Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

hans tolzin   борбата с яков   единственият роден   езици от духа   мохамед   негриди   феминизъм   харизматици   ционисти   югославия  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

10.01.18 04:19  

"И така, заради това иудеите още повече искаха да го убият, защото не само нарушаваше са̀батон, но и наричаше Бога свой баща, правейки по този начин себе си равен на Бога.

И така Йесус отговори и им каза ...
...
Аз дойдох от името на баща си и не ме приемате,
ако дойде друг, от свое име, него ще приемете."
/из Йн.5/
-----------------------------------------


Чрез  пророчеството по-долу (Мал.,3) Бог разкрива как ще изпрати пророка си Йоан да извести и покаже на израелците (през 1-ви век) Божия истински помазаник-цар, Исус от Назарет, Божият единствен син, за да повярват в него и да се спасят от греховете си и смъртта. 
Но тъй като иудеите не са приели Божието свидетелство и не са повярвали, че Йоан е този Божий вестител, то те не са приели след това и засвидетелствания от Бога и Йоан истински Божий помазаник-цар, самия Божий единствен син Исус от Назарет, когато Той "внезапно" идва, вкл. и в каменния дом на баща си в Йерусалим, който, разбира се, е и негов дом ("всичко твое е мое", Йн.):
 

"Ето азъ проваждамъ вестителя си, И ще устрои пътя предъ мене(теб);
И Господъ когото вие търсите Внезапно ще дойде въ храма (евр. "дворец") си,
Ей, Ангелътъ на завета, когото вий желаете; Ето, иде"
из. Мал.3Сега, за разлика от истинското изпълнение на горното Божие пророчество (т.е. чрез Йоан и, след него, Царя Исус),
в публикацията по-долу (вж връзката в края на текста), горният цитат (Мал., 3) е цитиран относно


един иудейски учител, Нир бен-Артци (Nir Ben Artzi),


който наскоро е обявил, че знае, че скоро "Цар Месиа" щял да се изяви на всички
(подобно на ситуацията с Йоан и истинския Божий помазаник-цар, Исус от Назарет, Божият единствен син, м.б.)

но преди това Бог щял да покаже конкретно на иудейските учители, чрез сън, кой точно човек Бог е избрал да бъде "Цар Месиа"
 
и те щели да приемат и очакват този нов "цар Месиа" (за разлика от Исус от Назарет)
и съотв. той няма да дойде (за тях)"внезапно в храма(двореца) си" (за разлика от Исус от Назарет).Кой е бен-Артци?

Нир бен-Артци е известен сред иудейската общност и има много последователи. Последователите му смятат, че той е надарен със "свръхестествени способности", със способността "да общува с небесни сили", че може "да вижда неща, които другите не виждат". При него идват за съвет и бизнесмени, които след това имат големи финансови успехи и му дават 10% ("десятък").
Бен-Артци изчезва за около 3г и половина и след това отново се появява, твърдейки че е бил отвлечен и мъчен. Хората се чудят, кой ли ще е отвлякъл "любимецът на бизнес-общността". Арестувани са 4 души от вътрешния му кръг, които са обвинвявани, че са го държали затворен, за да реализират печалби, използвайки името му и са присвоили фондацията му.
Те отричат и твърдят, че бен-Артци "страда от секуални нарушения" и затова "сам се е изолирал на север" "с очистителни цели", и казват за обвиненията му: "всичко са лъжи". Те казват, че той всъщност не е иудейски учител (rabbi) и, че той заедно с жена си и няколко от последователите му знаят някаква тайна и, за да не се разкрие тайната, обвиняват тези 4-ма души. 4-та са освободени.

Бен-Артци се връща към предишната си дейност и обяснява, че когато дойдат при него за "съвет и благословения", той "вижда" за секунди, "като на филм", какъв е проблемът на човека или изобщо какво да му отговори.

Напр, идва бизенесмен с нова идея за бизнес и пита дали начинанието ще е успешно.
Веднага следва отговор: Не, не може. Ако започне този бизнес хората ще го изядат. Той е наивен и не е създаден за бизнес, ще вярва всичко което някой му каже.
- Ти го позанаваш?
- Да.
- Как?
...
- Няма обяснение - обяснява бен-Артци - Никой не знае. Те разбират каква е силата (която имам), но не и как работи.
- Дори и ти ли не я разбираш?
- Не, никой не знае.
...
- Можеш да му разкажеш за хората, с които работиш, близките ти ... и той вижда всичко. ... и всичко е точно така.

- Не казвам всичко на хората. Не искам проблеми. Изведнъж виждаш неща, които даден човек прави. Да кажа ли "Ти вчера направи това и това"? Това не ме интересува. Той не е питал за това. Всичко е за мир. Всичко е в името на мира.

и т.н. и т.н. вж https://www.youtube.com/watch?v=m-9ROSeoaqgТук превод на най-същественото от интервюто с бен-Арцти, дадено за breakingisraelnews.com:


"... Иудейският учител Нир бен-Арцти - добре известен израелски тайнствен водач - направи забележителна декларация последната неделя (т.е. на 05.11.2017, м.б.),
 
предсказвайки, че Месиа-та ще бъде разкрит в много близко бъдеще,
дори давайки специфични подробности относно как разкриването ще се случи.
"Месиа-та действа точно в момента. ... Иудеи, бъдете щастливи! Много скоро, Месиа-та ще бъде разкрит на всеки!"
...
Светият - нека да е благословен - ще дойде при иудейските учители (rabbi) на сън с видение и ще ги информира относно кого е избрал за Цар Месиа("mashiah", евр.: "помазаник-цар", м.б.). ...
Създателят ще им напише кого точно Той е избрал да бъде Цар Месиа.

...

ще има жълта карт(ичк)а и свети букви надписани на пергамент, като свитък от Мойсеевите Писания (Torah), къдетo ще им бъде казано на старо-арамейски/сирийски кой е Цар Месиа. ... Тогава те няма да да имат избор и ще признаят Цар Месиа.
Ще им бъде казано отгоре: "Изборът е във вашите ръце. Или ще го разкриете (на хората), или иначе Създателят на света ще ви причини голямo нещастие и няма да ви пусне, докато не разкриете това и не го кажете на народа на Израел. ...
Тогава те ще последват указанията, изложени в съня, и ще признаят кой е Цар Месиа.

... надписът, който ще бъде показан на учителите в техния сън ... :
"Аз, Бог, ви заповядвам да кажете и да покажете кой е Цар Месиа, човекът избран от Него"

... също така обясни защо Бог е избрал конкретно това време да разкрие Месиа-та:
Творецът вече не може да чака, гледайки страданията на иудеите в Израел и чужбина ... Страданието им е особено трудно (да бъде гледано), тъй като Израел е Избраният Народ, избран от Светия - нека Той да е благословен.


учителят не изолира не-иудеите от този процес, който скоро ще бъде разкрит. … обясни ролята на християните в месиан-ската епоха:

В началото на Християнството, е имало разцепление (т.е. между иудеите, които са отхвърлили Исус и онези, които са повярвали в Него, м.б.) и сред тях е имало иудеи … но някои иудеи са продължили по пътя на Християнството. Затова, днес сред тях има някои, които имат искрата на Иудаизма в душата си и духа си. Затова те имат влечение към юдаизма и любов към иудеите, които (неща) се пробуждат, когато сега Месиа-та се приближава.… бен-Арцти отправи страшно предупреждение към иудеите, живеещи извън Израел, казвайки им, че, тъй като Месиа-та предстои да бъде изявен, сега е времето да направят aliyah (да имигрират в Израел).
Бог е дал на човека свободен избор, така че той от собствено желание да се съедини с Бога и със Земята на Израел. …  Ако те наистина вярват в Бога, те ще дойдат поради собствената си свободна воля.… бен-Арцти  наблегна, че своевременното разкриване на Месиа-та ясно се вижда от текущите събития, за да доведе Иудеите обратно в Израел.

Има големи знаци/знамения, показаващи, че е време да се върнат: нарастващ анти-Семитизъм, знаци в природата, глобални политически конфликти - каза Кабалистичния водач.


Все пак, добави той, "През цялото време на всичко това, земята на Израел е очебийно предпазена. Всеки, който наблюдава тези знаци, ще разбере и ще дойде веднага в Израел."
..."
breakingisraelnews.com, 09.11.2017
"Mystic Rabbi Ben Artzi: “Very Soon Messiah Will Be Revealed to Everyone”"

"Тайнственият иудейски учител Бен Артци: "Много скоро Месиа ще бъде разкрит на всеки.""

 
бен артци,   бен-артци,   нир бен артци,   нир бен-артци