Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

27.01.0001   robert simmon   гонения на вярващите   ддс   нерон   песни   правилна молитва   религия   социологическо проучване   структура на божията общност  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   07.05.18 15:26
Преместих темата за "генно-модифицирната опозиция в Сирия"

в тема:
"Сирия: Отн.тн. ислямска държава", тук:

http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17424.post
 
eureth   15.04.18 14:53
Възможно е и до там да се стигне. Но главното, до което пише, че ще се стигне в тези земни военни противопоставяния, е че Бог ще доведе всички народи на битка против Йерусалим и той ще бъде превзет, и ще бъде тъпкан от народите, колкото Бог е определил (3год. и половина).

Тук има доста подробности около сегашната ситуация, в темата "Относно тн. ислямска държава":
http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17419.post
 
Владо   15.04.18 03:46
Света е пред прага на нова световна война.
 
Владо   15.04.18 03:45
 
Анонимен   13.02.18 09:08
еурет, постовете станаха три, но са един - само последния (нетът понякога е кошмарен тука). Моля те да оставиш само последния, а другите да ги изтриеш, за да не се "разводнява" темата.

RSS Емисии
rss1.0
27.10.13 22:56  
eureth

Икономиката на Израел атакувана


Палестинците се обръщат към повече от 50 народи, призовавайки за икономически бойкот на израелските заселници
26/10, 2013
rt.com

Според публикацията на rt.com, палестинската власт продължава с дипломатическите си усилия срещу израелските заселници в териториите окупирани от Израел през войната 1967г. Тя призовава повече от 50 държави в Южна Америка, Европа, Южна Африка, Австралия, Япония и Южна Корея да замразят бизнес-сделките си и да изтеглят инвестициите си, и да окажат натиск върху местните фирми, и да обезкуражат всякакви взаимоотношения с израелски заселници. Посланието отправя и молба израелски фирми, които имат връзки със заселниците да им бъде забранено да упражняват бизнес в тези страни.

Палестинският президент Махмуд Абас е заявил по време на посещението си в Европа, след срещата си с президента на европейския съвет Херман ван Ромпуй: "Призовавам европейските и чужди компании, които правят бизнес в заселническите земи да прекратят дейността си".

През юни 2013 ЕС е взел решение от 2014 да забрани всякаква финансова помощ за израелски организации, действащи на Западния бряг, източен Йерусалим или Голанските Възвишения. Това решение е разярило Израел  и е попречило на страната да участва в „Европейската програма за научен обмен Хоризонт 2020“.

Последните месеци, отделни членове на ЕС, включително Обединеното кралство и Холандия, са започнали да съветват техните фирми да нямат нищо общо с израелските заселничества в окупираните територии. Този месец голямата датска фирма Royal HaskoningDHV е обявила, че се оттегля от проекта за преработка на употребявана вода в източен Йерусалим, понеже тази територия се намира извън границите на Израел, от преди 1967г.

В момента повече от 500 000 израелци живеят в заселническите територии, което продължава да е причина за горчиви спорове с палестинците. Много държави считат съществуването на тези заселничества незаконно и казват, че те са основния камък за препъване по пътя към един мирен Близък Изток.

Правителството на израелския министър председател Бенямин Нетаняху активно насърчава разрастването на спорните заселничества въпреки чуждестранната критика, която идва дори от дългогодишния съюзник на Израел ОАД(САЩ).

(тук приключва информацията от rt.com)
Военната защита на Израел в лицето на ОАД(САЩ) губи позиции

а) Икономически проблеми


Американското правителство наскоро беше изправено пред фалит пред лицето на своя космически $16-17 трилиона дълг към кредиторите си (в контекста на действащата там и почти навсякъде по света финансова система с fiat-пари). Разигралата се няколко-седмична политическа драма (или театър) между Републиканци и Демократи в ОАД(САЩ), наливаща допълнително масло в огъня пред лицето на приближаващата се дата на фалита на ОАД(САЩ), допълнително навреди на икономическия образ на ОАД пред другите държави, отслабвайки икономическите позиции на ОАД(САЩ).

Кери: Бюджетната криза навреди много на репутацията на САЩ по света
б) Политически проблеми


Заедно с това, в момента се „вихри“ световен шпионски скандал, като във фокуса на обвиненията са отново ОАД(САЩ), чиято „Агенция за Национална Сигурност“, както се твърди, е следяла и подслушвала (и продължава с пълна сила да го прави) на практика целия свят, вкл. дори и телефоните на конкретни 35 държавни глави, държавите на някои от които се водят дори „съюзници“ на ОАД(САЩ).
Като реакция на това, поне официална, политическите водачи на ЕС дават вид, че са напълно скандализирани и несъгласни с действията на САЩ, и планират различни политически мерки, включително и забавяне на договора за обсъжданата свободна търговска зона между ЕС и ОАД(САЩ). Реакциите от други държави са също подчертано отрицателни – президентът на Бразилия отложи посещението си в ОАД(САЩ) заради американското шпиониране на бразилските политици, и т.н., и т.н.

САЩ подслушвали телефона на Меркел от 2002 до 2013-та

Мосад май подслушвал Елисейския дворец

Американското подслушване нямало нищо общо с борбата срещу тероризма

ЕС се обедини срещу САЩ с искане за нови шпионски правила
Всичко това говори за реална опасност от дестабилизация на ОАД(САЩ), както отвътре, така и в отношенията си с другите държави, а защо не - и от някаква степен на изолация.

Евентуално задълбочаване на тези проблеми няма как да не се отрази и на военната мощ на ОАД(САЩ), което може да доведе до това ОАД(САЩ) да не може повече да защитава - справедливо или не - Израел от околните народи, чиито нескрити омраза и заплахи - оправдани или не - към плътския Израел много бързо биха прераснали във военно нападение и плячкосване на Израел.

Според Божиите пророчества такова нападение и опустошаване на Йерусалим от всички народи определено ще се случи  - това ще бъде началото на т.нар. "Голяма скръб/страдание", "Яковова скръб", която самият Бог е определил като отмъщение спрямо Израел /вж. Лк.21/.

Но то ще бъде и катализирано от излизането на световната сцена (чрез впечатляващи лъжливи чудеса и знамения) на сатанинския лъже-помазаник-цар, врагът на Божия (истински) помазаник-цар (Исус) (гр. "anti-christos"). Той лъжливо и нагло ще претендира, че уж бил Бог и Божий помазаник, и ще изисква първо от плътския Израел, а след това и от останалите народи съответното дължимо поклонение и признание със заплаха от смърт при отказ, на когото истинският Бог ще позволи да беснее, "коли и беси" на земята 42 месеца, след което ще го хвърли жив в огненото езеро, което е приготвил като вечно наказание-мъчение за сатаната и неговите демони/духове-роби, които, като сатаната, са отхвърлили Бога и Словото му, и са се подмамили в греха и тъмнината.


Независимо дали ще е свързано директно с тези събития,

Ето какво, така или иначе, ще се случи скоро в Близкия Изток
-

именно предизвестеното Голямо страдание ("Голямата скръб") ,
в началото - за плътския Израел,
а след това - и за Божия народ, т.е. за вярващите (било евреи или не-евреи) в Исус от Назарет, който е помазаникът-цар, Божият син.


из кн. на Божия пророк(говорител) Зехария, 14гл:

"...И ще събера всичките народи на бой против Ерусалим. И градът ще бъде превзет, къщите ще бъдат разграбвани и жените — изнасилвани; и половината от града ще отиде в плен, а останалият народ няма да бъде изтребен от града.

И ГОСПОДАРЯТ ще излезе и ще воюва против онези народи, както в деня, когато воюва, в деня на битката. В онзи ден краката му ще застанат на Елеонския хълм, който е срещу Ерусалим на изток. И Елеонският хълм ще се разцепи през средата си на изток и на запад, ще се образува много голяма долина и половината от хълма ще се отдръпне на север, а половината му — на юг. И ще побегнете в долината на моите планини, защото долината на планините ще стига до Асал. И ще побегнете, както бягахте от земетресението в дните на юдовия цар Озия.

И ще дойде ГОСПОДАРЯТ, моят Бог, и всичките свети с Теб. И в онзи ден няма да има светлина, светещите [небесни] тела ще се свият. И ще бъде единствен ден — известен на ГОСПОДАРЯ — нито ден, нито нощ, а по вечерно време ще има светлина.
И в онзи ден живи води ще излязат от Ерусалим: половината им към източното море и половината им към задното море; през лятото и през зимата ще бъде така. И ГОСПОДАРЯТ ще бъде Цар над цялата земя; в онзи ден ГОСПОДАРЯТ ще бъде един и Името Му едно. Цялата страна ще се превърне в равнина, от Гава до Римон на юг от Ерусалим; а Ерусалим ще се издигне и ще се насели на мястото си — от Вениаминовата порта до мястото на първата порта и до Портата на ъгъла, и от кулата Ананеил до царските линове. И ще се живее в него и няма да има вече проклятие, и Ерусалим ще се насели в безопасност.


И ето язвата, с която ГОСПОДАРЯТ ще порази всичките народи, които са воювали против Ерусалим: Месата им ще се разложат, докато още стоят на краката си, очите им ще се разложат в ямите си и езикът им ще се разложи в устата им. И в онзи ден ще има голям смут от ГОСПОДАРЯТ сред тях и те ще хващат всеки ръката на другия и ръката на всекиго ще се вдигне против ближния му. И Юда също ще воюва в Ерусалим; и богатството на всичките околни народи ще се събере — злато, сребро и дрехи в голямо количество. И такава, като тази язва, ще бъде язвата на конете, на мулетата, на камилите и на магаретата, и на всичките животни, които ще бъдат в онези станове.

И всеки, който остане от всичките народи, дошли против Ерусалим, ще се изкачва от година на година да се покланя на Царя, ГОСПОДАРЯТ на Войнствата, и да празнува празника на колибите. И ако някои от родовете на земята не се изкачат в Ерусалим да се поклонят на Царя, ГОСПОДАРЯТ на Войнствата, на тях няма да има дъжд. ..."