Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

апостолско реформирана църква   блажени гонените за правдата   грижа за душата на другите   даниил 9   джон полис   идентификационна карта   насилничество над деца   нелицемерна любов   палестина   тулио симончини  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Бог ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!
 
Владо   10.05.20 23:30
еурет, с предишният пост тук броят “реплики” бе 666.
 
Владо   10.05.20 23:29
Един разтърсващ съвремието филм на евреина Ray Comfort. За съжаление без субтитри на български. https://youtu.be/7y2KsU_dhwI
 
eureth   21.03.20 02:10
готово е...

10.01.18 04:19  

"И така, заради това иудеите още повече искаха да го убият, защото не само нарушаваше са̀батон, но и наричаше Бога свой баща, правейки по този начин себе си равен на Бога.

И така Йесус отговори и им каза ...
...
Аз дойдох от името на баща си и не ме приемате,
ако дойде друг, от свое име, него ще приемете."
/из Йн.5/
-----------------------------------------


Чрез  пророчеството по-долу (Мал.,3) Бог разкрива как ще изпрати пророка си Йоан да извести и покаже на израелците (през 1-ви век) Божия истински помазаник-цар, Исус от Назарет, Божият единствен син, за да повярват в него и да се спасят от греховете си и смъртта. 
Но тъй като иудеите не са приели Божието свидетелство и не са повярвали, че Йоан е този Божий вестител, то те не са приели след това и засвидетелствания от Бога и Йоан истински Божий помазаник-цар, самия Божий единствен син Исус от Назарет, когато Той "внезапно" идва, вкл. и в каменния дом на баща си в Йерусалим, който, разбира се, е и негов дом ("всичко твое е мое", Йн.):
 

"Ето азъ проваждамъ вестителя си, И ще устрои пътя предъ мене(теб);
И Господъ когото вие търсите Внезапно ще дойде въ храма (евр. "дворец") си,
Ей, Ангелътъ на завета, когото вий желаете; Ето, иде"
из. Мал.3Сега, за разлика от истинското изпълнение на горното Божие пророчество (т.е. чрез Йоан и, след него, Царя Исус),
в публикацията по-долу (вж връзката в края на текста), горният цитат (Мал., 3) е цитиран относно


един иудейски учител, Нир бен-Артци (Nir Ben Artzi),


който наскоро е обявил, че знае, че скоро "Цар Месиа" щял да се изяви на всички
(подобно на ситуацията с Йоан и истинския Божий помазаник-цар, Исус от Назарет, Божият единствен син, м.б.)

но преди това Бог щял да покаже конкретно на иудейските учители, чрез сън, кой точно човек Бог е избрал да бъде "Цар Месиа"
 
и те щели да приемат и очакват този нов "цар Месиа" (за разлика от Исус от Назарет)
и съотв. той няма да дойде (за тях)"внезапно в храма(двореца) си" (за разлика от Исус от Назарет).Кой е бен-Артци?

Нир бен-Артци е известен сред иудейската общност и има много последователи. Последователите му смятат, че той е надарен със "свръхестествени способности", със способността "да общува с небесни сили", че може "да вижда неща, които другите не виждат". При него идват за съвет и бизнесмени, които след това имат големи финансови успехи и му дават 10% ("десятък").
Бен-Артци изчезва за около 3г и половина и след това отново се появява, твърдейки че е бил отвлечен и мъчен. Хората се чудят, кой ли ще е отвлякъл "любимецът на бизнес-общността". Арестувани са 4 души от вътрешния му кръг, които са обвинвявани, че са го държали затворен, за да реализират печалби, използвайки името му и са присвоили фондацията му.
Те отричат и твърдят, че бен-Артци "страда от секуални нарушения" и затова "сам се е изолирал на север" "с очистителни цели", и казват за обвиненията му: "всичко са лъжи". Те казват, че той всъщност не е иудейски учител (rabbi) и, че той заедно с жена си и няколко от последователите му знаят някаква тайна и, за да не се разкрие тайната, обвиняват тези 4-ма души. 4-та са освободени.

Бен-Артци се връща към предишната си дейност и обяснява, че когато дойдат при него за "съвет и благословения", той "вижда" за секунди, "като на филм", какъв е проблемът на човека или изобщо какво да му отговори.

Напр, идва бизенесмен с нова идея за бизнес и пита дали начинанието ще е успешно.
Веднага следва отговор: Не, не може. Ако започне този бизнес хората ще го изядат. Той е наивен и не е създаден за бизнес, ще вярва всичко което някой му каже.
- Ти го позанаваш?
- Да.
- Как?
...
- Няма обяснение - обяснява бен-Артци - Никой не знае. Те разбират каква е силата (която имам), но не и как работи.
- Дори и ти ли не я разбираш?
- Не, никой не знае.
...
- Можеш да му разкажеш за хората, с които работиш, близките ти ... и той вижда всичко. ... и всичко е точно така.

- Не казвам всичко на хората. Не искам проблеми. Изведнъж виждаш неща, които даден човек прави. Да кажа ли "Ти вчера направи това и това"? Това не ме интересува. Той не е питал за това. Всичко е за мир. Всичко е в името на мира.

и т.н. и т.н. вж https://www.youtube.com/watch?v=m-9ROSeoaqgТук превод на най-същественото от интервюто с бен-Арцти, дадено за breakingisraelnews.com:


"... Иудейският учител Нир бен-Арцти - добре известен израелски тайнствен водач - направи забележителна декларация последната неделя (т.е. на 05.11.2017, м.б.),
 
предсказвайки, че Месиа-та ще бъде разкрит в много близко бъдеще,
дори давайки специфични подробности относно как разкриването ще се случи.
"Месиа-та действа точно в момента. ... Иудеи, бъдете щастливи! Много скоро, Месиа-та ще бъде разкрит на всеки!"
...
Светият - нека да е благословен - ще дойде при иудейските учители (rabbi) на сън с видение и ще ги информира относно кого е избрал за Цар Месиа("mashiah", евр.: "помазаник-цар", м.б.). ...
Създателят ще им напише кого точно Той е избрал да бъде Цар Месиа.

...

ще има жълта карт(ичк)а и свети букви надписани на пергамент, като свитък от Мойсеевите Писания (Torah), къдетo ще им бъде казано на старо-арамейски/сирийски кой е Цар Месиа. ... Тогава те няма да да имат избор и ще признаят Цар Месиа.
Ще им бъде казано отгоре: "Изборът е във вашите ръце. Или ще го разкриете (на хората), или иначе Създателят на света ще ви причини голямo нещастие и няма да ви пусне, докато не разкриете това и не го кажете на народа на Израел. ...
Тогава те ще последват указанията, изложени в съня, и ще признаят кой е Цар Месиа.

... надписът, който ще бъде показан на учителите в техния сън ... :
"Аз, Бог, ви заповядвам да кажете и да покажете кой е Цар Месиа, човекът избран от Него"

... също така обясни защо Бог е избрал конкретно това време да разкрие Месиа-та:
Творецът вече не може да чака, гледайки страданията на иудеите в Израел и чужбина ... Страданието им е особено трудно (да бъде гледано), тъй като Израел е Избраният Народ, избран от Светия - нека Той да е благословен.


учителят не изолира не-иудеите от този процес, който скоро ще бъде разкрит. … обясни ролята на християните в месиан-ската епоха:

В началото на Християнството, е имало разцепление (т.е. между иудеите, които са отхвърлили Исус и онези, които са повярвали в Него, м.б.) и сред тях е имало иудеи … но някои иудеи са продължили по пътя на Християнството. Затова, днес сред тях има някои, които имат искрата на Иудаизма в душата си и духа си. Затова те имат влечение към юдаизма и любов към иудеите, които (неща) се пробуждат, когато сега Месиа-та се приближава.… бен-Арцти отправи страшно предупреждение към иудеите, живеещи извън Израел, казвайки им, че, тъй като Месиа-та предстои да бъде изявен, сега е времето да направят aliyah (да имигрират в Израел).
Бог е дал на човека свободен избор, така че той от собствено желание да се съедини с Бога и със Земята на Израел. …  Ако те наистина вярват в Бога, те ще дойдат поради собствената си свободна воля.… бен-Арцти  наблегна, че своевременното разкриване на Месиа-та ясно се вижда от текущите събития, за да доведе Иудеите обратно в Израел.

Има големи знаци/знамения, показаващи, че е време да се върнат: нарастващ анти-Семитизъм, знаци в природата, глобални политически конфликти - каза Кабалистичния водач.


Все пак, добави той, "През цялото време на всичко това, земята на Израел е очебийно предпазена. Всеки, който наблюдава тези знаци, ще разбере и ще дойде веднага в Израел."
..."
breakingisraelnews.com, 09.11.2017
"Mystic Rabbi Ben Artzi: “Very Soon Messiah Will Be Revealed to Everyone”"

"Тайнственият иудейски учител Бен Артци: "Много скоро Месиа ще бъде разкрит на всеки.""

 
бен артци,   бен-артци,   нир бен артци,   нир бен-артци