Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

chemtrails   judith butler   агент христо   вангелия гущерова   гомора   джендър   мъченичество   оправдание   разгласяване на радостната вест   син  

виж всички тематики

29.09.07 16:22  
eureth

Парламентарната Асамблея на Съвета на Европа се противопоставя на изучването на Tеорията на интелигентния дизайн в училищата наред с Tеорията на (само-)развитието (evolution).


антихристът,   еволюционизъм,   европейски съюз,   креационизъм
Коментари
от eureth в 29.09.07 16:41
Отговори на това
Коментари: 521
Някои отказват да признаят пред себе си, че т.нар. „научен метод“ се основава в края на краищата не на друго, а на... вяра. Но те разбира се търсят нещо, с което да изкарат тяхната вяра по-правилна от вярата в Божия син Исус от Назарет, и в неговото слово, чрез когото могат да получат вечен живот и да не бъдат осъдени за греховете си на Божия съд. Това нещо е т.нар. "наука", която някои се опитват да представят като синоним на "истина". Но методът на т.нар. „наука“ за добиване на знание не гарантира, че резултатът от този метод е истина. За това и някои от тях признават, че става дума отново за вяра.

Ако проповядват вярата макро-саморазвитие (evolution) в училищата в часове по естествени науки, защо да не се направи достъпна за изучаване и Теорията на интелигентния дизайн в същите часове?

Нима някои вярващи в т.нар. „наука“ ги е страх от това някой да мисли различно от тях?

Имаше един пишмян мин. председател, който си позволи наглостта да говори против Бога, споменавайки известния откъс от едно стихотворение: „..без Бог, без господар..“. Резултатите бяха видни на всички. Дано някои експерименталисти вземат предвид много подобни резултати от историята, за да имат добро бъдеще и наистина да бъдат учени.

А онези, които вече са започнали да ги обвиняват в "екстремизъм" - понеже се противопоставят на идеите на онези, които вярват, че представляват само-развили се маймуни в хора - е логично да очакват съответното бъдещо съдебно преследване и наказание от съответните (само)набедени само-развили се ("еволюирали") бивши горски обитатели.

Публикувай коментар
Относно
Потребителско име:
Коментар: