Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

апостолско-пророческото движение   гонения   единство   извъртане и манипулации   лк.:16:19   лъжепосредници   монсанто   ноевият ковчег   песимизъм   стефан георгиев гайдарски  

виж всички тематики

20.07.07 10:37  
george


Потвърдиха теорията за единен произход на човека от Африка

Анализ на хиляди черепи показва, че съвременният човек е тръгнал от един район в Африка и отхвърля теорията за разнородния произход, обявиха британски учени, цитирани от АФП и Ройтерс. Повечето учени приемат, че човекът е тръгнал от Африка преди около 50 000 години и се е заселил в Европа, Азия и Австралия. Има обаче някои, които твърдят, отново на базата на анализ на черепи, че дивергентните популации са се развили независимо в различни райони. Генетичните доказателства винаги са били по-силни за теорията за единния произход, а резултатите от сегашното изследване на 6000 черепа от научни колекции по целия свят категорично я подкрепят.

"Комбинирахме генетични данни с ново измерване на широка извадка черепи и така категорично доказваме, че съвременният човек произхожда от една-единствена област в Африка, пишат учените от университета на Кеймбридж в сп. "Нейчър".

Те изтъкват, че вариациите в размера на черепа и формата му намаляват колкото по-далече е намерен той от Африка, точно като вариациите на ДНК. Това намаляване на вариациите отразява факта, че макар и оригиналното африканско население да е било стабилно и разнообразно, във всеки етап от миграциите извън Африка са участвали малък брой хора. Това намалява различията. Най-много вариации има в Югоизточна Африка, признавана за люлка на човечеството. Резултатите от британското изследване показват също, че или не е имало смесване на хомо сапиенс и неандерталци, или то е било незначимо
еволюционизъм,   креационизъм
Коментари
от eureth в 21.07.07 23:53
Отговори на това
Коментари: 521
Всичко много хубаво, но те тези т.нар. "учени" днес вярват в едно, утре – в друго.
Не че има нещо лошо да се правят експерименти или да се изучават факти, но експериментаторите нито могат да гарантират, че изводите им са съвършено верни, нито пък, че ако утре повторят експеримента ще стане същото като вчера. Изобщо доста вяра и посвещение си трябва за упражняване на религията „експерименталианство с надежда“.
от Groove5 в 20.08.07 13:32
Отговори на това
Гост
Аз да си кажа честно, има доста интересни експерименти.

НО много пъти зависи точно какво иска да докаже учения. Ако е материалист дори и да получава по интересни резултати не би се замислил.

Интересна е квантовата физика, всъщност. Там се вижда, че совите не са това, което са.;-).
Публикувай коментар
Относно
Потребителско име:
Коментар: