Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

pastor plamen petrov   апостолско-пророческа реформация   война   канцерогенен   костадин томов   нео-харизаматични практики   овертон   стефан георгиев гайдарски   трябва ли да се осъди грехът на вярващи хора   търговия  

виж всички тематики

18.04.07 20:43  

 eureth


http://www.worldnetdaily.com/news/article.asp?ARTICLE_ID=54425


"...


Германските власти, които изпратиха 15 униформени полицаи да арестуват 15 годишно момиче, което е извършило престъплението да бъде образовано у дома, сега са предложили решение, което в техните представи ще „разреши“ ситуацията: родителите трябвало да се откажат от попечителството и на другите си пет деца.

Ситуацията въвличаща Мелиса Бузекрос е постоянно във вестникарските заглавия от началото на този месец (Февруари, 2007, б.п.), когато служителите са дошли в дома на родителите й със заповед от съда, позволяваща им да я задържат, „ако е необходимо и със сила“.

Тя била изостанала по математика и латински и затова била обучавана в къщи. Когато училищните длъжностни лица в Германия (където образованието у дома е незаконно от времето, когато Адолф Хитлер е решил, че е нужно той да контролира образованието на децата) узнават този факт, тя бива изключена. След това я завеждат в съда, където получават съдебна заповед изискваща предаването й под психиатрична опека, поради нейната „училищна фобия“.

По-късно тя е преместена в друга болница без знанието на родителите й, и след това е заведена в друго семейство, което да се грижи за нея. Позволено й е да се обажда на родителите си, въпреки че не й е позволено да им казва къде се намира. След това съдът решава, че независимо, че тези ограничения няма да се отменят, на нея ще и бъде позволено да се среща с родителите си за един час на седмица, при условие, че срещата е в държавна сграда.

„Асоциацията за Подкрепа на Законността на Домашното Училище“ (АПЗДУ) - най-голямата национална организация за защита на образованието у дома, с повече от 80000 семейства-членове - е потвърдила на членовете си, чрез съобщение по новините, това предложение на германското правителство към семейството.

„Бащата на Мелиса, Хуберт Бузекрос, е заявил, че на него и на адвокатите му е направено предложение, което те не биха могли да приемат“, съобщава АПЗДУ. „Властите са поискали семейство Бузекрос да предаде попечителството и на останалите си пет деца, за да се разреши ситуацията. Хуберт е казал, че властите обмислят да извършат психиатрични изследвания на другите му пет деца, за да заключат, че Хуберт и жена му са неподходящи родители, и така да разтурят семейството им“

(на снимката: пазят мястото на Мелиса на масата докато тя отново се завърне у дома)

Тревогата за разтурването на семейството се подхранва основно от усещането, че ако семейството мине през процес на психиатрични изследвания, чиновниците биха могли да направят опит да използват всякакви резултати за да оправдаят действията си срещу семейството.
Такива действия, казва организацията, са „безчинство“.

„В Германия има около 40 висящи дела, съобщава АПЗДУ. „Много семейства практикуващи домашно училище са избягали в Австрия или други близки страни, където образованието у дома е законно. Германското правителство преследва тези невинни семейства безмилостно. Германското посолство е заявило, че те не могат да позволят „паралелни култури“.
Християнското домашно училище е „паралелна култура“, която Германия не желае

Списанието Practical Homeschool („Практично домашно училище“) отбелязва, че едно от първите действия на Хитлер, когато той е дошъл на власт, е било да създаде държавното „Министерство на Образованието“ и да му предаде контрола над всички училища и въпроси свързани с училището.
През 1937 диктаторът казва: „Днешната младеж е винаги утрешният народ. Поради това ние си поставихме задачата да заразим нашата младеж още от много ранна възраст с духа на това народно общество - на възраст, когато човешките същества са още неизвратени и съответно запазени. Тази нова империя (нем. Reich) стои, и тя се изгражда върху своята младеж. Тази нова империя (Reich) няма да даде на никого своята младеж, а ще вземе младежта и ще и́ даде своето собствено образование и своето собствено възпитание.“

„Не е за вярване, че Германия все още налага спазването на закон, който е бил създаден само с една цел – да бъде използван от Хитлер, за да контролира и да подучва германската младеж. Той е нямал друга оправдана стойност.“, казва Шошона Бат-Цион в Интернет-дневник за образованието у дома.

Американците практикуващи домашно училище трябва да са загрижени, според доклад на WorldNetDaily (WND), поради това, че подобни ограничения върху свободния избор лесно могат да бъдат наложени в САЩ. Един сенат от Демократи и един президент Демократ биха могли да потвърдят договори от ООН, като например „Конвенцията за Правата на Децата“, или „Европейската Конвенция за Човешките Права“, която е издънка на „Световна Декларация на Човешките Права“. Това е цитираното от Германското правителство основание за тоталната забрана на образованието у дома, и за втълпяване на учениците от държавните и частни училища на едно сексуализирано, социалистическо общество.

В последните няколко години, много практикуващи домашно училище родители в Германия са били осъдени и пратени в затвора, поради това, че са учели децата си на християнски начин на живот. Майкъл Фарис, съ-основател на „Асоциацията за Подкрепа на Законността на Домашното Училище“ (АПЗДУ) е призовал към поправка на Конституцията на САЩ, за да бъде запазено защитено правото на родителите да образоват децата си в къщи, като се има предвид развитието на нещата в Европа. Неговата тревога е точно тази „Конвенция за Правата на Децата“ на ООН – план, който вече е приет като закон от много народи по света.

Германски защитник на образованието у дома, който работи с Netzwerk-Bildungsfreiheit преди известно време е писал до WND:
„Не сме далеко от една нетолерантна диктатура в нашата страна. Правата на родителите все повече и повече са отнемани. Ако не образовате [децата си] по начина, по който държавата иска, тогава т.нар. Jugendamt (Съвет за Младежта) веднага проверява дали може да отнеме попечителството на децата ви “. Самоличността му не е посочена поради позицията му в Германия.
Докато практикуваш вярата си в църковна сграда нямаш проблеми, но в момента, в който започнеш да действаш в съгласие с вярата си – например, относно образованието на децата си – свободата скоро приключва“, е заявил той.

В миналото АПЗДУ е призовала за помощ за обществото за домашно училище в Германия. Сега отново призовава.
„Мелиса е била преместена – за трети път – в дом с чужди родители в страната . Първото грижещо се семейство не е желаело повече Мелиса, понеже тя не била „подходяща“. Според Мелиса, семейството явно се е дразнило, че е четяла на френски и е превеждала на немски. “, съобщава АПЗДУ.

Молба за действие:
Моля продължете да се обаждате или да пращате електронни писма до германското посолство [в САЩ, б.п.] със следния текст:

„Над 40 невинни семейства практикуващи домашно училище са били преследвани, глобявани, и в някои случаи децата им са отнети и поставени под попечителство на държавата. Това е безчинство. Много семейства практикуващи домашно училище бягат в близки европейски страни, където образованието у дома е законно. Най-неописуемото нарушаване на човешките права е семейство Бузекрос, чието дете е поставено под психиатрична опека е след това преместено на неизвестно място, всичко това поради престъплението да се образова в къщи. Германия няма дълго да е известна като свободна нация ако подтиска правото на избор на домашно училище“

("Over 40 innocent homeschool families have been prosecuted, fined, and in some instances, had their children removed to state custody. This is an outrage. Many homeschool families are fleeing Germany to nearby European countries where homeschooling is legal. The most incredible violation of human rights is the Busekros family, whose child was put into a psychiatric ward and then removed to an undisclosed location, all for the crime of homeschooling. Germany will not long be known as a free nation if it suppresses the right to choose homeschooling." )

АПЗДУ съобщава, че германското посолство може да бъде открито на адрес:
Dr. Klaus Scharioth
Ambassador, German Embassy
4645 Reservoir Road NW
Washington, DC, 20007-1998
(202) 298-4000
На посолството може да се изпрати електронно писмо от тук, информира АПЗДУ. http://www.wnd.com/redir/r.asp?http://www.hslda.org/elink.asp?id=3732:

Също на министъра на правосъдието в Бавария може да бъде изпратено същото писмо.
Beate Merk
Prielmayerstr. 7
80335 Munchen
Тел. +49 89 5597 1799
e-mail: beate.merk©stmj.bayern.de

Групата съобщава, че писма до Мелиса и семейството й могат да бъдат изпратени на следния адрес (Родителите й са казали, че ще опитат писмата и картичките да стигнат до Мелиса):
Schallershofer Strasse 72,
91056 Erlangen,
Deutschland.


Членове на германската общност за домашно училище са стигнали в битката си за правото да учат децата си на християнски основи до „Съда за човешки права“ за ЕС, който е отсъдил, че те нямат каквото и да е право да спрат държавата да индоктринира децата им. Съдът е казал на семейство искащо да обучава децата си в домашно училище, (че/?/) принадлежи към „християнска общност, която е силно прикрепена към Библията“ и е отхвърлило обучението в държавното училище поради програмите с изявено сексуализирано индоктриниране, които курсовете там включват.
(The court said a family seeking to homeschool their children belong to a "Christian community which is strongly attached to the Bible" and rejected public schooling because of the explicit sexual indoctrination programs that the courses there include. )

Германският съд вече е постановил, че родителското „желание“ децата им да израснат в дом без такива влияния „не може да има приоритет над принудителното посещение на [държавно] училище“. Решението също определя, че родителите нямат „изключително“ право да провеждат образованието на децата им.
Семейството обжалвало въз основа на постановлението от “Европейската конвенция по човешките права“ че: „На никого да не се отказва право на образование. В упражняването на каквито и да е функции, които държавата възприеме във връзка с образование и учене, тя да уважава правото на родителите да осигурят такова образование и учене, което е в съгласие с техните лични религиозни и философски убеждения“.
Но в постановлението на съда, вместо това се казва, че училищата представят обществото и „било в интерес на децата да станат част от това общество“

WND също е съобщило за предишно полицейско действие срещу семейства с домашно училище и заплахи срещу тях от страна на държавата.

„Министърът на образованието не споделя вашето отношение към т.нар. домашно обучение и не е готов да одобри съответен пилотен проект“, се казва в отговор, в писмо от държавата. „Вие се оплаквате за наложения конвой на децата от началното училище от отговарящите за това полицейски служители на базата на параграф 86 от закона за образованието като мярка на упражняване на власт. На министерството на образованието е известно , че учениците от началното училище могат да бъдат особено обременени от свързаното с това противоречие между нормите на родителския дом и този на държавното училище чрез такива наложени конвои.“
Писмото от държавата продължава с поздрав: „За да се избягва това за в бъдеще, образователната власт е в процес на разговори със засегнатото семейство, за да потърси възможности да приведе религиозните убеждения на семейството в съгласие с непроменяемото изискване за посещаване на училище“, заявява държавата.

Йоел Торнтон, президент на „Международната група за човешки права“ (МГЧП), е посетил Германия да работи с родителите на Мелиса и законния съвет за да намери разрешение на проблема. В телефонно интервю от Германия, той е съобщил на WND, че са се състояли няколко срещи, общо взето безуспешни.
В съдебното решение Мелиса да бъде отнета под държавно попечителство, изпълнено от полицейските служители, се казва: „На съответната Служба за Младежко Благоденствие (Youth Welfare Office) e наредено и й е дадено власт да вземе детето, ако е необходимо и със сила, за разпит и може да получи полицейска подкрепа за целта“.

Торнтон казва: „Нашата молитва е да можем да работим заедно за да спрем кошмара за това семейство. Моля знайте, че МГЧП работи със семейството и с адвокатите за да осигури и защити човешките права на Мелиса и родителите й“

Германската група за подкрепа на домашното училище е заявила, че нейните най-лоши страхове се превръщат в действителност. „Германия безочливо и с презрение отхвърля родителските и човешките права и на нея не може вече да се гледа като на свободна страна. Тя се приближава повече и повече към тирания и диктатура.“, се казва в изявление на групата.

МГЧП заявява американците могат да се свържат също с:
Служба за Младежко Благоденствие
Youth Welfare Office
Director: Edeltraud Hollerer
Rathaus
Rathausplatz 1
91052 Erlangen
Tel. +49 9131 86-2844 , Fax +49 9131 86-2438
edeltraud.hoellerer@stadt.erlangen.de или stadtjugendamt©stadt.erlangen.de
Отговорен служител: Monika Muzenhardt monika.muzenhardt©stadt.erlangen.de

Местен съд, Ерланген
Семеен съд
Richterin Frank-Daupin
Mozartstra?e 23
91052 Erlangen
Тел. +49 9131-782 01, факс +49 9131/782-361

Министър на Правосъдието в Бавария
Beate Merk
Prielmayerstr. 7
80335 Munchen
Тел. +49 89 5597 1799, факс +49 89 5597 3580
Email: beate.merk©stmj.bayern.de


„Службата за Младежко Благоденствие (youth welfare office) е основано по времето на германската нацистка държава“, информира WND. „В германската Wikipedia пише: От 1939 "Службата за Младежта" (Jugendamt) като част от правителствената власт в нацистката държава взема контрола над детското образование. Службата за Младежта е контролирала и направлявала в политическо отношение семействата и, още от раждането им, децата ““

Говорител на групата е съобщил на WND: „Днес Службата за Младежта (Jugendamt) ... е свободна да отнеме децата от родителите им когато, според нея, благоденствието на детето е застрашено. Понякога е достатъчно едно лъжливо обвинение от съседите, за да бъдат децата плячкосани от родителите им.“германия,   домашно образование,   домашно училище,   държавна тирания,   краят на епохата,   мелиса бузекрос,   нов световен ред,   образование у дома,   отнемане на деца,   принудително държавно училище
Коментари
от eureth в 19.04.07 01:52
Отговори на това
Коментари: 521
"...непроменяемото изискване за посещаване на училище..."

Само Бог определя дали нещо ще бъде непроменяемо за хората. Дано Бог да им даде покаяние от греховете и вяра в сина му Исус, и живот.


Публикувай коментар
Относно
Потребителско име:
Коментар: