Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

gender   аборт   бени хин   големият червен змей   молби   отравяне с живак   реформирано богословие   силвия бретшнайдер   социално евангелие   спасение от греха и смъртта  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   07.05.18 15:26
Преместих темата за "генно-модифицирната опозиция в Сирия"

в тема:
"Сирия: Отн.тн. ислямска държава", тук:

http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17424.post
 
eureth   15.04.18 14:53
Възможно е и до там да се стигне. Но главното, до което пише, че ще се стигне в тези земни военни противопоставяния, е че Бог ще доведе всички народи на битка против Йерусалим и той ще бъде превзет, и ще бъде тъпкан от народите, колкото Бог е определил (3год. и половина).

Тук има доста подробности около сегашната ситуация, в темата "Относно тн. ислямска държава":
http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17419.post
 
Владо   15.04.18 03:46
Света е пред прага на нова световна война.
 
Владо   15.04.18 03:45
 
Анонимен   13.02.18 09:08
еурет, постовете станаха три, но са един - само последния (нетът понякога е кошмарен тука). Моля те да оставиш само последния, а другите да ги изтриеш, за да не се "разводнява" темата.

RSS Емисии
rss1.0
08.12.17 13:42  
От няколко дни напрежението в Близкия Изток се увеличи драматично, след като ОАД("САЩ") обявиха, че признават Йеруслаим за столица на държавата Израел. Изявлението на ОАД(САЩ) не е твърде изненадващо, но това не намалява сериозността на новосъздалата се ситуация.

Всичко това изглежда да има съществена връзка с предстоящата обсада, превземане на Йерусалим и "тъпкането" му от народите - както Бог е описал в Зех.14 и на др. места - преди множество иудеи в предстоящите големи страдания да се обърнат към истинския Божий помазаник-цар, Йесус от Назарет, Божия син, и да станат част от Божия народ Израел, според както Бог е повикал мнозина от иудеите и от другите народи да влязат в царството му.

А когато видите, че Йерусалим е обграден от войски тогава да знаете, че е наближило запустяването му. Тогава тези, които са в Иудея да бягат в планините, и които са сред него да излязат от него, и които са из околностите да не влизат в него.

Защото това са дни на въздаване на справедливост, за да се изпълни всичко, което пише.А горко на бременните и кърмещите в онези дни, защото ще има голямо насилие върху [тази] земя и голям гняв върху този народ. И ще паднат под острието на меча, и ще бъдат отведени в плен по всички народи, и Йерусалим ще бъде тъпкан от народите докато приключат времената на народите .

И [тогава] ще станат знамения в слънцето, луната и звездите, а на земята — страх у народите и безизходица, като морето и вълните бучат, хората примирайки от страх и от очакване на това, което ще сполети света - защото небесните сили ще се разклатят.

И тогава ще видят човешкия син да идва в облаците със сила и голяма слава...
/из Лук.21/


И ще събера всичкитѣ народи противъ Ерусалимъ на бой;

И ще се превземе градътъ, И къщите ще се обератъ, И жените ще се насилватъ; И половината отъ града ще излезе въ пленъ, И остатъкътъ на людете не ще да се изтреби отъ града.
/из Зах.14/


И въ онзи денъ Ще потърся да изтребя всичкитѣ народи Които идатъ противъ Ерусалимъ.

И ще излея върху Давидовия домъ И върху Ерусалимските жители Духъ на благодатъ и на молби;

И ще погледнатъ къмъ мене когото прободохѫ, И ще плачатъ за него както плаче някой за единородния си, И ще се оскърбятъ за него Както скърбещий за прьвородния си.

В онзи денъ ще има сетувание голѣмо въ Ерусалимъ, Като сетуванието на Ададримонъ въ полето Магедонъ. И ще сетува земята, Всяко домородие насаме: Домородието на Давидовия домъ насаме, И жените имъ насаме, Домородието на Натановия домъ насаме, И жените имъ насаме; Домородието на Левииния домъ насаме, И жените имъ насаме; Домородието на Семея насаме, И жените имъ насаме; Всичкитѣ останали домородия, Всяко домородие насаме, И жените имъ насаме.
/из Зах.12/