Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

ана   богат в света- беден в бог   вероизповедания   нир бен-артци   отделяне от света   поведение   поклонение на образи и статуи   протестанти   първороден от всяко създание   християнски елит  

виж всички тематики

RSS Емисии
rss1.0
13.12.06 13:08  
eureth


Конференцията е събрала 67 писатели и изследователи от 30 страни, повечето от които не приемат, че през II св. война е имало еврейски геноцид. Много от тях са били в затвора или са глобявани във Франция, Германия или Австрия, където е противозаконно да се отрича холoкоста.

израел,   иран,   ислям
Коментари
от eureth в 13.12.06 13:27
Отговори на това
Коментари: 513
Защо ли толкова точно изпълняват написаното в Св. Книги противниците на същите тази Божии книги? Както наричат "богохулство" спасителните думи разкриващи Божия син, Исус от Назарет - учение ясно и недвузначно изложено именно в тези книги - така и уверено вървят към Божия гняв, както в същите тези книги пише за тях.

Поради написаното в пророците вярвам, че това, което наричат „ционистки режим“ ще бъде наистина „изметено“, но международните войски, които ще нападнат, опустошат и окупират Йерусалим за 3 години и половина, положително ще бъдат също изметени след това лично от Бога. Нападението на многонационалните войски срещу Ерусалим ще струва на хората от същите тези войски живота им, и то отнет по най-страшен начин.

Не знаете ли, нападатели, че остатъкът от Израел определен от Бога, ще се обърне с покаяно сърце към Божия син, когото техните деди са проболи и приковали, и така ще наследи спасение заедно с всички вярващи в Божия син - евреи и неевреи? Не знаете ли, че след това обръщане този остатък вече няма да е оставен беззащитен, както донякъде е оставен сега еврейския народ, понеже сами те са оставили Бога и бащите им са убили изпратения лично от Бога негов син? Жалкото е че много от тях одобряват постъпката на бащите си и така стават техни съучастници, за свое осъждане.

Изобщо не става дума за бленувания ви мир и безопасност, ако и тези неща сами по себе си да са добри. Става дума за спасението на един народ, чийто деди са били Божии приятели и слуги през земния си път, и на които Бог е обещал каквото е счел за добре да обещае. И поради вашата нагласа и позиция вие ще станете инструмент за Божиите добри цели и след това ще бъдете сурово наказани заради същата тази позиция срещу онези, които Бог вече ще защитава.

Това разбира се не означава, че Бог е затворил вратата на царството си за неевреите и че го е грижа единствено за тях - ако и само той да си избира за кого да го е грижа. Въпреки че е широко отворена, много хора - и евреи и неевреи - не искат да влязат през нея и отиват при Корей, Датан и Авирон, и ще отидат и да воюват против Ерусалим.

Няма изход по плът. Независимо колко грешни или праведни са евреите, независимо колко онеправдани или виновни са мюсюлманите. Който отиде да воюва там ще пие вино от чашата на Божия справедлив гняв - чисто и неподправено. А и всеки, който отхвърля Божия син, Исус от Назарет, и неговата законна пълна власт над небесата и земята, дадена му от Бога, неговия баща.Ето ден Господен иде, и обирът ти всред тебе ще се раздели.
И ще събера всичките народи против Ерусалим на бой; И ще се превземе градът, и къщите ще се оберат, и жените ще се насилват; И половината от града ще излезе в плен, и остатъкът на людете не ще да се изтреби от града.
И Господ ще излезе и ще ратува против онези народи, както когато ратува в деня на боя.
И нозете му ще застанат в онзи ден на Елеонската гора, която е среща Ерусалим към изток: И Елеонската гора ще се расцепи през средата си към изток и към запад, и ще стане дол твърде голям; И половината от гората ще се оттегли към север, и половината й към юг.
И ще побегнете в долът на горите; Защото долът на горите ще стига до Асал: И ще побегнете както побегнахте от труса в дните на Озия Юдиния цар. И Господ Бог мой ще дойде; И с тебе ще са всичките светии.
И в онзи ден виделината не ще бъде светла, нито помрачена;
Но ще бъде един ден който е познат Господу, ни ден, ни нощ; И надвечер ще има виделина.
И в онзи ден води живи ще излезат из Ерусалим, половината им към източното море, и половината им към западното море: Лете и зиме ще е така.
И Господ ще бъде цар върху всичката земя:В онзи ден ще бъде Господ един, и името му едно.
Всичкото место ще се преобърне в поле, от Газа до Римон към юг на Ерусалим; И той ще се въздигне и насели на местото си от портата Вениаминова до местото на първата порта, до портата на ъглите, и от стълпа на Ананеила до жлебовете царски.
И ще се населят в него, и не ще има вече проклетия;И Ерусалим ще се обитава в утвърждение
И това ще е язвата с която Господ ще уязви всичките народи които воюваха против Ерусалим:Плътта им ще тлее като стоят на нозете си, и очите им ще се разтопят в дупките си: И езикът им ще се разтопи в устата им.
И в онзи ден смущение голямо ще има между тях от Господа; И ще хващат всеки ръката на ближният си, и ръката му ще се повдига против ръката на ближният му.
И Юда ще ратува в Ерусалим; и богатството на всичките народи около ще събере,-- злато, и сребро, и дрехи, -голямо множество.
И язвата на коня, на мъската, на камилата, и на осела, и на всичките скотове които ще бъдат в онези станове— такваз ще е като таз язва.
И всеки, който остане от всичките народи, които са дошли против Ерусалим ще възлиза всяка година за да се кланя на Царя, Господа на Силите, и празднува праздника на сените.
И които от домородията на земята не възлязат в Ерусалим, за да се поклонят на Царя, Господа на Силите, на тях не ще има дъжд.
И ако не възлезе домородието Египетско, и не дойде, върху които няма дъжд, на тях ще е язвата с която Господ ще уязви народите които не възлязат за да празнуват праздникът на сените.
Това ще е наказанието на Египет, и наказанието на всичките народи които не възлязат да празнуват праздникът на сените.
В онзи ден ще има върху звънците на конете, СВЕТИНЯ ГОСПОДУ; И котлите в дома Господен ще бъдат като легените пред олтаря,
И всеки котел в Ерусалим и в Юда ще бъде освященое Господу на Силите; и всичките които жертвуват ще дойдат та ще вземат от тях и сварят в тях; И в онзи ден не ще има вече Ханаанец в дома на Господа Саваота.

от Nerpiseeral в 09.09.18 16:34
Отговори на това
Гост
[блокирано от администрацията]
от BELIATPAPA в 09.08.08 19:32
Отговори на това
Регистриран на: 15.07.08 17:10
Коментари: 30
добре но след като Бог ще царува в Ерусалим и ще се покланят народите то тогава кога щее свършека според тебе ? няма ли първо да управлява за малко антихрист в европа и после да се премести за 3,5 години в Ерусалим ?
вярващи учени доказаха че елеонският хълм посредата е разделен на две и че наистина ще се изпълни пророчеството за неговото разделяне но кога мислиш че щее това ?
от Тигър в 15.08.08 12:21
Отговори на това
Регистриран на: 17.05.08 09:33
Коментари: 217
Гледайте това, за да видите какво правят враговете Израилеви със собствения си народ:
http://ca.youtube.com/watch?v=vx949cehGHw&feature=related

http://ca.youtube.com/watch?v=GZF9Zs9AYl8&feature=related

http://ca.youtube.com/watch?v=DLYcg3fAkH8&feature=related

А от последният клип се вижда как искат някои да изглеждат и християнските жени.

от eureth в 15.08.08 16:03
Отговори на това
Коментари: 513

Доколкото разбирам, околните мюсюлмански народи ще са богато представени в онези армии, които ще превземат Йерусалим. И след като Израел се обърнат към Божия син, тези армии ще претърпят страшно смъртно наказание от Бога, както и през Божия гняв всички светски религии и техните пилигирими ще претърпят страшни неща, поради несъгласието си с Божия син Исус.

За съжаление обаче не само светските хора мюсюлмани вършат грехове пред Бога, а и светските хора юдеи и атеистични евреи също. Така че ако не повярват в Божия син, те няма да се различават от мюсюлманите по време на Божия гняв. Защото не всички са Израел, които са Израел по плът, както пише, и съответно не попадат под Божиите обещания към онзи Израел, който получава тези Божии обещания.


Иначе не мисля, че човешките преценки могат да служат за обективна оценка - например измислените „човешки права“ на Обединенинте нации или на други организации.

Какво ли ще кажат „Техни Величества“ „Човешките Права“ относно Божия човек Илия,

който в контекста на Мойсеевия закон е изклал собственоръчно 800 лъжепророци, слуги на Ваал?

И ако случайно „Техни Величества“ „Човешките Права“ вземат, че не харесат Илия и Неговия Бог, който го учи да прави таквизи работи,

тогава какво, да вземем да даваме и Илия за пример за зверства ли...


Съмнявам се, че Бог ще страда повече за погубилите си душите бунтовни евреи, отколкото за погубилите си душите бунтовни иракчани или китайци например.от Тигър в 15.08.08 16:51
Отговори на това
Регистриран на: 17.05.08 09:33
Коментари: 217
Само за протокола: иранците не са араби, а перси.
от Тигър в 15.08.08 17:02
Отговори на това
Регистриран на: 17.05.08 09:33
Коментари: 217
Та ми е странно защо толкова персите са против Израел? Отдавам го единствено на исляма.

Еурет, ти нали беше ПРОТИВ такива мъздовъздавания от хора над други хора в Новозаветните времена, или нещо не съм разбрала? Сега какво правиш - защитаваш това на видеото ли?

Илия верно изкла лъже-пророците, но ги ИЗКЛА, а не ги БИЧУВА провесени надолу с главата, нито им ГОРИ пръстите с цигари. Нито им нахлузва фереджета.

Бог никога не е внушавал на някого да бъде садист. Садист е дяволът. Или пак ще спориш и за това?

А дали Бог ще страда за нечия погубена душа или няма да страда - извинявай, но не ни е дадено ние да се изказваме!
от eureth в 15.08.08 17:22
Отговори на това
Коментари: 513
Това, което казвам е, че човешките "Човешки права" не могат да бъдат мерило за Божии хора.

А не, че Исус не е казал на своите си: "Не се противете на злия човек, и ако някой ...".


Нима мислиш, че Илия като "само" ги е изклал, то господата с "Човешките права" ще одобрят това, понеже не ги е мъчил допълнително?

А иначе относно мъченията, няма по-големи мъчения от тези, които Бог е приготвил за враговете си.
Мъченията измислени от тези хора или от сатаната са милувка в сравнение с вечните мъки във вечния огън, които Бог е определил за сатаната и неговите слуги, както и за онзи хора, които Бог ще осъди на онзи последен съд /Откр 19гл/. Но да, има разлика между справедливия Бог и вършещи грях създания.


А относно Божията любов към света, Божиите дела говорят достатъчно – ако Бог е обещал да даде спасител на народите, преди още Израел да е съществувал, и действително е пожертвал едничкия си син, който е понесъл греха на света (не само греха на евреите) то Бог вече ясно се е изказал. Но и с думи много неща е казал.


от Тигър в 15.08.08 17:41
Отговори на това
Регистриран на: 17.05.08 09:33
Коментари: 217
Мислех да не отговарям, но...
Жалост, милост, състрадание към болката на хората.

Защо ли тези плодове на Святия Дух нещо не ги виждам, Еурет? Или ти ги изпитваш само към подобните на тебе хора?

от eureth в 15.08.08 18:37
Отговори на това
Коментари: 513
Тигър, в случая гледам от малко по-друга страна (гледах от видеото съвсем малко).

Мисля, че изразът ти „враговете Израилеви“, в сегашния контекст на заветни взаимоотношения с Бога, и в контекста на тази новина, внушава неща, които някак си не отчитат този сегашен контекст (поне на мен така ми изглежда).

Ако в сегашните времена Израел е на практика враг на Божия син (а „...Който мрази мен, мрази и баща ми..“),
то бихме ли могли да се ориентираме относно праведността на някого в зависимост дали той е „враг на Израел“ (т.е. враг на Божии врагове) или не?
Все пак спасителна е вярата в Божия син, а не еврейската плът. И това, че Бог например в гнева си е пръснал по целия свят евреите, а не например арабите, говори също.
Просто това, че Бог е обещал различни добри неща на потомците на Авраам, Исаак и Яков, заради тяхната вяра,
съвсем не означава, че самите светски евреи (т.е. невярващи в Исус) сами по себе си са нещо по-различно от другите светски хора, било то мюсюлмани или атеисти.


Иначе злите неща, които мюсюлманите вършат (особено когато наказват и убиват грешници, а самите те са дваж такива) и са вършели Бог няма да ги забрави, и тези хора ще си отговарят ако не се обърнат, но се опитвам това да не ми влияе на преценката на общата картина.


от Тигър в 18.08.08 10:37
Отговори на това
Регистриран на: 17.05.08 09:33
Коментари: 217
ОК Често те разбирам трудно.
Публикувай коментар
Относно
Потребителско име:
Коментар: