен? И не смей да ми казваш, че с молитва ставало. И мога ли да съм обратен и все пак да вярвам в Господ?
от BELIATPAPA в 05.08.08 18:27
Отговори на това
Регистриран на: 15.07.08 17:10
Коментари: 30
а може ли човек които се мисли за наполеон,хитлер пиночет и др. да го вкарват в лудница и да го лекуват затова че има психически отклонения а човек които се мисли за жена да го приемат нормално нее ли и тои за лудницата ?????
от eureth в 12.06.08 16:38
Отговори на това
Гост
Невъзможно е за един роб да упражнява свобода, именно защото е роб, в случая на греха. Божията заповед към всички сега е да повярват в Божия помазаник (избран за цар) и син Исус от Назарет - той е който освобождава от греха и който дава праведност и прошка на греховете и вечен живот, на всеки, който го приеме и му вярва и го следва.

Дали е „Аз геят/хомосексуалистът“ или „Аз крадецът“, или „Аз развратникът“ - ако някой е поробен под греха на хомосексуализма (извратена сексуална ориентация, която Бог определя като „гнусота“) това не е принципно различно от това някой да е поробен под греха да краде или пък примерно маниакалното убийство или други такива (не говоря за това, кой е по-голям грях, а че всички подобни са грехове). Бог не приема никой грях, било то по-малък или по-голям, нито ще приеме в царството си човек с грях, както разбирам от написаното.

Лошото за човек поробен от греха е, че Бог осъжда грешниците, понеже е справедлив. Никой от нас, ако е грешен и върши грях и продължава в него, няма шанс пред Божия справедлив съд – в това положение бихме били осъдени, и с мнозина ще стане точно така, както пише.

Но когато човек повярва в помазаника, Божия син, съживения от мъртвите Исус от Назарет, който е жив и в момента, а и за вечните векове,
и бъде потопен във вода за опрощаване на греховете в името на Бащата, Сина и Св. Божий Дух, и го призове,
тогава Бог променя този човек, дава му нов дух, както там пише „ако някой е в помазаника*, той е ново създание, старото премина, ето всичко стана ново“.

* (т.е. роден е от Бога чрез вяра в помазаника Исус и потапяне във вода за опрощаване на греховете)

Това е възможността на всеки грешник, т.е. на всеки човек наследник на баща си Адам, чрез когото греха и смъртта са влезли в света.

Ако Бог те преобрази вътрешно и ти даде нов дух ти ще имаш праведните желания на Бога в духа си и ще мразиш в духа си това, което Бог мрази – именно греха. Ще станеш Божие дете и с Божията сила ще имаш вече възможността да не си роб на греха и съответно да не бъдеш осъден на справедливия Божий съд.

Божият син казва на всеки: "Наистина, наистина, казвам ви, който вярва в Мен има вечен живот."

И също: "Ако не повярвате в Мен ще умрете в греховете си."

И много други неща, който могат да спасят теб и близките ти чрез вярата в Божия син.

Божият син, Исус от Назарет, от любов към падналия и поробен под греха свят, и поради любовта на Баща си към света, е дошъл да спаси света, като се е оставил да бъде убит с мъченическа и позорна смърт, за да понесе в тялото си греха на света по този начин, т.е. спрведливото Божия наказание за греховете на хората, вместо тях, ако искат да приемат този безценен дар от Бога. След това Бог го е съживил от мъртвите. Но същият Той, Исус от Нзарет, накрая ще съди всички хора. Така че Неговото спасение има смисъл за теб само ако лично те ползва и ако ти ефективно престанеш да вършиш грях пред Бога, или пък ако след като вече си роден от Бога паднеш в грях се обръщаш от греха и молиш Бога за прошка, и продължаваш с Божията праведност напред, докато дойде времето да получиш нетленно тяло в слава, което ще ти го даде Божият син, който съживява мъртвите и чрез когото всичко създадено е създадено.

Така че ако чувстваш, че Бог ти предоставя възможността за спасение на живота ти от греха и смъртта, чрез личното познаване на Божия син, Исус от Назарет, то бих те призовал да хванеш подадената ти Божия ръка, защото няма да съжаляваш ако останеш с Бога и не се върнеш в гетото на греха, което води към "втората смърт" (както Бог я нарича) от където излизане няма.

от аз гея в 12.06.08 19:49
Отговори на това
Гост
Горе долу нищо неразбрах от това което писа, интересува ме как точно да започна да харесвам срещуположния пол когато харесвам моя пол?
Може да е чрез някво чудо ма обяснете бе хора?
Знам, че е грях. Аз питам как точно става това?
Аз пиша без да ме знаете, защото мога да кажа истината така, иначе на никой не казвам , ще стане страшно ако разберат. Помогнете практично плс,
от ученик в 17.06.08 10:52
Отговори на това
Регистриран на: 12.06.07 00:09
Коментари: 9
според мен единственият начин да се избавиш от желанието за грях е като искрено молиш бога всеки ден да те избави, а след като те избави да продължиш редовно да го молиш да не позволява да
се върнеш към греха..

трябва обаче да си готов, ако се наложи да се молиш години, включително да съчетаваш молитвата с пост и с плач към бога. също така е добре редовно да четеш псалмите и библията като цяло.

в библията има примери на хора, които десетилетия аред са се молили за нещо докато бог им го даде.
от eureth в 12.06.08 20:09
Отговори на това
Гост
Това, което ти пиша е съвсем практично, дано Бог да ти даде да го разбереш.
Робът не може да упражнява свобода, а робът на греха дори не желае свободата от греха. Всяко освобождение от робоството на греха е велико Божие чудо.
Ако останеш в греховете си ще погубиш душата си във втората смърт, която е след Божия съд.

Има само Един, който освобождава от робствто на греха и дава вечен живот на всеки, който го приеме, който вярва в името му, Той може да ти помогне - Исус от Назарет, помазаникът, Божия син.

от SparedByMercy в 12.06.08 21:49
Отговори на това
Гост
Ето нещо практично. Еурет също ти е казал практични неща.

1. Започни борбата като се убедиш колко е гаден грехът - независимо дали е убийство, кражба, изневярва, мастурбация, лъжа, преяждане или мъжеложство. Бог ги мрази всички. Имаш ли Библия вкъщи? Ако не, заповядай на bibliata.com и чети.

Ето един пример: ако знаеше че хомосексуализмът е грях и заради него те грози божия гняв, нямаше да влезеш с този псевдоним. Щеше толкова да те е срам, че да се наречеш нещо друго, а не "аз гея". Засега те е срам само от хората, но те нямат толкова голямо значение колкото Създателя ти.

2. Ако Бог ти даде да разбереш колко мрази греховете ти, ще ти покаже и какво е направил, за да ти прости. Наказал е сина си вместо теб. Щом повярваш, че Исус е бил измъчван и убит заради твоите грешни мисли и действия, ще ти станат по-малко приятни. След известно време ще ти станат много гнусни и ще ги спреш.

3. Но за да намразиш това, което в момента обичаш, трябва да намериш нещо по-силно. Една любов може да бъде изкоренена само от друга, по-силна любов. Затова, освен да намразиш греха, чети и се моли да опознаеш Исус Христос така, че да го обикнеш.

4. Не, молитвата не стига. Трябва и да се доверяваш на Бога, че е на твоя страна. А той ще е на твоя страна и ще те преобрази напълно, включително и най-дълбоките ти желания, ако вярваш, че Исус от Назарет се е пожертвал, за да не гориш завинаги в ада и за да имаш завинаги безкрайна радост при Бога.

5. Ти ще имаш свобода само ако желаеш да бъдеш освободен заради Бога, а не заради това да се харесваш повече и да не се чувстваш виновен. Целта на свободата ти е Бог да бъде прославен.

6. Стой далеч от другите хомосексуалисти. Избягвай телевизионните предавания и филмите, които могат да те изкушат. Ако трябва, сложи си някаква програма на компютъра, която блокира или направо затваря порно страниците.

7. Събери се с християни, които четат Библията и говорят много от Библията. Ако не познаваш такива, моли се на Бог да ти ги покаже.
от eureth в 13.06.08 23:47
Отговори на това
Гост
Съгласен със SparedByMercy относно името ти. И в определена връзка с това искам да кажа следното:

Понякога някои хора, за да се оправдаят пред Божието изобличение за грях се опитват да изнамерят логически изключващи се положения свързани с вярата в Бога (особено с популярни схващания за вярата, често напълно погрешни) и по този начин да докажат пред себе си и пред вярващите в Исус, че вярата в Бога е нещо неразумно и нелепо, и така да могат успокоени да продължат по гибелния път, който са си избрали.

Ако в случая става дума за същото и ти се опитваш да се успокояваш по този начин (и дори може би не си хомосексуалист, а просто опитваш да използваш някакъв похват, за да докажеш подобно нещо на другите и на себе си) то уверявам те, това е напълно безполезно за теб.

Просто си нямаш представа с Кого ще се наложи да спориш и пред Kого ще се наложи да се оправдаваш, че уж съвсем не си виновен, че си бил хомосексуалист (примерно).

Твоята земна мъдрост ще се стопи и ще изчезне като пара пред Онзи, който е определил колко точно мъдрост да ти влее в ума, за да разбираш поне кой си, да можеш да произнасяш думи и да можеш да посегнеш към плодовете, които е направил за теб да ги ядеш, за де не умре тялото ти.

Да не говорим, че Той съвсем не е длъжен да ни спасява и да се подлага на известните на целия свят страдания, които е преживял.

Т.е. Той дори и да не би се жертвал за спасението от греха и смъртта на робите на греха,
и просто ако осъдеше целия свят поради злините, които всеки от нас е правил на другите и на Бога (а дори и след като повярваме и бъдем родени от Бога понякога противно на новото си естество отново падаме в грях),
та дори тогава Той би бил в правото си да осъди и накаже злите.

А дори Той да беше несправедлив, пак нищо не бихме могли да направим.
Но всъщност не той, а ние хората сме несправедливите и неправедните (най-вече онези, които са още под робството на греха), и това се вижда всеки ден. И това е именно поради робството на греха, което е поради греха на Адам, който е плътски баща на всички.


За това ако е такъв случаят, много по-полезно за теб би било да помислиш за бъдещето си и да разбереш Кой може да те освободи от робството на греха.
Нито, бих казал „плитките“, номера на Лари, нито пък номерът с „аз съм си хомосексуалист по рождение и за това не съм виновен“, нито пък някой друг "номер" ще мине онзи ден. Понеже са пълни със заблуда, а Бог няма проблеми със заблудите. Можеш да видиш как някои са опитвали да "вържат Исус в думите му" и в какво положение са се оказвали след това.


Понеже днес робите на греха имат възможност да излязат на свобода и вече да имат ново естество и да не искат да вършат грях, и да не вършат грях (или несравнимо по-малко, като ако паднат в грях винаги се обръщат от съответния грях и молят Бога за прошка).

За това Божият син не идва при човека, казвайки: „Спаси се сам и престани да вършиш грях, за да не бъдеш осъден справедливо от Мен“,
а идва казвайки: „Аз мога да те спася и да ти дам ново естество, нов дух, така, че да не вършиш грях, за да не бъдеш осъден справедливо от Мен“.
Понеже Бог е безпристрастен и съди справедливо.

Робът на греха не може да се освободи сам от греха и смъртта.
Божият син може да го освободи.
Дано да изпиташ и осъзнаеш добронамереността му и любовта му към теб, за да имаш вечно щастие и да живееш вечно с Него и всички Негови в праведност, мир, радост и пълнота каквато само Бог може да ти даде.

Публикувай коментар
Относно
Потребителско име:
Коментар: