Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

2000 г   алрегични реакции   английска църква   зло   калоян курдоманов   краят на света   луцифер   надозорници   сепц   фиат  

виж всички тематики

Коментари
от eureth в 27.06.11 23:14
Коментари: 521
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3919231

Оформя се ситуация, която съвсем логично може да доведе до описаното в Зах.14гл.

Палестинците искат Йерусалим за столица. Израелците никога не биха се съгласили. Международната общност постепенно утвърждава подкрепата си за палестинските искания и, съответно, против израелска позиция.

Примерите от Косово, Ирак, Либия и прочее могат нагледно да покажат какво ще се случи с Израел, когато международни войски бъдат изпратени на омиротворителна мисия и в Израел, за да осигурят създаването на Палестинска държава.
Йерусалим ще бъде опустошен, както Бог е открил чрез пророците си (вж Зах.14, Лк. 21.20...)

Но след това ще последва обръщането на остатъка от израелци (може би всички?) към Божия син и те, като всички Божии хора по земята, ще станат част от Божия народ и - вече като божии приятели, а не врагове - ще призоват Божия син за помощ против нападателите си, и той ще ги спаси от международните войски, и ще ги отведе на безопасно място, докато се изпълни определеното време.
И тогава горко на онези войски, които са воювали против Йерусалим, понеже Божият син, Исус от Назарет - който е YHWH - ще воюва против тях в края времето на гнева си и ще ги погуби и, както пише, ще събират труповете им със седмици.

И след Божия гняв, Божият син ще съди живите и ще царува тук на тази земя, като по времето на царуването му Той ще е хвърлил сатаната в бездната, за да не подмамва народите да нападат Божиите хора, както е сега, когато сатаната е на свобода и подмамва народите да правят зло на Божиите хора.

А след царуването си Божият помазаник ще съживи и съди, и мъртвите, преди да заведе своите си на новите земя и небеса...

от eureth в 05.11.14 08:31
Коментари: 521
Палестина планира през 2015 г. да подаде молба за пълноправно членство в ООН


На фона на това заплахите на околните народи към плътския Израел не стихват.
Хасан Насрала (водач на "Хизбула") е заплашил да затвори пристанищата и летищата на Израел чрез „ракетни прегради”.
Министърът на транспорта на Израел, Израел Кац е отговорил със съответна контра-заплаха: „Нека няма никакви съмнения, нека коварният Насрала знае: такава възможност не съществува. Ако такова нещо се случи, ние ще разрушим Ливан до основи, ще ги върнем в каменната ера. И ще погребем Насрала под камъните”.

Повече информация: http://focus-news.bg/news/2014/11/04/1985563/arutz-sheva-shte-razrushim-livan-do-osnovi-zayavi-izraelski-ministar.htmlот eureth в 08.11.14 23:38
Коментари: 521
"Външният министър" на ЕС, Федерика Могерини, се обяви за създаването на независима палестинска държава

Федерика Могерини: Ерусалим трябва да бъде столицата на израелската и палестинската държава

Едва ли някой в Израел би се съгласил на подобно нещо. Но ако някаква международна коалиция (ООН, ...) реши, че така ще бъде, тогава международни "мироопазващи сили" ще трябва да превземат Йерусалим (от израелците), за да установят "мир и безопасност", а околните мохамедански народи, които мразят израелците, едва ли няма да се възползват от ситуацията, за да плячкосат каквото могат.

След стъпката на Швеция, това вероятно е част от лавинообразна реакция около официалното обявяване на палестинска държава. Независимо от всички условности, думата на ЕС определено има значение, като едно от последствията на тази позиция на ЕС може би ще бъде това, че повече държави ще признаят палестинската държава.

Интересно какво ще каже и Меркел, като представител на най-силната и влиятелна икономика в Европа, която има и много болезнена история, свързана с израелци, цигани и прочее не-"арийци". Бих очаквал да се противопостави или пък да запази мълчание.

Така или иначе, на Израел ще става все по-трудно да привлече на своя страна европейците и да си осигури военна защита от околните мохамедански народи.


Също, ако известните материали за глобален ционистки заговор за поробване на света под иудейско робство ("нов световен ред") имат нещо общо с истината, тогава аз лично бих очаквал (най-малко опит за) ответна реакция-"наказание" на Европа, например събития от сериозен мащаб, които да дестабилизират Европа.

от eureth в 22.11.14 14:17
Коментари: 521
Да,

Германия няма да признае Палестина

от eureth в 23.11.14 18:34
Коментари: 521
Бенямин Нетаняху: Ако Франция признае съществуването на палестинска държава, това би било огромна грешка


Нетаняху: Франция прави огромна грешка с признаването на Палестина
Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че Франция ще направи огромна грешка, ако признае независимостта на Палестина, предаде France24.Също,

Израелското правителство одобри спорен проектозакон, който определя Израел като „национална държава на еврейския народ”,
за разлика от досегашното определение на страната като „еврейска и демократична” държава.

T.e. "демократична" отпада от дневния ред.

Вероятно има логични и основателни причини за това, имащи връзка с утвърждаването и оцеляването на етническото израелско население. Т.е., както изглежда, идеологията на т.нар. "демо-крация" - (уж) "народо-властие" - противоречи на утвърждаването и оцеляването на съответния етнос.

Въпреки, че ми изглежда логично и подразбиращо се държавите да са национални/етнически - т.е. да са географско, културно, политическо и прочее изражение на съответната националност/етнос, била тя унгарска, китайска, българска, израелска, английска, немска, турска, циганска, и прочее... - ми е интересно как би реагирала иначе бдящата и чувствителна "световна демо-кратична общественост" ако примерно България одобри проектозакон, който определя България като национална държава на българския (т.е. етнически-българския) народ. Или пък Германия, или Франция...

Както и да е. Но предполагам, че всичко това - ако и очевидно да цели благоденствието и оцеляването на етническите (плътски) израелци - иронично всъщност ще послужи като допълнителна причина и повод, много "дълбоко демократични" държави да признаят палестинската държава, водещо до изпълнението на предизвестеното от Бога в Зах.14гл и Лк.21.

от eureth в 25.11.14 20:51
Коментари: 521
ЕП отлага за декември гласуването за признаване на Палестина за държава


Иначе, на фона на сериозните критики срещу обявяването на Израел за "национална държава на евреите" (и вече не "демо-кратична"),
Times of Israel: Никоя страна не е толкова демократична, колкото Израел, заяви Бенямин Нетаняху
от eureth в 29.11.14 23:12
Коментари: 521
Министрите на В.Р. от Арабската лига ще внасят проект за резолюция в СС на ООН за създаването на палестинска държава с краен срок ноември 2016 г.

"...
Има вероятност резолюцията да се провали, заради недостатъчно гласове или защото САЩ ще наложи вето.

Абас предупреди също, че палестинците могат да предприемат други стъпки, включително и да се обърнат към Международния наказателен съд, ако Съветът за сигурност отхвърли резолюцията.

Палестинската национална администрация не признава Израел за държава на еврейския народ, заяви още палестинският лидер Махмуд Аббас
...
"Ние признаваме държавата Израел, но не признаваме еврейската държава", изтъква Аббас."
..."
от eureth в 15.12.14 01:38
Коментари: 521
Палестинските лидери ще внесат в Съвета за сигурност на ООН проекторезолюция за прекратяване на израелската окупация


Израел ще блокира всички действия в ООН във връзка с близкоизточния въпрос (т.е. всички опити чрез ООН да бъде зададен срок за изтеглянето на израелските сили от териториите, на които палестинците искат да изградят своята държава)


от eureth в 09.01.15 16:33
Коментари: 521
Съвпадение с предположенията ми или не, Бог знае, Франция, която е в "сърцето на Европа", и която също предприе стъпки за признаване на Палестина (вж.коментарите по-горе: 12.11.2014, 23.11.2014, 09.12.2014),
в момента е в незавидно положение, след като

двама души, крещящи "Алах е велик!", в сряда, посред бял ден, (според официалната информация) са убили 12 души в редакцията на карикатурнота списание Charlie Hebdo, в центъра на Париж. Последваха и продължават още престрелки и убийства във Франция, които се твърди, че са свързани с първите убийства.


Списанието, незвестно и изправено наскоро пред фалит, е известно с това, че публикува изключително вулгарни подигравателни рисунки, атакуващи какво ли не, вкл. мохамеданството, Мохамед и прочее. Казват - с изключение на тематики свързани с евреите.
Между другото, същото списание не по-малко се гаври най-безсрамно и с Божия син, Исус, и с истинната вяра в Бога.

Френското правителствто е забранявало списанието три пъти за недостойни публикации (напр. обида стрямо фр. президент шарл де Гол). В същото време, когато списанието се гаври и обижда истинския Бог и Неговото слово, това за френското правителство е "свобода на словото", а не недостойни публикации. В сегашния конкретен случай правителството застава на страната на списанието.
Тук още по темата: http://rt.com/news/222835-france-crackdown-hate-speech/


Властите във Франция твърдят, че единият от убийците - носещи черни маски, професионалисти с военно обучение, според експерти - бил забравил личната си карта в колата, с която са избягали, и така полицията била идентифицирала убийците...

Всякакви коментари и предположения се въртят из мрежата, но едва ли широката общественост ще разбере в сегашното време точно кой и с каква цел е организирал това. На Божия съд Бог, който е бил свидетел от планирането на убийствата до извършаването им, ще изяви всичко, разбира се.


Така или иначе, в момента не само Франция, но и повечето държави в Европа, са в повишено напрежение и високо чувство на несигурност относно живота на исторически местното население, очаквайки следващи убийства, извършени от мохамедани/мюсюлмани из Европа.
Някой е успял да заснеме част от стрелбата пред изданието. Според коментара, мас-медиите твърдят, че заснетият полицай е убит с куршум в главата. Оказва се, че има изрязана част от видеото, където ясно се вижда, че всъщност полицаят не е засегнат, и че куршумите е възможно да са халостни. Съответно остава въпросът, защо мас-медиите разпространяват видео, което заблуждава.
Допълнително, както изглежда, Гугъл постоянно блокира достъпа до неизрязаното видео.

https://www.youtube.com/watch?v=FUNBAV2ERXU (англ.)Други много странни неща:

На едно от видеотата, един от нападателите, стоящ на улицата до колата, вижда наблизо стояща спортна обувка, взема я, и я прибира в колата. Защо?

Всички разпространени видеота са правени с твърде некачествени камери и са доста неясни. При масовото разпространение на телефони с доста качествени камери, това е много странно.

Последно в новините...Последно в youtube (англ.) ...от eureth в 13.01.15 11:58
Коментари: 521
Много странно - според официална информация, Хелрик Фреду, 45 г., зам.-директор на регионалната съдебна полиция в Лимож, разследващ "Charile Hebdo", докато пишел доклад за разследването на горните убийства, се е самоубил, със служебното си оръжие.
Бил депресиран. Свидетели няма.

Преди това говорил със семейство на един/една от жертвите на нападението.
Между другото, според това видео, една от журналистките е била принуждавана от нападателите да цитира корана. Тя видяла, че убиецът имал много красиви сини очи:

https://www.youtube.com/watch?v=L3oBd2vxHz0 (фр./англ.)Полицейски комисар, разследващ атаката срещу "Шарли ебдо", се самоуби

Висш полицай, разследващ "Charile Hebdo", се е самоубил

(англ.): http://www.dailymail.co.uk/news/article-2906808/Police-commissioner-shot-dead-office-meeting-relatives-Charlie-Hebdo-victim-claim-French-TV-news.html

Все пак, мнозина са на мнение, че това е хладнокръвно убийство, което да затвори устата на разследващия, преди той да подготви доклада си (англ.): https://cut2thetruth.wordpress.com/tag/helric-fredou/

http://saboteur365.wordpress.com/2015/01/10/another-mossad-victim-police-chief-helric-fredou-investigating-charlie-hebdo-commits-suicide/

https://www.youtube.com/watch?v=RSkNTEVzQzw (англ.)


https://www.youtube.com/watch?v=W26uPD0ZNw8 (англ.)


от eureth в 13.01.15 22:46
Коментари: 521
Видео, поглеждащо критично на последните събития, правейки и връзка със (нагласените) събития от 11 септември в САЩ, и твърдящо в прав текст, че всичко това във Франция е било нагласено с цел още по-голямо заробване на населението и придвижвайки напред плана за т.нар. Нов световен ред, отнемайки му права и лична неприкосновеност чрез нови закони "против тероризма".

https://www.youtube.com/watch?v=WVI8_6gTrDg (англ.)Между другото, през септември 2014, Дейвид Камерън, мин. председател на ОЦ "Велика Британия", е заявил пред ООН, че Теоретиците за Заговори, които НЕ упражняват насилие - напр. хората, които смятат, че събитията от 11 Септември са нагласени - са също толкова опасни, колкото и Ислямска Държава, и трябва да бъдат изкоренени чрез всички средстава, които правителствата притежават. Камерън щял да оповести план за масови атаки върху несъгласни с официалната версия на "истината" гледища:

https://www.youtube.com/watch?v=BP_HJfd_gvE (англ.)


от Христов в 29.01.15 19:05
Регистриран на: 26.01.15 17:13
Коментари: 7
https://www.youtube.com/watch?v=UqtoJ3h5BoA
от Потребителско име в 02.02.15 19:38
Гост
Мили хора, призванието на нас християните е благовестието: то е и за убийците, и за убитите, и за мюсюлманите и за атеистите, и за Камерън, и за Америка, и за Меркел, и за евреите, и за арабите, и за будистите, и за корейците...

Не се занимавайте с несвойствени за християнството неща, оставете политиката на политиците и т.н. Няма време за губене. Енергията, която ви е дадена от Бога, ви е дадена, за да научите хората на благовестието и да им покажете любовта на Бога по всеки един начин, без алтернатива.
от eureth в 02.02.15 21:03
Коментари: 521
Да, така е, Божията спасителна вест е за всички нас, понеже никой от нас не е бил праведен, когато Бог ни е намерил и повикал.

Но това тук е по-скоро проследяване на събитията, които изглежда да имат връзка с изпълненията на Божиите пророчества за края на епохата. А това в никакъв случай не е нещо лошо. Напротив.
ПП
За мен поне, някой да се занимава с политика е да участва активно в дадена полит. партия, да агитира другите да гласуват за дадена партия, и подобни неща.

Бих казал също, че политиката сама по себе си не е задължително грях (ако и да е особено подмамващо към грях поле).
Въпреки, че напр. в контекста на Диктатурата на Мнозинството (каквото теоретично е т.нар. Демо-крация) ми се струва нереалистично някой да получи подкрепата на мнозинството гласуващи относно неща като напр. Мат.,5 и подобни

„Обичайте враговете“,

„Правете добро на онези, които се онасят лошо с вас“,

„Не се противете на злия, а ако те удари някой по едната буза, обърни му [да ти удари] и другата„,

„Ако някой иска да се съди с теб да ти вземе вземе ризата, дай му и връхната си дреха“

“Не се заклевайте с никаква клетва, а говоренето ви да е „да“-то – „да“, „не“-то – „не“, а каквото е повече от това (т.е. напр. заклеването, м.б.) е от злия (т.е. сатаната, м.б.)

и т.н., и т.н. (по памет) –

каквито би могло да се очаква някой, който действително вярва в помазаника Исус и думите му, да вярва, върши, учи, и евентуално да включи в програмата на политическата си партия.

Понеже господарят ясно е казал, че мнозинството ще го отхвърли. А т.нар. „Демо-крация“ (уж „народо-властие“) е именно диктатура на мнозинството, т.е. диктатура на онези хора (мнозинството), които (ще) отхвърлят Божия син.


Барак Хюсеин Обама (презид. на ОАД, който очевидно не се асоциира с господаря Исус, помазаника-цар) се подиграва с Мат.5 и казва, че неговата военна армия би се разпаднала ако те повярват на Исус, особено относно заповедите му в Мат.5.:
https://www.youtube.com/watch?v=zOOrSAbU9z8
Това си е негов избор, но бих казал, че

Барак Хюсеин Обама е по-адекватен от много хора, които по принцип признават Божия син, но се опитват да изкарат, че господарят не е казал горните неща (Мт.5),

от които Барак Обама се опитва да „предпази“ армията си, за да не се разпадне тя. Понеже според Барак Обама армията на ОАД няма как да изпълнява и да има нещо общо с думите на Исус от Назарет, помазаника, Божия син, ако иска да остане армия на ОАД, напр.:

„Обичайте враговете“,

„Правете добро на онези, които се онасят лошо с вас“,

„Не се противете на злия, а ако те удари някой по едната буза, обърни му [да ти удари] и другата„,

„Ако някой иска да се съди с теб да ти вземе вземе ризата, дай му и връхната си дреха“

“Не се заклевайте с никаква клетва, а говоренето ви да е „да“-то – „да“, „не“-то – „не“, а каквото е повече от това (т.е. напр. заклеването, м.б.) е от злия (т.е. сатаната, м.б.)
.


от small axe в 03.02.15 13:49
Коментари: 12
Освен благовестието, което всеки може да споделя и ИЗЯВЯВА в живота си, според както Бог му е дал /не всеки християнин е проповедник в смисъл на благовестител, но всеки може да сподели в какво и защо вярва/, така наша задача е и да сме бдителни и да следим какво и защо се случва около нас, за да сме готови и подготвени за измамите на врага и за да предупредим останалите, ако има за какво. Така, че призивите- " Не се занимавайте с несвойствени за християните".. са чисто субективни и мнение на някой за когото тези дейности са несвойствени. Това не значи, че за християните са несвойствени. Нека не бъркаме собствените си скрупули със истината. Тя понякога е различна от нашите скрупули. Затова ако за някого е несвойствено да се занимава с това да следи политическите събития, то нека не се занимава, но това не е задължително за останалите и не бива да се налага, сякаш е задължително, понеже не е!
от eureth в 05.02.15 20:47
Коментари: 521
Палестинските власти призоваха ЕС да окаже натиск над ИзраелМеждувременно, изглежда, че историята около "самоубийството" на висшия полицай, разследващ случая "Chrlie Hebdo", Хелрик Фреду (виж по-горе), не се радва на голяма приемственост.
Отказват на роднините достъп до аутопсията. Освен това, изглежда, че не е се е чул никакъв изстрел, когато той би трябвало да се е самоубил - според официалния отговор, причината за това била, че кабинетът му бил твръде добре изолиран. Личният лекар на Фреду не приема версията за евентуална "депресия", обзела Фреду. Тук повече подробности (англ.):

http://tapnewswire.com/2015/01/charlie-fredou-suicided-officer-family-denied-access-to-autopsy/

http://www.maxresistance.com/huge-news-helric-fredous-family-denied-autopsy-access/

https://www.youtube.com/watch?v=qIiYZgzucvg

https://www.youtube.com/results?search_query=helric+fredou+autopsy&spfreload=10

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=_NGOMzmGwS0


от eureth в 14.02.15 21:04
Коментари: 521
RT: Associated Press: Жени, деца и възрастни са 508 от 844 жертви на изреаелските бомбардировки в Газа, в отговор на изстреляните ракети от Газа (англ.)

Палестинският президент Махмуд Абас е помолил Международния наказателен съд да разследва Палестино-израелския конфликт от 2014.

от eureth в 28.02.15 13:42
Коментари: 521
Италианският парламент е гласувал дали Италия да признае Палестинска държава с граници от преди 1967 и споделена с Израел столица, Йерусалим. 300 - "За", 45 - "против".

http://rt.com/news/236355-italy-vote-palestinian-state/ (англ.)


от small axe в 05.03.15 09:29
Коментари: 12
Много интересно е всичко това което си проследил , Еурет! Може би наистина тези събития ще касаят завръзката и развръзката в близкият изток.
от eureth в 21.03.15 15:05
Коментари: 521
Guardian: Йерусалим на ръба на поляризация и насилие - доклад на ЕС(англ.):
Jerusalem at boiling point of polarisation and violence – EU report
Exclusive: Leaked report says city more divided than at any time since 1967 and calls for consideration of tougher sanctions over settlement building

Докладът призовава за по-тежки европейски санкции срещу Израел във връзка с продължаващата заселническа дейност на държавата ИзраелRT: Доклад на ЕС с тежки критики срещу Израел във връзка със заселическото строителство в Йерусалим (англ.):
'Violence extremely high': EU report slams Israel for settlement building in Jerusalem


от eureth в 22.03.15 05:41
Коментари: 521
Обама преценява възможностите след заявлението на Нетаняху, че той не би допуснал да съществува палестинска държава ако бъде преизбран (англ.)

"Въпреки че напълно отчитаме важността на сигурността на Израел, ние не можем вечно да поддържаме сегашното положение - разширяването на заселничествата. Това не е добра рецепта за стабилност в района."

от eureth в 24.03.15 00:55
Коментари: 521
О.Ц. Велика Британия: Израелските заселници отнемат палестинска земя под претекст, че опазват исторически места

Правителството на О.Ц. е заявило, че "радикални" заселници подкопават усилията за мир в района.
от eureth в 31.03.15 20:24
Коментари: 521
Университетът Southampton планира да отдръпне подкрепата си за конференцията: Meждунардното право и държавата Израел: Легитимност, отговорност, "изключителност", организирана от проф.-рите по право Oren Ben-Dor и George Bisharat (англ.)

Професорите обмислят правни действия срещу университета, който, казват те, е законово задължен да подкрепя т.нар "свобода на словото".

Почти 900 академици по целия свят, вкл. и Ноам Чомски (известен иудеин), са подписали декларация в подкрепа на конференцията.

Организаторите твърдят, че намерението на университета да отмени конференцията се дължи на натиска от "израелското лоби", което е надигнало глас в противопоставянето си.

"Университетът твърди, че няма достатъчно ресурс да минимизира рисковете, въпреки ясното изявление на полицията, потвърждаващо, че тя може да се справи с предизвикателствата на протеста и да подсигури сигурността на събитието", пишат организаторите.

Загрижеността на университета - която организаторите смятат, че е само претекст - е подкрепяна от неотдавнашна статия в британския/лондонския иудейски седмичник Jewish Chronicle (JC). В изявление към JC, Vivian Wineman от Борда на Депутатите на Британските Иудеи, казва: "Когато се срещнахме с вице-канцлера на университета, те казаха, че биха преразгледали [провеждането на] конференцията по отношение на здравеопазване и безопасност."

Според изявленията на организаторите, техните опити да се срещнат с вице-канцлера на унверситета са били неуспешни.
"От друга страна, вице-канцлерът се е срещнал с про-израелски представители, без дори да ни се обади да присъстваме на срещите", пишат те.

По повод отдръпването на подкрепата на университета, те също са заявили: "Това е тъжно решение за свободата на словото и за историческа Палестина (включваща това, което днес е иудейската държава Израел и окупираните територии 1967г.), и ВСИЧКИ хора, които живеят там".

от eureth в 03.04.15 01:36
Коментари: 521
Палестина се присъедини към Международния наказателен съд, "за да обуздае Израел"

средство за оказване на натиск върху Държавата Израел и за обуздаването й, така че тя да не си позволява оттук-нататък да действа по досегашния начин“, заяви палестинският посланик у нас Ахмед ал-Мадбух след лекция в аулата на Софийския университет

Палестина иска международното право да извърви всички необходими стъпки, за да прецени дали израелските лидери и политици заслужават да бъдат преследвани, задържани и наказани.

ал-Мадбух посочи и двете теми, по които работи МНС
- военни престъпления във войната между Израел и „Хамас“ в Ивицата Газа през лятото на 2014 г.
- и израелската колонизаторска политика на Западния бряг.
„Има много доказателства за това, че Израел е извършил военни престъпления спрямо палестинския народ“.

палестинският дипломат подчерта, че ЕС се задвижва бавно, но прогресът по палестинския проблем вече се забелязва. Бойкотът на продукция, която идва от заселническите колонии, както и бойкотът на фирми, които оперират с тези колонии са пример за това.

„Ние като палестинци не настояваме за бойкот срещу Израел, а срещу заселническите колонии. Но ако Израел не се съобрази с това, мисля, че ЕС ще предприеме и следващи стъпки.“

Той даде за пример 20-те препоръки към ЕС в доклада на консулите на държавите от ЕС в Йерусалим, които посочват как да се ограничат действията на Израел по отношение на заселническите колонии, да се противодейства на евреизирането на Източен Йерусалим и да се укрепи палестинското присъствие в този град, считан от палестинците за тяхна столица.

Посланик Ал-Мадбух коментира и палестинската позиция по отношение на конфликта в Йемен и създаването на единна арабска армия, което е било дискутирано на срещата на върха на Арабската лига в края на март в египетския курорт Шарм ел-Шейх.

Според палестинския посланик желанието на „Ислямска държава“ да създаде религиозно чисто общество в Близкия изток има пресечна точка с амбицията на Израел да бъде признат от палестинците като „еврейска държава“
Палестина официално част от Международния наказателен съд, от 1-ви април

Палестинците официално се присъединиха към Международния наказателен съд.
...
част от по-мащабен опит Израел да бъде подложен на международен натиск
...
палестинците искат Съветът за сигурност на ООН да определи краен срок за изтеглянето на израелските войски (от окупираните територии)
...
нов тласък на ръководеното от палестинците международно движение на бойкот, ограничения и санкции срещу Израел.
Палестина в Международния Наказателен Съд: Възможност за Справедливост (англ.)

... Въпреки, че Израел не членува в Международния Наказателен Съд, гражданите ѝ - вкл. висши държавни или военни служители - могат да бъдат разследвани или съдени за престъпления, които стават на територията на страна-член на МНС, като Палестина. (Същото е вярно и за американци, които вършат или позволяват сериозни престъпления, напр. мъчение, ... )от eureth в 03.06.15 03:21
Коментари: 521
Барак Обама предупреди, че САЩ ще променят подхода си към Близкоизточния мирен процес

"американската дипломация може да се откаже от дългогодишното автоматично налагане на вето на неудобните за Израел инициативи в Съвета за сигурност на ООН в светлината на отсъствие на реални перспективи пред традиционния формат на палестинско-израелския мирен процес"

"Когато след изборите в Израел казах, че ще ни се наложи да преразгледаме политиката си, имах предвид ... подхода ни към защитаването на Израел на международната сцена във връзка с палестинския въпрос"

- Б. Обама


от eureth в 15.11.15 20:44
Коментари: 521
Израел на нож с ЕС за етикети
http://ureport.bg/97973/2015/11/11/politika/svyat/izrael-na-nozh-s-es-za-etiketi


AFP: Израел остро осъди решението на ЕС за етикетите и привика посланика на съюза
http://www.focus-news.net/news/2015/11/11/2150148/afp-izrael-ostro-osadi-reshenieto-na-es-za-etiketite-i-privika-poslanika-na-sayuza.html


ЕС отказа да признае суверинитета на Израел над окупираните територии и обяви 500хил. евреи за незаконни заселници
https://alterinformation.wordpress.com/2015/11/12/88340951/от eureth в 15.10.16 15:50
Коментари: 521
"Окупацията трябва да приключи" - Израелска група за права призовава Съвета за Сигурност на ООН да предприеме действия:

‘Occupation must end’: Israeli rights group calls on UN Security Council to take action

"Израел няма да спре да е подтисник просто събуждайки се един ден и осъзнавайки бруталността на политиката си" е заявил в петък Хагай Ел-Ад, изпълнителен директор на групата B’Tselem.

Ел-Ад е подчртал, че съветът на ООН "има нещо повече от сила просто - вие имате морална отговорност - а и реална възможност - да действате спешно [...] Израел не може да има и двете - не може да си окупирал един народ 50 години и да се наричаш "демокрация""
от eureth в 15.10.16 16:13
Коментари: 521
Не може да си окупирал един народ 50 години и да се наричаш "демокрация""


Без пряка вързка с темата: Защо да не може? Ако мнозинството (напр 51%) в Израел избира окупация на обсъждания обект, то това е напълно демократично.

Религията/Демагогията "Демокрация" (независимо от "празната" си етимология) казва, че мнозинството (напр. 50.1%) има право да диктува на малцинството (напр. 49.9%),
т.е. "Демокрация" на практика е нещо като "Диктатура на мнозинството над малцинството".

Напр. ако 51% демократисти решат, че в държавата трябва официално да се отрича, че Исус е предизвестения от Бога помазаник-цар, Божият син, то другите 49% демократисти трябва да им се подчиняват и да правят именно така, ако вярват в и следват т.нар. "демокрация". По същия начин и за всеки по-малък грях - напр. убийства, злонамерени заговори, омраза, деклариран от Бога сексуални грехове (прелюбодейство, разврат, хомосексуализъм, проституция...), и т.н. Напълно демократично.

На всичкото отгоре т.нар. "представителна демокрация" (практикувана в България и не само) дава правото на 100-200 избрани "представители"/"депутати" да решават в Говорилнята ("Парламент") в законодателски смисъл каквото си искат "от името на избирателите си", без да носят съдебна отговорност пред избирателите си...
Т.е. целият този фарс и демагогия е толкова "демо-крация" (уж "народо-властие"), колкото и "Народна Република България" е била "Народна" при "комунизма". Едни и същи манипулативни и безкрупулни похвати за поробване на населението, особено от външни безмилостни интереси, готови на всякакво зло, за да постигнат тъмните си и безпътни цели.Затова вярващите в Божия син в никакъв случай не трябва да слагат знак на равенство между
"демокрация"
и
истина, добро, справедливост декларирани от Бога.


Бог не ни е дал право да избираме кое или каква да е истината,


а ни е дал право да избираме

дали да признаем непроменимата истина за истинския помазаник-цар, Божият единствен син Исус от Назарет (и не само тази истина), която Той е засвидетелствал и така (признавайки истината) според неговата милост и обещание да получим от него дарът на опрощението на греховете ни и вечен живот с Бога на новата земя, която Бог е проготвил за своите си

или да отхвърлим истината и да бъдем осъдени от Бога за това, а и поради всичките ни грехове.Но да не се отклонявам от темата, която проследява събитията в Близкия Изток, които бавно, но неотклонно водят към предизвестеното от Бога чрез Зах.14, Лк 21, Мт 24, Мк13, Разкр. и т.н.
от eureth в 18.10.16 22:43
Коментари: 521
Членовете на UNESCO приеха решението, озаглавено "Окупирана Палестина", на фона на несъгласието на Израел относно използваното в документа наименование на хълма на бившия Божий каменен дом.ЮНЕСКО прие арабската резолюция за Ерусалим въпреки протестите на Израел
"В него Храмовият хълм се споменава само като свещено място за мюсюлманите, без да се изтъква неговото значение за евреите. Никъде не се посочва и еврейското име на хълма, където навремето се е издигал свещеният за евреите храм, разрушен през 70-а година от римляните. Вместо това в документа се споменават единствено мюсюлманските наименования "Ал Акса" и "Харам ал-Шариф""ЮНЕСКО прие резолюции в ущърб на Израел и в полза на Палестина
"През април организацията прие резолюция, която осъди "израелската агресия и незаконните мерки срещу свободата на вероизповедание и достъп на мюсюлманите до джамията "Ал Акса", не споменавайки името на еврейското свещено място - Храмовият комплекс."Ориг. документ:
OCCUPIED PALESTINE - draft decision
Submitted by: Algeria, Egypt, Lebanon, Morocco, Oman, Qatar and Sudan


(на англ., фр., исп., рус., ар., кит. език)
от eureth в 20.10.16 22:28
Коментари: 521
"Нетаняху притеснен Обама да не се задейства срещу заселването на Западния бряг"

Нетаняху "...добавил, че [...] очаква САЩ да не променят това, което исторически е било тяхна политика в продължение на десетилетия: да спъва резолюциите срещу Израел в Съвета за сигурност на ООН."
от eureth в 31.10.16 13:59
Коментари: 521
През септември, палестинският водач Махмуд Абас е уверил Общото Събрание на ООН, че Палестина би възобновила борбата си да прокара решение на Съвета за Сигурност (СС) на ООН, което да обяви юдейските “заселничества” за незаконни.

На фона на продължаващите разисквания в СС, израелският министър на образованието, Нафтали Бенет, е призовал израелците да бъдат готови да присъединят/анексират (към държавата Израел, м.б.) заселническите територии, ако СС на ООН гласува каквито и да е решения по този въпрос.


На политическа среща в Йерусалим в неделя вечерта министърът е заявил:

Обсъжда се, че в идните месеци СС на ООН ще наложи решение на Израел. Ако това се случи, трябва да отвърнем с подходящ Ционистки отговор – (обявяване на) незабавен суверенитет (на Израел) върху Иудеа и Самария, вкл. Маале Адумим, Гуш Ецион, Ариел, Орфа и Бет-Ел. Решението на СС на ООН трябва да послужи като натиснат спусък този план да се приведе в действие. Господа, време е да разширим нашия суверенитет/пълна власт в земята на Израел.

Защо казвам това? Цялата история на заселването [тук] и на Ционизма е история на велик план и на решимостта да видим този план осъществен. Следващата стъпка е отговорност на всички нас … след 50 години вече е време за сувeренитет/пълна власт.
” (подч. мое).


Цялата новина тук (англ):
Israel must annex West Bank settlements if UNSC adopts Palestinian resolution – education minister
от eureth в 04.11.16 05:15
Коментари: 521
Палестинците изискват ОЦ Велика Британия да им се извини за Декларация на Балфур от 1917, която е помогнала да се създаде държавата Израел

"...Декларация на Балфур е писмо от британанския външен скретар Артър Джеймс Балфур до лорд Ротшилд (глава на Ционистката Федерация на Велика Британия и Ирландия), обещаващо подкрепа на идеята за юдейска земя в историческа Палестина, доколкото правата на живеещите там не-юдейски общества не бъдат "ощетени" ..."

Цялата новина тук (англ):
Palestinians demand UK apologize for 1917 Balfour Declaration that helped create Israel
от eureth в 22.12.16 20:57
Коментари: 521
Израел e призовал ОАД(САЩ) да наложи вето на проекто-решението на СС на ООН, призоваващо за незабавно спиране на изграждането на селища върху окупираните палестински територии.


Доналд Тръмп е призовал за американско Вето срещу евентуално "изключително нечестно" решение на СС на ООН, осъждащо насилственото заселване от Израел на окупираните палестински територии, считано за незаконно от много държави.

В решението, предложено от Египет, се казва: "извършваното от Израел заселване на палестинската територия, окупирана от 1967г. насам, вкл Източен Йерусалим, няма законова валидност и представлява скандално престъпление в контекста на международния закон и главна пречка за постигането на дву-държавно решение и справедлив, продължителен и всеобхватен мир".

То също изисква от Израел "незабавно и напълно да прекрати всякакви заселнически дейности в окупираната палестинска територия, вкл. Източен Йерусалим".Израел настоя САЩ да блокират резолюция на ООН за спирането на заселването


Trump wants veto for ‘extremely unfair’ UN resolution on Israel (англ.)
от eureth в 24.12.16 04:47
Коментари: 521
Решението на СС на ООН, за което стана дума по-горе, е гласувано и прието. To изисква незабавно и пълно прекратяване на строителство на израелски (колонизаторски) селища на окупираните палестински територии. 14 от 15-те членове на СС на ООН са гласували ЗА. ОАД(САЩ) единствени са се въздържали.


"Израел отхвърля това срамно анти-Израелско решение в ООН и няма да се съобрази с условията му.
...
Администрацията на Обама "се провали (в задачата си) да предпази Израел от тази образувала се шайка в ООН (представителите на държавите членове на СС на ООН, м.б.), и - което и още по-лошо - прави конспирации с тях зад кулисите", е заявил Нетаняху.


Израелският посланик в СС на ООН, Дани Данон, е заклеймил гласуването като:
"победа за „всяването на ужас“ (terror), победа за омразата и насилието.
...
Кой ви даде правото да издавате такъв декрет, отричайки нашите вечни права в Йерусалим?”.


AIPAC (Американско-израелскa комисия по обществени въпроси) е окачествило решението като “разрушително, едностранчиво, анти-Израелско”.


Бъдещият президент на ОАД(САЩ), Доналд Тръмп, е заявил многозначително: "Колкото за ООН, след 20 януари (когато той ще поеме властта, м.б.) нещата ще се променят".
ОАД(САЩ) са защитили позицията си от израелската критика, заявявайки, че “не е възможно някой едновременно да се бори в полза на колонизирането и в полза на разрешаването на конфликта чрез съществуването на две държави”.
Саманта Пауър, посланик в ООН, е заявила, че ОАД(САЩ) не са използвали Вето срещу решението, тъй като то “отразява съществуващите факти и е в съответствие с политиката на ОАД(САЩ)”.

Джон Кери е заявил, че решението с право осъжда колонизаторската дейност (на Израел).Tel Aviv rejects ‘shameful & absurd anti-Israel’ UN resolution


ООН с резолюция срещу Израел


UN resolution on Israeli settlements criticized by Trump, lawmakers


от eureth в 11.01.17 23:51
Коментари: 521
„...Висше официално лице от израелското посолство в Лондон тайно е било заснето да обсъжда с началник-щаб на консерваторите как британски официални лица, имащи положително отношение към Палестина, биха могли да бъдат съсипани (“taken down“).“


“...Израелското правителство е в центъра на безсрамна кампания за прикрито влияние в Британия … показва разследване на Al Jazeera.
Всяка серия от 4-те части на “Лобито” ще бъде излъчвана … започвайки на 11-ти януари 22:30 GMT.
Като само една малка част от многото разкрития … израелски дипломат е направил заговор (или на английски "български": “конспирация”, м.б.) да унищожи кариерите на висши политици.Цел (за съсипване): Алан Данкън (Alan Duncan)

Служител на Al Jazeera тайно е заснел момент в лондонска бирария, когато Шай Масот (Shai Masot), висш политически служител в израелското посолство, пита Мария Стрицоло (Maria Strizzolo), тогава началник-щаб за депутата Робърт Халфън (заместник председател на управляващата консервативна партия):
Мога ли да ти посоча някои депутати от управляващата Консервативна Партия, които бих предложил да съсипете?

В отговор Стрицило казва:
Ами нали знаеш, ако търсиш достатъчно старателно, сигурна съм, че ще има нещо, което се опитват да крият“.

Да. Зная някои депутати“, отговаря Масот „[Стрицоло] знае кои депутати искам да съсипя ... заместник-външния министър“.
... Сър Алън Данкън (Alan Duncan), министър на външните работи.

По късно Стрицоло намеква, че
един малък скандал“ би могъл да направи Данкън да бъде освободен от длъжност.


(Кой е Данкън)
Данкън зявява през 2014, че ако и напълно да подкрепя правото на Израел да съществува, то смята, че колонизирането на окупираната палестинска земя представя „все по-задълбочаващо се петно на лицето на земното кълбо“.
Той, също, свързва ситуациятa в Хеброн в окупирания Западен Бряг, с Apartheid (система на озаконено/институциализирано расово разделяне и различаване(discrimination) в Ю.Африка, 1948-1991, м.б.).


В същия разговор Масот описва британския външен секретар, Борис Джонсън, ръководител на Данкън, като
идиот .. без каквито и да е отговорности“,

докато Стрицоло казва, че той е „стабилен по отношение на Израел“.

...

Стрицоло разкрива, че
има стратегия за манипулация, за да направи така, че Израел да остане една от най-важните точки в плановете на външната политика на Обединеното Царство („Кралство“).

..."Al Jazeera:
Israel’s parliamentary plot against UK politicians
Al Jazeera reveals discussions of Israel diplomat and British civil servant to "take down" anti-settlement politicians.

Израелски парламентарен заговор срещу британски политици

Al Jazeera разкрива разговори на израелски дипломат и британски цивилен служител да съсипят("take down") политици, които са против израелската колонизация в окупираните палестински земи.


RT:
Boris Johnson rejects calls to punish Israel over diplomat ‘take down’ plot
Борис Джонсън отхвърля призивите да накаже Израел във връзка със заговор на (израелски) дипломат за съсипване на (британски) политици

Israeli Embassy employee discussed ‘taking down’ MPs & state foreign minister with Tory staffer

Guardian:
Israeli diplomat caught on camera plotting to 'take down' UK MPshttps://www.youtube.com/watch?v=Hpg85c7pZvYОще видеотa на youtube

от eureth в 12.01.17 00:07
Коментари: 521
Чудя се дали горните документирани събития са "естествено"-случили-се или всъщност са част от друга манипулация. Задаващите се разкрития би трябвало да хвърлят повече светлина по въпроса.

Не трябва да се забравя, че не преди много време излязоха разкрития, че Al Jazeera участва с иудейски лица от висши политически- и бизнес(Гугъл/Google)-кръгове в заговор за обезлюдяване на Сирия, превземането и́, и поставяне на марионетно (т.нар."демократично") правителство, послушно на Израел/ОАД(САЩ) . В този смисъл е малко странно сега Al Jazeera "геройски" да громи Израел.

Така или иначе противопоставянето между държавата/плътския Израел и ислямските народи в Близкия Изток постоянно се увеличава, очертавайки съвсем ясни предпоставки с Йерусалим и тамошната земя и хора да започне да се случва това, което Бог предварително е открил, че ще се случи.


от eureth в 13.01.17 20:31
Коментари: 521
Абас моли Путин да принуди САЩ да не местят посолството си в Йерусалим


Палестина счита Източен Йерусалим за столица на бъдещата им държава. Израел твърди, че целият град е столица на иудейската държава. Това е един от най-спорните въпроси в израелско-палестинския конфликт.

Д.Тръмп планира да премести посолството на ОАД(САЩ) от Тел Авив в Йерусалим, което е в разрез с традиционната политика на САЩ.

"... новоизбраният президент Доналд Тръмп ще премести посолството в Йерусалим, което за нас е червена линия и опасност" - Саед Ерекат, предст. на палестинската автономия.


В неделя на международна конференция за израелско-палестинския конфликт в Париж около 70 държави се очаква да повторят опозицията си срещу заселническата политика на Тел Авив на Западния бряг, като послание към Израел и новата администрация на ОАД(САЩ),

призовавайки за създаване на палестинска държава като "единствен начин" за мир в района

и потвърждавайки, че международната общност "няма да признае" промените след 1967 година без споразумение между двете страни.


Израел обяви, че няма да участва в конференцията.
Syrian Army warns Israel it will respond after military airport bombed near Damascus (англ.)
Сирийската армия предупреждава, че ще отвърне на израелското бомбардиране на летище близо до Дамаск.

от eureth в 13.01.17 20:58
Коментари: 521
Както Al Jazeera обяви (вж по-горе), започвайки от 11-ти януари 22:30 GMT, агенцията започна да излъчва 4-те серии от разследването си "Лобито" - материали, показващи прикрита намеса на Израел (вкл. чрез заговори) във вътрешните работи на ОЦ "Велика Британия".


(Ако видеото не се отваря, може да се щракне на съотв. връзка, която се появява, за да се гледа направо от youtube)Al Jazeera Investigations - The Lobby
Разследвания на Al Jazeera - Лобито


1-ва част
The Lobby P1: Young Friends of Israel2-ва част
The Lobby P2: The Training Session3-та част
The Lobby P3: An Anti-Semitic Trope4-та част
The Lobby P4: The Takedown
Още видеота и материали по темата:
https://www.youtube.com/results?q=the+lobby+al+jazeera&sp=CAI%253D


Craig Murray, 08.01.2017
Craig Murray: Why Has Israeli Spy Shai Masot Not Been Expelled? (англ.)
Craig Murray: "Защо израелският шпионин Шай Масот не беше изгонен?"


Dailymail, 08.01.2017
Daily Mail: Israel plot to 'take down' Tory minister: Astonishing undercover video captures diplomat conspiring with rival MP's aide to smear Deputy Foreign Secretary
Daily Mail: Израел прави заговор да съсипе ("take down") министър на Тори-те: Поразително видео под прикритие улавя дипломат, правещ заговор с асистент на депутат от конкурентната партия, да наклеветят Заместник Външния Секретар


Huffingtonpost, 08.01.2017
Israeli Official Shai Masot Discusses ‘Idiot’ Boris Johnson And How To ‘Take Down’ Sir Alan Duncan
Huffington Post: Израелско длъжностно лице, Шай Масот, обсъжда "Идиота" Борис Джонсън и как да бъде съсипан("take down") сър Алан Дънкан


Independent, 12.01.2017
Israel embassy scandal: Shai Masot resigns after discussing 'take down' of pro-Palestinian British politicians


Craig Murray, 12.01.2017
Britain’s Most Undesirable Immigrant: Why Was Shai Masot Given a Visa?


Craig Murray, 13.01.2017
Craig Murray: 'take down minister' Shai Masot & the 'golden chains' of Britain's Israel lobby
от eureth в 14.01.17 20:12
Коментари: 521
М.Абас открива палестинско посолство във Ватикан, срещайки се с "Папа Францис"

Abbas inaugurates Palestinian Embassy in Vatican, meets Pope Francis (англ.)

Абас се срещна с папата преди да открие палестинското посолство във Ватикана

от eureth в 15.01.17 14:45
Коментари: 521
Guardian 15.01.2017
Paris conference to send Trump warning over Israel and Palestinians
Meeting to say two-state solution is under threat, as Palestinians voice concern about support for settlements in Trump camp
(англ.)
Guardian: Парижката конференция ще изпрати на Тръмп предупреждение относно Израел и палестинците
Срещата ще заяви, че дву-държавното разрешаване на конфликта е под заплаха, като палестинците споделят загрижеността си относно подкрепата на (израелската) колонизация (на палестински територии) от страна на лагера на Тръмп


Israelnationalnews 14.01.2017
Israeli officials: Paris conference is worthless and extraneous
Israel National News: Парижката конференция е безполезна и ненужна


RT, 16.01.2017
Britain refuses to sign Paris declaration for Israel-Palestine ‘two state solution’
Британия отказва да подпише Парижката декларация за дву-държавно решение на Израелско-Палестинския конфликт


Euronews 15.01.2017
Middle East peace: Paris summit to stress support for two-state solutionBBC 15.01.2017
Middle East Peace Conference In Paris Has Neither Palestinian Nor Israeli Representatives Attending!


от eureth в 23.01.17 00:36
Коментари: 521
48 часа след встъпването в длъжност на Тръмп Израел е одобрил още 560 къщи да бъдат построени, като част от незаконното строене на колонии в окупирания източен Йерусалим.

Israel approves 560 new illegal homes in E. Jerusalem as Trump takes office (англ.)

1,000s of Israeli Arabs protest against housing demolitions & killing of Bedouin teacherот eureth в 24.01.17 22:47
Коментари: 521
Израел одобри нови 2 500 жилища на Западния бряг, Палестина иска действия от света

Нетаняху: "Ние строим и ще продължаваме да строим".

Саеб Ерекат (ген.сек. ООП): "Незабавно международната общност трябва да държи Израел отговорен за това, което прави. ... Израел е окуражен от действията на Доналд Тръмп."

Палест. представител: "Израел трябва да се изправи пред международни действия заради мащабната експанзия на селища"
от Julian в 29.01.17 12:23
Коментари: 14
Президента на Америка спря безвъзмездна помощ от 221 милиона долара подготвени от администрацията на Обама

https://www.jihadwatch.org/2017/01/trump-freezes-obamas-221000000-parting-gift-to-the-palestinians
от eureth в 08.02.17 14:41
Коментари: 521
Израел легализира със задна дата селищата на Западния бряг

Става въпрос за ок. 120 селища/колонии построени последните 50 години на зап. бряг на Йордан, плюс ок. 100 т.нар. "предни постове", на 800 хектара частна палестинска земя.Там вече живеят ок. 600000 иудеи.

ООП: Новият израелски закон ... узаконява кражбата на палестински земи.
... Законът е израз на волята на израелското правителство да унищожи всеки шанс за политическо решение за постигане на мир.

от eureth в 08.02.17 14:46
Коментари: 521
‘Stop Israelis from these crimes’: Palestine demands international action over settlements law
"Спрете израелците да не изрвъшат тези престъпления" - Палестина изисква международни действия във връзка с нов закон за заселничествата/колониите."


Светът да накаже Израел, призоваха палестинците

от eureth в 26.04.17 00:15
Коментари: 521
Палестинците ще съдят Обединено Царство Велика Британия и Северна Ирландия чрез международни съдилища, ако не получат официално извинение относно т.нар. "Декларация на Балфур".

През 1917г. външният министър на ОЦ, Артър Балфур, потвърждава в политическа декларация, изпратена до иудеина лорд Ротшилд, лидер на иудеите-ционисти в ОЦ, че ОЦ ще окаже подкрепа на израелците да създадат иудейска държава на територията на тогавашна Палестина в Близкия Изток.

Палестинците осъждат документа като обещание на Велика Британия да предаде земя, която не притежава. Според някои източници Палестина е била под Британски протекторат по онова време, а според други - владение на Турция.


Палестинците: Лондон отказа да се извини за Декларацията на Балфур


от eureth в 15.05.17 14:29
Коментари: 521
RT, 13.05.2017
‘Enough is enough’: Norway’s trade unions vote to boycott Israel over Palestine

Конфедерацията на професионалните съюзи в Норвегия е гласувала и подкрепила на своя Конгрес (най-висшата власт на тази организация) в петък икономически, културен и академичен бойкот на Израел, във връзка с израелското поведение спрямо палестинците.

В отговор Тел Авив е заявил, че конфедерацията "е застанала рамо до рамо с най-големите врагове на Израел".


Представители на съюзите са заявили на конгреса, че конфедерацията трябва да започне усилия "по постигането на международен икономически, културен и академичен бойкот на Израел".

Бойкотът трябва да служи като инструменет за това, Палестина да бъде призната за държава и също да доведе до прекратяване на окупацията на палестинска земяа и блокадата на Газа, цитират конгреса медиите.

от eureth в 07.07.17 19:11
Коментари: 521
rt.com, 07.07.2017
'Delusional': Israel rages after UNESCO describes Hebron as Palestinian heritage site
"'Заблуждаващo [решение]': Израел геневен след като UNESCO описва Хеброн като място на Палестинско културно наследство"


Израелският посланик в UNESCO е напуснал сесия на агенцията на ООН (UNESCO) след като е научил, че Стария Град в Хеброн е наречен "палестински", а не "израелски".
...

Отхвърляйки гласуването на UNESCO, Нетаняху е обявил, че Тел Авив ще отреже още 1 милион долара от финансирането на UNESCO. Израел планува да пренасочи тези суми за да основе музей на наследството на Кирият Арба и Хеброн.
...
министърът на отбраната на Израел, Авигдор Либерман в отговор [на решението] е нарекъл UNESCO "политически тенденциозна организация, позорна и анти-семтиска, чиито решения са скандални"
...
Палестинците са похвалили хода, като плаестинският министър на външните работи го е нарекъл "единственото логично и правилно решение" и е добавил, че "Старият Град и святото място Хеброн се намират в опасност поради безотговорните, незаконни и силно разрушителни действия на Израел - окупационната власт, която поддържа режим на разделение в града и дискриминация на етническа и религиозна основа".
от eureth в 17.10.17 21:04
Коментари: 521
rt.com, 17.10.2017
"Pro-Palestine posters on Balfour centenary ‘censored’ by London transport authority"
Властта по транспорта в Лондон (TfL) цензурира про-Палестински плакати по повод стогодишнината от декларацията на Балфур.


https://youtu.be/6tYHlKyaSnU


"... TfL са обвинявани в цензурира, след като са отказали да позволят на участници в кампанията да изложат плакати, показавщи палестинската гледна точко относно Декларацията на Балфур. Плакатите са били оформени да отбележат 100-годишнината от документа от колониалната ера, който е довел до създаването на Израел.

С декларацията, подписана на 02.11.1917, тогавашният външен министър (на Велика Британия) Артър Балфур се съгласява с основаването на национален дом за иудеите в Палестина. Палестинският посланик в ОЦ Мануел Хасасиан е обвинил TfL в цензура

...

По онова време британското правителство е вярвало, че техни интереси ще бъдат обслужени като подкрепят ционистките амбиции в Палестина.

...

“Палестинската история е цензурирана история”, казва Хасасиан в изявление.

“Вече 100 години се прикрива това, че британското правителство са нарушили обещанието си, в декларацията на Балфур, да защитава интересите на палестинците, когато то е предала тяхната територия на друг народ.”

...

"В Британия може да има свобода на словото по всеки въпрос под слънцето, освен относно Палестина”, е доваил Хасасиан.

...

Палестинските водачи ... поискаха Британия да се извини относно декларацията на Балфур.

През април т.г. правителството отаказа да се извини, казвайки, че е помогнало да се основе “родина за иудейския народ в земята, в която те са имали такива силни исторически и религиозни връзки е онова, което е било правилно и морално да се направи, особено на фона на векове преследвания”

Правителството действително е признало, че декларацията е трябвало да подкрепи арабските политически права.

През ноември ще се проведат протести из Британия по времето, когато Тереза Мей и израелският и́ партньор Бенйамин Нетаняху ще празнуват 100-годишнината. ..."


от eureth в 13.12.17 20:20
Коментари: 521Коментарите продължават в темата:

Йерусалим - столица на държавата Израел, обяви ОАД("САЩ")

Коментарите са спрени