Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

70 седморки   безценното за исус   доктори без диплом   еретици   исая 65   канонизиране   мир   пламен цолов   плътта на помазаника   свидетели  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   07.05.18 15:26
Преместих темата за "генно-модифицирната опозиция в Сирия"

в тема:
"Сирия: Отн.тн. ислямска държава", тук:

http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17424.post
 
eureth   15.04.18 14:53
Възможно е и до там да се стигне. Но главното, до което пише, че ще се стигне в тези земни военни противопоставяния, е че Бог ще доведе всички народи на битка против Йерусалим и той ще бъде превзет, и ще бъде тъпкан от народите, колкото Бог е определил (3год. и половина).

Тук има доста подробности около сегашната ситуация, в темата "Относно тн. ислямска държава":
http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17419.post
 
Владо   15.04.18 03:46
Света е пред прага на нова световна война.
 
Владо   15.04.18 03:45
 
Анонимен   13.02.18 09:08
еурет, постовете станаха три, но са един - само последния (нетът понякога е кошмарен тука). Моля те да оставиш само последния, а другите да ги изтриеш, за да не се "разводнява" темата.

RSS Емисии
rss1.0
20.11.18 15:26  

epicenter.bg, 20.11.2018
Пастор Анатолий Еленков: Промените в закона за вероизповеданията ни връщат 30 години назад!

 


Налагани ограничения:

"Проповядването" да бъде извършвано само от завършили "съотв. образование" хора, и то само в учебни заведения, одобрени от българската държава.

 


Могат да бъдат завършвани само акредитирани от държавата училища, но "духовни училища" могат да разкриват само вероизповедания, чиято членска маса е повече от 1% от населението на България (2011).

Това автоматично изключва всички вероизповедания без

 - източно-римското/византийското вероизповедание БПЦ и

 - мохамеданите.Изискването за 300 члена за разкриване на вероизповедание вече е 3000 члена (прокарано от ГЕРБ + ДПС).


Софийски градски съд трябва да разгледа дали съществуващите вероизповедания отговарят на новия закон, без гратисен период.

Които не отговарят, ще бъдат служебно закривани, т.е всички без

 - източно-римското/византийското вероизповедание БПЦ (orthodoxe - гр. "право-мненийност") и

 - мохамеданите.16.01.18 04:37  

news.bg, 11.01.2018
"Преследваните християни по света"

 

"Отворени врати" наблюдава преследването на вярващите в Исус. Организацията представя своя световен списък за наблюдение за 2018 г., описвайки къде те са най-застрашени. ...

 

 

 


10.01.18 04:19  

"И така, заради това иудеите още повече искаха да го убият, защото не само нарушаваше са̀батон, но и наричаше Бога свой баща, правейки по този начин себе си равен на Бога.

И така Йесус отговори и им каза ...
...
Аз дойдох от името на баща си и не ме приемате,
ако дойде друг, от свое име, него ще приемете."
/из Йн.5/
-----------------------------------------


Чрез  пророчеството по-долу (Мал.,3) Бог разкрива как ще изпрати пророка си Йоан да извести и покаже на израелците (през 1-ви век) Божия истински помазаник-цар, Исус от Назарет, Божият единствен син, за да повярват в него и да се спасят от греховете си и смъртта. 
Но тъй като иудеите не са приели Божието свидетелство и не са повярвали, че Йоан е този Божий вестител, то те не са приели след това и засвидетелствания от Бога и Йоан истински Божий помазаник-цар, самия Божий единствен син Исус от Назарет, когато Той "внезапно" идва, вкл. и в каменния дом на баща си в Йерусалим, който, разбира се, е и негов дом ("всичко твое е мое", Йн.):
 

"Ето азъ проваждамъ вестителя си, И ще устрои пътя предъ мене(теб);
И Господъ когото вие търсите Внезапно ще дойде въ храма (евр. "дворец") си,
Ей, Ангелътъ на завета, когото вий желаете; Ето, иде"
из. Мал.3Сега, за разлика от истинското изпълнение на горното Божие пророчество (т.е. чрез Йоан и, след него, Царя Исус),
в публикацията по-долу (вж връзката в края на текста), горният цитат (Мал., 3) е цитиран относно


един иудейски учител, Нир бен-Артци (Nir Ben Artzi),


който наскоро е обявил, че знае, че скоро "Цар Месиа" щял да се изяви на всички
(подобно на ситуацията с Йоан и истинския Божий помазаник-цар, Исус от Назарет, Божият единствен син, м.б.)

но преди това Бог щял да покаже конкретно на иудейските учители, чрез сън, кой точно човек Бог е избрал да бъде "Цар Месиа"
 
и те щели да приемат и очакват този нов "цар Месиа" (за разлика от Исус от Назарет)
и съотв. той няма да дойде (за тях)"внезапно в храма(двореца) си" (за разлика от Исус от Назарет).
бен артци,   бен-артци,   нир бен артци,   нир бен-артци
08.12.17 13:42  
От няколко дни напрежението в Близкия Изток се увеличи драматично, след като ОАД("САЩ") обявиха, че признават Йеруслаим за столица на държавата Израел. Изявлението на ОАД(САЩ) не е твърде изненадващо, но това не намалява сериозността на новосъздалата се ситуация.

Всичко това изглежда да има съществена връзка с предстоящата обсада, превземане на Йерусалим и "тъпкането" му от народите - както Бог е описал в Зех.14 и на др. места - преди множество иудеи в предстоящите големи страдания да се обърнат към истинския Божий помазаник-цар, Йесус от Назарет, Божия син, и да станат част от Божия народ Израел, според както Бог е повикал мнозина от иудеите и от другите народи да влязат в царството му.

А когато видите, че Йерусалим е обграден от войски тогава да знаете, че е наближило запустяването му. Тогава тези, които са в Иудея да бягат в планините, и които са сред него да излязат от него, и които са из околностите да не влизат в него.

Защото това са дни на въздаване на справедливост, за да се изпълни всичко, което пише.
27.10.13 22:56  
eureth

Икономиката на Израел атакувана


Палестинците се обръщат към повече от 50 народи, призовавайки за икономически бойкот на израелските заселници
26/10, 2013
rt.com

Според публикацията на rt.com, палестинската власт продължава с дипломатическите си усилия срещу израелските заселници в териториите окупирани от Израел през войната 1967г. Тя призовава повече от 50 държави в Южна Америка, Европа, Южна Африка, Австралия, Япония и Южна Корея да замразят бизнес-сделките си и да изтеглят инвестициите си, и да окажат натиск върху местните фирми, и да обезкуражат всякакви взаимоотношения с израелски заселници. Посланието отправя и молба израелски фирми, които имат връзки със заселниците да им бъде забранено да упражняват бизнес в тези страни.

Палестинският президент Махмуд Абас е заявил по време на посещението си в Европа, след срещата си с президента на европейския съвет Херман ван Ромпуй: "Призовавам европейските и чужди компании, които правят бизнес в заселническите земи да прекратят дейността си".

През юни 2013 ЕС е взел решение от 2014 да забрани всякаква финансова помощ за израелски организации, действащи на Западния бряг, източен Йерусалим или Голанските Възвишения. Това решение е разярило Израел  и е попречило на страната да участва в „Европейската програма за научен обмен Хоризонт 2020“.


13.09.13 04:19  
Държавният секретар на "Светия престол", Пиетро Паролин (вторият човек във Ватикана след "папа Франциск"), заявил, че западно-римският католически "обет за безбрачие" на католико-свещеници не бил догма (т.е. официален неоспорим католически закон), а по-скоро "църковна традиция", наложила се с времето и подлежаща на обсъждане. Изглежда, че е възможно орг. "Католическа църква" да отмени обета за безбрачие, налаган на католико-свещениците. 

Повече информация: http://world.actualno.com/Vatikanyt-obmislja-da-otmeni-obeta-za-bezbrachie--news_438099.html


* Повече информация относно романа "Птиците умират сами": тук

25.04.13 19:05  

"В близко бъдеще всички граждани на Европейския съюз ще бъдат задължени да притежават електронни ID карти. На тях ще се съхраняват персонални данни и медицински показатели."

"Без подобен чип, европейските граждани няма да могат да гласуват и участват в електронни дебати"

Повече информация тук: http://technews.bg/article-40891.html
13.04.12 15:32  

Д-р Вениамин Пеев
Благовремие, Март 2012

Днес, 20.03.2012 г., Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и Разузнавателните служби на БНА оповести с Решение № 334 имената и дейността на следните “пастори”, имащи и имали ключови позиции в СЕПЦ: Асен Райков, Божидар Ялъмов, Виктор Вирчев, Димитър Митев, Илчо Ефтимов и Николай Кокончев. И шестимата са обявени за АГЕНТИ на атеистическите и противоцърковни служби на тоталитарната система. Следователно те нямат право да бъдат титулувани като “пастори”. Старата мъдрост, че “когато фактите говорят, дори боговете мълчат”, се доказа по неопровержим начин в тази срамна публична информация, за която само се шушукаше повече от две десетилетия. Кощунственият ФАРС на “пасторското покаяние” в църквата на едно от горните лица преди няколко месеца вече не може да бъде манипулиран в полза на АГЕНТИТЕ. Уродливата ФАРИСЕЙЩИНА на тези лица, които лъжеха безсрамно евангелските християни и обществото в България, че са “упълномощени от Бога” да управляват една евангелска институция и които лицемерничеха пред организации, конференции и достойни християнски лидери в чужбина, вече не може да бъде опровергана. За тези шестима АГЕНТИ важи единствено Божията присъда: “мене, мене, текел, упарсин” (Даниил 5:25-28), пред която трябва да сведем с ужас своите глави.


агенти,   агенти на дс,   асен райков,   божидар ялъмов,   виктор вирчев,   димитър митев,   държавна сигурност,   иван врачев,   илчо ефтимов,   комисия по досиетата,   николай кокончев,   пастори,   предател,   предатели,   предателство,   сепц,   тайни служби
12.04.12 11:45  


П-р Вениамин Пеев, доктор по философия (НБУ)

Благовремие, Дек. 2011г.


До всички почтени членове на СЕПЦ в Република България, които отхвърлят сътрудничеството с ДС и го признават като предателство спрямо Христовата Църква


Уважаеми сестри и братя,

С недоумение прочетох “Становището на Ръководството на СЕПЦ в България относно “отварянето на досиетата” на духовни служители” (изх. №415/12.12.2011), подписано от председателя на СЕПЦ п-р Иван Врачев. Вземам отношение по въпроса, въпреки че съм държан целенасочено настрани от духовните и административните дела на Съюза от п-р Виктор Вирчев и ченгетата в Съюзното ръководство, защото те не желаят да имат коректив за своите престъпления в мое лице. Основанието ми да взема отношение е: 1) моят дядо Пею Стоянов Чифудов (1897-1973) е един от учредителите на Съюза от самото му начало; 2) баща ми Тимотей Пеев Стоянов (1926-2010) премина целия си живот като петдесятен вярващ и се пенсионира като пастир на СЕПЦ; 3) родих се в петдесятно семейство и служих 10 години като пастир на СЕПЦ преди заминаването си в чужбина, бях председател на реформаторския Събор в Ямбол през 1989 г. и никога не съм прекъсвал духовното си общение с истинските петдесятни вярващи у нас.


агенти,   агенти на дс,   вениамин пеев,   виктор вирчев,   георги тодоров,   георги тодоров,   гурбалов,   диньо желев,   дс,   дякон цачев,   едуард куриян,   иван врачев,   иван зарев,   младен младенов,   пастори,   прегоряла съвест,   предател,   предатели,   предателство,   сепц,   стойчо купенов,   тайни служби,   тимотей стоянов
Към страница       >>