Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

skull and bones   божии заповеди   бягство от греха   лично име   ново поколение   първороден от мъртвите   разврат   соломонова мрежа   страст   троцки  

виж всички тематики

RSS Емисии
rss1.0
23.06.08 18:38  
eureth

Юрген и Розмари Дудек пред съдаТим Вагънър, 19 Юни, 2008, LifeSiteNews.com
Родителите на семейство, практикуващо домашно училище в германската провинция Хесе са били осъдени на три месеца затвор поради престъплението, че са образовали в къщи своите седем деца.
Според адвокат на Асоциацията за правна защита на практикуващите домашно училище (АПЗПДУ) присъдата на Юрген и Розмари Дудек е произнесена след като федералният прокурор, Хервиг Мулер, е заявил предишната година, че не е доволен от резултатите от глобите, които семейството е платило поради това, че са обучавали децата си в къщи.

германия,   домашно образование,   домашно училище,   държавата отнема деца от родителите,   държавна тирания,   образование у дома,   отнемане на деца от родителите,   принудително държавно училище
Коментари
от SparedByMercy в 24.06.08 10:38
Отговори на това
Регистриран на: 26.04.08 23:01
Коментари: 31
Щом това е закон, останал от времето на Хитлер, представете си колко всъщност са различни днешните немски управници от Фюрера.
Според тях с домашното обучение се създава опасност от мълцинства на религиозна основа. Точно мълцинстава са били обекта на омраза за Хитлер.
от george в 24.06.08 12:27
Отговори на това
Коментари: 107
Радостната вест е , че Бог не работи с мнозинствата, а с малцинствата, с избран остатък!
А немците са си традиционалисти от време оно!
Нещо като консерватори, ама не баш така, а само когато им отърва!
от eureth в 24.06.08 12:27
Отговори на това
Коментари: 517
Аз мисля, че те си правят много лоша услуга като тръбят, че общността на вярващите в Божия син Исус е "паралелно" на тяхното общество - така те ясно показват, че нямат и не искат да имат нищо общо с помазаника Исус. Допускам, че ще получат същото отношени на Божия съд от страна на помазаника, Царя.

Да не говорим, че недопускане на общество от вярващи в Божия син е откровено преследване на вярващите в Божия син, но Той и не е казвал, че ще се случва нещо по-различно от това, което прави загиващият свят сега, а и преди е правил.

Те явно са си въобразили, че тяхното явно неприкрито антихристко общество е някакво мерило за съвършенство ли, какво ли?

Те сега не разбират, че съвсем не става дума за не/благоденствието на Божиите хора, а всъщност става дума именно за тяхното спасение от греха и смъртта. Но когато дойде Старият по дни - Исус от Назарет - и предаде всички земни царства във властта на своя народ, тогава всичко това ще свърши. Дано Бог да ги спаси от греховете им, защото съдът му наближава.

от george в 24.06.08 12:35
Отговори на това
Коментари: 107
Това е добре замислена сатанинска стратегия - хванеш ли децата и умовете им - няма набожно потомство и това е ГОЛЕМИЯ проблем на християнството - предаване вярата на следващите поколения - ПРИЕМСТВЕНОСТ!
Всичко свършва съвсем бързо!
Друго е с НАСЛЕДВЕНОСТТА! Там титлите и длъжностите се предават от род в род.
Добре, че на някой му е хрумнало и е измислил правило папата да не се жени, че ... голяма папска династия би се пръкнала!
Това между другото, но във врзка с първото.
от eureth в 25.06.08 00:40
Отговори на това
Коментари: 517
В много случаи може да се каже, че обществото, спрямо което Божията общност е обявена за "паралелно общество", самото то също е основано на религия, може би най-често религията на атеизма, но често включва и окултизъм, и различни суеверия, като например гадаенето по звездите ("астрология").

И ако те отричат правото на съществуване на общество основано на вяра (напр. вярата в Божия син, Исус), тогава нека първо да докажат, че самите те нямат никаква вяра в нищо.
Не могат да докажат това, защото и те вярват определени неща, понеже ако нямаха никаква вяра, то цялото това въображаемо "основно" общество би се срутило - ако изобщо може да се говори за някакво монолитно "основно" общество, на което някои други общества се явяват "паралелни".

Т.е. става дума за това, че водачите на едно общество поради своята вяра, отхвърлят друго общество поради вярата на другото общество.

А не става дума за това, че някаква въображаемо "основно" общество неупражняващо вяра в нищо, било заплашено от друго "паралелно" общество, което упражнявало вяра.

Но тогава, ако "основното" общество всъщност има вяра, то щом то осъжда вярването, тогава нека първо да осъди и преследва себе си, иначе то няма право да отрича правото на съществуване на друго общество, което също има вяра, но различна от първото - особено пък ако това е вярата и истината дадена от Онзи, който е създал небето и земята и всичко, което е в нея.

Понеже първото общество, имайки вяра, в този смисъл принципно не се различава от второто - и двете вярват. И ако първото осъжда и отрича правото на съществуване на второто поради това, че второто вярва, то тогава то осъжда и себе си, защото и то има същата "вина" като първото – вяра.

Но ако въпреки това първото осъди и преследва единствено второто, а себе си не осъди, нито преследва, тогава първото се явява пристрастен и несправедлив съдия.

Което най-вероятно означава, че мотивът на германското правителство в случая не е справедливост или правосъдие, а някакъв съвсем друг.


Но все пак целта на Божиите хора не е да воюват срещу плът и кръв, нито да си изискват на всяка цена справедливите права, които имат пред Бога. Ако ставаше дума за демонстрация на сила, то Бог както може да раздели или пресуши Червено море, за да спаси един цял народ от преследващите го врагове, така може и да унищожи за един миг всяко (не-“паралелно“) общество или дори цялата земя.

Бог да помага на своите си и да им дава мъдрост и сили да устояват във вярата, а и да служат за спасението на тези, които ще повярват в Божия син, Исус.


от Тигър в 27.06.08 10:26
Отговори на това
Регистриран на: 17.05.08 09:33
Коментари: 217
Не винаги нещата са такива, каквито ни изглеждат. От материала не стават ясни някои неща, например: 1. Защо германските власти се страхуват от създаване на паралелно общество чрез тези методи? Какво им дава основание за това? 2. Какви точно християни са въпросните родители? Не е тайна, че хоумскулингът е патент на реконструкционистите-калвинисти и техните бълнувания за теокрация 3. Ако тези родители наистина разбират от математика, геометрия, немски, физика, химия, история, география, биология и всички сфери на науката и могат да дадат адекватно образование на децата си в началата на тези науки, нека ги обучават. Лошо няма. Обаче на мен това ми прилича повече на НАСИЛСТВЕНА ИЗОЛАЦИЯ НА ПОДРАСТВАЩИТЕ ОТ ДРУГАРЧЕТАТА ИМ. И на създаване на бъдещи християнски талибани - реконструкционисти.

Джордж, в Божието царство няма приемственост на вярата родител - дете. Ако имаше, то тогава в България всички трябваше да сме посветени християни, по силата на приемствеността. Ама не сме. Вярата в Бога е между всеки отделен човек и Бога. Завет между двама. Не между баща ми и Бога и по силата на това и аз влизам в кюпа, ща не ща.

Задачата на християните е да бъдат сол на земята и светлина на света - и това почва от семействата им. Да възпитават децата си, най-вече показвайки им личния си ПРИМЕР. Но отговорността за ИЗБОРА на самите деца си е техен!

Никой не може да изолира друг човек, дори и собственото си дете, от околния свят, с цел да го "спаси". Не става така.

Исус се моли на Отец не да ни вземе от света, а да ни опази от лукавия.

Бог да дава мъдрост на децата Си.
от eureth в 27.06.08 11:35
Отговори на това
Коментари: 517

Джордж, в Божието царство няма приемственост на вярата родител - дете. Ако имаше, то тогава в България всички трябваше да сме посветени християни, по силата на приемствеността.


Не съм сигурен, че при такова положение всички биха били „посветени християни“, а по-скоро „посветени атеисти“. Нито родителите ми, нито техните родители (които са дори отпреди времето на сатанинските комунистически издевателства) са били вярващи. Все пак за бабите ми и за единия дядо имам надежда, защото доста сме говорили и вече понякога ми изглеждат на вярващи хора, а за родителите ми, които са възпитани от отявлено сатанинската-комунистическа държава е още по-трудно.

Ако пък имаш предвид времето след убийствата на цар Борис, не мисля че след това насилие и политически игри у някой в България се е запалила истинска вяра в Божия син и познаване на Бога. Вярвам че е имало и вярващи хора, понеже Бог действа навсякъде въпреки пречещите му хора, но като цяло не мисля, че качествено нещо се е променило вътрешно у хората в България, освен че са преминали от един официален култ към друг източно-римско имперски такъв, който като се сравни с новия завет направо му се стапят камбаните и мъртвите музеи.

Но като си помисля, че скоро след като Бог е превел Израел по сухо през Червеното море - което си е велико Божие чудо и голямо свидетелство за тях - те са си излели метално теле, на което да се покланят и да му казват „Израел, това е твоя Бог“,
и си мисля, че няма никаква гаранция по човешки за никого. Въпреки това е много по-добре децата да растат в семейство с родители-Божии хора, а не суеверни безбожници или поклонници на изображения и лъже-Богове .


Обаче на мен това ми прилича повече на НАСИЛСТВЕНА ИЗОЛАЦИЯ НА ПОДРАСТВАЩИТЕ ОТ ДРУГАРЧЕТАТА ИМ. И на създаване на бъдещи християнски талибани - реконструкционисти.


Домашното училище съвсем не е запазена марка на реконструкицонистите – можеш лесно да намериш информация. Без да съм реконструкционист, нито за задължително домашно училище, смятам че Бог е поверил възпитанието и отглеждането на децата на родителите им, а не на чужди хора. Родителите ще отговрят пред Бога, а не властите.

Фактите показват, че академичните резултати от обучение у дома, обикновено са далеч над ниското и посредствено ниво на обществените училища.
(в случая има инфо тук, на немски, но има и много други примери) http://www.netzwerk-bildungsfreiheit.de/html/dudek.html.
Да не говорим за тоталното морално падение в обществените училища, което не е тайна за никого. Ако някой желае да праща децата си там той си знае, но който не иска, не бива да бъде насилван от антихристите.
Децата и подрастващите могат да общуват с други на тяхната възраст не само в обществените училища, така че не може да се твърди, че това било изолация.

Също, децата съвсем не са насилвани от родителите си. Виж и предишния нашумял случай: http://edinni.com/news.php?item.106

Проблемът е, че имащите власт (най-често антихристи) се опитват да отнемат децата от родителите им християни и да ги възпитават на тяхната си светска религия – т.е. общо взето да следват желанията на плътта си (особено по отношение на разврата имат голям успех сред младите, но не само), да вярват в антихристската религия “Еволюция“, както и в други суеверия, а понякога дори да практикуват и окултни занимания,
а напоследък промиват мозъците на децата и с това, че сексуалните извращения педерастия и лесбийство са добри и нормални неща, и че с хората, които вършат тези гнусотии всичко е наред.
А децата вярват и подражават на тези, които ги възпитават – защото родителите им са го позволили, понеже Бог е определил и го е направил естествено именно родителят на детето да се грижи и да дава пример на детето си. И понеже детето не разбира, че в случаят не родителят позволява да извращават детето му и да го учат на педерастия, а дадени антихристи, които са на власт, то то се подвежда – и така „демократистите“ си осигуряват вероятно още един гласоподавател, който ще гласува за греха и понеже в тяхната религиозна система мнозинството е Бог, то комфорта за вършене на грях да им бъде осигурен.

Зная, че Бог може по-късно да посети всеки човек и да го осветли със спасението си, но така или иначе това ала-хитлерситко издевателство над християнските семейства и опитите за промиването на мозъците на децата им изобщо не попада под Божието благоволение. И може и да дойдат съответните последствия за съответните насилници, чиито дела напомнят на египтяните с децата на евреите едно време.

от Тигър в 27.06.08 12:14
Отговори на това
Регистриран на: 17.05.08 09:33
Коментари: 217
Еурет, относно това което си писал за баба ти, дядо ти, майка ти и баща ти - ето ти доказателство, за думите ми, че вярата не се предава потомствено!
Едната ми баба е била вярваща християнка, за другата не знам. Но и двете са починали когато съм била малка. През времето на комунизма, когато бях малка, ми набиваха в главата от училище, че Бог няма, знаеш как беше. Майка ми и баща ми по това време също не бяха вярващи. Никой никога не ми е говорил нищо за вярата, освен, че е бабини деветини. И какво да ти кажа? Бог Сам ме намери по свръхестествен начин. Отникъде сякаш, в мен дойде силно убеждение, че Бог съществува и е създал всичко, че Исус Христос съществува и е това, което църквата казва, че е. И аз си го приех като нещо съвсем естествено и никога не го поставих под въпрос. След години вече, Бог ме доведе до знание и покаяние. Нищо не може да спре Бога - нито атеизъм, нито комунизъм, нищо.

В общественото училище, където учех и тогава си имаше много нередности и тогава ни набиваха в главите еволюция и други глупости, обаче Бог милостиво ми беше затворил ума да не ги разбирам Бог има начин да опази Своите, които е предузнал и предопределил, та ако ще цял ден марксизъм-ленинизъм да им набиват! Чула съм свидетелства на бивши комунисти, които повярваха в Бога, че дори да са говорили и вярвали в комунизма, сякаш никога той не е бил част от тях, никога не са били дълбоко и истински убедени в него.

Дълбокото, истинското, непоколебимото - това само Бог може да го направи в сърцето на човека. И нищо което човек прави или не прави не може да постигне дълбоката, истинската, непоколебимата вяра. Бог я ражда в сърцата. Ако Той не я роди - не става. Хората се стремят да се изолират от вредни влияния, с цел да се "пазят" от света. Обаче Исус никъде не ни е призовал да се изолираме от света, а да пазим себе си чисти от него. Но и това не става без Неговата помощ.

Никой не може да ми промие мозъка, че сексуалните извращения са нормални, колкото и да ми го натрапва. Просто не може.

А това да изолираш детето си от околния свят нито ще го предпази от сексуални извращения нито ще го спаси. Справка - Робъртс Лиардън. Неговата майка и баба са го пазели от жените да не се оскверни сакън, та сега е хомосексуалист.
Женските и мъжките манастири, дето уж са се изолирали от греха и света, знаеш...

Познавам един човек, който във фанатизма си беше забранил на детето си каквито и да е контакти с околната среда. Не му даваше да прави нищо друго, освен да чете библията и да я учи наизуст - детето беше около 5-6 годишно. Не го пускаше да играе с други деца. Казваше, че няма да го пусне и на училище. Въпросният не работеше, защото не можел да понася невярващи около себе си. Просто без коментар! Такива хора са много по-опасни за собствените си деца от 100 атеистични училища взети накуп.

Удивително е как никой не се учи от историята. Независимо с какво деноминационно име се кичат, вярващите повтарят същите грешки на техните предшественици.

Не можеш да "предпазиш" децата си. Само Бог може. Има обществени училища, където не се ширят наркотиците, развратът и насилието.


от eureth в 27.06.08 12:23
Отговори на това
Коментари: 517
Така де, както казах, не става дума за изолация.

А иначе, щом самият Бог заповядва родителите да възпитават децата си във вярата (нямам предвид насилие, ако детето или младежът не желае да вярва в Бога) то Бог има нещо предвид, въпреки че и Бог добре знае, че може да направи едно или друго нещо когато си иска.

Въпросът е че родителите имат право пред Бога да желаят децата им да бъдат възпитавани или обучавани по един или друг начин угоден на Бога.

И в случая едни антихристи желаят да отнемат децата им, за да ги възпитат в светската си религия.

Сега как да постъпи вярващият човек в тази ситуация е отделен въпрос, но правото пред Бога е на християните родители, а не на антихристите.

от Тигър в 27.06.08 12:29
Отговори на това
Регистриран на: 17.05.08 09:33
Коментари: 217
Възпитанието на децата не само е право на родителите, но и задължение и е странно, че държавата тръгва да се меси в това.
Както вече ти казах, моите страхове са повече в насока побъркани фанатици.
от eureth в 27.06.08 12:35
Отговори на това
Коментари: 517
Ако се покаже, че дадени родители са побъркани тогава ситуацията е друга, но в случая се свидетелства и от други хора, че това е едно почтено семейство.

от eureth в 27.06.08 12:46
Отговори на това
Коментари: 517

Еурет, относно това което си писал за баба ти, дядо ти, майка ти и баща ти - ето ти доказателство, за думите ми, че вярата не се предава потомствено!


Да и аз твърдя, че не се предава потомствено. С казаното имах предвид, че дори и да се предаваше потомствено в повечето случаи е нямало какво да се предаде.

Понеже казваш:

Джордж, в Божието царство няма приемственост на вярата родител - дете. Ако имаше, то тогава в България всички трябваше да сме посветени християни, по силата на приемствеността.


Не мисля, че българите и от предишните поколения са по принцип вярващи в Божия син и родени от Бога хора, а напротив поне засега впечатлението ми е, че подобно на сегашното си положение, са били по-скоро един суеверен народ, въпреки че са имали тук и там Божиите книги по земите си и понякога се е говорело и нещо от Писанията, освен източно-римските басни. Дано да греша.
от Тигър в 27.06.08 13:42
Отговори на това
Регистриран на: 17.05.08 09:33
Коментари: 217
Боя се, че грешиш Но това е дълга и твърде сложна тема. Без претенции за изчерпателност:

Новият Завет дава ясни указания за това кой е Бог, кои сме ние и какво направи Бог за нас. Достатъчно е вяра, колкото синапово зърно в това, че Исус Христос - Бог вечен и истинен, стана човек, живя и с живота си показа какъв е Бог, стана жертва чиста и свята за нашите грехове, разпънаха Го на кръст, умря, бе погребан и възкръсна на 3-тия ден. Възнесе се в слава, седи отдясно на Отец и идва отново да съди живи и мъртви. Който вярва в Него, не е осъден, който не вярва е вече осъден, защото не е повярвал в Името на Единородния Божи Син.

ТОВА ПОСЛАНИЕ НИКОГА НИКОЙ ДЕМОН НЕ Е УСПЯЛ ДА ЗАГЛУШИ И УНИЩОЖИ. Каквито и човешки прибавки, бабини деветини и езически суеверия дяволът да е хвърлял върху тази светлина, не е могъл да я угаси и никога няма да може.

Дори и през средновековието, когато само малцина богати хора са имали писанията, и то в повечето случаи отделни части, църквата е предавала устно посланието на благовестието, чрез верни Божии хора в нея, каквато и да е била тя тогава. Бог винаги се е грижел, и то успешно, тази светлина да свети и всеки, който иска да я види - да може да я види.

Християните в първи век, загинали по арените на Рим заради вярата си, не са имали цялото Свещено Писание. Те не са били с големи глави като повечето днес. Те са имали само горепосоченото послание - което е вечното Благовестие, и това им е било предостатъчно, за да им даде сила да умрат за тази вяра, когато се е налагало. Мнозинството вярващи е разполагало само с чутото предание от апостолите. Ако някъде някоя общност е имала писано послание, имала е. Но не всеки е имал възможността да чете писанията, а и те са били събрани в едно чак на вселенските събори.

Ако наистина се интересуваш от християнството в България през средновековието, най-добре прочети историческите извори и произведенията на средновековните български автори. Така сам ще си съставиш мнение.

Факт е, че болшинството от българския народ си остава езически и до днес. Нещо като християни-езичници. Забавно е, че всеки път когато в някой форум, по повод невежите писания за християнски празник, смесен с езичество, им кажа да избират или Христос или самодивите и магиите, и че едното няма нищо общо с другото, ми трият мненията
от Тигър в 27.06.08 16:10
Отговори на това
Регистриран на: 17.05.08 09:33
Коментари: 217
П.С. Сега ги видях на снимка. Прощавай, ама тия не ми приличат на нормални хора.
от eureth в 27.06.08 16:32
Отговори на това
Коментари: 517
Не съди прибързно (или: по лице), а съди справедливо. Какво ли щеше да кажеш за Йоан по този начин... И какво трябва да кажеш за онези странни чернодрехи брадати субекти, които ... (хайде да не почвам). Но не казваш.

За тях свидетелстват почти официално, че са почтено семейство. А големият им син когато са го сложили в държаваното училище се е видяло, че е отличникът на класа и един от най-добрите в училището изобщо (не че това има кой знае какво значение за вярата, но даже и това). Директорът на училищния съвет, както и директорката на училището казват само добри думи за него и за обучението, което е имал преди това (дори директорът се възхищава относно някои аспекти, ако трябва да съм точен) .

От друга страна германските власти (за които вярващите в Исус са "паралелно" на тяхното явно антихристко общество) не са казали и дума срещу тях като семейство,

а те съвсем не пропускат да кажат такива неща, когато могат, а дори и когато не са верни. Например се опитаха да изкарат Мелиса Бузекрос луда и са я завлекли с една банда полицаи в психиатрията,
но свършиха в споменаването на правителството им в годишния доклад на САЩ (или ООН ? не помня) по въпросите за нарушаване на т.нар "права на човека".


от Тигър в 27.06.08 16:36
Отговори на това
Регистриран на: 17.05.08 09:33
Коментари: 217
За брадатите нищо не казвам, щото няма техни представители тук. Ако дойдат - ще кажа

Забележката ти за Йоан не я разбирам?

Сигурно са почтено семейство, не твърдя, че са престъпници. Но приличат на менонити. А менонитството си е просто форма на сектантски манастирски живот, но в семейство. Освен това не ми харесва изразът на лицата им. Просто не ми харесва, съжалявам.

Просто мразя матрицата.
от eureth в 27.06.08 17:14
Отговори на това
Коментари: 517
Е да, тук съдиите и палачите на не-"паралелното" общество,
след като са ги ограбили стотици евро чрез глоби, но все още не са доволни от резултатите (в смисъл, че родителите все още не искат да им "съдействат"),
са ги откарали в съда да ги обвиняват според ала-хитлеристкия закон за насилствено посещаване на обществено училище, с надеждата ако могат да ги осъдят да им вземат децата.

Да, едва ли им е весело в съда. Вероятно Исус също би могъл да бъде обвинен на онзи съд, понеже не е бил усмихнат. Зная че важността на двете е несравнима, но има принципно общи неща.

Казах за Йоан, защото Йоан, който е живеел в пустинята в не-“нормално“ облекло и е ял не-“нормална“ храна, че чак това е отбелязано от писателя, едва ли е приличал на нормален в очите на Израел. Понеже казваш, че не ти приличат на нормални хора.

Сега ти приличат и на менонити, и на секта, ...

Въпросът е дали Бог ги обвинява в нещо, нали. Ако не ги обвинява, а е с тях, няма проблем да са "секта", "менонити" или "капиталисти".

Ок, аз не мисля да ги защитавам - особено когато няма обвинения, подкрепени с факти, но пък има факти, които говорят други неща.


Въпросът е принципен, а не толкова за конкретния случай, т.е. че едни антихристи искат да отнемат децата на едни християни и да им промият мозъците в тяхната си светска религия.

Днес, все още ала-хитлеристката практика на германското правителство не е разпространена много и както разбрах от публикациите много германци бягат от Германия за да се спасят от подобно съдебно преследване и глоби от страна на държавата.

Утре ако стане така по целия свят и аз реша да образовам децата си в къщи, намеря им подходящи педагози, и т.н. какво ще стане? Вероятно същото, а на всичкото отгоре някои ще ме нарекат и менонит, секта или каквото там, понеже не се усмихвам добре на съдебната скамейка. Е, какво да се прави...Публикувай коментар
Относно
Потребителско име:
Коментар: