Още по темата
Записки:
Секта
Форуми:
Секта
Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

белегът на звяра   граждански брак   идването на исус отгоре   исус - човешки и божий син   надзорници   наука   правомненийна църква   празни изказвания   прослава на бога   сателити  

виж всички тематики

RSS Емисии
rss1.0
16.07.07 11:58  
eureth


Демонична секта спонсорира министерство на културата.
Жертви гинат в града на Христос.

ДЕТЕ се задавя с орех и умира. Влак прегазва двама мъже в "Трабант". Пастор загива при загадъчна катастрофа. Скулптур на ангели изчезва безследно. Пребивана и държана под ключ майка приписва апартамент на сина си. Жени дават обет за безбрачие.

Тези трагични абсурди сполетяват хора, свързани със сектата града на Христос, известна още като тракийска църква или академия "Орфика". На 1 септември 2006 г. "Орфика" е регистрирана като меценат в министерство на културата. Дори официално фигурира в сайта под номер 3.

"Това легитимира сектата, която няма нищо общо с тракологията и спекулира с ниското самочувствие на българите, които имат нужда да са велики - категорична е видната траколожка Валерия Фол. - Трябвало е министерството да провери "мецената" най-малкото чрез БАН."

"Академия "Орфика" е регистрирана при нас - признава Радка Петрова, пиар на министерство на културата. - Не сме задължени да проучваме меценатите си."

Министерството твърди, че не знае колко пари е глътнало от "Орфика". Алибито е, че академията още не им е предоставила отчет за дейността си.

"Сектата "Градът на Христос" е проводник на демонични сили - контрира Десислава Пулиева от Центъра за религиозни иследвания и консултации "Св.св. Кирил и Методий". - Манипулира и зомбира съзнанието. Скритата цел е подчинение, финансово облагодетелстване и обсебване на чужди имоти. Сектантите работят без пари. Нещо като ангария - "Проводници" на демоничните сили са братята Цветан и Стефан Гайдарски. Двамата вербуват с хипноза. Сектантите са обсебени от пълно доверие и безкритичност."

Градът на Христос е общност на български интелектуалци. Тайнственото братство населяват авторитетни съдии,
прокурори, адвокати, служители в чужди посолства и бизнесмени. Има полицаи и шеф от "Пожарната". В редиците се мяркат и украинци с незнайна биография.

Сърцето на сектата събира хора на изкуството. Духовното ядро очертават оперни и естрадни певци, художници, скулптури, поети, режисьори и актьори.

Повечето от тях се събират чрез концерти и мистерийни драми, в които девойки с бели хитони извършват странни ритуали, копирани от тракийските легенди. Постановките на академия "Орфика" се играят в читалища из цяла България. Сектата засмуква най-запалените зрители.

Градът на Христос се разраства със страшна бързина. Основните клетки са в София, Варна, Русе, Хасково, Пловдив, Бургас. Съзаклятниците са над 200 само в столицата.
Общото между тях е, че са постигнали ниво в работата си, но се чувстват неразбрани. Сектата им внушава конфорт. Духовната общност е много сплотена.

Нови тимуровци, които разчитат по 24 часа в денонощието един на друг. Между тях има и хомосексуалисти. Пасторите знаят тяхната тайна. Научават я след задължителна изповед на четири очи. Тя е вратата към града на Христос.

В братството случайни хора няма. Влиза се през иглени уши. Нужни са препоръки поне от двама приближени до гурутата. Те гарантират за кандидата. Градът на Христос му прави пълно проучване на желаещите да се запишат. Одобреният се заклева в най-святото и в душата си да бъде верен на братството. Всички членове на общността живеят живот под наблюдение, твърдят вътрешни. Плащат за това да са в нея. "Всеки месец дават доброволен десятък - казва Десислава Пулиева от Центъра за религиозни изследвания от центъра за религиозни изследвания. - Това е една десета от месечния доход на членовете. - Мнозина приписват апартаментите си на сектата. После те се превръщат в храмове. Други харизват земите си. Тайното братство печели и от други пера."

Двамата водачи братя Гайдарски имат 2 000 декара гора в Троянския балкан. Готвят се да строят в планината остров Утопия
с малки еднофамилни къщички. Скрито убежището от света, в което всички да постигнат единствената си цел - съвършенството. "Който го постигне, ще говори на ангелите и те ще изпълняват неговите желания" - проповядват пасторите.

"Братята са измислили перфектна стратегия за манипулация и печелене на пари. - категорична е Пулиева. - Измислили са атрактивна компилация. Спекулират с тракийската тематика и откритията в тази област. Издигат в култ Орфей. Твърдят, че жрецът е издал Десетте Божи заповеди много преди Христос да се появи на земята. Те са пазени в кивот. После са изнесени в Египет. Според проповедниците египетските йероглифи произтичат от тракийското писмо. Оттам идва спекулацията, че християнството също е родено в тракийска люлка. Техният Бог е странна сплав между Христос, Дионис и Хорос, проявление на Амон Ра."

Гурутата са забъркали "гърмящ" коктейл от египетски, тракийски, вавилонски, финикийски, дори масонски символи и ритуали. С тези мрежи узурпират човешката воля. "Използват хипнотични техники чрез мантри, които повтарят многократно. Стига се до психическа зависимост и страх." - казва Десислава Пулиева.

Мозъкът на манипулацията е психиатър. Стефан Гайдарски, по-известен като Стив Гайд. В началото на 90-те емигрира в САЩ. Установява се в Лос Анжелис. Там основава институт за трансцедентални изследвания. В интернет страницата си предлага нетрадицоинни методи за лечение на спин, рак, наркозависимост, депресии, импотентност. Той е създател на града на Христос. Титолува се като посланик на града на Христос за планетата Земя.
Проводник на "дипломата" в България е брат му Цветан Гайдарски, днес епископ.

Той е завършил оперно пеене в консерваторията и е бил в хора на БНР. Цветан Гайдарски е харизматичен актьор с неустоимо обаяние. Баща е на четирима сина. Съпругата му е тиха женица, свикнала да е в сянката му.

Чаровният епископ постоянно шета из храмовете с пурпурни и бели мантии. Има огромен дървен трон, изписан с йероглифи. От едната му страна е подпрял меч, а от другата - царски жезъл с пиле от египетската митология. Храмовете копират вътрешността на египетска пирамида. Затъмнено осветление, дантелени и плюшени завеси. Зад тях не влизат простосмъртни. Те са запазенена марка за епископите, които извършват оракулски ритуали.

На жълта стена е нарисуван ястреб, емблема на движението. В друго помещение на храма е изкопиран голият мъж в окръжност на Леонардо да Винчи. Според някои тя е символ на хуманизма, а според други на хомосексуализма. Храмът е изпъстрен и с изображения на коленичили фараони, херувими и звезди с геометрични форми.

Пищните декори на храмовете събират по 20-30 души. Докато майките и татковците повтарят мантри до самозабрава и медитират, дечицата са изолирани. Затворени са в друго помещение. Обгрижват ги т.нар. "мами". Те им пеят тематични песнички и им разказват тракийски легенди. "Дори децата да пищят, майките им нямат достъп до тях, докато не приключи проповедта." - твърди Десислава Пулиева.
Мантрите тласкат към автохипноза и духовен оргазъм.

Градът на Христос наказва със строги санкции онези, които възроптават. Най-лекото наказание е отлъчване от групата. Провинилите се трябва да вербуват нови симпатизанти от други църкви. Волята на пастора са приема като мисия.

По-сериозното наказание е "Страшният съд". Той застига отцепниците и бунтарите. Един ден двама пастори се скарват. Търсят решение на спора от епископ Цветан Гайдарски. Той приема пасторите в храма заедно с жените им. Четиримата сядат в храма. Оперният певец намята пурпурната мантия и сяда на високия трон. Стиска меча и жезъла с египетския символ. Изслушва пасторите, докато жените им мълчат.
"Извади меча от ножницата, ококори очи, удари по масата и отсече: "Така рече Господ! Ти си прав и ти си прав!"

Това разказва участникът в съдебния процес Димитър Дикашев и продължава:" Решението на епископа се изчерпваше с няколко глупави общи приказки. Усещах, че съм в налудничава ситуация. Правосъдието в сектата се плаща. Колкото ти се откъсне от сърцето. Парите се дават в пликче."

Димитър вече е решил да напусне. Вместо пари, в плика е пъхнал брошури на сектата. "Ситуацията беше налудничава. Нямах място сред тези хора." - казва Дикашев. На една от проповедите той изобличава епископите. Тръгва си. Следват го и други отцепници.

Няколко месеца по-късно Димитър намира в пощенската си кутия
присъда издадена от Града на Христос. Преди това тя е четена пред всички за назидание. "Присъдата е пълна с проклятия и заплахи, че ще ми се струпат всички земни злини върху главата. Влиза в сила веднага и не подлежи на обжалване." - признава Димитър Дикашев.
Подобни присъди получават и други отцепници. " Има изменници, на които се случват странни неща." - уверява Десислава Пулелиева.
Дали е въпрос на самовнушение или лош късмет - никой не може да каже. Всичко изглежда като филм на ужасите.

Софийски пастор си бие камшика от братството. Емисари го молят да се върне. Той отказва. Заплашват го с възмездие от "невидимите сили на небесното ангелско войнство." Осъждат го, че е похулил Бога. След това 6-годишното му момче пострадва. Орех засяда в кривото му гърло. Детето прекарва 6 дни в кома и умира.

Двама пастори и жената на единия от тях пътуват с трабант в русенско. Спират на жп-прелез. Чакат пред бариерата. Прелитащият влак засмуква трабанта. Мъжете загиват на място. Оцелява съпругата Людмила. И до днес обитава града на Христос. Загиналите са завършили консерваторията. Напуснали са и имат присъди.
При мистериозна катастрофа загива и друг пастор, дезертирал от братството.

" Желателно е членовете на сектата да се женят по между си. - твърди Димитър Дикашев. - Ако си избереш партньор отвън, той трябва да стане член на сектата и да бъде одобрен от епископите."

"Понякога пасторите развалят бракове между бездетни. Разделят семейства - казва Десислава Пулиева. - Моралът е ретрограден е изпълнен с табута. Забранени са минижупите, високите токчета и дълбоките деколтета. Жените са длъжни да носят винаги сутиен. Част от тях имат забрана за брак. Те носят бели забрадки. Така гуруто разширява властта си над тях." - завършва Пулиева.


Втори текст:

Скулптор на ангели изчезва безследно. Обсебват го лъв и агне.

Веселият и миролюбив скулптор Руси Русев побеснява изведнъж. Запасва широк черен колан и два касапски ножа. Размахва ги като монах от манастира Шао Лин. Сипе закани. Крещи срещу пасторите от града на Христос. Разсича с ножовете пощенската им кутия.

Малко преди това са му направили "оракул". В тайнствения ритуал пасторите го карат да направи жертвен принос от 4 невинни души, за да се построи Вавилонската кула. Един ден Руси тръгва на работа. Никой повече не го вижда. Изчезва безследно на 36 г. Издирва се.
В началото е идеализмът. Руси е завършил художествената гимназия в София и се е дипломирал като скулптор във Велико Търново. Жени се за Ралица Денчева, талантлива и красива художничка. Двамата са заклети романтици. Търсят бягство от сивото ежедневие и се стремят към духовно съвършенство. Поет от Русе ги свързва с пастора Цветан Гайдарски. Зад колоритния оперен певец стоят художници, поети, театрали, музиканти. Всички те вярват, че ангелите ще слязат на земята и ще изпълнят желанията им. Руси, Ралица и новата компания заживяват като "един неразделен клас."

Къщата на скулптура и художничката в пернишкото село Студена отваря врати за братството. Гостите се точат един след друг. Цели кервани от коли се изнизват към планината. Разхождат се край рекичката на с. Чуйпетлово. Берат малини, въртят барбекюта, пеят и рецитират. Говорят си за града на Христос. Дискутират с часове как ще летят на крилете на ангелите. Всички са изрисували колите и къщите си с риби и рибни гербчета - един от ранните християнски символи.

"Пастор Цветан Гайдарски включи Руси в специална мисия - разказва майка му Венера Димитрова. - Трябваше да разкраси храмовете със свои скулптури."

Младият художник се вдъхновява. Изпод длетото му се раждат
ангели, лъвове, бикове, орли, кучета и други хищни птици. Негови дорийски колони украсяват тайните храмове, които са в апартаменти. Съпругата му Ралица също дава своя принос към града на ангелите. Рисува Исус Христос и Богородица, които приличат на наши съвременници от плът и кръв. Талантливата художничка изпълва храмовете с египетски йероглифи, библейски сцени и езически символи.

Творците правят безвъзмезден дар на храма. "За компенсация сектата обеща да свърже Руси с влиятелни бизнесмени. Те започнаха да му поръчват скулптури за именията си - разказва майката. - Десет процента от печалбите отиваха за църквата." В свободното си време скулпторът вае миниатюри - донкихотовци, шахматни фигурки и кончета.

Братята от "ангелския" град имат оферта за него. Те искат той да им прехвърли имоти и лозята на фамилията си. "Духовните" водачи се готвят да ги превърнат в рибарници. Обещават на скулптора, че ще му дадат 30 хил. евро за ателие. Някой ден в бъдещето.

"Не!"- отсича майката на Руси и разговорите приключват.
Художничката и скулпторът потъват в града на "ангелите". Стават все по-обвързани и зависими. Братството прераства в "Академия по тракология". Артистичната двойка задълбава в тайнството на древните мистерии. Заговоря на друг език - този на мистиката и разшифрованите символи. Не пропускат проповед и сбирка. Влизат в храмовете с парола. Правят и дискретен знак с пръсти, запазена марка на "христовия" град.

Един ден Руси проглежда.
"Синът ми откри в теориите на пасторите зрънца сатанизъм и заявки за вуду-магия - казва майката Венера. - Виждаше все повече и повече демонизъм в града на Христос. Руси рязко даде на заден. Беше 2004 г."

На събрание скулпторът скача срещу пастора Цветан Гайдарски. Засипва го с неудобни въпроси. Водачът на "христовия град" пламва от възмущение.

Оперният певец привиква Руси в храма насаме. Разиграва пред него ритуал "оракул". Намята пурпурна мантия. Кади с тамян. Пуска басов глас и реди мантри на тракийски. Вече е в кожата на древен оракул.
Скрива се зад аленочервена завеса. Там се "среща" с Бога. На завесата са извезани в златно египетски йероглифи и озирисов кръст, обърнат наопаки. В това време Руси е на колене. Моли се. Чака оракулът да се появи от алената завеса и да предаде "Божието" послание. Чува страховити думи, които по-късно споделя с майка си:
"Ще въдворя в теб психиката на лъв и агне. Ти си по характер воин и трябва да воюваш. Бог иска да направиш жертвоприношение на четири невинни души. За да може да се построи Вавилонската кула. Жена ти Ралица има магия за смърт. Грехът се плаща с пари или кръв."
Скулпторът се прибира в къщи и казва, че трябва да спаси половинката си. Търси ключ за разваляне на проклятието, но не го намира. Атакуват го мисионери от града на "ангелите". Искат да го прилапат обратно. Той отказва. Жена му също дава гръб на братството. Въпреки това Руси заживява с мисълта, че над семейството му тегне черна сянка.

"Искам да защитя Ралица някак си." - скулпторът плаче безутешно и вае восъчни фигурки на жени.

Майка му твърди, че изпада в депресия след оракулската сцена. Става лют противник на църквата. С ножовете прави на трески пощенската кутия на врага. Братството я заменя тутакси с бронирана. Цялата е в невъзможни за прочит символи, които бият на масонство и мистика.

Руси отговаря с нахлуване в храма. Прави на парчета някои колони и ангели, родени от неговата ръка. Настройва се революционно. Сдружава се с други отцепници. Планират да опожарят свърталищата. В последния момент скулпторът проваля заговора:"Това са произведения на изкуството! Пожарът е пъклено дело."
Руси се затваря в дома си в Студена. Променя се до неузнаваемост. Буйства като обсебен. Спи по 30 минути на нощ и скача в треска. "Избухваше и ревеше като лъв. Хвърляше чиниите с яденето. Така вилня три месеца - разказва Венера Димитрова и добавя: - После изведнъж стана кротък като агне."

Отцепникът пита най-близките си хора:"Как ме възприемате? Нали не съм убил човек, когато озверях? Бях лъв, но вече съм агне."
Скулпторът се разкайва. Иска да започне живота си отначало. Връхлита го отчаяние. След 10 години в братството остава сам. Той и домочадието му напускат апартамента на престижната ул. "Позитано" в София. Връщат се на село в Студена.

Няма гръб, няма пари. Скулптурите му се въргалят ненужни из двора. На Ралица й предстои изложба в шикарния хотел "София". Няма рамки за картините и й трябват пари. Руси се хваща черноработник в циментов завод. Отлива тръби и плочи. На пръв поглед всичко е спокойно. Но не е.

"Мамо, те ме следят ден и нощ. Казваха, че сме под тотален контрол и имат много начини да ни държат под наблюдение - трепери ваятелят. - Гледат ни всеки миг. През екраните на телевизора и джиесема."
Телефонът на Руси звъни през пет минути. Някой диша в слушалката, но гробовно мълчи. Скулпторът психясва. Хвърля джиесема си. Чупи го в земята. Разпарчетосва го целия. Търси чип за наблюдение. Майката води сина си на хомеопат. Предписват му чудодейни капки, заредени с памет от вода.

На 21 юли 2005 г. скулпторът се събужда към 7, 30 часа. Майка му сервира дежурните кафе и сандвич. Той тръгва на работа. Поема по пътеката към завода. От тогава изчезва безследно.
"Няма и косъмче, за което да се хвана - казва разследващият пред родителите му. - Това е сложна и непозната материя. Не сме компетентни в тази област."

Година и половина след изчезването майката се губи в догадки. Баща му пък го е ударил на епиграма. Изправил се е в центъра на двора и декламира поредната си творба:

"Невиждано яйце до днес се чака
велик, великден то ще донесе,
щом СДС за него кудкудяка,
а БСП лежи да го снесе!"

Всеки ден чакат синът им да отвори вратата.


Материалите подготвиха:
Даринка Николова
Надя Чолакова


За 24-ри часа:

Димитър Дакашев:


Бил е член на сектата от 1993 до 2004 г. От края на 1994 до 1998 г. е дякон, а през 1999 г. е ръкоположен от Стефан Гайдарски за пастор.

Ето какво разказа той:

"Сред ритуалите са заклеване, посвещане, молитви, трансцендентална медитация (повтаряне на определени мантри и заклинания, които според Стефан Гайд са на тракийски език). Той ги нарича великите тракийски думи на сила. Светлината е приглушена, кади се тамян, Цветан Гайдарски е с червена рокля, минава през завеса, на която е изобразен обърнатият сатанински кръст. Зад завесата е кивотът, както той го нарича. Какво прави там не знаем, защото не влиза никой освен него. Цецо нарича този ритуал оракул.

Аз знам за 10 домашни църкви в София, Цветан твърдеше че са 12. Има групи и в 10-тина големи града в провинцията. Групите ходят в храмовете по 1-2 пъти месечно по график за специалните ритуали. Иначе редовните сбирки са по 2-3 пъти седмично по домовете.
Въвлечени са поне 200-220 души, но това са само най-силно фанатизираните, ядрото на сектата. Отделно има голям брой хора на по-външните нива - в разни кръжоци, читалища, философски беседи и други по-свободни форми. Хората от тези по-външни кръгове на сектата даже може би не подозират, че са попаднали в нейната орбита. Те не се познават със Стефан. Тях ги манипулира Цветан. Целта е да бъдат въвлечени. Може да бъдат поканени на среща с някой епископ и да бъдат присъединени към някоя група, но изпитателният срок понякога продължава с години.

Йерархията е доста строга. Стефан и Цецо се водят архиепископи или първожреци. Под тях има 4 епископи или жреци. Това са Р. К., И. К., В. Д. и П. И..

Под епископите са пасторите или презвитеритер. Епископите получават заплата. Под тях има дякони, поне по 2-3 за всяка домашна група, които събират десятъка и даренията в едни урни. От края на 1994 до 1998 г. бях дякон на домашната група на Цветан Гайдарски, която тогава се събираше в дома му. Той й беше пастор. Всяка група от около 10-15 души трябва да има поне по 1 пастор, а епископите отговарят за по няколко църкви и са като надзиратели. Някои пастори биват канени и на специални ритуали в храмовете за общо служение с епископите и архиепископа.

Цветан и Стефан със сигурност живеят само от парите от десятъка и даренията. Получават над 500 лв месечно. Епископите и пасторите също са на месечна заплата, но тя е под 500 лв. Не всички пастори получават заплати, зависи от материалното им положение. Аз като пастор не съм взимал пари, а само съм давал. Не съм закъсвал за пари и това е сред основните причини да не ми е било чак толкова трудно да скъсам с тях.

Пасторът обикновено си има професия, но в сектата си събира групата няколко пъти седмично, проповядва, моли се с хората, изповядва ги. Това е основният способ за злоупотреба с информация. Заради това групата е доста сплотена и затворена - защото ги държат с информацията, която имат за тях и която самите хора са им дали по време на изповед. Представете си, че някой е бил прелюбодеец, хомосексуалист или е нарушил закона. С тази информация може да се спекулира, затова хората стават зависими. Познавам лично хора, шантажирани от Цветан Гайдарски. Хората се изповядват на лидерите си, те пък на по-горното ниво и така докато информацията стигне до първожреците. Така те узнават всичко за всички. Всеки поотделно бива обсъждан и за него се взема персонално решение. Участвал съм в това. Не рядко се е случвало да се обсъжда връзката на някой член с човек, който не принадлежи към сектата. Не може да се ожениш за човек, който не е в сектата. Много пъти се е случвало да се разпаднат връзки заради това. А когато цялото семейство е в сектата, обвързаността с нея е още по-голяма.

Някои видове образование и някои професии не са подходящи за членовете на сектата. Не е добре да си военен, защото това означава да приемеш подчинение и на някой друг освен на лидерите на сектата. Не трябва да има друг център на влияние.
Не е добре да учиш за богослов, защото може да се усъмниш. При природните науки по-скоро няма проблем.

Децата също са в сектата - има специални събирания за тях. Развеждат ги с колите в неделя сутрин в специални квартири където ги държат до обяд на един вид неделно училище. Там рисуват, пеят песни.
---------

За Стефан Гайдарски:
Той е начетен и интелигентен. Окултизмът и кабалата са основата на практиката му.

Познавам повече от 100 души само в София млади, образовани хора, които му вярват и го смятат за абсолютен авторитет. И за тях няма значение ако го опровергават професори историци траколози, защото за тях е важно какво той казва. В този смисъл е опасен човек.
В края на 1998 или началото на 1999 г. с него имахме поне 3 срещи по за няколко часа. Тогава тъкмо се беше върнал от САЩ. Брат му Цецо Гайдарски ми го представи като архиепископ Стефан от Лос Анжелис. Беше облечен в това облекло. При последната ни среща той ме ръкоположи за "емисар, или за свещеник на Божието царство, което идва на земята и което е Градът на Христос". Той се обяви за посланик на живия Бог. И за негов говорител. Тоест вече се е провъзгласил за месия.

Свещеническото име, което си е избрал - Мелхиседек, е на важна фигура от Библията. Мелхиседек е първият вписан цар и свещеник на Ерусалим. Патриархът на евреите Авраам дава десятък от всичкото си имущество на Мелхиседек. Неслучайно е избрал за свещеническо име Мелхиседек - заявява, че като него е посланик на живия бог и ако искаш да отидеш в небесното царство, той е посредникът за това. А също и че като на Мелхиседек трябва да му се плаща десятък.
---------

Около 1992 г. Цветан се сдоби с регистрация по Закона за вероизповеданията като едно от многобройните подразделения на Обединените божии църква (ОБЦ). Докъм 1996 г. църквата се казваше Нови Ерусалим и все още беше тип протестантско християнство. През 1998 г. Цветан прехвърли регистрацията на мое име, и сега е така. Дотогава все още можеше да се приеме, че доктрината им попада в най-широките граници на християнството, макар първите противоречия да се проявиха година-две по-рано. През 1999-2000 г. Цветан ме извика насаме и ми показа рисунки от египетски пирамиди и други неща, измислени от брат му. В крайна сметка излизаше, че върху рисунките в пирамидите те двамата са разчели молитвата Отче наш. Между другото картинката, която според него символизира Отче наш, я има и върху доларовата банкнота.
Тогава още нямаше нямаше храмове и ритуали.
---------

За присъдата: аз съм човек с дебели нерви. Но за един по-лабилен, по-суеверен човек, който е силно обвързан със сектата, това може да ти повлияе. Те вярват, че това, на което ги осъждат, наистина ще им се случи. Те отказват дори да говорят с напусналите, защото в присъдата, която е пусната в пощенските кутии на всички и е четена пред всички за назидание, се казва, че тази присъда ще се прехвърли и върху тях. Затова в момента нямам реален контакт с хора, които още са в сектата.

През 2004 г. Цецо ми каза, че баща му си е върнал от реституцията големи имоти в троянско. Допускам, че иска там да направи тип религиозна комуна, до която няма да имат достъп и контрол никакви държавни институтции.


epoch,   stephen guide,   бисер ангелов терков,   бисер данев,   валери донев,   венцислав иванов,   гайдарити,   гайдарски,   градът на христос,   димитър дакашев,   димитър манев,   емил добрев,   ивайло кастелиев,   ивайло маринов,   кирил минов,   красимир янакиев маринов,   орфика,   пламен донев,   роман кисьов,   секта,   стефан гайдарски,   стефан георгиев гайдарски,   стивън гайд,   цветан гайдарски,   цветан георгиев гайдарски
Коментари
от Mordecaii в 16.07.07 16:56
Отговори на това
Гост
Жалко, че не работи http://churchbg.com за да се видят дебатите във форума там на тази тема с участието на Гайдарски.
Погледнете в сайта http://www.lozata.info там има доста материали по темата.
от eureth в 17.07.07 11:35
Отговори на това
Коментари: 513
Цецо го познавам лично. Имаше един период, в който беше трудно човек да разбере, че става дума за сериозни отклонения от вярата и от Божия път. Въпреки, че още отначало забелязах странните му отклонения от Писанието и оттогава бях нащрек с него. Неконтролируемата му мания за контрол върху зомбитата-жертви е съвсем логично допълнение към сатанинските учения и практики на култа им, и египетско-"тракийска"-та им лудост. Жалко за хората, които са се повлекли след тях и може да загубят душите си във вечния огън. Мога само да благодаря на Бога, че ме е спасил от тях и ми е дал очи да видя, когато се опитаха и мен да ме впримчат в проклетата си секта.

Жалко че е нямало една камера да го заснемат как от онзи египетски изографисан сандък раздавал правосъдие с меч в ръка и с мантия... Горко, горко

от това е списък на гайдаритите зомбитата в 02.08.07 14:47
Отговори на това
Гост
[коментарът е редактиран от портала, като е скрита публикувната в коментара лична информация (с изключение на вече широко известна общественодостъпна информация) до изясняване на това, дали има правен проблем ако порталът остави обещственодостъпна публикуваната лична информация](Непълен) списък на лидерите в ню-ейдж сектата “Тракийска църква – ложа Гайдарски”, подредени по сан и влияние:


Сан, позиция име Адрес, тел. Образование, Професия, месторабота характеристика

Нео-месия, Върховен жрец- гуру, идеолог-миксатор на нова религия,
Стефан Георгиев Гайдарски
[*****************] http://www.institutet-science.com/
Психиатър – загубил правата си, 1990-2005 г. - Калифорния, живее само от сектата, ТМ-сеанси, оракул
Маниак-шизофреник, самозванец, ритуален поклонник на сатаната, паталогично-безскрупулен лъжец, псевдомасон, опасен!!!


Пророк, Върховен жрец- гуру, фронтмен, основател и координатор на сектата от 1992 г.
Цветан Георгиев Гайдарски [*****************]
[*****************] http://www.academiaorphica.org/about.html
ДМА – оперно пеене, БНР – хорист, живее само от сектата,
Академия орфика – самодеец, ТМ-сеанси, оракул
Самозванец, въздухар, фанатик, мания за преследване, опасен!!


Жрец, координатор
Венцислав Иванов
[*****************], безработен, живее от сектата
Фанатик, въздухар, проблеми със здравето, опасен!


Жрец
Роман Кисьов
http://www.litclub.com/library/nbpr/rkissiov/index.html
[*****************]
поет придава си важност, бездарник


Жрец
Петър Иванов
[*****************]


Жрец
Ивайло Кастелиев
[*****************] - капища на сектата
[*****************]
[*****************], често пътува в чужбина
Наивник – финансира сектата, слабохарактерен


Секретарка на капището на Славейков 8, Б, ет. 2, фондация “Градът”
Емил Добрев
Живее с Николай в [*****************]
[*****************],
фотограф, певец Мекушав, вероятно хомосексуалист


Секретарка на капището на Славейков 8, Б, ет. 2, фондация “Градът”
Николай
[*****************]
[*****************]
вероятно хомосексуалист, податлив на натиск


Съветник
Бисер Ангелов Терков
[*****************]
[*****************]
Слабохарактерен, податлив на натиск


Ръководител на група, мотиватор на роднините си
Димитър Манев
[*****************]
[*****************]
наивен


Ръководители на група
Синовете на Димитър Манев
Компютърен специалист


Ръководител на група
Красимир Янакиев Маринов
[*****************]
[*****************]
[*****************]
Мания за контрол


Валери Донев
[*****************]
[*****************]
[*****************]
[*****************] – дава работа на сектантите
Финансира сектата


Ръководител на домашна група
Пламен Донев [*****************]
[*****************]
[*****************]
Наивен, слабохарактерен


Ръководител на домашна група
Кирил Минов *************
***,
[*****************]
Наивен, фанатик


Съветник
Севдалин, (жена му е [*****************]) [*****************]
[*****************]
Наивен, не е наясно


Бивш ръководител на домашна група; след 1998 Цветан му прехвърля юридическата регистрация на църквите в София и Троян
Димитър Дакашев
www.lozata.info [*****************]
[*****************]
[*****************]
Наивен, финансирал сектата до 2003,
[вече e] противник [на сектата], разобличава [сектата]. . .


Ръководител на домашна група
Бисер Данев
[*****************]
[*****************]
наивен


Ивайло Маринов
[*****************]
[*****************]
наивен


Ръководител на домашна група
Христо
[*****************]
[*****************]


Съставил: Д. Дакашев
21 юли, 2007

от Анонимен в 11.08.07 18:33
Отговори на това
Гост
Стефчо е шизоиден. Няма две мнения.
Който иска да следва луд човек - негов личен избор. Какво може да се направи според вас.
от eureth в 11.08.07 20:41
Отговори на това
Коментари: 513
Мисля си, че ако Бог за известно време допуска толкова много лоши неща да стават по земята (вкл. и тази секта да функционира и да завлича, и да заблуждава доста хора) то какво друго остава, освен човек да ходатайства пред Бога за спасението на тези хора, и също да се разпространява информация за тях, за да се знае какво учат и правят, и така някои хора евентуално да се предапзят, а други да напуснат "Градът на Гайдарите".

от Анонимен в 12.08.07 16:28
Отговори на това
Гост
Прав си, трябва са се моли. Аз лично за тези хора не съм се молила. Не знам защо, но май трябва.
Така с разговори иизнасяне на данни никой вече силно въвлечен няма да се измъкне. Те представят това, което пишем като пропаганда, гонение и прочие.
Но може с молитва на някой нещо да заработи в сърцето и ума и да започне да търси и друго мнение.
Рано или късно истината ще излезе. Просто защото шизофрниците мирни не седят. Я ще стане трагедия, не дай Боже, я нещо друго което с крайната налудничавост ще отвори очите на хората. Но времето, загубеното време... няма кой да върне. Няма кой да върне пропиляната младост и потенциал.
Нали това еи задачата на противника-дявола, който не спи. като не може да погълне човека, поглъща му времето и силите.
от Groove5 в 20.08.07 13:23
Отговори на това
Гост
Мм, странно, този Дакашев не знам що за християнин е , но като съм чел негови писаници из форумите, че той пише много злобни, цинични и вулгарни неща.

Не се притеснява да използва всякакви мръсни думи...странно ми е такъв човек да се приема като свидетел за каквото и да е.

Предполагам всичко е на лична основа.

Аз лично не оправдавам никакви такива "то е за Бога", ако правиш нещо за Бога то трябва да е по неговите методи, Христос все едно някъде си е позволил да псува и т.н.

Така че изглежда това си е чисто и просто на лична основа, облечено в богообразно "спасяване на заблудени души".

Начина по който този индивид говори просто показва какъв е отвътре.

Начина му на "гонене на вещици" е много показателен. Пък и най-малкото да използва медии, които са виновни за отношението на хората към протестантското християнство като сектантство и да си съчинява истории.

Просто по методите човек може да разбере много неща:-).

Аз имам например приятели Дъновисти, но никога не бих си позволил да им публикувам из интернет лични данни и т.н. Говорим си с тях, в крайна сметка, ако не приемат отговорността си е тяхна. Но пак ги уважавам, понеже уважавам решението на Бога за линият избор.

Свещено право.

Интересно ми е този индивид дали ще скочи и срещу дъновисти, будисти, кришнари, чалга културата...

Нали иска да оправя света...

Съмнявам се...ще го изядат с парцалите...хехе.

Както се казва...добрите намерения могат и до Ада да те заведат.:-).

А за зомбитата...на мен ми е странно развиващи се хора,като актьори, адвокати, прокурори и др. да са лесно манипулирани....не знам дали познавате такива хора, но как да кажа...почти невъзможно е това за което говорите.

А и истината е, че ако нещо е от Бога, то ще си остане, ако не е, няма. Но въпроса е, че ако е от Бога...ще е жалко за този, който рита срещу Бога...

В словото е казано по много мъдър начин, ама нещо никой няма мъдрост напоследък, само действат първосигнално. Но така е, народа е глупав.

Обича популистите, най вече тези, които вдигат шум и симулират някаква дейност. А Господ всъщност иска съвсем друго нещо.
от eureth в 20.08.07 15:01
Отговори на това
Коментари: 513
Евентуалното недобро държание на даден човек, не променя друго отделно зло.

Например това, че мнозина хора с евентуално лошо държание отхвърлят и осъждат делата и ученията на Хитлер, не прави Хитлер по-малко зъл и ученията му по-малко зли.
Но на никой не би му хрумнало да се фокусира върху не-добрите критици на Хитлер.
Освен ако може би всъщност не иска да защити Хитлер... ?

По един или друг начин Бог прави така, че още сега излизат наяве някои неща, които е той решил да излязат наяве още сега, за да се предпазят различни хора, а други да се спасят от дадено зло, под което са попаднали.
Явно така става и с гурутата на града на гайдаритите-тракийци, който между другото няма нищо общо с протестантството, ако и да се кичи с име, в което се съдържа поредицата от букви „...протестант...“.

За кое е по-важно да се говори и знае, така че да се предпазят хората и да си вземат поука пред Бога - за провалите на несъвършените критици на Хитлер или за грандиозните бесовски дела и учения на Хитлер, поради който са загинали толкова милиони хора и толкова държави са били разбити?

Та като си заспрягал „Ада“, кой ли според Бога е повече за ада - Хитлер или критиците му? ...

Грижа те е за доброто държание на критиците на града на гайдаритите?
Или за реномето и просперитета на гурутата на града на гайдаритите?от Groove5 в 20.08.07 16:05
Отговори на това
Гост
Не, интересно ми е, защото съм свидетел на много клевети срещу хора, и в не-религиозния живот и не съм свикнал да вярвам на всичко написано. Особено като знам как някои хора добре си плащат за статии и прочее.

А за въпросния индивид...как да кажа...не можеш да си позволиш, дори в Божието име да говориш такива гнусотии.

На мен ми мирише на лична разправа. Не за Бога, както се изкарва.

Нищо де, на теб може и да не ти пречи да дружиш с хора, които говорят мърсотии..в името на Бога!?!?!

А за критиците, сигурно и много от критиците му, ще са с Хитлер....хехе.

Но ми кажи дали е морално да се дават лични данни на хора и да се клеветят...това е най-малкото незаконно.

Ще кажеш пада им се, сектанти са.

Но и ти влизаш в това число и аз и всички. Кой определя коя вяра е най истинска? (хехе освен Папата, той нали си каза, че само католическата е истинска...хехе).

Просто това не е начина...по същата причина всяко протестантско събрание си е секта, която иска да привлича нови членове.

И това е истината, всеки иска нови членове.

Независимо дали става дума за религия, вяра, политика...

Тук не става за не-добри критици, а за хора без морал.

И Михаил не посмя да каже хулителна дума на Сатана докато се бореше за Мойсеевото тяло, а някой с най-голяма охота раздават...правосъдие...

И ми е интересно, тогава какво да се прави с будисти, кришнари, дъновисти и т.н.?

Просто като нещо не е от Бога, то Господ си действа. Ама такива "кръстоносци" носят само хули на Божието име.


от Groove5 в 20.08.07 16:29
Отговори на това
Гост
Иначе нормално е да е битка за човешки души....тя е навсякъде, в рекламата, в политиката, в науката, още повече във вярата.

Но с насилие не се печели.

Прости търсещите и мислещите хора винаги ще изберат по превъзходното.

А и всеки човек си избира...има глава на раменете, а ако някой лесно се манипулира, то него навсякъде ще го манипулират...в църква, в работа...навсякъде.

Иисус Христос не се сещам някъде да се занимаваше с теориите им, освен с тези на фарисеите...хората отиваха след него, просто защото виждаха много по превъзходен дух в него, отколкото в наставниците им тогава...

Така се печели.

А ако христинянството е слабо.....проблема не е в новите учения, а в самото него.

В момента в който тръгнеш да казваш и да налагаш истинската вяра, тогава някой и на теб ще ти наложи в какво да вярваш...я държава я друго нещо.

А всички сме минали през това, особено през време на комунизма.

А аз мога ако искам да вярвам и във последното преселение на Великата Мухоморка и никой няма какво да ми каже....това е.


от eureth в 20.08.07 17:09
Отговори на това
Коментари: 513

На мен също ми е интересно.

Може и да ми пречи, но все пак ти не знаеш това, за да можеш вземеш отношение.

Коментарът за гайдаритите не съм го писал аз. Иначе ти твърдиш, че нещата, които съответният човек е написал в съответния коментар са клевети. На мен лично ще ми е интересно да зная, каква е истината от твоя гледна точка, относно нещата, които ти твърдиш, че са клевети. Ти свидетел ли си на съответните неща? Кажи тогава каква точно е истината и защо написаните неща в коментара са клевети. Клевети ли са или не са клевети? (Иначе лично аз не бих одобрил клевета.)

По-добре да не казваш какво аз ще кажа преди да съм го казал, да не би да се окажеш клеветник. Също - и в какво число влизам, като не знаеш тези неща.

Бог отдавна е декларирал коя е истината. Въз основа на това, много Божии хора с Божието одобрение са обявявали много неистини за неистини. Те не са „папа“ и няма нужда да са. Ако ти критикуваш това, което Бог одобрява тогава се явяваш Божий противник.

Между другото от прочетеното на lozata.info не оставам с впечатление, че Дакашев изобличава това, че някой искал да набира членове за нещо.

Според теб „какво да се прави с будисти, кришнари, дъновисти и т.н.“? И според теб какво казва Бог да се прави с тях?Просто като нещо не е от Бога, то Господ си действа. Ама такива "кръстоносци" носят само хули на Божието име.


В това, че някой е предупредил вярващите за едно сериозно лъже-учение и -практики няма никакво противоречие с това, което си казал. Или ти не искаш Бог да действа по един или друг начин, както смята за добре, и вярващите в Божия син да научават за разни такива неща и да могат да се предпазят?


от Анонимен в 20.08.07 17:28
Отговори на това
Гост
"Бог отдавна е декларирал коя е истината. Въз основа на това, много Божии хора с Божието одобрение са обявявали много неистини за неистини. Те не са „папа“ и няма нужда да са. Ако ти критикуваш това, което Бог одобрява тогава се явяваш Божий противник."

Да бе, всеки човек, деноминация сам/а си изкривява нещата.

Всеки си вярва в каквото иска и си го доказва от Библията. Сатана също така правеше...той си цитираше библията.

"Между другото от прочетеното на lozata.info не оставам с впечатление, че Дакашев изобличава това, че някой искал да набира членове за нещо."

Аз оставам с друго мнение от лозата..този човек слага и знака на ЦСКА като сатанински.

На мен ми е писнало от такива конспирации и глупости, които всеки здравомислещ човек би се замислил.

А за събитията, ти бил ли си свидетел, или приемаш свидетелството на някой, който се държи цинично, говори мърсотии и т.н.

"Клевети ли са или не са клевети? (Иначе лично аз не бих одобрил клевета.)"

Съмнявам се...вече си ги приел за верни:-).

Но този човек побликува имена, лични данни на хора?

Това е противозаконно, най малкото защото няма доказателства.


"Според теб „какво да се прави с будисти, кришнари, дъновисти и т.н.“? И според теб какво казва Бог да се прави с тях?"

Аз знам, въпроса е дали ти знаеш.

Ако християнството не може да покаже предимството си..значи е по банално и от папата.

от eureth в 20.08.07 18:00
Отговори на това
Коментари: 513

Иначе нормално е да е битка за човешки души....тя е навсякъде, в рекламата, в политиката, в науката, още повече във вярата.

Няма нищо нормално някой да се бие за да вземе душата ти или да те заблуди и така да погуби душата ти във вечни неугасим огън, за който Божият син говори. Иначе битката, която Единственият истински Бог води за душите на хората – за да ги спаси от смъртта и греха и да въведе във вечното си царство онези от тях, които приемат Божия единороден син Исус от Назарет - няма нищо общо с битките на р разни безбожници или лъжеучители.
Рекламите се правят за това ти да дадеш парите си (т.е. най-често своя труд през краткия си живот) на търговците срещу тяхната стока.
А Божията вест е оповестена от Бога чрез слугите му за това Бог да ти даде вечен живот, праведност и радост в изобилие в Божието царство.
Хората вземат, защото нямат.
Бог дава защото има и обича света, и за това е дал сина си да умре да понесе греховете на света и така всички които вярват в него да имат вечен живот и да не бъдат осъдени в огъня.

За спасението на света Бог е дал любовта си – жертвал е най-скъпото си, за да живеят тези, които повярват в Божия син, Исус от Назарет – понеже няма друго име, чрез което хората да могат да се спасят, както и сам Божия син заявява.
Но за онези, които откажат да се покорят на Божията заповед да променят мисленето си и да се откажат от делата на смъртта, и да повярват в Божия помазаник, Божия син Исус от Назарет и да му се покоряват като на върховен господар и цар (понеже той наистина е такъв), Бог казва, че е приготвил неугасим огън за такива бунтовници.Иисус Христос не се сещам някъде да се занимаваше с теориите им, освен с тези на фарисеите...хората отиваха след него, просто защото виждаха много по превъзходен дух в него, отколкото в наставниците им тогава...

Така се печели.


Напротив, Божият син е изобличил много такива „теории“, например преданието на старейшините и самите тях, лъжеученията на садукеите, които са отричали това, че Бог ще съживи мъртвите хора в тела, преди съда, лицемерието на фарисеите. И т.н. дотолкова, че в един момент те са се страхували дори да се опитват да му задават провокиращи въпроси, понеже със своята Божия мъдрост (понеже той е Бащата на вечността, Алфа и Омега - Началото и Краят) той ги е смълчал и те не са можели да му противоречат, а след това замислят и извършават заговор за неговото убийство (като така извършват Божият воля, понеже за това Бог е пратил сина си в света – да бъде убит несправедливо и така чрез своята смърт да освободи от смъртта онези хора, които повярват в него). И също така на всеослушание е заявил кое е истина и кое лъжа, за да знаят хората и тези които обичат истината да повярват истината и Бог да спаси душите им, а тези които мразят истината да отхвърлят истината и да бъдат осъдени във вечния неугасим огън.


Бог никога не е говорил за християнство. Бог е говорил за себе си и за своя син, чрез когото спасява греховния свят от греха и смъртта.
Бог не е слаб и Божият син съживява от мъртвите тези, които иска – и в духовен смисъл и в телесен.


Божият син е заповядал на своите пратеници в света да отидат по всички народи и да разпространят истинската вяра – вярата в него, Исус от Назарет - да научат всички народи и да им заповядат да пазят всичко, което той им е заповядал и да ги потапят в името на бащата и сина и светия дух за опрощаване на греховете им. Така много хора от народите са получили Божията благодат и вечен живот и са се спасили от греха и смъртта, а и от заблудите които народите са вярвали, а някои и сега вярват.

За съжаление някои хора не са следвали Божия син и неговите заповеди и вместо да имат поведение като примера на Божия син и на неговите пратеници и Божието учение, са си измислил свои учения и са започнали да вършат зло на други хора, представяйки своите учения за Божии учения и оправадавайки злините си с това че уж правили това в името на Бога. Т.нар. „света инквизиция“ е добър пример. Поради това Божието учение е било много пъти несправедливо оплювано, а и днес често става така.

Но това което се оплюва най-често няма нищо общо с Божието учение, и сам Бог също осъжда лъжеученията и се гневи на онези, които ги измислят и разпространяват.

Разбира се, че имаш способност да вярваш „във последното преселение на Великата Мухоморка“. Бог не ни е отнел дадената ни от него способност да вярваме какви ли не неща, именно затова Бог ще съди онези, които са отхвърлили Божия син и не са повярвали в Него и така са презрели пролятата свята кръв на Божието „агне“, Исус, и безценното спасение на душите си от Бога, което са можели да получат даром.

Защото Бог толкова обикна света, че даде своя единороден син, за да не се погуби никой, който вярва в него, а да има вечен живот. Понеже Бог не е пратил сина си на света за да съди света, а за да бъде светът спасен чрез него. Който вярва в него не е осъден; който не вярва е вече осъден, защото не е повярвал в името на единородния Божий син.

И ето каква е присъдата: Светлината дойде на света, и хората обикнаха тъмнината повече от светлината, защото делата им бяха зли. Понеже всеки, който върши зло, мрази светлината, и не отива към светлината, да не би да се открият делата му; но който постъпва според истината отива към светлината, за да се явят делата му, понеже са извършени в съгласие с Бога.


от eureth в 20.08.07 18:26
Отговори на това
Коментари: 513


"Бог отдавна е декларирал коя е истината. Въз основа на това, много Божии хора с Божието одобрение са обявявали много неистини за неистини. Те не са „папа“ и няма нужда да са. Ако ти критикуваш това, което Бог одобрява тогава се явяваш Божий противник."

Да бе, всеки човек, деноминация сам/а си изкривява нещата.

Всеки си вярва в каквото иска и си го доказва от Библията. Сатана също така правеше...той си цитираше библията.


Виждаш ли, Божият син Исус също е цитирал Св. Писания. Явно той също попада под твоята критика. Ако дори самият създател не е достоен за твоето одобрение, не е чудно, че на практика отхвърляш онези негови слуги, които по негова заповед са отишли да научат всички народи на това, което той им е заповядал.

Тогава Исус се приближи към тях и им говори, казвайки: Дадена ми е всяка власт на небето и на земята. И така, идете и научете всички народи, и потапяйте ги в името на бащата и сина светия Дух, като ги учите да пазят всичко което съм ви заповядал; и ето, аз съм с вас през, всички дни до свършека на епохата.А за събитията, ти бил ли си свидетел, или приемаш свидетелството на някой, който се държи цинично, говори мърсотии и т.н.

В случая не съм аз този, който свидетелства."Клевети ли са или не са клевети? (Иначе лично аз не бих одобрил клевета.)"

Съмнявам се...вече си ги приел за верни:-).
Ти не си доказал(а), че това са клевети.
И аз не съм казал дали и в какво точно вярвам от изложения материал.
Защо искаш да ме обвиняваш несправедливо?Но този човек побликува имена, лични данни на хора?
Това е противозаконно, най малкото защото няма доказателства.

Можеш ли да посочиш текста на действащ в момента закон, който забранява публикуването на такава информация?"Според теб „какво да се прави с будисти, кришнари, дъновисти и т.н.“? И според теб какво казва Бог да се прави с тях?"

Аз знам, въпроса е дали ти знаеш.

Да, зная.Ако християнството не може да покаже предимството си..значи е по банално и от папата.

Тъй като лично аз не се асоциирам с определение „християнство“, то мога и да не взимам отношение по това.
Но все пак да кажа, че тъй като Божият син, Исус от Назарет, е доказал в историята на човечеството превъзходството на това, човек да го познава лично и да приеме от него вечния живот и опрощението на греховете, които той дава, заради своята саможертва и любов към греховното и зло човечество, то най-разумното е човек да го потърси и да не отстъпва от вярата в него и от безценното богатство, което той ни дава и ни обогатява.
Както се казва там: “Той стана беден, за да станете вие [т.е. вярващите в него] богати“ (по памет)от Groove5 в 20.08.07 19:06
Отговори на това
Гост
"Рекламите се правят за това ти да дадеш парите си (т.е. най-често своя труд през краткия си живот) на търговците срещу тяхната стока."

Рекламите са си баш вече на концепции за живота...

така че примера ми е доста уместен.

.

"Виждаш ли, Божият син Исус също е цитирал Св. Писания. Явно той също попада под твоята критика. Ако дори самият създател не е достоен за твоето одобрение, не е чудно, че на практика отхвърляш онези негови слуги, които по негова заповед са отишли да научат всички народи на това, което той им е заповядал."

Никъде не съм кааал такова нещо, просто си преиначаваш както си искаш думите ми:-).

Или просто си циклиш на едно място.:-).

"Разбира се, че имаш способност да вярваш „във последното преселение на Великата Мухоморка“. Бог не ни е отнел дадената ни от него способност да вярваме какви ли не неща, именно затова Бог ще съди онези, които са отхвърлили Божия син и не са повярвали в Него и така са презрели пролятата свята кръв на Божието „агне“, Исус, и безценното спасение на душите си от Бога, което са можели да получат даром."

Да, точно за това никой няма право да ти се бърка там, където и Господ не ти се бърка.

. Всеки сам решава на къде да поеме и никой няма моралното или каквото и да е право да го кара да вярва в каквото и да е.:-)

А този индивид се опитва точно това, като клевети хора и говори мърсотии. Нещата са много ясни, за този, който има очи да ги види.

Айде приятно псукане на цитатчета от Словото.


от eureth в 20.08.07 19:55
Отговори на това
Коментари: 513

"Рекламите се правят за това ти да дадеш парите си (т.е. най-често своя труд през краткия си живот) на търговците срещу тяхната стока."

Рекламите са си баш вече на концепции за живота...

така че примера ми е доста уместен.


Не мисля че е уместно, да се сравняват търговски похвати за увеличаване на печалбата за своя си полза, с Божието (нямам предвид човешко дело, а Божието) спасително дело (както ти казваш, че било "...нормално..." и то "...още повече във вярата..."). Понеже рекламиращите фирми търсят своята си печалба от клиентите си, а Бог търси нашата печалба чрез (така да се каже) обедняването на собствения му син.

"Виждаш ли, Божият син Исус също е цитирал Св. Писания. Явно той също попада под твоята критика. Ако дори самият създател не е достоен за твоето одобрение, не е чудно, че на практика отхвърляш онези негови слуги, които по негова заповед са отишли да научат всички народи на това, което той им е заповядал."

Никъде не съм кааал такова нещо, просто си преиначаваш както си искаш думите ми:-).

Или просто си циклиш на едно място.:-).


Ти каза: "Всеки си вярва в каквото иска и си го доказва от Библията. Сатана също така правеше...той си цитираше библията."

И аз ти казах, че Исус също го е правил, съответно ти не можеш да доказваш, че да се цитира Писанието е зло, понеже по този начин обвиняваш и самия Божий син, понеже и той е цитирал Писанието (да не споменявам, че споменяваш там и сатаната).

Затова не е зло да се цитира Писанието. Да се изопачава е ясно че е зло, но има огромна разлика от цитиране до изопачаване."Разбира се, че имаш способност да вярваш „във последното преселение на Великата Мухоморка“. Бог не ни е отнел дадената ни от него способност да вярваме какви ли не неща, именно затова Бог ще съди онези, които са отхвърлили Божия син и не са повярвали в Него и така са презрели пролятата свята кръв на Божието „агне“, Исус, и безценното спасение на душите си от Бога, което са можели да получат даром."

Да, точно за това никой няма право да ти се бърка там, където и Господ не ти се бърка. Всеки сам решава на къде да поеме и никой няма моралното или каквото и да е право да го кара да вярва в каквото и да е.:-)


Аз също не намирам основание в казаното от Божия син Исус и учениците му след това, някой човек да има право да насилва друг човек да вярва нещо.
Но относно изобличаването на делата на тъмнината се казва: „Не участвайте в делата на тъмнината, а по-добре ги изобличавайте“. Затова няма нищо зло пред Бог да се изобличи зло дело.

А този индивид се опитва точно това, като клевети хора и говори мърсотии. Нещата са много ясни, за този, който има очи да ги види.


Засега ти нищо не си доказал от твоите обвинения, а само сипеш обвинение след обвинение, и на всичко отгоре сам се осъждаш като говориш против подобно поведение.
Ако се окаже, че обвиняваш лъжливо тогава това е клевета от твоя страна.


А иначе ако Дакашев е говорил неприлични думи, каквито Бог не одобрява (предполагам, че това имаш предвид под „мърсотии“) тогава ако той не се откаже от това и не спре да го върши, то Бог ще го съди, така е казал Бог за греховете.
Но дори и Бог да осъди Дакашев това няма да оправдае тебе. Както Божият слуга е казал: „Затова и ти си без извинение, о човече, който и да си, когато съдиш другиго; защото в каквото съдиш другия, себе си осъждаш; понеже ти, който съдиш, вършиш същото“Айде приятно псукане на цитатчета от Словото.


Виждам че остави много въпроси и позиции изказани по-горе без отговор и също се опитваш да внушиш, че едва ли не е зло някой човек да каже какво пише в Божиите книги.
Но така или иначе, Божието слово е светлина в пътя ни. Божиите спасителни думи могат само да си ни от полза, поне преди да приключи времето на Божието благоволение (след което ще настъпи времето на Божия гняв), в което имаме възможност да приемем Божия син Исус от Назарет и да получим от Бога опрощение на греховете ни, мир с Бога, и вечен живот, даром.
Дано да намериш мира с Бога, чрез познаването на единствения Божий син, Исус от Назарет, и то по-скоро.


от Groove5 в 21.08.07 11:43
Отговори на това
Гост
"Засега ти нищо не си доказал от твоите обвинения, а само сипеш обвинение след обвинение, и на всичко отгоре сам се осъждаш като говориш против подобно поведение.
Ако се окаже, че обвиняваш лъжливо тогава това е клевета от твоя страна."

На мен ми е писнало (а и не само на мен) от християнската арогантност и това, всеки да мисли и да издава декрети, че само той има правата вяра.

Сигурно ти четеш най-правилно Библията...

Още повече, че публикуваш материали, които ти сам не знаеш до колко са верни, както казах, а и ти може да се разровиш, са писани от индивид, който си търси лична облага или лична разправа, използвайки всякаки гнусни средства. Определено не-християнски.

Това само по себе си е достатъчно доказателство.

"А иначе ако Дакашев е говорил неприлични думи, каквито Бог не одобрява (предполагам, че това имаш предвид под „мърсотии“) тогава ако той не се откаже от това и не спре да го върши, то Бог ще го съди, така е казал Бог за греховете."

Под мърсотии имам в предвид, каруцарски мърсотии. Може да провериш ако искаш.

Не просто някой малка лоша думичка, а гнусни псувни.

По същия начин някой може и твойто събрание да оплюе, да го изкара сатанинско или каквото и да е, да публикува лична информация за сектантите и да изкара, че всъщност служите на дявола.

А и изобличението от Бога се познава, защото носи Божият Дух, ако четеш Откровението, там където пише за Божиите Църкви, там ще видиш как Господ изобличава, как винаги показва правилния път, не клевети, а изобличава. И между двете думи има голяма разлика.

А от думите на този човек, може да се види всичко но не и "изобличаване" на тъмнината.

По делата им ще ги познаете.

Но може би просто християните обичат жълтите вестници и са готови да вярват на всякакви измамни духове, без да потърсят от Бога, дали това е така. Не просто от идеологийките си, а от Божия Дух.

Защото идеологийките ще паднат в един момент и ще остане само това, което е в сърцата на хората.

Както и като фарисеите искаха да погубят Христос, единият от тях ги посъветва да не бързат а да изпитат нещата, защото ако е от Бога ще се намерят Богопротивници.

А и както знаем...представите на фарисеите за Божия Син, за Помазаника по никакъв начин не съвпадаха с това, което беше Божият Син.

Просто човек трябва да изпитва нещата.

Има хора, които вярват по по-различен начин в Божия Син, има православни, католици, всякакви видове протестанти...всеки си има начин да се кланя на Божия Син и никой не може да каже кой е най-правилния начин за това.

Освен ако не е ислямизиран фанатик или арогантен, християнин, който си мисли, че само той най-добре
тълкува Словото.

А както знаем дълбочините в Божието Слово са неизмерими.

НЯма човек на тази земя, който да каже, че го е разбрал.

То не е някакъв наръчник. Как да живеем по добре и такива глупости, каквито много християни искат да го изкарат.

За това и става объркване с тълкуването, защото е важно на какъв дух си, като го четеш.

.
от eureth в 21.08.07 19:41
Отговори на това
Коментари: 513

"Засега ти нищо не си доказал от твоите обвинения, а само сипеш обвинение след обвинение, и на всичко отгоре сам се осъждаш като говориш против подобно поведение.
Ако се окаже, че обвиняваш лъжливо тогава това е клевета от твоя страна."

На мен ми е писнало (а и не само на мен) от християнската арогантност и това, всеки да мисли и да издава декрети, че само той има правата вяра.

Сигурно ти четеш най-правилно Библията...

Още повече, че публикуваш материали, които ти сам не знаеш до колко са верни, както казах, а и ти може да се разровиш, са писани от индивид, който си търси лична облага или лична разправа, използвайки всякаки гнусни средства. Определено не-християнски.


Това дали аз „чета най-правилно Библията“ няма никакво отношение към това, че ти е, както казваш, „писнало (а и не само на мен) от християнската арогантност“.

Авторството на материалите показва към кого да насочиш недоволството си.

Иначе виждам, че продължаваш с обвиненията си без никакви доказателства: „индивид, който си търси лична облага или лична разправа, използвайки всякаки гнусни средства. Определено не-християнски.“
И щом имаш толкова обвинения против Дакашев, какво остава освен да заведеш дело против него... В съда също ще ти искат доказателства за твоите обвинения. Както и на Божия съд.
Иначе лично аз нямам нищо напротив да изобличаваш Дакашев със съответните доказателства ако има за какво да го изобличаваш.Това само по себе си е достатъчно доказателство.

Кое точно e само по себе си е достатъчно доказателство и за какво е само по себе си е достатъчно доказателство?
Твоите засега недоказани обвинения ли са достатъчно доказателство? Ти бил ли си в съд (нямам предвид драматизациите на Цецо с меча, мантията и египетския стол)?
"А иначе ако Дакашев е говорил неприлични думи, каквито Бог не одобрява (предполагам, че това имаш предвид под „мърсотии“) тогава ако той не се откаже от това и не спре да го върши, то Бог ще го съди, така е казал Бог за греховете."

Под мърсотии имам в предвид, каруцарски мърсотии. Може да провериш ако искаш.

Не просто някой малка лоша думичка, а гнусни псувни.

Ако това, което твърдиш е вярно най-добре е да посочиш конкретни доказателства. Така всички ще видят и ще могат да вземат отношение въз основа на дадени факти.
Иначе остават едни празни обвинения от твоя страна, които не носят нищо добро на никого, най-малко на тебе.
Аз лично нямам нищо напротив да се знаят факти - било за града на гайдаритите, било за Дакашев.
Но може би просто християните обичат жълтите вестници и са готови да вярват на всякакви измамни духове, без да потърсят от Бога, дали това е така. Не просто от идеологийките си, а от Божия Дух.


Засега ти само обвиняваш без да даваш никакви доказателства. Което още повече хвърля съмнение относно това, което правиш и относно тебе самия.

Както разбирам, ти търсиш Бога и би трябвало Бог да ти е казал дали „това е така“. Не е много ясно кое е това „това“, което е така или не е така, но ти определено можеш да обясниш.

Кажи сега (ти, който, както излиза, „не си християнин и явно не обичаш жълтите вестници и не си готов да вярваш на всякакви измамни духове, без да потърсиш от Бога, дали това е така. Не просто от твоите си идеологийки, а от Божия Дух“), това така ли е? И кое е това „това“.
Защото идеологийките ще паднат в един момент и ще остане само това, което е в сърцата на хората.

Както и като фарисеите искаха да погубят Христос, единият от тях ги посъветва да не бързат а да изпитат нещата, защото ако е от Бога ще се намерят Богопротивници.

А и както знаем...представите на фарисеите за Божия Син, за Помазаника по никакъв начин не съвпадаха с това, което беше Божият Син.

Просто човек трябва да изпитва нещата.


Зависи какво имаш предвид под „идеологийки“... Например „идеологийката“, че Исус е помазаникът, Божият син, няма да „падне“ никога. И от вярата в тази „идеологийка“ зависи животът на всеки.

Ти например какво мислиш за следната „идеологийка“:

Тогава, какво предимство има юдеинът? или каква полза има от обрязването?
Много във всяко отношение, а първо, защото на юдеите се повериха Божиите слова.


Така де, по твоя съвет, изпитвайки това, което казваш, засега не съм видял твоите доказателства относно твоите обвинения.

А като се обръщаш към „цитатчета“ (както ги нарече преди, когато други хора посочваха какво Бог е казал) за да защитиш твърденията си и казваш това за фарисеите, и призоваваш Дакашев да слуша фарисеина, от което слушане би трябвало да последва това, той да остави на мира града на гайдаритите,
тогава защо не обръщаш внимание и на други „цитатчета“, които внасят съмнение относно „идеологийката“ на твоето тълкуване на пасажа с фарисеите?

Добре ли е да се изобличават делта на тъмнината (каквото пише) или не е добре?

И къде Бог е казал, че разсъжденията на фарисеина са правилни? Ами ако Бог просто е използвал само неговото влияние сред съпартийците му, за да ги спре да не убият слугите му? Не виждаш ли колко много противни на Бога неща Бог е оставил да си съществуват и до днес, което също показва, че в теориите на фарисеина има нещо съмнително? А и самият Исус е казал, че предпочита да остави житото и плевелите да растат заедно.Има хора, които вярват по по-различен начин в Божия Син, има православни, католици, всякакви видове протестанти...всеки си има начин да се кланя на Божия Син и никой не може да каже кой е най-правилния начин за това.

Освен ако не е ислямизиран фанатик или арогантен, християнин, който си мисли, че само той най-добре
тълкува Словото.

А както знаем дълбочините в Божието Слово са неизмерими.

НЯма човек на тази земя, който да каже, че го е разбрал.

То не е някакъв наръчник. Как да живеем по добре и такива глупости, каквито много християни искат да го изкарат.

За това и става объркване с тълкуването, защото е важно на какъв дух си, като го четеш.


От свидетелствата на lozata.info на пострадалите от сектата се вижда, че не става дума просто за различен „начин да се кланя на Божия Син“, както може би ти се иска да са нещата.

Така като говориш („защото е важно на какъв дух си, като го четеш“), доколкото разбирам ти би трябвало да си „на правилния дух ... като го четеш“ и при тебе не би трябвало да има каквото и да е „объркване с тълкуването“. И щом ти толкова правилно го четеш Божието Слово, каква е истинската истина, която ти с цялото това правилно четене си разбрал, за разлика от явно мнозинството останали, които явно не четат така правилно както ти четеш?


от Анонимен в 22.08.07 00:07
Отговори на това
Гост
Вярно е че Дакашев е приел борбата с култа създаден от умопомрачените братя твърде лично. Вярно е че е огорчен, вярно е че търси някакъв реванш.
НО Е ПРАВ. те са погубили много безценни години от живота му. Има право да ги разобличи. Какво лошо като гледа на нещата твърде лично. Бил е там, видял е, изстрадал е това, което е написал.
Освен това, вярно е също така че много от адептите са с объркана сексуалност и уязвими. Не е вярно че съдии, прокурори и адвокати не могат да бъдат манипулирани и зомбирани. Могат, хора са, само методите са малко по-перфидни отколкото спрямо обикновените педалчета.
от Groove5 в 23.08.07 19:17
Отговори на това
Гост
Вярно е че Дакашев е приел борбата с култа създаден от умопомрачените братя твърде лично. Вярно е че е огорчен, вярно е че търси някакъв реванш.
НО Е ПРАВ. те са погубили много безценни години от живота му.


Никой не може нищо насила да те накара. Това е истината. Такива глупави мисли като "те" са погубили безценни години от живота му са страшно глупави.

Никой не може да ти каже какъв да си, къде да членуваш, какво да правиш...освен ако си безхарактерна овца. Но тогава ако не е някоя секта, ще е някоя партия или жена ти в къщи ще ти казва какво да правиш, колегите ти в работата ще злоупотребяват с теб и т.н. Просто имаш слаб характер и не си личност, не си мислещ индивид.

А за това, че приел твърде лично, ако някой си направи труда да прочете из форумите що за обиди, за псувни, за глупости е изписал този човек веднага ще му стане ясно.

Но това е типичен български комплекс...все някой му е виновен на българина, я политиците, я този я онзи.

Писнало ми е от такива слабохарактерни комплексари.
Не че има човек без комплекси, но някои поне не се оправдават със тях и не прикриват глупостите си по такъв начин.

Еурет така и не написа нищо смислено...много неясни отговори даваш.

Гледам че горе част от информацията е скрита:

"коментарът е редактиран от портала, като е скрита публикувната в коментара лична информация (с изключение на вече широко известна общественодостъпна информация) до изясняване на това, дали има правен проблем ако порталът остави обещственодостъпна публикуваната лична информация"


Хехе, чудя се какво значи "общодостъпна информация".

Ако някой ненормалник почва да ти публикува личната информация из форумите това "общодостъпна информация" ли е?

Особено при положение, че т.н. "доказателства" от страна на ненормалника нито има как да се разберат, че са верни, нито нищо...смешни неща за конспирации, за масони и други глупости.

На фона на няколко сериозни сайта със сериозна информация в тях!?

И когато законът казва, че нещо не е против него, нещата, които се бълват такива като Дакашев вече не са "разобличаване" а са КЛЕВЕТА.

КЛЕВЕТА.

Всеки нормален човек би го разбрал.

Въпроса не е аз дали имам доказателства относно глупостите на Дакашев, защото всеки нормален човек тръгнал да гледа смешният му сайт, особено като попадне на нещата за конспирация, масони, сатанистката емблема на ЦСКА и други смехории ще му стане ясно за какви хора става дума.

Но ми е още по смешно и тъжно за хората, които вярват на тези глупости.

можеш да си направиш труда да видиш за мръсотиите, които е писал. Освен ако не предпочиташ жълтите вестници пред истината. Твой си проблем. Съжалявам ако пак се почустваш засегнат. Хаха.

И е смешно просто как разни християни твърдят, че са морални, докато вършат злини и най-нагло се "аргументират" като слагат цитати от Библията, като си мислят, че това ще замаже глупостите им.

Дано се разреши бързо въпросът дали този портал има право /юридическо или морално../ да побликува КЛЕВЕТИ, лична информация и всякакви други глупости.

от eureth в 24.08.07 02:41
Отговори на това
Коментари: 513
Дали са неясни е субективно... Така като чета по-горе неубедителните пледоарии на обвинителя на Дакашев и адвокат на гайдаритите (и вживяването му в ролята и на оценител – всъщност да не би това да е певецът с египетския сокол и съдебния меч или пък самият психиатър-"мелхиседек"?) се сещам как Бог чрез слугите си проклина онези, които разпространяват друго благовестие и съвсем не им предоставя каквато и да е свобода да си избират кое истината и кое не, защото явно истината може само да бъде приемана или отхвърляна, и на Бог му харесва да предупреждава своя народ относно разни заблуди, които различни хора разпространяват.

Гал 1:6 Чудя се как вие оставяте Онзи, Който ви призова чрез Христовата благодат, и така скоро преминавате към друго благовестие; което не е друго благовестие, но е дело на неколцината, които ви смущават и искат да изопачат Христовото благовестие.
Но ако и сами ние, или ангел от небето ви проповядва друго благовестие освен онова, което ви проповядвахме, нека бъде проклет.
Както ей сега казахме, така пък го казвам: Ако някой ви проповядва друго благовестие освен онова, което приехте, нека бъде проклет.


Тук пострадалите от това друго „благовестие“ съвсем не са окачествени както „безхарактерна овца“, както Гроове5 косвено нарича пострадалите от култа „Градът на Христос“.


Иначе, за да не се забравя главната тема на тази дискусия, мисля тук да пусна някои откъси от казаното от различните свидетели на lozata.info относно култа на гайдаритите.

Откъс от свидетелството на Димитър Дакашев, http://lozata.info/svideteli.php?action=3 :

"...През 1997 г. той (Цветан) прехвърли единствената регистрация на юридическо лице на църква, която имаше на мое име с цел да запази и разширява достъпа до протестантските общности, което се oчакваше да е и моята роля. Около 2000 г. в частен разговор той ми сподели с изключителна сериозност вярата си в боговдъхновеността на религиозен текст, преведен от стенописите на вътрешните камери на Египетските пирамиди. Според убеждението си , придобито в следствие на идеите от този документ Цветан считаше, че ние като тайна пара-религиозна общност , сме били единствените истински духовно посветени хора сред вярващия народ и сме призвани да владеем над душевните вярващи, каквито са например всички “протестантски пасторчета и тем подобни ” и при това за тяхно собствено добро, за да можем да царуваме и през вечността; и всичко това само благодарение на духовните сили в тази тайна книга, на чиито слова се подчинявали дори и ангелите. Прекалено голямо доверие му имах и не допусках до къде могат да доведат тези идеи горкия човечец. Той приемаше и се вживяваше в тези неща много на сериозно, но тогава вече се срещахме по-нарядко, а и бях на практика изолиран от обшността на групите, в които Цветан вече се бе превърнал в нетърпящ възражение авторитет..."


от User в 24.08.07 10:18
Отговори на това
Регистриран на: 15.05.07 10:02
Коментари: 26
Groove5 ти кой от списъка си гледам айпито ти е едно и също предполагам няма да е трудно да разберем.
Явно голяма фантазия имаш ако си мислиш, че при евентуално дело някои освен личният ти адвокат и доверените ти пионки с промити мозъци ще застанат на твоя страна.
А ако пожелая да разбера адреса или телефона на някой от списъка винаги мога да го разбера.
Нека ви видят и ви знаят всички резила. Трябва да се знае кои са тези хора и адресите им. Така ще се предпазят и доста хора по кварталите, които все още не са наясно с какви хора живеят.
от Groove5 в 26.08.07 00:33
Отговори на това
Регистриран на: 24.08.07 09:57
Коментари: 8
Радвам се, че стана този разговор.

Така показахте истинското си лицемерно и псевдохристиянско лице.

Малко е учудващо християни да действат, както хора от близкото минало действаха:

- със заплахи...със клевети...

Както е писано по плодовете ще ги познаете.

А вашите плодове са доста гнусни: заплахи, клевети....


Точно като този дакашев - заплахи, заплаха за живота на хора, заплаха с лична разправа, псувни, клевети, мръсни думи,
публикация на лична информация без съгласието на хората, на които принадлежи тази информация..

Просто сте заприличали на това, което хората най-много мразиха в миналото.

Само дето се заблуждавате, че сте християни. Дори не знаете на какъв дух сте.

Може да ми видиш айпито, мога да те уверя, че не съм в списъка.

Но хората ще гледат вашия резил и лицемерие, цитирате им Библията, а сте пълни със злоба.

"Трябва да се знае кои са тези хора и адресите им.
Така ще се предпазят и доста хора по кварталите,
които все още не са наясно с какви хора живеят."


Ех, браво, вече сте част от системата, поздравления.

Единствената причина, поради която аз не бих направил подобно нещо е че просто не съм като вас.
Не съм лицемер и не мога да действам, чрез такива гнусни методи и манипулации.

Вярата просто ме учи на други неща...а вас..кой знае кой на какво ви учи....

Точно в стила на ченгетата от близкото минало...хехе. Честито дори и да не си такова, си на същия дух като тях.

Нищо чудно...хората ще виждат лицемерието ви и ще се чудите защо не идват при вас.
Защо не избират християнството....може би защото не искат да станат кукли на конци в системата на която служите.

Много жалко, защото хората намразват Христос заради такива като вас.

Ще се чудите защо мразят християнството...а то точно заради лукави фарисеи като вас.

Но така или иначе няма какво да направите.

По плодовете ви ще ви познаят що за стока сте.

Явно голяма фантазия имаш ако си мислиш, че при евентуално дело някои освен личният ти адвокат и доверените ти пионки с
промити мозъци ще застанат на твоя страна.


Изглежда ме бъркаш с някого. Нормално вас ви гони параноята. Мога да ви уверя, че не съм от хората, на които сте написали имената,
и да ви кажа на мен не ми дреме от такива като вас, защото не можете и на кутрето да ми стъпите.
Нито ми пука от смешните ви заплахи. Докато вие си лаете, хората се развиват:-).

Вече сме в 21 век и е време такива като вас да хващат машината на времето и
да се връщат там където принадлежат. И си набийте в кратуните, че хората вече са свободни.:-)

Културата, изкуството ще се развива, хората с едни цели и идеали винаги ще се намират и ще творят заедно,
и плодовете им ще показват какви хора са, а вие нищо не можете освен да злобарите и да ви е яд, че нищо не може да излезне от вас.
Нищо истинско.

Единственото, което ви е останало е да цитирате Библията. Жалко че няма сила в думите, които цитирате.
Може би защото за вас остават само написани, а не изживяни.

Съжалявам ви.

Ако си мислите, че несправедливо ви обвинявам, просто си препрочетете заплахите, които сте говорили,
мръсотиите и цинизмите на този смешник дакашев и може и да ви се отворят очите.

Това е от мен. Повече няма да ви притеснявам.

Groove 5.

.

"Keep rollin' , baby!"
от eureth в 26.08.07 11:08
Отговори на това
Коментари: 513
Тъй като лично аз не споделям някои неща от казаното от Мордекай и не ги одобрявам, мога да отговоря само за себе си.


Дори ако някой се е провалил пред Бога, то да се радваш за това никак не прилича на това, което Исус е направил, когато е плакал за Ерусалим, който го е отхвърлил.

Ти обаче се радваш.

Иначе се бориш за „християнството“ и „плачеш“, че хората не го били приемали ...

Аз лично не съм те заплашвал и съответно не мога да приема твоите така радостни обвинения.Относно клеветите така и не разбрах за какви клевети става дума. Всеки е свободен да изкаже мнението си, както и ти.
Ти не си съгласен с Дакашев, някои пък не са съгласни с тебе.

Вече си мисля, че любимата ти дума е "клевета". Заля коментарите с викове за някакви клевети, а самият ти все още не си доказал своите обвинения против Дакашев. Щом казваш колко каруцарски бил псувал, по-добре посочи къде е псувал каруцарски, та поне да се знае от всички, че Дакашев псува каруцарски и това, което казваш не е клевета от твоя страна.


Или искаш да кажеш, че само на тебе ти е позволено да говориш и да изобличаваш Дакашев,
но на Дакашев не му е позволено да изобличава едно лъжеучение?


Относно предупреждаването на вярващите за лъжеучения и лъжеучители видяхме, че в Н.З. такива неща се правят и не се спестява дори и лична информация, а също Бог дори проклина чрез слугите си тези, които разпространяват различна вест от истинската Божията спасителна вест – например тогавашните вярващите са разбрали относно Диотреф, Именей и Александър, николаитите и т.н., което е лична информация. Което очевидно показва, че при такива случаи Бог одобрява това, да се знаят имената на съответните неодобрени от Бога хора.

Така че това, което не ти харесва и което ревностно осъждаш в много отношения съвпада с това, което в новия завет е одобрено – т.е. излиза, че в някои отношения на теб не ти харесва това, което Бог одобрява - самия нов завет, което поставя под съмнение твои важни позиции, които претендираш, че имат нещо общо с вярата в Исус.

Ето някои откъси, които показват, че Бог прави така, че вярващите в сина му да знаят за различни лъжеучения и лъжеучители:
Гал 1:6
Чудя се как вие оставяте Онзи, Който ви призова чрез Христовата благодат, и така скоро преминавате към друго благовестие;
което не е друго благовестие, но е дело на неколцината, които ви смущават и искат да изопачат Христовото благовестие.
Но ако и сами ние, или ангел от небето ви проповядва друго благовестие освен онова, което ви проповядвахме, нека бъде проклет.
Както ей сега казахме, така пък го казвам: Ако някой ви проповядва друго благовестие освен онова, което приехте, нека бъде проклет.
Защото на човеци ли искам да угоднича сега, или на Бога? Или искам да угаждам на човеци? Ако бях още угаждал на човеци, не щях да съм Христов слуга.

1Тим 1:18
Това заръчване ти предавам, чадо Тимотее, според пророчествата, които първо те посочиха, за да воюваш съобразно с тях доброто войнствуване,
имайки вяра и чиста съвест, която някои, като отхвърлиха отпаднаха от вярата;
от които са Именей и Александър, които предадох на сатана, за да се научат да не богохулствуват.

Откр 2:6
Но имаш това, че мразиш делата на николаитите, които и Аз (Исус) мразя

Откр 2:15
Така също имаш и ти някои, които държат, подобно на ония, учението на николаитите.
Затова покай се; и ако не, ще дойда при тебе скоро и ще воювам против тях с меча, който излиза от устата Ми.


за повярвалите от фарисейската секта, се казва, че са опитали да извратят душите на вярващите
Де 15:1
А някои слязоха от Юдея и учеха братята казвайки: Ако се не обрежете, според Моисеевия обред, не можете да се спасите.
[...]
Де 15:5 Но, рекоха те, някои от повярвалите между фарисейската секта станаха та казаха: Нужно е да се обрязват езичниците, и да им се заръча да пазят Моисеевия закон.
[...]
Де 15:23 И писаха им по тях следното: От апостолите и по-старите братя, поздрав до братята, които са от езичниците в Антиохия, Сирия и Киликия.
Понеже чухме, че някои, които са излезли от нас, ви смутили с думите си, и извратили душите ви, като ви казват да се обрязвате и да пазите закона, без да са приели заповед от нас


принципно
Еф 5:11
и не участвувайте в безплодните дела на тъмнината, а по-добре ги изобличавайте;Виждаме, че нито е спестена лична информация нито на съответните лъжеучители им е дадена каквато и да е свобода да си разпространяват лъжеученията – свобода в смисъл, че лъжеучението е изобличено и вярващите вече знаят, че това е лъжеучение и знаят кои са лжеучителите.

Както вече ти казах, Бог не е дал никаква свобода относно това човек да избира каква да бъде истината, дадената от Бога. Истина може само да се приема или отхвърля, но не и да се променя.


И ако не знаеш какво ще направи царят Исус с враговете си след като се върне (да не говорим за съда, който е описан в Откр 21гл), ето какво казва той:
Лука 19:11
И като слушаха това, Той прибави и каза една притча, защото беше близо до Ерусалим, и те си мислеха, че Божието царство щеше веднага да се яви.
Затова каза: Някой си благородник отиде в далечна страна да получи за себе си царска власт, и да се върне. И повика десетима от слугите си и даде им десет мнаси; и рече им: Търгувайте с това докле дойда.
Но неговите граждани го мразеха, и изпратиха след него посланици да кажат: Не щем този да царува над нас.
А като получи царската власт и се върна, заповяда да му повикат ония слуги, на които бе дал парите за да знае какво са припечелили чрез търгуване.
Дойде, прочее, първият и рече: Господарю, твоята мнаса спечели десет мнаси.
И рече му: Хубаво, добри слуго! понеже на твърде малкото се показа верен, имай власт над десет града.
Дойде и вторият и рече: Господарю, твоята мнаса принесе пет мнаси.
А рече и на него: Бъди и ти над пет града.
Дойде и друг и рече: Господарю, ето твоята мнаса, която пазех скътана в кърпа;
Защото се боях от тебе, понеже си строг човек; задигаш това, което не си положил, и жънеш, което не си посял.
Господарят му казва: От устата ти ще те съдя, зли слуго. Знаел си, че съм строг човек, който задигам това, което не съм положил, и жъна което не съм сял;
тогава защо не вложи парите ми в банката, и аз като си дойдех, щях да ги прибера с лихвата?
И рече на предстоящите: Вземете от него мнасата, и дайте я на този, който има десетте мнаси.
Рекоха му: Господарю, той има вече десет мнаси!
Казвам ви, че на всеки, който има, ще се даде; а от този, който, няма, от него ще се отнеме и това, което има.
А ония мои неприятели, които не искаха да царувам над тях, доведете ги тука и посечете ги пред мене.Изглежда, че всичко това, казано в новия завет, на теб никак не ти харесва, но тогава по-добре ясно да кажеш, че не харесваш това, което самият господар Исус учи и това, което Той ще направи когато се върне, както и това което неговите слуги са правили и учели, както им е заповядал.
И да престанеш да проливаш сълзи за „християнството“, което всъщност отхвърляш.

Ако не харесваш учението на Бога представено в Новия завет и цялото Св.Писание, защо тогава се правиш, че те е грижа, че някой не бил приемал „християнството“ и т.н.?


Между другото относно т.нар „комунизъм“ и т.нар. „демокрацията“ (и двете в кавички, понеже нито осъществен комунизъм е имало, нито сегашната „демокрация“ е „власт на народа“, ако такава утопична „панацея“ може изобщо да съществува), мисля че имаш някои илюзии относно това, че принципната разлика с комунизма е огромна. Някаква разлика, разбира се има, но в много случаи действат същите механизми под други имена или отново скрито.
Просто защото естеството на мнозинството хора изглежда си е останало същото – било управляващи, било управлявани-“управляващи“(нали го наричат „демокрация“).

Понеже политическите системи не могат да променят естеството на хората.

Божият син може да го промени.

Но не чрез „демокрация“ или някаква друга „крация“, а по съвсем друг начин, който остава неразбираема тайна за мнозина, ако и да е изложен явно.


Казваш:

Вече сме в 21 век и е време такива като вас да хващат машината на времето и
да се връщат там където принадлежат. И си набийте в кратуните, че хората вече са свободни.:-)


За съжаление мнозинството от хората съвсем не са свободни - те не могат да правят това, което Бог одобрява (освен чрез един таен за мнозина начин, ако и да е явен).Културата, изкуството ще се развива, хората с едни цели и идеали винаги ще се намират и ще творят заедно,
и плодовете им ще показват какви хора са, а вие нищо не можете освен да злобарите и да ви е яд, че нищо не може да излезне от вас.
Нищо истинско.

Сегашните култура и изкуствоа в много отношения не са това, което Бог одобрява. Ето описанието на техния край, когато дойде времето Бог да възстанови това, което е било преди, в началото на създанието преди греха, че дори и повече от тогава:
Откр 16:19 И великият град се раздели на три части, и градовете на народите паднаха; и Бог си спомни за великия Вавилон, да му даде чашата с виното от яростния Си гняв. И всеки остров побягна и планините не се намериха. И едър град, тежък около един талант, падаше от небето върху човеците; и човеците похулиха Бога поради язвата от града, защото язвата от него беше твърде голяма.

2Пет 3:10 А Господният ден ще дойде като крадец, когато небето ще премине с бучение, а стихиите нажежени ще се стопят,
и земята и каквото се е вършило по нея ще изчезнат.

Прочее, понеже всичко това ще се стопи, какви трябва да сте вие в свето живеене и в благочестие,
като очаквате и ожидате дохождането на Божия ден, поради който небето възпламенено ще се стопи, и стихиите нажежени ще се разложат!
А според обещанието Му очакваме ново небе и нова земя, в която да живее правда.

Така че по-добре не основавай живота си на неща, от които няма да остане и помен – цялата земя и всичко, което се е правело по нея.
"Keep rollin' , baby!" The truth will make you free.


Виждам, че пускаш разни „цитатчета“ от Н.З., ако и сам да критикуваш цитирането на Св. Писания.

„The truth will make you free“:, т.е. на бълг.: „Истината ще ви направи свободни“.
Това е е казано от Исус в контекст на свобода от греха.
Т.е. не става дума например за политическа свобода или свобода да се променя истината или разни такива свободи.

Йн.8:30
Когато говореше това, мнозина повярваха в Него.
Тогава Исус каза на повярвалите в Него юдеи: Ако пребъдвате в Моето учение, наистина сте Мои ученици; и ще познаете истината и истината ще ви направи свободни.
Отговориха Му: Ние сме Авраамово потомство и никога никому не сме били слуги; как казваш Ти: Ще станете свободни.
Исус им отговори: Истина, истина ви казвам, всеки, който върши грях, слуга е на греха.
А слугата не остава вечно в дома; синът остава вечно.
Прочее, ако Синът ви освободи, ще бъдете наистина свободни.
Зная, че сте Авраамово потомство; но пак искате да Ме убиете, защото за Моето учение няма място във вас.


Само учението на Исус от Назарет (Божия помазаник, Божия син), е истината и е истинно. И само чрез Божия син има свобода от греха.
Не ми изглежда засега за цялото учение на Исус да има място у теб, но всичко се променя... Бог знае.

За да не се заблуди някой, че човек може да се спаси от греха и смъртта чрез някой друг освен чрез Божия син Исус от Назарет, самият Исус казва:
Йн. 14:5
Тома Му казва: Господи, не знаем къде отиваш; а как знаем пътя?
Исус му казва: Аз съм пътят, и истината, и животът; никой не дохожда при Отца, освен чрез Мене.
Ако бяхте познали Мене, бихте познали и Отца Ми; отсега Го познавате и сте Го видели.

Както и:
Мт. 28:18
Тогава Исус се приближи към тях и им говори, казвайки: Даде Ми се всяка власт на небето и на земята.
Идете, прочее, научете всичките народи, и кръщавайте ги в името на Отца и Сина и Светия Дух,
като ги учите да пазят всичко що съм ви заповядал; и ето, Аз съм с вас през, всичките дни до свършека на века. Амин.


За това няма спасение чрез Буда или Мохамед, или Кришна или каквито и да е други заблуди разпространени по народите.
Спасението е само чрез Божия помазаник, Божия син, Исус от Назарет.
На когото не му харесва това и го отхвърля, на такъв не му харесва и отхвърля Исус от Назарет и неговите думи. За което Той казва:
Йн 12:44
А Исус извика и рече: Който вярва в Мене, не в Мене вярва, но в Този, Който Ме е пратил. И който гледа Мене, гледа Онзи, Който Ме е пратил.
Аз дойдох като светлина на света, за да не остане в тъмнина никой, който вярва в Мене.

И ако чуе някой думите Ми и не ги пази, Аз не го съдя; защото не дойдох да съдя света, но да спася света.
Който Ме отхвърля, и не приема думите Ми, има кой да го съди; словото, което говорих, то ще го съди в последния ден.
Защото Аз от Себе Си не говорих; но Отец, Който Ме прати, Той Ми даде заповед, какво да кажа и що да говоря.
И зная, че онова, което Той заповядва, е вечен живот. И тъй, това, което говоря, говоря го така, както Ми е казал Отец.

Така че Божий съд ще има и осъждането или оправданието на човек там зависи от това дали човек приема и вярва единствената истина - Исус от Назарет, чрез когото е създадено всичко създадено. Други истини няма, другото е заблуда, отклонение от истината.

В заключение:

Дори и на тебе да не ти харесва, Бог одобрява да бъдат изобличавани лъжеучения и лъжеучители без да се спестява лична информация.

Съответно ти нямаш право да забраняваш някой да изобличавани лъжеучения и лъжеучители без да се спестява лична информация. Освен ако не искаш да станеш враг на Божия син Исус от Назарет.

На lozata.info има няколко свидетели, които лично свидетелстват и изобличават сектата на гайдаритите. Бог казва, че свидетелството на двама или повече трябва да се вземе като доказателство в съд, ако и това явно на теб да не ти се харесва. Допълнително има и други хора, очевдици и свидетели, които отделно от lozata.info също свидетелстват и изобличават култа на гайдаритите "Града на Христос".

Ти все още не си доказал твоето обвинение към Дакашев, че бил псувал каруцарски, така че всички да видят това и да могат да вземат отношение. Ако наистина е псувал, това разбира се е зло пред Бога, но това не променило нищо относно сектата на гайдаритите, за която се свидетелства от много други хора и на lozata.info и други, ако и други да не са направили сайт като този на Дакашев.

Бог не е дал право на никой вярващ в Божия син човек да насилва когото и да е да вярва каквото и да е.

Но също така Бог не е дал никаква свобода на хората относно това да променят истината, нито одобрява когато хората изберат да отхвърлят истината и да вярват на каквото и да е лъжеучение (напр. будизъм, мохамеданство, кришнарство, комунизъм и т.н.).
Бог одобрява единствено и заповядва хората да вярват в Божия син Исус от Назарет и неговото учение.
Въз основа на това какво са повярвали хората Бог ще ги съди, понеже Бог позволява да се вярва само истината и осъжда всеки, които отхвърля истината.
Така че ти нямаш абсолютно никакъв избор относно това каква е истината. Имаш избор (и то ако Бог ти даде такъв) само дали да избереш Божия син Исус от Назарет или да го отхвърлиш.

2Сол 2:7
Защото оная тайна, сиреч, беззаконието, вече действува, но само догдето се отмахне отсред оня, който сега я възпира;
и тогава ще се яви беззаконният, когото Господ Исус ще убие с дъха на устата Си и ще изтреби с явлението на пришествието Си,
тогава, чието идване се дължи на действието на сатана, съпроводено от всякаква сила, знамения, лъжливи чудеса
и с всичката измама на неправдата, между ония, които погиват,
защото не приеха да обичат истината, за да се спасят.
И затова Бог праща заблуда да действува между тях, за да повярват лъжа,
та да бъдат осъдени всички, които не са повярвали истината, а са имали благоволение към неправдата.от User в 26.08.07 16:31
Отговори на това
Регистриран на: 15.05.07 10:02
Коментари: 26
Groove5 Имам крайна нетърпимост към заблуди и лъжеучения. Имам много основания да смятам, че въпросната религиозна формация въвежда хората в заблуждение с цел облагодетелстване на група хора.
Отклоненията от правилното християнско учение са очевадни. Като сравним учението на тази религиозна група с Божието слово, съвсем ясно се виждат отклоненията.
Да понякога може да съм малко краен но това не ме притеснява. Винаги изказвам мнението си такова каквото е без да се притеснявам. Това може би го е забелязал вече и Еурет
Ще си позволя дори да кажа, че за тези хора трябва обяви по-диреците да се закачат със снимките и адресите им, защото те са мерзост пред Господа.
Иначе си голям фантазьор, успя от няколко реда написани от мен цяло есе да напишеш със свободни интерпретации нямащи нищо общо със истината.
Еурет няма нужда де се дистанцираш от мен веднага Дай малко по-мъжки!
от Groove5 в 27.08.07 00:49
Отговори на това
Регистриран на: 24.08.07 09:57
Коментари: 8

Groove5 Имам крайна нетърпимост към заблуди и лъжеучения. Имам много основания да смятам, че въпросната религиозна формация въвежда хората в заблуждение с цел облагодетелстване на група хора.


Принципно във всяка църква или общност има възможност някои да се облагодетелства за сметка на други...

има такова нещо като десятък (или дарение) и няма застраховка, че някой може да злоупотреби...няма.
във всяка църква има водачи и никъде няма застраховка, че някой няма да почне да действа за своя облага, да използва духовното си влияние за своята си политика (понеже от Бога е да има човек респект към Божият служител)....

няма застраховка.

и не само в църковни тела, така и в държавния апарат, във всякакви места...ето ти Вальо Топлото, ей ти който щеш.

Това не прави топлофикация лошо нещо само по себе си...

Да не говорим, че в Словото пише как хората са продавали целия си имот и са оставяли парите в краката на апостолите...

Сега кой жертва толкова?

А нетърпимостта си я пази за себе си, ти не си ми никой, че да ми говориш така....тук сме просто събеседници, не е църква или конгрес на ЦК на БКП...

А относно лепенето на лицата на тези хора по диреците:

ако искаш да ти дам адреса и снимка на приятелката ми, че ходи на йога, да я разлепиш из цяла София, че е еретичка?

Или да ти дам личните данни на един приятел, че тренира Тай Чи и да ги сложиш из всички форуми?

А той и набира нови кадри....демек промива мозъците на хората (според такива като теб)...а знаеш, че добрите бойни изкуства са най-вече съсредоточаване с философски и духовни практики...

Еретик нали? За кладата директно?

Това да ти кажа ми прилича на лов на вещици...

Ако искаш си формирай една Инквизиция и гони хората, които имат по различен мироглед.

Отклоненията от правилното християнско учение са очевадни. Като сравним учението на тази религиозна група с Божието слово, съвсем ясно се виждат отклоненията.


Ами за православните, евангелистите са много отклонени....смятат, че говоренето на езици е белег на бесове...

Просто какво ти дава правото да определяш коя е най-правилната вяра? Дори коя е правилната вяра?

от гледна точка на други, например твоята вяра не е най-правата..и заблуждаваш хората, като им благовестваш и се опитваш да ги вкараш в твоята църква...

Или не благовестваш? Айде моля ти се...

Да ти закачат снимките по диреците ли? Защото си евангелист сектант и промиваш мозъка на православния народ?

Ти какво си мислиш и вас няма да ви подминат...освен ако не сте част от системата...тогава никой няма да ви пипа...то с духовно мъртви християни кой се занимава...те са си просто овце, които нищо в своя живот не могат да променят, камо ли в живота на другите хора...

Просто нещата не са толкова прости, колкото си мислиш.

Имам позната, която е будистка (т.е. така казвам на всички с източни философии...нейните са от всичко по малко)...има танцова трупа, правят спектакли, има и студио....някои хора харесват тези неща, плащат за да учат и т.н....

И нейния адрес и снимка да закачиш навсякъде?

Ех еретици с еретици...нали? Направо да ги изгориш, а? Да ги убиеш, нали така казва Библията а?

Точно като фанатиците ислямисти....убий друговереца!

а понякога може да съм малко краен но това не ме притеснява. Винаги изказвам мнението си такова каквото е без да се притеснявам.


Ами споко, някой ден ще помъдрееш и ще разбереш и видиш, че крайностите вършат много работа за Господ...освен ако по такива инфантилни начини да си храниш егото, че правиш нещо за Бога уж...


Най лесно е да се отсича, а да се общува с хората е много по трудно.

В крайна сметка, ако има сила в благовестието ви и в делата ви, хора ще се прибавят, ако не, други ще ви ги взимат.

И няма да гледат думите ти, крайни или не, а плодовете ти, дали има сила зад думите ти ...не случайно хората са се разочаровали от евангелизма...и християнстово...и ще си ходят и на йога и където искат и вие няма да може и да гъкнете и ако имате нещо да кажете, ще си го запазите за себе си.

Ами ако говорим за тракийски ритуали...

Окачете снимката и на Александър Фол, че се е занимавал толкова с траките и че е погребан по тракийски ритуал...ами Валерия Фол, че си правят разни тракийски мистерии с вино и ала бала...закачете и нейните снимки и лични данни....

А вашия приятел дакашев се е свързал с нея и плюят и двамата...(за справка и предаванията по би ти ви и на други места...)..а Десислава Пулиева с която дакашев също действа против мнимата секта...

Същите православни, които вас ви ненавиждат....

хехе, като се наложи (демек има полза) някои християни ако трябва се сдушват и със самия дявол...хихи

Хехе....Еурет за какви доказателства бълнуваш? Да не би дакашев да е доказал нещо? Жълти истории, недоказуеми, както статиите във вестник Шок, никой не го е карал да прави каквото и да е...сам си е правил избора...ако са не е на кеф, ами да е мислил по рано....

...ако наистина искаш да знаеш истината просто може да се поровиш из форумите, в които е писал тоя и да видиш какви гнусотии е избълвал, заплахи и други как е писал и не само от свое име, дори и да не си модератор да гледаш Ай Пи-тата ще видиш лесно дали един и същи човек пише дадени неща...най много да е някой от сектата на дакашев....

но това само ако искаш да имаш свое мнение и те ...но може и да те е страх да знаеш....

може и да не те интересува истината...ако не искаш да си мислещ човек, просто си вярвай в каквото ти кажат...без да изпитваш нещата...

...както е казано, че духовния изпитва всичко, а него никой не изпитва...

Хехе....

някои хора се опитват да върнат някакви стари тоталитарни модели, където да сплашват хората, ама няма да успеят, защото им е минало времето...

а иначе има място за всички под слънцето...дори и за еретиците....и слънцето грее за всички....


Хаха

Keep on rollin' babe!!!
от User в 27.08.07 08:58
Отговори на това
Регистриран на: 15.05.07 10:02
Коментари: 26
Groove5 Библията е най-точния ориентир за едно учение дали е правилно или не. Ако дадено учение противоречи на Библията то е грешно лъжеучение.
По-горе ти бяха дадени достатъчно доказателства за това противоречие между Бибилията и въпросната религиозна организация за която говорим.
Да има много религии но тази която ти защитаваш се различава много от другите, защото тя носи не само грешна идеология но и целенасочено предприема деиствия в ущърб на личната свобода на хората а в много случаи се действа с ясната цел да се причини зло на някого.
Има много свидетелства за това от разни хора.
Когато се ограбва личната свобода на човек и му се причиняват духовни и физически травми, тогава мерките трябва да са крайни спрямо хората, които правят това. Рано или късно ще се справят с такива като вас. Ако не е Бог тогава ще или правитеството или някой друг.
от eureth в 27.08.07 10:49
Отговори на това
Коментари: 513
Мордекай,
по-важното е, че твърдо заставам зад дадения ни пример в Писанията - че трябва тези неща да се знаят от вярващите, за да се предпазят - и конкретно с това съм съгласен и с тебе и те подкрепям. Другото може да го обсъдим отделно.


Иначе отговор на това, което е писал Гроове5 към мен вече е даден по-горе.
И засега се очертава, че обвиненията му към Дакашев са клевети, но нека видим, може и даде някакво доказателство, че Дакашев наистина е "...псувал каруцарски...", както той твърди. Добре е да се знае истината и за това, ако действително има такова нещо.


А ето един откъс от свидетелството на Мариела Дакашева, взето от lozata.info:

"...Има и още едно противоречие, свързано с личността на Цветан Гайдарски.
Стилът му в ролята на съдия в червени свещенически одежди каквито облича, седнал на своя трон с жезъл и меч, е възвишен и приповдигнат, почти неземен стил и ораторско майсторство.
Кой би си помислил, че същият този човек е направил пред двама свидетели цинично изказване в стил Слави Трифонов, което се срамувам да цитирам дословно, но е било отправено към мъжа ми и гласи:" Къде си тръгнал да си мериш.....та с мене!" Как да не повярваш после, че съдебното решение, което е пуснал в Internet е действително сериозно и да не се боиш.
Що се отнася до окултните забежки на бившия ни пастор на въпроса ми какво означава окултизъм, който отправих към него 5 пъти на едно събрание, всъщност последното, на което присъствахме, той не отговори, а само го отклоняваше, разгневи се, каза, че вдига от нас благословението, което идвало чрез него и накрая напусна стаята, за да има време да измисли отговор.
Даде думата на другите хора в събранието да го защитят, но те не знаят отговора, защото също като нас са жертви на лъжи и манипулация. Най- лошото от всичко е, че хората в Съборната църква вече нямат Библията за единствено Божие слово и авторитет.
Те са поставени в затъмнение и заблуда и сверяват часовника си само с този на гуруто и жреците, чакайки да чуят това, което ще излезе от неговата уста, за да му се покорят и дори се радват, когато ги удостои с честта да говори пред тях, седнал на дървения си трон..."

от Groove5 в 28.08.07 12:17
Отговори на това
Регистриран на: 24.08.07 09:57
Коментари: 8
Хаха........

вие или нарочно не отговаряте на въпросите ми,....
или просто до толкова е промит мозъка ви и си повтаряте едно и също.

На хора като вас трябва да се дават данните, така че хората да се пазят от вас и средновековните ви мозъци, макар че то сигурно хората така и не идват при вас...на кой му се иска да е зомби.

Мислих, че лова на вещици е останал в по-миналия век....ама то...

както и ИНКВИЗИЦИЯТА...

така е като има такива като вас, които си мислят, че само те разбират Библията...

Като всичко е ясно написано в Библията защо има 1000 вида християнство?

Фанатици.

Вие сте опасни и за обществото и за себе си.

Такива като вас, които си мислите, че само вие четете правилно Библията...

Еурет казах ти 1000 пъти, ако искаш да разбереш потърси из форумите, където тоя е писал.

Но то е по лесно да вярваш в каквото ти казват, а не да имаш собствено мнение.

А тия неща, дето ги е написала тая какво общо имат?

Всеки може да си измисли всичко. Вземете един вестник ШОК или 24 часа...нали си падате по такива...

А за червените дрехи, ами и католиците и православните имат специални свещенически одежди и к'во от т'ва?

Предметите имат образно значение при католици и православни, и други......те са използват като символи.
Или не знаете това?

Вие май наистина не сте в ред, ам?

.

от eureth в 28.08.07 13:40
Отговори на това
Коментари: 513
На доводите ти и философиите ти беше отговорено. Ако и никой да не е длъжен да прави това.

Бил съм в различни форуми и не съм попадал на пример Дакашев да "псува каруцарски", каквото твърдиш. По принцип допускам всякакви неща, но тъй като не даваш никакви доказателства започвам все повече и повече да се съмнявам, че това което говориш има нещо общо с истината.
Можеш ли да дадеш доказателство, че Дакашев е псувал каруцарски или просто клеветиш?
Не забравяй и многото други свидетели освен Дакашев, за да не си помислиш, че свидетелството на Дакашев е единственото и решаващото.

Отделно от това те съветвам да не продължаваш да употребяваш обиди при участието си в дискусиите.Откъс от свидетелството на Божидар Димитров, от lozata.info:

"... В края на октомври 2003 се оттеглих от тях, без да им казвам защо и Цветан започна да ми изпраша хора от движението за да разберат какво става с мен. Тогава една сестра дойде у нас и ми каза, че Димитър Дакашев е написал някакво писмо и ще сваля Цветан, но за писмото нищо не ми каза – неща, които ме очудиха и реших да разбера какво е това писмо и написаното в него. Започнах да ги търся по телефона, но никой не искаше да ми каже какво е написано в него. Веднъж срещнах Красимир и му върнах ключовете от офиса, които бяха останали в мен и му казах, че се оттеглям, изреждайки причините за това. Той поиска да поговорим по-обстойно. Попитах го за писмото, но той ми каза, че не иска да е съдия между Димитър и Цветан. Попитах го за делото на служението, в което бяхме и двамата:

* “Брате, не намирам никакво потвърждение в Словото, относно това, което правиме”; а той ми отговори на висок тон:

“А’ бе, к’во искаш да кажеш – че Библията ли е Божие Слово?, Библията е писана 3-ти век и не е пълна, има и други книги” – и ми цитира Второ послание към Тимотей 4:13 ( 13 Когато дойдеш, донеси япунджака, който съм оставил в Троада при Карпа, и книгите, а особено пергаментите. ) но за тези книги не ми каза нищо конкретно, след което започна да ми се кара. Всеки път, когато му задавах някакъв въпрос той започваше да говори високо за да не го питам нищо. Попитах го за вещиците и магъосниците, за които ни беше казано в групата. Той ми каза, че магъосник е човек, който върши чудеса и занамения, Исус е магъосник, защото правеше чудеса и знамения, старовременните наричали Бога ВААЛ, което било нещо нормално и в това нямало нищо нередно. Каза ми, че съм бил приел лъжливо благовестие – истинското благовестие минавало през египетските неща, омръзна ми да му слушам глупостите, (които са си чисти ереси) и му казах: “Нека Господ отсъди кой е истинен и кой не!” - и си тръгнах от него..."

от anna в 29.08.07 13:55
Отговори на това
Гост
Това, което ми направи впечатление е убеждението на някои, че щом Бог е против нещо, то няма да устои.
Да, във вечността не ще устои, нито пред Божия съд, но ние живеем в царството на Сатана и тук - на земята засега устояват близо 30 000 християнски секти, от които само Бог знае кой и дали ще получи оправдание.
Имах възможността да се запозная с Цветан, докато ръководеше "Новият Йерусалим". Това, което си спомням е, че след службата минаваше покрай всеки и протягайки дясната си ръка казваше: Прощават ти се греховете. Не знаех дали да плача или да се смея, но повече не стъпих.
Одобрявам, че онези, които са напуснали сектата му, го изобличават, независимо дали някои определят изказването им като лично мотивирано.
Всяко лъжехристко учение трябва да се изобличава!
Друго нещо, на което не мога да устоя да не го напиша е, че повечето, които са последвали сектата, са били "кръстени" със Св.Дух.
Интересно ми е, тези хора наистина ли вярват, че могат да са кръстени с Духа и да последват подобен култ???
И дали глосолалията изобщо има нещо общо с Бога?

от Groove5 в 29.08.07 23:07
Отговори на това
Регистриран на: 24.08.07 09:57
Коментари: 8
Йоан 20-та глава:

21.И Исус пак им каза: Мир вам! Както Отец изпрати Мене, така и Аз изпращам вас.
22. И като изрече това, духна върху тях и им каза: Приемете Святия Дух.
23. На които простите греховете, простени са им; на които задържите, задържани са.


Както виждаш Господ сам даде това на учениците си и тези, които са след тях.
Господ винаги използва хора ...нормално е човек от Божието име да ти прости

греховете, когато се каеш.

"Интересно ми е, тези хора наистина ли вярват, че могат да са кръстени с Духа и да

последват подобен култ???
И дали глосолалията изобщо има нещо общо с Бога? "


Ето типичен пример за това, което казах. Една християнка, която не приема говоренето

на езици...

А нали Словото е едно....?

Остава и нея да анатемосате ако има по различни разбирания (и неразбирания, както

се показа за вярата...)

Както виждате има различни интерпретации, различни гледни точки на живот....

Не може никой да отсече "ТОВА Е ПРАВИЛНАТА ВЯРА, ТОЧКА".....

Правили са го хората и след това са вършили едни от най-големите извращения в

историята на човечеството...и то всичко уж в Божието име....

Всеки опит да се натрапи някоя вяра свършва по много трагичен начин.

МОже да коментирате това, защото като гледам избягвате някои въпроси и много от

"тезите" ми, Еурет, не бяха коментирани, камо ли оборени:-).

Ето част от тях:

Защо, когато ПРАВОВО в една държава можеш да вярваш в каквото поискаш, свобода

гарантирана от конституцията ти и да се събираш под неформални форми, някой ще

публикува лична информация в интернет, ще клевети и т.н.?

Защо, като самия човек хора има ГАРАНТИРАНО ПРАВО от Конституцията (нещо

потвърдено дори и от комисията за верозиповеданията) да вярва в каквото иска и ако

иска да се събира със съмишленици и т.н.

Единствено от вашата гледна точка, вашата да кажем морална гледна точка това може

да не е правилно, но вие сте просто една субективна нишка, от вашата субективна

оценка то може да не е правилно, а от друга да е правилно и много други да приемат

това.

Просто разберете че не сте мерило за каквото и да е и че има място за всички по

слънцето и нямате ПРАВО да казвате в какво човек да вярва.

Ако си спомняте, (ако сте били родени по това време), по времето на тоталитарния

режим се ограничаваха тези свободи, казваше се на хората в какво да вярват. Казва ха

им да бъдат атеисти, пропагандираха атеизма, колко вярващи страдаха и НАПРАЗНО ли

са изстрадали?

Ще кажете те са били страдали за правата вяра. Не те са страдали заради господ

Иисус Христос и не принадлежат към никоя деноминация, група, църква...те са Божии

мъченици.

Ако някой от вас може адекватно да ми обясни на какво основание ще ми се

ограничава свободата на личния избор и тази гарантирана от Конституцията, и какво

дава право на хора да злепоставят други хора, предоставяйки личната им информация,

при положение, че Конституционно и ПРАВОВО не правят нищо забранено от закона???

Тук искам да отбележа, че това да не одобряваш нещо си е абсолютно право на всеки

човек, но да действаш или да гониш хора, при положение, че законът дава свобода на

тези хора е НЕМОРАЛНО и ПРОТИВОЗАКОННО.


И моля искам отговора да е адекватен, не инфантилен (живота е малко по-сложен),

нито краен или надъхан, понеже знаем, че гнева не върши Божията воля.

И без такива, като "Защото това е секта", понеже всяка деноминация извън

православието в България е секта и това, което е секта за някой, за други не е.

Ще съм много благодарен за всеки адекватен отговор.
от eureth в 30.08.07 00:30
Отговори на това
Коментари: 513
Ти изглежда забравяш, че Павел е изрекъл онова проклятие. Предполагам, че ще имаш възможност да го смъмриш лично...

Щом Бог е направил така - значи може, независимо какво ти искаш, и не само ти.

Иначе изглежда, че си създаваш въображаеми врагове и си воюваш с тях.

А ако човекът, който е решил да пусне коментара, иска да дискутира с теб – може да го направи...

Виждам също, че още не си показал как и къде Дакашев "псува каруцарски", каквото твърдиш.Откъс от свидетелството на Димитър Дакашев, от lozata.info:

"...

“ . . . изсред нас излязоха, но не бяха от нас, . . . . . ., но излязоха за да стане явно, че не всички те са били от нас. “ (1 Йоан 2:19 – букв. oт KJV).

В нашия конкретен случай нека го наречем “ Мелхиседек - Изгнаникът от LA ” – но това не е заглавие на екшън, а по скоро трагедия. Героя ни е българина Стефан Гайдарски емигрирал в Америка след 1990, по образование и занимание – психиатър, по произход и възпитание – син на юрист – който посещава Петдесятната църква в София. Успехът му като лекар – психиатър в един от най-богатите и развратни градове в САЩ (а и в света) му се изплъзва, и отговорът му на това е посланието, че “Църквата е много, много зле, Бог ще издигне други, истински пастори да водят стадото”, до тук добре. Всъщност това именно разбиране беше и пресечната точка, която аз лично имах с неговия брат Цветан тук в София. Ние имаме отчаяна нужда от покаяние, съживление, Реформация, или както и по друг начин да наречем Божието царство.

Сценарият обаче взима съвсем друг обрат в момента в който (досущ както Джоузеф Смит – основателя на Мормонизма) изгнаникът взима решителната посока към създаването на НОВА РЕЛИГИЯ пригодена за НОВИЯ ВЕК – религия с прясно откровение от Човека, имаща за фокус Модерния Човек. Всъщност аз съм се срещал лично с този човек почти само веднъж, когато бях ръкоположен от него на длъжността “Емисар на Царството му”.

Брат му Цветан веднъж поверително ми довери, че излиза напълно извън юдео-християнската традиция (каквото и да означава това). Източниците на вдъхновение като свещено писание са вече не толкова Библията (разбира се защото тя не е така коректно преведена), колкото древно-египетската мерзост, наречена “Книга на мъртвите” (чието заглавие хитроумно е редактирано “Египетска книга на възкресението”) и послание на някой си, нарекъл себе си Енох, всепризнато-еретични и окултистки книги. Лично брат му в София ми чете веднъж преди години от този древно-йероглифен текст с нескрито благоговение, предупреждавайки ме строго да не го споделям с никого, докато не му дойдело времето. Това било текст, който даже би бил вреден за средностатистическия последовател на новото учение, а само за тесен кръг посветени и призвани да управляват човечеството от идния свят!? (За не-напълно-посветените са подготвени серии от послания, за да бъдат те придумани да се оставят от догматичните си фарисейски предразсъдъци. Тези послания разбира се звучат далеч по-християнски от същинските си първо-източници.)

На следния ден обаче Цецо ми каза, че бог го изобличил за това, че ми споделил тези неща, защото те трябвало да се пазят в тайна на всяка цена. След това не съм го чувал повече да говори открито за тази древна книга. По стените на храма на пл. “Славейков”, (който той продуцира с парите от десятъците на мнозина лековерни хорица, в това число и аз лично с повече от 2 000 USD /две хиляди долара/ само за един период по-малък от последните 12 месеца) обаче са изобразени много подобни древно-египетски йероглифи, вероятно прославящи източника на тази древна мъдрост, и по този начин не-оставящи място за съмнение у “невидимите”, за това, на кой бог всъщност се кланяме... "

от User в 30.08.07 08:57
Отговори на това
Регистриран на: 15.05.07 10:02
Коментари: 26
Ето един сайт, който е публикувал нецензуриран списъка със членовете на позорния религиозен култ.
http://www.occultism.biz/content/view/948/28/

Ето и линк на тема, която се обсъжда паралелно с тази в дир.бг
http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=christ&Number=1947744133&page=0&view=collapsed&sb=5&part=1&vc=1
Ще се опитам да се свържа с администратора на churchbg.com и да говоря с него дали пази някакъв backup на сайта, за да видим дебатите и там по тази тема.
от eureth в 30.08.07 11:56
Отговори на това
Коментари: 513
Гроове5 ми изпрати на лична бележка текстове, с които иска да докаже твърдението си, че Дакашев "...псува каруцарски...".

Тъй като тези неща трябва да се дискутират открито - понеже и проблемът с египетско-"тракийската" окултна секта „епох“ вече е обществен - му отговорих, че е по-добре да показва, каквото показва тук в коментарите открито и че не мисля да разглеждам този въпрос на лични бележки.

Ако желае, Гроове5 може да пусне своя доказателствен материал тук, за да се дискутира от всички.

Откъс от свидетелството на Мариела Дакашева, от lozata.info:
"...Така наречената Съборна църква е разделена на отделни групи в София и провинцията. Ние принадлежахме само към една от тези групи-около 35 души и на хората от нашата група им беше забранено да общуват с хората от другите групи тъй като Цецо съзнателно ни държеше в изолация.
Имахме право само да ходим по другите църкви, за да вербуваме други вярващи за каузата на Цветан и брат му Стив Гайд- псевдоним от Стефан Гайдарски, формулирана като някакво движение ЕПОХ (EPOCH).
Бяхме силно насърчавани за тази мисия.
Цецо дори ръкоположи с меча си брaт Димитър Манев като емисар и му даде официален документ, подписан от секретаря му- Николай, със залепена върху нето окултна емблема вместо кръст...."
от Groove5 в 30.08.07 12:23
Отговори на това
Регистриран на: 24.08.07 09:57
Коментари: 8
Хехе, ловците на вещици........middle ages minds.....Пусkам чааст глупостите на дакашев, понеже не ми се пълни форума ви с такива глупости:


Ето от тук http://www.dnesplus.bg/Correspondence.aspx?d=130334

са следните извадки, на места не пише дакашев отдолу, но видят ли се IP-тата става много ясно и не само от тях, а и от стила му на писане:

"СЪОБЩАВАМЕ, ЧЕ НА 15 ФЕВРУАРИ 2007 ГОДИНА, В 18 ЧАСА НА УЛ. ГРАФ ИГНАТИЕВ 18, 3-ТИ ЕТАЖ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ПРЕДСТАВЯНЕ НА КНИГАТА [******************] НА ЗНАМЕНИТИЯ ЛИНГВИСТ И ДЕКОДАТОР, АМЕРИКАНЕЦА ОТ БЪЛГАРСКИ ПРОИЗХОД [******************] ДОПУСКАТ СЕ САМО ПОЧИТАТЕЛИ НА [***************] . ЗАБРАНЯВА СЕ ЗАДАВАНЕТО НА НЕУДОБНИ ВЪПРОСИ. МОГАТ ДА СЕ ИЗКАЗВАТ ХВАЛЕБСТВИЯ И ВЪЗТОРЗИ. КУПИЛИТЕ СИ КНИГАТА ЩЕ ПОЛУЧАТ АВТОГРАФ ЛИЧНО ОТ АВТОРА, СПЕЦИАЛНО ДОЛЕТЯЛ ОТ АМЕРИКА ЗА СЪБИТИЕТО. НЕ ИЗПУСКАЙТЕ СЛУЧАЯ! ЩЕ БЪДЕ ВЕСЕЛО! ОБЕЩАВАМЕ ОТЛИЧНО МЕНЮ – КЕТЕРЕИНГЪТ ЩЕ Е НА СМАЙВАЩО НИВО! ЧЕР И ЧЕРВЕН ХАЙВЕР, ПУШЕН ЛАКС, ПОДБРАНИ СИРЕНА И ФРЕНСКО ШАМПАНСКО! ВЕСЕЛИЕТО ЩЕ ЗАВЪРШИ С БОЙ С ТОРТИ – НАЦИОНАЛЕН АМЕРИКАНСКИ ОБИЧАЙ И ХОР НА ТРАКИЙСКИТЕ МАЖОРЕТКИ С ДИРИГЕНТ ЦВЕТАН ГАЙДАРСКИ. НЕ ИЗПУСКАЙТЕ СЛУЧАЯ!
СЪОБЩЕНИЕ

[***************], още наричан Стефан Гайдарски, съвсем напусна правилата на феърплея. Наместо на 15-ти февруари да презентира сам новата си идиотщина -[******************], пусна някакво никакво филмче. Няма въпроси, няма отговори! Страхът е велико нещо! Той е помогнал на разни гайдарчета да оцелеят. Дали ще оцелеят? Съмнително, стана нещо като натрупване, а както се знае, "количествените изменения преминават в качествени". А, какво стана с братята-копти, чиято писменост краси кориците и на двете книжлета? Просто питаме. Сега за феърплея - който нарушава правилата, наказват го.
Чакащ с кола на дупката

Това, че Стефан Гайдарски, още д-р Стефан Гайд, още стотици (!) превъплъщения блъска по клавишите, е омръзнал на публиката факт. Това, че пише по малките часове – нищо, разни хора, разни стереотипи. Едни ги хваща музата нощем, други – по друго време. Също както ходенето по нужда. Нали затова сме разни. Това, че пише под чужди имена, нормално, така правят повечето. Един Дакашев има доблестта да се подписва с името си. Хвала! Тук ненормалното е, че Стефан Гайдарски много често ПИШЕ ОТ ЖЕНСКИ РОД. Тоеа вече е плашещо. Може би тайно си слага сутиенчета и прашки и се гледа пред огледалото? Много е възможно, като се изживява като дамите Бенигети, Лиляна, Иванка, Мими, Вики и т.н. И понеже е с изумително инвариантен, стереотипен, униформен, клиширан, тъп мозък, всичко написано от него личи, боде очите, въобще, като да се е подписал на всеки ред. Освен това, самомнението му, че е голям манипулатор, му играе много лоша шега. Историята (не говоря за Големата История) показва, че такъв тип “хитреци” накрая загазват.
Благо"


Може да отбележиш начина на това "разобличаване".

Сигурно и апостол Павел така е говорил и обиждал на лична основа...хехе

ето още към една жена, която се интересува от тракийската писменост и т.н.

Тук той я цитира и пише отговори на нещата от нея

"Написано от БЕНИГЕТИ, на 06-07-2007 00:35 ”Виждам , че Д. Д. е публикувал гадости по МОЙ адрес (на Стефан Гайдарски, де!) в много форуми, не само тук. Чети внимателно, тъпанар такъв! Д.Д..........., чуй ме добре! Сбъркал си човека! Няма да ме спреш с помиите, които изливаш!”. ЕТО ОЩЕ НЕЩО - РАЗНИ НЕЩА, НАПИСАНИ ОТ БЕНИГЕТИ “Не съм стара МОМА...”(Значи наистина вече не е МОМА, вече е дефлорирана! Ура!). .....“"

ето и адреса, но трябва да поровите, от по долните мнения е http://www.mastilo.info/content/view/96/32/

Да, интересни съратници имате....псуващи, клеветещи......понеже каквото и да кажеш, това не е разобличаване на злото, имаме примери във словото..


Средствата не оправдават целта...ако почне да посяга физически и тогава сигурно ще го оправдаете...?

Има и неща които не са писани от него, а от някй от сектата на дакашев, но това е.

не мисля, че повече доказателства са достатъчни.


И все пак никой не отговори на въпроса ми...гузно мълчание или просто християнска инфантилност или фанатизъм.


от Mordecaii в 30.08.07 16:35
Отговори на това
Гост
Всеки може да се подпише с името Дакашев. Няма как да бъде доказано дали е той или не освен ако самият той не потвърди очи в очи или с някакво друго доказателство, че това наистина е бил той.
А какъвто и да е Дакашев дори и да е използвал някъде груб език наистина това по-никакъв начин не оневинява грозната тракийска секта.
Освен Дакашев има още много други свидетели на мерзостите, които се вършат от тези самозвани гуровци.
от Groove5 в 31.08.07 16:41
Отговори на това
Регистриран на: 24.08.07 09:57
Коментари: 8
То няма кой друг да пише там. Само този ненормалник, ако се разровиш из форумите, просто ще ти стане лошо от гнусните неща изписани.

Изглежда теб не те притеснява това, използвайки методите на света, насаждането на страх, точно както правиха комунистите, но внимавайте, щото после да не се обърне и срещу вас всичко...в системата няма милост.

Ако на тези хора, които наричате секта системата трябва да ги забрани, същатата тази система и вас ще ви забрани и много други и ще трябва да се покланяте на Бога, който те сложат.

Не бъдете наивни.

И не всеки може да пише там, IP-тата казват много..понякога, а и виж стила.....той използва едно и същи псувни. Ако това е нормално за теб, за мен като християнин не е нормално.

Все пак Господ на други неща ме е учил.

Пак те питам, ако искаш да ти дам адреса и снимка на приятелката ми, че ходи на йога, да я разлепиш из цяла София, че е еретичка?

Или да ти дам личните данни на един приятел, че тренира Тай Чи и да ги сложиш из всички форуми

и да говориш мръсотии?

Това за теб значи ли изобличаване на тъмнината?

Човек не може да е краен. Най-малкото защото и твоята вяра е част от много други, християнството не е единни и да твърдиш, че само ти разбираш или твоята вяра е най-права е смешно и фанатично.

Да разбирам ли от отговорите ви, че сте готови и да престъпвате закона, за да "накажете" някои, които според вас са секта?

Внимавайте да не стане така, че от добри намерения почнете да творите зло.

Този дакашев е минал отдавна границите...
от Mordekaii в 31.08.07 19:44
Отговори на това
Гост
На въпросите, които задаваш вече ти беше отговорено.
Не си наясно въобще какви убеждения имам та да ме плашиш, че ще ме гони системата. Мен това не ме притеснява!
от eureth в 01.09.07 15:10
Отговори на това
Коментари: 513
Погледнах връзките, но от там изобщо не може да се разбере със сигурност кои точно са различните хора, които са писали, че да се твърди, че изобщо нещо е написано от Дакашев.

Това ли са ти големите „доказателства“, че Дакашев "...псувал каруцарски...", както твърдиш?...

Посочените от теб писаници със същия успех можеш да ги приведеш и като "доказателство", че ти "псуваш каруцарски".Откъс от свидетелството на Д. Дакашев, от lozata.info:

„...И така, в другия офис Цветан Гайдарски си поръча да му изработят по поръчка специален дървен трон, на който той седи и по определени поводи , като например "божествения съд" се облича в изцяло червена роба и размахва, като израз на духовна та си власт и истински метален рицарски меч и дървен магйоснически жезъл с глава на ястреб на върха. Всъщност по това време ни бяха раздадени брошури на които емблемата на "градът на Христос" беше изобразена като ястреб, който държи змийски жезъл и клонче в ръцете си и с кръг над главата. Част от тези еретични брошури или цитати от тях прилагам тук за свидетелство.

Когато заедно с жена ми остро му се възпротивихме , и при това публично и го запитахме, какво той разбира под окултизъм и ако изобщо съществува такова нещо, то добро ли е то или зло в очите на Бога ? ! ; и може ли това изобщо да се нарече християнство!?, Цветан отклони въпроса с обвинения към мен, че съм отстъпник от вярата и предател, пратен от дявола и от ДС за да клевети и пр. ...“

от Groove5 в 02.09.07 12:32
Отговори на това
Регистриран на: 24.08.07 09:57
Коментари: 8
Хехе,
"Погледнах връзките, но от там изобщо не може да се разбере със сигурност кои точно са различните хора, които са писали, че да се твърди, че изобщо нещо е написано от Дакашев."

Да, на места той се е подписвал, на места не си е писал името.
Но ти вече имаш мнение по въпроса и за това, каквото и доказателство да ти дам (а не искам да си цапам ръцете с гнусотиите от този псевдохристиянин) ти няма да го приемеш.

По същия начин не можеш да разбереш дали и нещата, които дакашев е писал са истина. Бил съм свидетел за жалост как по подобен начин се изкривяват нещата за определени хора, как лесно се скалъпват обвинения и измислят истории.

Най-малкото че начина по който действа дакашев е напълно незаконен.

.

А относно цитатите ти, дори и да има червена роба, това какво доказва? Нищо. И католиците имат червени роби (някои, зависи от чина), православните са с черни, но е факт че и за католици и православни вие сте еретици.

"беше изобразена като ястреб, който държи змийски жезъл и клонче в ръцете си и с кръг над главата. "

Да и какво му е сатаниснкото и окултното на това?

Самия Христос казва "бъдете мъдри като змиите и неозлобливи като гълъбите"

Оу, сигурно е сатанист....

А змията издигната в пустинята?

Доста първично си правите заключенията.

Иначе относно всичкию глупости, които говори този човек дакашев срещу [**********************],

някой от вас направил ли си е труда да прочете книгите му?

Някой от вас въобще знае ли за какво става дума там?

Или т.н. [**********************], някой от вас чел ли ги е, че да ги хули?

Там не пише нищо за магьосници, за окултни практики, за кабала, нищо такова.

Казано е по плодовете ще ги познаете, ами на [************************] са му плодовете, прочетете ги и си кажете мнението..освен ако ви е страх...хехе, както средновековния непросветен човек се е страхувал от знанието.
Препоръчвам ги [****************************].

Като ще разобличавате нещо, поне го прочете, защото иначе става много наизуст и малко, чул, недочул...

Едно баба си знае, едно си бае...хехе.


А Мордекай, на никой от въпросите ми не беше отговорено. Няма и един конкретен, "мъжки" отговор, а само шикалкавене и отклоняване.

"Не си наясно въобще какви убеждения имам та да ме плашиш"

Напротив, от написаното тук много ти личи какви са ти убежденията...

Е, освен в личния живот да не си толкова краен и само тук да си позволяваш да изкарваш това, което е в сърцето ти.

"Да разбирам ли от отговорите ви, че сте готови и да престъпвате закона, за да "накажете" някои, които според вас са секта?"

Значи да приема отговора за "ДА", така ли?
Иначе прочетете книгите, няма нищо да ви стане, най-малкото, освен ако вярата ви е мноого слаба и си мислите, че може да се отклоните...хехе

Ще видите всъщност, че нещата, които пише този човек относно книгите са пълна лъжа. Върху това поне може да добиете ясна представа.

А иначе за ДС....хехе, че то страната ни се управлява от агент на ДС, историците са бивши агенти на ДС и ченгета, то какво остава църквите....ХЕХЕ.

от eureth в 02.09.07 14:44
Отговори на това
Коментари: 513
След като се оказа, че обвиненията на Гроове5 към Дакашев, че уж "...псувал каруцарски..." се основават на един два интернет форума, където всеки може да си пише каквото си иска анонимно под каквото си иска име, сега Гроове5 (който иначе явно приема съвсем лично защитата на реномето на култа) премина направо към апология на култа...


Виждаме също, че Гроове5, който по-горе претендира, че не е лицемер, че него (за разлика от другите) "Господ го учи" и т.н.,
не се "свени" при общуването си с другите да ги нарича по какви ли не начини:

"смешник",
"ненормалник",
"слабохарактерни комплексари",
"Съжалявам ви"
"безхарактерна овца",
"А тия неща, дето ги е написала тая",
"средновековните ви мозъци",
"И си набийте в кратуните",
"нищо не можете освен да злобарите и да ви е яд, че нищо не може да излезне от вас"

както и постоянно да се присмива: "Хехе , хехе",

а също и да опитва да натрапва на другите погрешните си спекулации и въз основа на тях след това неоснователно да ги обвинява:

"Мислих, че лова на вещици е останал в по-миналия век....ама то...
както и ИНКВИЗИЦИЯТА...",

"Ех еретици с еретици...нали? Направо да ги изгориш, а? Да ги убиеш, нали така казва Библията а?
Точно като фанатиците ислямисти....убий друговереца!"Откъс от свидетелството на Д. Дакашев, от lozata.info:

„...Всъщност, можете и сами да прецените , ако разбира се имате поне елементарна прествава от Християнската вяра и Библията, като прегледате някои от цитати те от богохулствените им брошури , които се разпространяват в някои от групите на движение то.

Цитати от брошурите на " г рада на Христос ":
"След като ви писах подробно, избрани братя мои, относно наследието което имате като потомци на древния Тракйски род, редно беше да ви пиша и относно корените на вашата Тракийска вяра и древната Тракийска Църква, чийто плод в Господа сте и вие."

" А сега, братя мои, относно Спасителя. Човек ли беше Той, братя, та да е юдеин, или човешки син, та да е син Авраамов? . . . . И що е хулата против Бога, ако не че Бог е наречен човек, а човекът е наречен Бог? И не е ли това от сина на погибелта, който прави Бога да изглежда като човек и още прави човека да изглежда като Бог; И ако и да облече човешка плът, нима е юдеин? И ако е роден от Дева, нима е син на човек?

"понеже, ако е истина това, което казват, че Исус Христос е роденият Бого-човек, с две природи - на Бог и на човек , как може тогава да е съществувал преди да се е родил като човек, понеже знаем, че дойде в плът само веднаж?" ..."

от Groove5 в 02.09.07 16:58
Отговори на това
Регистриран на: 24.08.07 09:57
Коментари: 8
След като се оказа, че обвиненията на Гроове5 към Дакашев, че уж "...псувал каруцарски..." се основават на един два интернет форума, където всеки може да си пише каквото си иска анонимно под каквото си иска име


Хехе, да бяха само два форума. Страшно повече са.

Само дава съм постнал, но теб не те интересува истината, иначе щеше да си се разтърсил и да намериш всичко. По дефолт, вече си приел какво да вярваш.

Вече минаваш на лични обиди, това принципно се прави като нямаш доводи.

" А сега, братя мои, относно Спасителя. Човек ли беше Той, братя, та да е юдеин, или човешки син, та да е син Авраамов? . . . . И що е хулата против Бога, ако не че Бог е наречен човек, а човекът е наречен Бог? И не е ли това от сина на погибелта, който прави Бога да изглежда като човек и още прави човека да изглежда като Бог; И ако и да облече човешка плът, нима е юдеин? И ако е роден от Дева, нима е син на човек?

"понеже, ако е истина това, което казват, че Исус Христос е роденият Бого-човек, с две природи - на Бог и на човек , как може тогава да е съществувал преди да се е родил като човек, понеже знаем, че дойде в плът само веднаж?" ..."


И ако ми кажеш какво е еретичното в този цитат те черпя каса бира.

И Еурет, нито един отговор, изглежда или не четеш какво пиша, или просто не можеш да дадеш адекватен отговор.

Защо отбягваш въпросите ми?

"както и постоянно да се присмива: "Хехе , хехе","

Аз така си пиша, понеже съм почти винаги усмихнат:-).

"Мислих, че лова на вещици е останал в по-миналия век....ама то...
както и ИНКВИЗИЦИЯТА...",

"Ех еретици с еретици...нали? Направо да ги изгориш, а? Да ги убиеш, нали така казва Библията а?
Точно като фанатиците ислямисти....убий друговереца!"


Това са части от конкретни въпроси, на които отбягвате отговорите.

А и между другото аз пак да си кажа, да ти дам личните данни на приятелката ми да ги постенш из целия интернет, защото ходи на йога....


А относно [*******************], не ми отговори, чел ли си ги, или не знаеш какво пише в тях, понеже те нямат нищо, ама нищо общо със странните неща, които дакашев е писал:-).

от raptor15 в 27.03.08 18:53
Отговори на това
Гост
Дайте един АК-47 или М-16 и да ги почваме!
от Анонимен в 27.03.08 23:34
Отговори на това
Гост
Бог е съдията, а не опростените от него бивши грешници.
Днес е ден на Божията милост и спасение, за онези, които повярват в сина му, Исус от Назарет.
Ще дойде и денят на Божия съд, и тогава Бог ще осъди, когото ще осъди.
от Дени в 13.09.08 21:02
Отговори на това
Гост
Все е било манипулация, но наистина се удивлявам на това как хората манипулират със името секта. Този който е писал тази статия е по-голям сектант от всички накуп (от горепосочената секта).
от странична, нерелигиозна, тотална агностичка в 24.10.09 17:50
Отговори на това
Гост
Случайно попаднах на този сайт. Всъщност не съвсем, а водена от свое собствено разследване.
Преди години, когато бях ученичка, имах приятелка. Казваше се Мария Мутафчиева - интелигентно, артистично, будно и чувствително момиче от семейство на творци, баща й беше художник, майка й архитект, ако не се лъжа... После животът ни раздели, тя захвана Консерваторията, аз тръгнах по моя си път - много надалеч от изкуствата... Последните ни срещи датират от 1989-1990 година, тогава тя вече беше приета в Консерваторията, естрадно пеене, имаше си супер точно гадже - мъж, който учеше във ВИАС и я обожаваше - гледаше я в очите и я глезеше всякак. Беше точен, беше хубавец, висок, умен, с чувство за хумор, артистичен, и най-вече - джентълмен. Малко по-късно с изумление научих, че го е напуснала заради някакво попче от някаква евангелистка или не знам каква си църква. Не съм го виждала никога, но общи приятели тогава ми казаха, че не можел да стъпи на малкия пръст на предишния й приятел по нито един показател и че всички са изумени и смятат ,че оня, попчето, просто я е хипнотизирал.
После научих, че се е омъжила за попчето, че е станала набожна, че ходи по разни сектантски свърталища и че вече не е същият човек. Загубих връзка с нея окончателно. Нямаше как да е другояче, защото аз изпитвам непоносимост и презрение към всякакви религии и мистификации човешки...
от странична, нерелигиозна, тотална агностичка в 24.10.09 17:58
Отговори на това
Гост
...продължение....
Срещнах Мими Мутафчиева преди няколко години, може би четири, а може и малко повече да бяха... Срещнах я случайно, на улицата, близо до апартамента, който обитаваше навремето с родителите си, на улица Княз Борис I. Тя ме позна, заговори ме, аз се зарадвах, разменихме телефони и тя започна да се обажда. Видяхме се един ден. Отидохме на заведение. Устонових, че си имам работа с луд човек. Много ме заболя. Тя беше болна, безпарична, безработна, безхаберна какво й се случва... Развела се с попчето. Много го обичала. Други се намесили. Попчето се казва Ивайло Кастелиев. Това име го запомних тогава. ...
Толкоз. Тия хора просто са я съсипали. Тя продължава да се бои и да се респектира от тях - тя всъщност е луда. А беше супер готин човек - нормален и в състояние да изживее един пълноценен живот. Какво са я направили аз не знам. Знам само, че ако съм на мястото на майка й, на баща й, на брат й или на сестра й, ще платя пари ако трябва, за да ликвидирам физически нейните фактически убийци - Ивайло Кастелиев, и очевидно двамата му ментори - братята Гайд или каквито са там задници мухлясали.
от странична, нерелигиозна, тотална агностичка в 24.10.09 18:06
Отговори на това
Гост
И изобщо - само за протокола - не е зле задниците да знаят, че някой ден ще си намерят майстора. Ако например някой посегне на детето ми, на МОЕТО дете, гаранция, че ще го ликвидирам ако ще и със собствените си ръце и после ще го лежа! Не е зле да знаят, че има и такива родители, че има и хора, които не прощават.
А иначе - Господ (не оня от техните религиозни учения, а оня, истинския, дето има грижата за всички живи същества на планетата и си няма име - Христос, Аллах или Сульо Пулев), той ще има грижата да им даде заслуженото... Лошият човек рядко се отървава от възмездие!
от eureth в 25.10.09 14:04
Отговори на това
Коментари: 513
Жалко, че приятелката ти е попаднала в, както я наричат, "ложа Гайдарски" . Чувал съм и за други подобни случаи.
Бог също е казал, че на своя съд ще въздаде справедливо на всички хора, според делата им, понеже Той е безпристрастен и не прави разлика между хората относно съда и справедливостта си.

Проблемът е, че не само гайдаритите има за какво да бъдат съдени от Бога...
Вярно е че има по-тежки и по-леки грехове, но всъщност всички хора сме вършили грехове... Ти също...


Дано Бог да й помогне да намери истинския Път, който води във вечен живот с Бога, прошка на греховете й, в праведност и щастие, за който говори Исус от Назарет, който се е предал да бъде несправедливо убит, за да понесе греховете на света, така че всеки, който повярва в Исус (Исус твърди, че е синът на Бога и че е определен от баща си за Цар над небесата и земята ), да има вечен живот и да не бъде осъден на Божия съд за вечна гибел.


Относно последното, бих казал, че Бог по собствено желание сам се е наричал с някои имена, откривайки се на човечеството, което е създал, но което се е отрекло от Него и е последвало заблудите на сатаната (който е враг на Бога) и вършенето на грехове пред създателя си и така върху него е дошло наказанието на Бога - смърт и робство на греха.

Но Бог може да спасява от смъртта и от греха. Всеки, който бъде научен от Него, отива при сина му и получава вечен живот и дар праведност и прошка на греховете си. Понеже Бог обича хората и иска да ги спаси, въпреки всичко, което те са направили и правят. Но идва и Божият съд, така че времето за спасение от греховете ни и от справедливото Божие осъждене и наказание не е неограничено.

С най-добри пожелания!от Владо в 28.10.09 09:51
Отговори на това
Регистриран на: 25.07.08 10:47
Коментари: 127
Ако може да допълня еурет - разбирам гнева, омразата ти и мислите за мъст . . .

**************

И аз съжалявам за приятелката ти, но тя не е единствена. За съжаление обаче, с риск да провокирам нещо в теб, ще напиша, че има много по- нормални и привидно щастливи хора, живяли "пълноценно" и "щастливо", които един ден, заставайки пред Бог, Единственият Жив Бог и Единствен Съдия, ще бъдат осъдени за вечен огън и мъки.

Звучи ти ....всъщност - не зная как ти звучи.
Ще ти напиша ред- два за себе си . Бях покварен до мозъка на костите си, мразещ хората, жените бяха презряни в сърцето ми, мислех единствено за убийство, бой и смърт. Слушах Нирвана, Мейдън, Металика и бях страшно агресивен и зъл.

Имах няколко опита за самоубийство. Играех си със смъртта. Призовавах сатана. Бях ...много зле.

Но - придобих милост. Бог ми разкри НЕВЕРОЯТНАТА СИ ЛЮБОВ И МИЛОСТ - ТОВА, КОЕТО Е НАПРАВИЛ ЗА МЕН НА ГОЛГОТА.

Ти можеш да помогнеш неоценимо на твоята Мими.... и на самата себе си. Отвърни се от греха. Покай се и повярвай в Исуса, - че е бил разпнат за твоите грехове и че е Бил възкресен от Баща Си, Небесният Бог, на третият ден, както пише в библията, в Новият завет.

Размисли за Него - каква любов и милост е имал към теб, към Мими, към мен и към всеки един грешник - по-малко, или повече заблуден и извратен.

Бог те обича, но е Свят. На Голгота като жертва за твоите грехове беше убит Сина Му. Приеми Исуса и се моли на Бог в Неговото име за Мими - това е помощ. Без икони. Без отчета. Без посредници - ти и Той.

И това е добро за самата - теб, защото така ще познаеш Него- Пътят, Истината и Животът.

Той въкръсна. Той е Жив. Той плати за греха ти с живота си . Той те чака.

Владо.
от странична, нерелигиозна, тотална агностичка в 31.10.09 22:49
Отговори на това
Гост
Хора (eureth, vladimir), вие сигурно сте добри хора и вярвате искрено във вашия бог, но това не прави другите (които не вярват във вашия бог) непременно лоши и греховни. Това, че не вярвам, че Христос е божи син; това, че не вярвам в непорочното зачатие и възкресението, не ме прави непременно лоша и греховна. Нямам нищо против вашия Христос, просто смятам, че той е бил една много силна, харизматична, обединителна и благодорда личност, но ЛИЧНОСТ, не бог. За мен бог няма лице, няма име, няма история, няма пол, няма етнос, няма религия, няма партийна принадлежност така да се каже. За мен БОГ е в нас, в нашето умение да сме умни, добри, благородни, да пазим планетата, да живеем ако не пестеливо, то поне без разхищение, да не замърсяваме реките и моретата, да не строим голф-игрища, да не строим заводи като Кремиковци, да не нараняваме слабите, да не обиждаме различните, да съзидаваме, да мислим с главите си, да бъдем полезни на себе си и на околните. Това е Господ за мен и аз съм сигурна, че той много повече се вълнува от тези, истинските, реалните неща, отколкото от някакви си молитви, религиозни глупости, идолопоклонничества... Господ иска от нас да живеем природосъобразно и зачитайки правото на всяко друго същество, животно или растение на планетата. Господ би бил доволен, ако обичаме другите хора и им помагаме при нужда; би се радвал ако сме добри и работим за прогреса и за благото на човечеството, Господ едва ли се интересува от нашите дребнички, човешки легенди за него. Наричайте го както искате, но знайте, че хората, които са над вашата религия не са непременно лоши. Не ми е нужно да се боя от страшния съд и от ада, за да съм добра - разбирате ли? Не се боя от тези неща, не вярвам в тях, както и в рая, вярвам обаче в ДОБРОТАТА, за мен тя е част от Господ.
Желая ви добро..., а Мейдън и Металика са си много готини, слушам ги с кеф и изобщо не ме правят агресивна
Останете си със здраве на тази земя, поздрави!
Публикувай коментар
Относно
Потребителско име:
Коментар: