Още по темата
Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

гневът   джоузеф бейтс   женитба с невярващ   забогатяване   норман финкелстайн   предателство   саду сундар синг   спорове   съдът на мъртвите   устояване  

виж всички тематики

13.09.07 10:49  
george


От 2003 г. насам не спирам да повтарям, че ще дойде ден, в който сатанизмът ще поиска реално място в религиозния мир на България. Това не бива да се допуска, защото сатанизмът е антирелигия". Това заяви независимият народен представител Павел Чернев по повод днешния си въпрос към министър-председателя Сергей Станишев във времето за парламентарен контрол, предава агенция Фокус."Преди около 14 дни стана ясно, че проповядващите сатанизма в България са се самоорганизирали, самоидентифицирали и към настоящия момент те масивно, силно оказват натиск за регистрация. Това е обезпокоително", поясни Чернев.Той допълни, че всеки е свободен да вярва в това, което намира за добре, но едниствено и само, ако не накърнява чужди религиозни, етични или морални възприятия.

Според Чернев сатанизмът накърнява етичните, религиозните и моралните възприятия на всеки, който се идентифицира като християнин.
"Регистрирането и легализирането на сатанизма ще породи небивал по рода си проблем в религиозния мир на България. Някои прагматици се усмихват и казват: "Е, религии, какво толкова?". Всеки такъв прагматик бих го завел в Ню Йорк да съзерцава дупката на двете кули", подчерта Чернев. Той каза също, че 80% от масовите убийци в САЩ са доказали съпричастност към вярванията на сатанизма.По думите на независимия депутат привърженици на сатанизма действат в нашата страна от години, а днес те вече искат да действат организирано и да бъдат регистрирани.

"Много разчитам в дейността си против тази опасност да не бъда отново сам. Затова и отправям питане към премиера, защото тук не става въпрос за регистрация на още едно изповедание. Става дума за регистрация на едно изповедание, което ще обърне с главата надолу всичко, което ние считаме за морално и етично, категоричен бе Павел Чернев.


сатанизъм
Коментари
от eureth в 13.09.07 16:22
Отговори на това
Коментари: 521
Мисля, че е много важно от каква гледна точка трябва да гледа един последовател на Исус на този проблем.

Какво например би направил един Божий слуга като Павел? Демонстрация? Опит за лобиране в държ. администрация? Нещо друго?

От гледна точка на праведността и истината открита ни чрез Божия син нима само обсъжданата организация не е приемлива за вярващите в Исус?
В писмото си до вярващите, Йоан - ученикът, когото Исус е обичал - призовава вярващите ...да се пазят от идоли (а не например да преследват и унищожават по плът идолите на светските хора).
И също набляга на това да се знае, че само който има Божия син Исус (т.е. "познава го, вярва в него"), той има и Бащата, а който отрича Бащата и(ли) Сина такъв е антихрист (т.е. противник, враг на Божия помазаник Исус) и определено няма да види живот, а Божият гняв остава върху него.

Не мисля, че вярващите в Исус трябва да воюват по плът срещу антихристки организации, като обсъжданата поредна метаморфоза на отколешния сатанински бунт против Бога, изявяващ се чрез най-различни религии и заблуди битуващи у всички народи, вкл. българския народ. Най-добре Божиите хора да не спират да изявяват на света - но по Божия начин - кой е единственият истински Бог и чрез кого само има живот, и спасение от греха, и мир с Бога. Както се казва, външните (т.е. невярващите в Божия син Исус, светските хора) ги съди Бог.

от Julian в 14.09.07 09:47
Отговори на това
Коментари: 14
Тази позиция написана от eureth ме зарадва изключително много. Бих добавил само, че делата на тъмнината трябва да се изобличават.
Публикувай коментар
Относно
Потребителско име:
Коментар: