Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

6 епохи   edinni.com:директен достъп до страница   аватар   гласуване   демони във вярващите   космическа станция   лихоимство   лъже-пратеници   предупреждение   пророкуване  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   07.05.18 15:26
Преместих темата за "генно-модифицирната опозиция в Сирия"

в тема:
"Сирия: Отн.тн. ислямска държава", тук:

http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17424.post
 
eureth   15.04.18 14:53
Възможно е и до там да се стигне. Но главното, до което пише, че ще се стигне в тези земни военни противопоставяния, е че Бог ще доведе всички народи на битка против Йерусалим и той ще бъде превзет, и ще бъде тъпкан от народите, колкото Бог е определил (3год. и половина).

Тук има доста подробности около сегашната ситуация, в темата "Относно тн. ислямска държава":
http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17419.post
 
Владо   15.04.18 03:46
Света е пред прага на нова световна война.
 
Владо   15.04.18 03:45
 
Анонимен   13.02.18 09:08
еурет, постовете станаха три, но са един - само последния (нетът понякога е кошмарен тука). Моля те да оставиш само последния, а другите да ги изтриеш, за да не се "разводнява" темата.

RSS Емисии
rss1.0
Събития - Категории 'Misc'
03.05.19 17:20  от Julian

Според доклад поръчан от минВнР на Велика Британия, в Близкия Изток милиони последователи на Господаря Исус, Божият син и помазаник-цар, са били принудени да напуснат домовете си, мнозина са избити, отвличани, дискриминирани и затваряни.

Преди един век те са представлявали ок. 20% от населението на Близкия Изток и Сев. Африка, а сега са под 4% (ок. 15 милиона).

 

 

news.bg, 03.05.2019

Преследването на християни в Близкия изток граничи с геноцид

 

 

 

 

 

изглед за печат PDF-версия на текста
0
20.11.18 15:26  от Julian

epicenter.bg, 20.11.2018
Пастор Анатолий Еленков: Промените в закона за вероизповеданията ни връщат 30 години назад!

 


Налагани ограничения:

"Проповядването" да бъде извършвано само от завършили "съотв. образование" хора, и то само в учебни заведения, одобрени от българската държава.

 


Могат да бъдат завършвани само акредитирани от държавата училища, но "духовни училища" могат да разкриват само вероизповедания, чиято членска маса е повече от 1% от населението на България (2011).

Това автоматично изключва всички вероизповедания без

 - източно-римското/византийското вероизповедание БПЦ и

 - мохамеданите.Изискването за 300 члена за разкриване на вероизповедание вече е 3000 члена (прокарано от ГЕРБ + ДПС).


Софийски градски съд трябва да разгледа дали съществуващите вероизповедания отговарят на новия закон, без гратисен период.

Които не отговарят, ще бъдат служебно закривани, т.е всички без

 - източно-римското/византийското вероизповедание БПЦ (orthodoxe - гр. "право-мненийност") и

 - мохамеданите.


изглед за печат PDF-версия на текста
1
16.01.18 04:37  от Julian

news.bg, 11.01.2018
"Преследваните християни по света"

 

"Отворени врати" наблюдава преследването на вярващите в Исус. Организацията представя своя световен списък за наблюдение за 2018 г., описвайки къде те са най-застрашени. ...

 

 

 

изглед за печат PDF-версия на текста
0
10.01.18 04:19  от Julian

"И така, заради това иудеите още повече искаха да го убият, защото не само нарушаваше са̀батон, но и наричаше Бога свой баща, правейки по този начин себе си равен на Бога.

И така Йесус отговори и им каза ...
...
Аз дойдох от името на баща си и не ме приемате,
ако дойде друг, от свое име, него ще приемете."
/из Йн.5/
-----------------------------------------


Чрез  пророчеството по-долу (Мал.,3) Бог разкрива как ще изпрати пророка си Йоан да извести и покаже на израелците (през 1-ви век) Божия истински помазаник-цар, Исус от Назарет, Божият единствен син, за да повярват в него и да се спасят от греховете си и смъртта. 
Но тъй като иудеите не са приели Божието свидетелство и не са повярвали, че Йоан е този Божий вестител, то те не са приели след това и засвидетелствания от Бога и Йоан истински Божий помазаник-цар, самия Божий единствен син Исус от Назарет, когато Той "внезапно" идва, вкл. и в каменния дом на баща си в Йерусалим, който, разбира се, е и негов дом ("всичко твое е мое", Йн.):
 

"Ето азъ проваждамъ вестителя си, И ще устрои пътя предъ мене(теб);
И Господъ когото вие търсите Внезапно ще дойде въ храма (евр. "дворец") си,
Ей, Ангелътъ на завета, когото вий желаете; Ето, иде"
из. Мал.3Сега, за разлика от истинското изпълнение на горното Божие пророчество (т.е. чрез Йоан и, след него, Царя Исус),
в публикацията по-долу (вж връзката в края на текста), горният цитат (Мал., 3) е цитиран относно


един иудейски учител, Нир бен-Артци (Nir Ben Artzi),


който наскоро е обявил, че знае, че скоро "Цар Месиа" щял да се изяви на всички
(подобно на ситуацията с Йоан и истинския Божий помазаник-цар, Исус от Назарет, Божият единствен син, м.б.)

но преди това Бог щял да покаже конкретно на иудейските учители, чрез сън, кой точно човек Бог е избрал да бъде "Цар Месиа"
 
и те щели да приемат и очакват този нов "цар Месиа" (за разлика от Исус от Назарет)
и съотв. той няма да дойде (за тях)"внезапно в храма(двореца) си" (за разлика от Исус от Назарет).


изглед за печат PDF-версия на текста
1
08.12.17 13:42  от Julian
От няколко дни напрежението в Близкия Изток се увеличи драматично, след като ОАД("САЩ") обявиха, че признават Йеруслаим за столица на държавата Израел. Изявлението на ОАД(САЩ) не е твърде изненадващо, но това не намалява сериозността на новосъздалата се ситуация.

Всичко това изглежда да има съществена връзка с предстоящата обсада, превземане на Йерусалим и "тъпкането" му от народите - както Бог е описал в Зех.14 и на др. места - преди множество иудеи в предстоящите големи страдания да се обърнат към истинския Божий помазаник-цар, Йесус от Назарет, Божия син, и да станат част от Божия народ Израел, според както Бог е повикал мнозина от иудеите и от другите народи да влязат в царството му.

А когато видите, че Йерусалим е обграден от войски тогава да знаете, че е наближило запустяването му. Тогава тези, които са в Иудея да бягат в планините, и които са сред него да излязат от него, и които са из околностите да не влизат в него.

Защото това са дни на въздаване на справедливост, за да се изпълни всичко, което пише.


изглед за печат PDF-версия на текста
4
27.10.13 22:56  от Julian
eureth

Икономиката на Израел атакувана


Палестинците се обръщат към повече от 50 народи, призовавайки за икономически бойкот на израелските заселници
26/10, 2013
rt.com

Според публикацията на rt.com, палестинската власт продължава с дипломатическите си усилия срещу израелските заселници в териториите окупирани от Израел през войната 1967г. Тя призовава повече от 50 държави в Южна Америка, Европа, Южна Африка, Австралия, Япония и Южна Корея да замразят бизнес-сделките си и да изтеглят инвестициите си, и да окажат натиск върху местните фирми, и да обезкуражат всякакви взаимоотношения с израелски заселници. Посланието отправя и молба израелски фирми, които имат връзки със заселниците да им бъде забранено да упражняват бизнес в тези страни.

Палестинският президент Махмуд Абас е заявил по време на посещението си в Европа, след срещата си с президента на европейския съвет Херман ван Ромпуй: "Призовавам европейските и чужди компании, които правят бизнес в заселническите земи да прекратят дейността си".

През юни 2013 ЕС е взел решение от 2014 да забрани всякаква финансова помощ за израелски организации, действащи на Западния бряг, източен Йерусалим или Голанските Възвишения. Това решение е разярило Израел  и е попречило на страната да участва в „Европейската програма за научен обмен Хоризонт 2020“.
изглед за печат PDF-версия на текста
1
13.09.13 04:19  от Julian
Държавният секретар на "Светия престол", Пиетро Паролин (вторият човек във Ватикана след "папа Франциск"), заявил, че западно-римският католически "обет за безбрачие" на католико-свещеници не бил догма (т.е. официален неоспорим католически закон), а по-скоро "църковна традиция", наложила се с времето и подлежаща на обсъждане. Изглежда, че е възможно орг. "Католическа църква" да отмени обета за безбрачие, налаган на католико-свещениците. 

Повече информация: http://world.actualno.com/Vatikanyt-obmislja-da-otmeni-obeta-za-bezbrachie--news_438099.html


* Повече информация относно романа "Птиците умират сами": тук
изглед за печат PDF-версия на текста
1
25.04.13 19:05  от eureth

"В близко бъдеще всички граждани на Европейския съюз ще бъдат задължени да притежават електронни ID карти. На тях ще се съхраняват персонални данни и медицински показатели."

"Без подобен чип, европейските граждани няма да могат да гласуват и участват в електронни дебати"

Повече информация тук: http://technews.bg/article-40891.htmlизглед за печат PDF-версия на текста
0
13.04.12 15:32  от eureth

Д-р Вениамин Пеев
Благовремие, Март 2012

Днес, 20.03.2012 г., Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и Разузнавателните служби на БНА оповести с Решение № 334 имената и дейността на следните “пастори”, имащи и имали ключови позиции в СЕПЦ: Асен Райков, Божидар Ялъмов, Виктор Вирчев, Димитър Митев, Илчо Ефтимов и Николай Кокончев. И шестимата са обявени за АГЕНТИ на атеистическите и противоцърковни служби на тоталитарната система. Следователно те нямат право да бъдат титулувани като “пастори”. Старата мъдрост, че “когато фактите говорят, дори боговете мълчат”, се доказа по неопровержим начин в тази срамна публична информация, за която само се шушукаше повече от две десетилетия. Кощунственият ФАРС на “пасторското покаяние” в църквата на едно от горните лица преди няколко месеца вече не може да бъде манипулиран в полза на АГЕНТИТЕ. Уродливата ФАРИСЕЙЩИНА на тези лица, които лъжеха безсрамно евангелските християни и обществото в България, че са “упълномощени от Бога” да управляват една евангелска институция и които лицемерничеха пред организации, конференции и достойни християнски лидери в чужбина, вече не може да бъде опровергана. За тези шестима АГЕНТИ важи единствено Божията присъда: “мене, мене, текел, упарсин” (Даниил 5:25-28), пред която трябва да сведем с ужас своите глави.
изглед за печат PDF-версия на текста
2
Към страница       >>