Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

jesus only   вързване   масонство   морис серуло   новото начало   омиване   причестяване   христо куличев   царе над народите   човекът на греха  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Бог ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!
 
Владо   10.05.20 23:30
еурет, с предишният пост тук броят “реплики” бе 666.
 
Владо   10.05.20 23:29
Един разтърсващ съвремието филм на евреина Ray Comfort. За съжаление без субтитри на български. https://youtu.be/7y2KsU_dhwI
 
eureth   21.03.20 02:10
готово е...

10.01.18 04:19  

"И така, заради това иудеите още повече искаха да го убият, защото не само нарушаваше са̀батон, но и наричаше Бога свой баща, правейки по този начин себе си равен на Бога.

И така Йесус отговори и им каза ...
...
Аз дойдох от името на баща си и не ме приемате,
ако дойде друг, от свое име, него ще приемете."
/из Йн.5/
-----------------------------------------


Чрез  пророчеството по-долу (Мал.,3) Бог разкрива как ще изпрати пророка си Йоан да извести и покаже на израелците (през 1-ви век) Божия истински помазаник-цар, Исус от Назарет, Божият единствен син, за да повярват в него и да се спасят от греховете си и смъртта. 
Но тъй като иудеите не са приели Божието свидетелство и не са повярвали, че Йоан е този Божий вестител, то те не са приели след това и засвидетелствания от Бога и Йоан истински Божий помазаник-цар, самия Божий единствен син Исус от Назарет, когато Той "внезапно" идва, вкл. и в каменния дом на баща си в Йерусалим, който, разбира се, е и негов дом ("всичко твое е мое", Йн.):
 

"Ето азъ проваждамъ вестителя си, И ще устрои пътя предъ мене(теб);
И Господъ когото вие търсите Внезапно ще дойде въ храма (евр. "дворец") си,
Ей, Ангелътъ на завета, когото вий желаете; Ето, иде"
из. Мал.3Сега, за разлика от истинското изпълнение на горното Божие пророчество (т.е. чрез Йоан и, след него, Царя Исус),
в публикацията по-долу (вж връзката в края на текста), горният цитат (Мал., 3) е цитиран относно


един иудейски учител, Нир бен-Артци (Nir Ben Artzi),


който наскоро е обявил, че знае, че скоро "Цар Месиа" щял да се изяви на всички
(подобно на ситуацията с Йоан и истинския Божий помазаник-цар, Исус от Назарет, Божият единствен син, м.б.)

но преди това Бог щял да покаже конкретно на иудейските учители, чрез сън, кой точно човек Бог е избрал да бъде "Цар Месиа"
 
и те щели да приемат и очакват този нов "цар Месиа" (за разлика от Исус от Назарет)
и съотв. той няма да дойде (за тях)"внезапно в храма(двореца) си" (за разлика от Исус от Назарет).Кой е бен-Артци?

Нир бен-Артци е известен сред иудейската общност и има много последователи. Последователите му смятат, че той е надарен със "свръхестествени способности", със способността "да общува с небесни сили", че може "да вижда неща, които другите не виждат". При него идват за съвет и бизнесмени, които след това имат големи финансови успехи и му дават 10% ("десятък").
Бен-Артци изчезва за около 3г и половина и след това отново се появява, твърдейки че е бил отвлечен и мъчен. Хората се чудят, кой ли ще е отвлякъл "любимецът на бизнес-общността". Арестувани са 4 души от вътрешния му кръг, които са обвинвявани, че са го държали затворен, за да реализират печалби, използвайки името му и са присвоили фондацията му.
Те отричат и твърдят, че бен-Артци "страда от секуални нарушения" и затова "сам се е изолирал на север" "с очистителни цели", и казват за обвиненията му: "всичко са лъжи". Те казват, че той всъщност не е иудейски учител (rabbi) и, че той заедно с жена си и няколко от последователите му знаят някаква тайна и, за да не се разкрие тайната, обвиняват тези 4-ма души. 4-та са освободени.

Бен-Артци се връща към предишната си дейност и обяснява, че когато дойдат при него за "съвет и благословения", той "вижда" за секунди, "като на филм", какъв е проблемът на човека или изобщо какво да му отговори.

Напр, идва бизенесмен с нова идея за бизнес и пита дали начинанието ще е успешно.
Веднага следва отговор: Не, не може. Ако започне този бизнес хората ще го изядат. Той е наивен и не е създаден за бизнес, ще вярва всичко което някой му каже.
- Ти го позанаваш?
- Да.
- Как?
...
- Няма обяснение - обяснява бен-Артци - Никой не знае. Те разбират каква е силата (която имам), но не и как работи.
- Дори и ти ли не я разбираш?
- Не, никой не знае.
...
- Можеш да му разкажеш за хората, с които работиш, близките ти ... и той вижда всичко. ... и всичко е точно така.

- Не казвам всичко на хората. Не искам проблеми. Изведнъж виждаш неща, които даден човек прави. Да кажа ли "Ти вчера направи това и това"? Това не ме интересува. Той не е питал за това. Всичко е за мир. Всичко е в името на мира.

и т.н. и т.н. вж https://www.youtube.com/watch?v=m-9ROSeoaqgТук превод на най-същественото от интервюто с бен-Арцти, дадено за breakingisraelnews.com:


"... Иудейският учител Нир бен-Арцти - добре известен израелски тайнствен водач - направи забележителна декларация последната неделя (т.е. на 05.11.2017, м.б.),
 
предсказвайки, че Месиа-та ще бъде разкрит в много близко бъдеще,
дори давайки специфични подробности относно как разкриването ще се случи.
"Месиа-та действа точно в момента. ... Иудеи, бъдете щастливи! Много скоро, Месиа-та ще бъде разкрит на всеки!"
...
Светият - нека да е благословен - ще дойде при иудейските учители (rabbi) на сън с видение и ще ги информира относно кого е избрал за Цар Месиа("mashiah", евр.: "помазаник-цар", м.б.). ...
Създателят ще им напише кого точно Той е избрал да бъде Цар Месиа.

...

ще има жълта карт(ичк)а и свети букви надписани на пергамент, като свитък от Мойсеевите Писания (Torah), къдетo ще им бъде казано на старо-арамейски/сирийски кой е Цар Месиа. ... Тогава те няма да да имат избор и ще признаят Цар Месиа.
Ще им бъде казано отгоре: "Изборът е във вашите ръце. Или ще го разкриете (на хората), или иначе Създателят на света ще ви причини голямo нещастие и няма да ви пусне, докато не разкриете това и не го кажете на народа на Израел. ...
Тогава те ще последват указанията, изложени в съня, и ще признаят кой е Цар Месиа.

... надписът, който ще бъде показан на учителите в техния сън ... :
"Аз, Бог, ви заповядвам да кажете и да покажете кой е Цар Месиа, човекът избран от Него"

... също така обясни защо Бог е избрал конкретно това време да разкрие Месиа-та:
Творецът вече не може да чака, гледайки страданията на иудеите в Израел и чужбина ... Страданието им е особено трудно (да бъде гледано), тъй като Израел е Избраният Народ, избран от Светия - нека Той да е благословен.


учителят не изолира не-иудеите от този процес, който скоро ще бъде разкрит. … обясни ролята на християните в месиан-ската епоха:

В началото на Християнството, е имало разцепление (т.е. между иудеите, които са отхвърлили Исус и онези, които са повярвали в Него, м.б.) и сред тях е имало иудеи … но някои иудеи са продължили по пътя на Християнството. Затова, днес сред тях има някои, които имат искрата на Иудаизма в душата си и духа си. Затова те имат влечение към юдаизма и любов към иудеите, които (неща) се пробуждат, когато сега Месиа-та се приближава.… бен-Арцти отправи страшно предупреждение към иудеите, живеещи извън Израел, казвайки им, че, тъй като Месиа-та предстои да бъде изявен, сега е времето да направят aliyah (да имигрират в Израел).
Бог е дал на човека свободен избор, така че той от собствено желание да се съедини с Бога и със Земята на Израел. …  Ако те наистина вярват в Бога, те ще дойдат поради собствената си свободна воля.… бен-Арцти  наблегна, че своевременното разкриване на Месиа-та ясно се вижда от текущите събития, за да доведе Иудеите обратно в Израел.

Има големи знаци/знамения, показаващи, че е време да се върнат: нарастващ анти-Семитизъм, знаци в природата, глобални политически конфликти - каза Кабалистичния водач.


Все пак, добави той, "През цялото време на всичко това, земята на Израел е очебийно предпазена. Всеки, който наблюдава тези знаци, ще разбере и ще дойде веднага в Израел."
..."
breakingisraelnews.com, 09.11.2017
"Mystic Rabbi Ben Artzi: “Very Soon Messiah Will Be Revealed to Everyone”"

"Тайнственият иудейски учител Бен Артци: "Много скоро Месиа ще бъде разкрит на всеки.""

 
бен артци,   бен-артци,   нир бен артци,   нир бен-артци